Fehér akrilfestékek: kiválasztási szabályok

A fehér akrilfestékek a különböző felületek befejező felületének egyik legszélesebb és igényesebbé válnak. Alkalmas falak, mennyezetek, elemek, kommunikációs csövek, jól fekvő háttérképek, fa panelek, műanyag. Épületek homlokzata, külső beton, vasbeton szerkezetek.

Az akril keverékekben nincs éles szaga, nem mérgezőek, és nem tartalmaznak gyökérzetet.

A fő jellemzők a következők:

 • Nedvességállóság – alkalmas magas páratartalmú szobákra;
 • A hőmérséklet-különbségek immunitása – nem deformálódhat, ne változtassa meg tulajdonságait;
 • kopásállóság – a külső réteg ellenáll a külső hatásoknak;
 • Hatékonyság – kevesebb fogyasztás van más festékanyagokhoz képest (LKM).

Összetétel és tulajdonságok

Az akrilfestékek felszabadulnak a víz alapú – vízzel diszperziós és vízemulzión. A vizes diszperziók kizárólag vízzel oldódnak, az emulzió egy szerves oldószer, összetételük fehér szellemet tartalmaz. Ugyanezen réteg átlagos időtartama a határokon fekszik – 40 perc és óra között.

A keverék több színező anyagból áll, szilárd részecskék és polimerek alapján készültek. A “csiszolás” (diszperzió) nagysága meghatározza a festék minőségét, befolyásolja a festett felület, a színtelítettség és a védelem simaságát.

Fogyasztás, a régi szín teljes átfedésével egy új kompozícióval – 200-400 ml / 1 m. KV.

Az eredeti fehérség megkülönböztetése: szuper harang, fehér, tej és néhány más árnyalat. A tisztító színeket a főelemek tisztításának mértéke – kréta, talkum vagy márvány liszt tisztításának mértéke határozza meg.

Minél magasabb a tisztítás mértéke, azaz több ciklus, a könnyebb és világosabb színű. Különösen fontos, hogy figyeljen erre az információra, amikor a festéket a mennyezetekre választja.

A speciális tulajdonságok megadásához a keverékeket speciális anyagokkal töltik ki. Például a szárítási sebesség növelése a Desikal hozzáadásával, valamint a bevonat – az égési folyamatot megelőző bevonat – antipirinek növelésével.

A fal mosási képességét az akril jelenléte biztosítja a festékben. De alkalmazzon erős csiszolóeszközöket a tisztításra, a bevonat ereje csak szappanoldat használatát biztosítja.

Nézetek

Az akril festékeket zománcok, lakkok, festékek és aeroszolok formájában állítják elő. Alkalmazza az összes felületet, kivéve a szexet. Gyakran, hőálló fehér zománcok fedéllel, kemencék és akkumulátorok. Az aeroszolokat kis felületi terület festésére használják.

Besorolás kiterjedt:

 • rendeltetési céljára – az utcán lévő belső vagy külső munkákhoz;
 • A felület típusával – fa, tégla, fém, beton és t. D.:
 • Tulajdonságok szerint – univerzális, víztaszító, hőálló;
 • Külső réteg típusával – fényes, matt;
 • Összetételének megfelelően – akril szilikon (matt, külső munka), sztirol-akril festés homlokzatok, vinil akril (super-branded, univerzális).

Népszerűen élvezte a speciális akrilgyantákból készült víz-emulziós keveréket. Ideális falak festésére a nyilvános épületekben vagy nedves szobákban. Jól esik a különböző típusú felületekre: beton, vakolat, gipszkarton. Alacsony a kopás.

Belső festék – vezetője az univerzális keverékek között. Gyakran létrehoz egy matt külső réteget.

Könnyen alkalmazható:

 • már vakolt falakon;
 • beton vagy tégla;
 • Nedvességálló gipszkarton;
 • Forgácslemez, üvegszálas;
 • Olaj vagy alkid alap;
 • Fémcsövek.

Ne hagyja figyelmen kívül a gyártók ajánlásait.

A “falak” vagy “a mennyezetek” jelölése a termék különböző összetételét és specifikációit jelenti.

A speciális csoport strukturális festékek. Szerezd meg őket a diszpergált vagy emulziós alap keverésével, speciális pasztákkal vagy porokkal. Az adalékanyagok nem befolyásolják a tulajdonságok változását, csak add meg a megkönnyebbülés vagy a felületi textúra. A falak az érintéshez hasonlítanak a csiszolópapírhoz, mivel a speciális részecskék fluoreszkáló vagy villogó hatásúak.

Választási szabályok

A kívánt festék kiválasztása, először is, összpontosítson a helyiségek és a felületi funkció céljára. Néhány készítményt magas páratartalomhoz igazítjuk, más, hőálló, csak az akkumulátorok számára készült. A fehér keverékek esetében az ultraibolya hatására reagálás fontos mutató, ha a napsütéses oldalon található szoba javításáról beszélünk.

A fényesség hatása

Jellemzően a szoba és a gyermekek megvilágításának növelésére szolgál. Káprázás Légességet teremt, és egy kis fényvisszaverő képesség növeli a szobaterületet. A konyhában és a fürdőszobában lévő fényes falak segítenek elrejteni az elkerülhetetlen fröccsenőket, és enyhítik a nedves tisztítást. Ne felejtsük el, hogy a helyiségekre vonatkozó festékeknek tartalmazniuk kell a gombaellenes és nedvességálló alkatrészeket.

A ragyogó hatás létrehozásának alapjául szolgáló feltétel a rozsdás felület tökéletesen szintje.

A fényesség észrevehetővé teszi a legkisebb érdességet és szabálytalanságot. Ugyanezek a feltételek szükségesek, ha akril lakkok, zománcok gyöngyház vagy fém csillogás.

Matt bevonat

Elrejti a falak és a mennyezetek szerkezetének kis hátrányait. A fehér szín lehetővé teszi, hogy vizuálisan növelje a szoba méretét. Sajnos a bevonószerkezet olyan szennyeződések nyomait mutatja, amelyek nehezebb mosni.

Matte festékeket széles körben használják a nappali dekoráció, szekrények. A hálószobáknál a nedvesség magas felszívódásával is választanak – parroopuzhatóságot.

A festés megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy részletesen tanulmányozza az utasításokat. Annak ellenére, hogy a festék biztonságos a bőr számára, a legjobb a védőkesztyűk használata.

Az akrilfesték jellemzőiről a következő videóból tanulsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: