Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Az akkumulátorok szobrászai keresletként szolgálnak, és széles körben használják az építési és mindennapi életben. Az ilyen eszköz hatékonyságának és tartósságának azonban teljes mértékben az eszközbe telepített akkumulátor típusától függ. Ezért az áramforrás kiválasztását különös figyelmet kell fordítani.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Előnyök és hátrányok

A magas ügyfelek igénye és számos pozitív visszajelzés az újratölthető eszközökről számos vitathatatlan előnye az ilyen modellek. A hálózati eszközökhöz képest az újratölthető csavarok abszolút autonómak, és nincs szükség külső áramforrásra. Ez lehetővé teszi, hogy a szomszédos területeken dolgozzon munkát, ahol a nyúlvány technikailag lehetetlen, valamint a területen.

Ezenkívül az eszközöknek nincs vezetéke, ami lehetővé teszi számukra, hogy nehezen elérhető helyeken használják őket, ahol nem jut el a hálózati eszközhöz.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Mint bármilyen összetett műszaki eszköz esetében, az akkumulátormodellek gyengeségeik vannak. Ezek közé tartoznak a nagyobb, a hálózati modellekhez képest, súlya, a nehéz akkumulátor jelenléte és a rendszeres akkumulátor töltés szükségessége miatt.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Ezenkívül az autonóm minták költsége jelentősen meghaladja a hálózatból működő hálózatok költségeit, amely gyakran döntő tényezővel működik, és arra kényszeríti a fogyasztót, hogy hagyja abba az akkumulátorok megszerzését az elektromos.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Nézetek

A mai napig az újratölthető csavarhúzók három típusú nikkel-kadmiummal, lítium-ionnal és nikkel-fém-hidrid modellekkel vannak felszerelve.

Nikkel kadmium (NI-CD)

Az emberiség legrégebbi és leggyakoribb típusa az elmúlt 100 évben. A modelleket nagy kapacitás és alacsony ár jellemzi. Költségük majdnem 3-szor alacsonyabb, mint a modern fémhidrid és lítium-ionmintáké.

A teljes blokkot alkotó teljesítmény (bankok) elemei 1,2 volt névleges feszültséggel rendelkeznek, és a teljes feszültség elérheti a 24 V-ot.

A fajok előnyei magukban foglalják az akkumulátorok hosszú élettartamát és magas hőállóságát, amely lehetővé teszi számukra, hogy akár +40 fokig is használják őket. Az eszközöket ezer kisülési / töltési ciklusra tervezték, és aktív üzemmódban működtethető legalább 8 évig.

Ezenkívül egy ilyen típusú akkumulátorral felszerelt csavarhúzó üzemeltethető, amíg teljesen lemerült, attól tartva, hogy csökkenti a teljesítményt és a gyors hibát.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

A nikkel-kadmiumminták fő hátránya a “memóriahatás” jelenléte, amelynek következtében Nem ajánlott feltölteni az akkumulátort, amíg teljesen lemerült. Ellenkező esetben, tekintettel a gyakori és rövid feltöltésre, a lemez a táplálkozási elemek elkezdődnek, és az elemek gyorsan meghiúsulnak.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

A nikkel-kadmium modellek másik jelentős hátránya az elköltött akkumulátorok ártalmatlanításának problémája.

Az a tény, hogy az elemeket magas toxicitás jellemzi, amely különleges feltételeket igényel a megőrzés és a feldolgozás céljából.

Ez számos európai országban történő használatának tilalmát tiltotta meg, ahol szigorú ellenőrzést hoztak létre a környező tér tisztaságának megőrzésére.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Nikkel-fémhidrid (Ni-MH)

Jobban javulnak, a nikkel-kadmiummal, az akkumulátorokkal és nagy teljesítményű jellemzőkkel összehasonlítva.

Az akkumulátorok kis súlyúak és kis méretekben különböznek egymástól, ami nagymértékben megkönnyíti a csavarhúzóval való munkát. Az ilyen Akb toxicitása sokkal alacsonyabb, mint az előző modell, és “Memória hatása” Bár van egy nagyon gyengén kifejezve.

Ezenkívül az elemeket nagy kapacitással, tartós esetzel megkülönböztetik, és képesek több mint egy és félezer töltési ciklust átvinni.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

A nikkel-fémhidrid modellek hátrányai közé tartozik az alacsony fagyállóság Nem teszi lehetővé nekik, hogy negatív hőmérsékleten használják, Gyors önkiszyés és nem túl hosszú, a nikkel-kadmiummintákkal, az élettartammal összehasonlítva.

Ezenkívül az eszközök nem tolerálják a mély kibocsátást, hosszú ideig töltenek és drágák.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Lítiumion (Li-ion)

Az akkumulátort a múlt század 90-es években fejlesztették ki, és a legmodernebb akkumulátorok. Sok technikai mutatóban észrevehetően nyert két korábbi típust, és szerény és megbízható eszközök.

Az eszközöket 3 ezer ciklusú töltés / kibocsátás céljából tervezték, és a szolgáltatási időszak eléri az 5 évet. Ennek a fajoknak az előnyei magukban foglalják az önkiülés hiányát, amely lehetővé teszi, hogy ne töltse fel a készüléket a hosszú távú tárolás után, és azonnal működjön, valamint nagy kapacitású, könnyű és kompakt méretek.

Az elemeknél nincs “memóriahatás”, ezért a mentesítés bármely szintjén felszámítható, Anélkül, hogy félelmetes lenne. Ezenkívül az eszközök gyorsan feltöltődnek, és nem tartalmaznak mérgező anyagokat.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

A nagyszámú előnyök mellett a lítium-ion eszközök gyengeségeik vannak. Ezek magukban foglalják a magas költségeket, alacsonyabb, a nikkel-kadmiummodellekkel, az élettartammal és a hatásokkal szembeni alacsony ellenállással összehasonlítva. Így, Erős mechanikai ütközéssel vagy nagy magasságú cseppekkel az akkumulátor felrobbanhat.

Az utolsó modellekben azonban egyes technológiai hibák megszűntek, így a készülék kevésbé robbanásszerűvé vált. Tehát telepítve volt a fűtés és az akkumulátor szintjének vezérlője, amely lehetővé tette, hogy teljes mértékben megszüntesse a túlmelegedés robbanását.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

A következő mínusz abban rejlik, hogy az elemek félnek a mély kibocsátásból, és rendszeres ellenőrzést igényelnek a díjszint felett. Ellenkező esetben a készülék elkezdi elveszíteni a munka tulajdonságait, és gyorsan sikertelen.

Másik hátránya a lítium-ion modellek az a tény, hogy az élettartamuk nem függ az intenzitás használatát a csavarhúzó és a ciklus által termelt neki, hiszen előfordul nikkel-kadmium eszközöket, de kizárólag az az akkumulátor korától. Így, 5-6 év elteltével még az új modellek sem tudnak képesek, Annak ellenére, hogy soha nem vettek előnyben. ezért A lítium-ion akkumulátorok megvásárlása csak olyan esetekben, amikor a csavarhúzó rendszeres használata feltételezhető.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Tervezés és előírások

Az akkumulátor jogosan tekinthető a csavarhúzó egyik fő csomópontja, hogy mennyire magas a teljesítmény a működési tulajdonságai, a készülék teljesítménye és időtartama függ.

Konstruktív módon az akkumulátor egyszerű: Az akkumulátor tokja fedéllel van ellátva, amely négy csavarral van rögzítve. Az egyik hardver általában műanyaggal van kitöltve, és bizonyítékként szolgál, hogy az akkumulátor nem nyitott. Szükséges a szervizközpontokban, amikor az elemeket garanciális. Belül az eseten belül, amelynek soros kapcsolata van, ezért a teljes akkumulátorfeszültség megegyezik az összes akkumulátor feszültségének mennyiségével. Mindegyik elemnek saját címkézése van a működési paraméterekkel és a modell típusával.

A csavarhúzó akkumulátorok fő műszaki jellemzői a teljes töltés kapacitása, feszültsége és ideje.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

 • Akkumulátor-kapacitás A mat / órában mérve, és megmutatja, hogy az elem mennyi ideig képes betölteni a terhelést teljes töltéssel. Például a 900 mA / h kapacitásjelző azt mondja, hogy a terhelés 900 miliamper, az akkumulátor lemerül egy óra alatt. Ez az érték lehetővé teszi, hogy megítélje a készülék potenciálját, és helyesen kiszámolja a terhelést: annál nagyobb az akkumulátor kapacitása és annál jobb, ha a készülék megtartja a töltést, annál hosszabb ideig a csavarhúzó képes lesz dolgozni.

A legtöbb háztartási modell kapacitása 1300 mA / h, ami elegendő egy pár órányi intenzív munkához. A professzionális mintákban ez a szám lényegesen magasabb és 1,5-2 A / H.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

 • Feszültség Az akkumulátor fontos technikai tulajdonának is tekinthető, és közvetlen hatással van az elektromos motor teljesítményére és a nyomaték nagyságára. A csavarhúzók háztartási modelljei 12 és 18 volt 12 és 18 voltos akkumulátorokkal vannak felszerelve, míg erőteljes eszközök esetén az elemek 24 és 36 V. Az akkumulátort alkotó elemek mindegyikének feszültsége 1,2-ről 3,6 V-ig változik, és az AKB modellétől függ.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

 • Teljes díjszabás Jelzi, hogy mennyi időt kell igénybe venni az akkumulátornak a töltés befejezéséhez. Alapvetően az összes modern akkumulátor modell elég gyorsan, kb. 7 órával, és ha csak a készüléket kell feltöltenie, akkor néha elég 30 perc.

Azonban, rövid távú töltés esetén rendkívül óvatosnak kell lenned: egyes modellek az úgynevezett “memóriahatás”, tekintettel arra, hogy mely gyakori és rövid feltöltés ellenjavallt.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Tippek a választáshoz

Mielőtt elkezdené egy akkumulátort vásárolni egy csavarhúzóhoz, meg kell határozni, hogy milyen gyakran és milyen feltételek mellett a szerszám tervezése. Tehát, ha a készüléket a minimális terheléssel szabálytalan használatra vásárolják, akkor érdemes egy drága lítium-ion modellt szerezni. Ebben az esetben jobb, ha a nikkel-kadmium akkumulátorok által tesztelt választott választás, amellyel semmi sem történik a hosszú távú tárolás során.

Lítium termékek, függetlenül attól, hogy működtetik, akár nem, meg kell tartani a feltöltött állapotban, miközben legalább 60% díjat.

Ha az akkumulátort egy professzionális modellre való telepítéshez választják ki, amelynek alkalmazása állandó lesz, akkor ebben az esetben jobb, ha “lítium”.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Csavarhúzó vagy külön akb vásárlásakor meg kell emlékezni a lítium-ion modellek tulajdonát, hogy növekedjen az életkorának megfelelően.

És még akkor is, ha az eszköz újnak tűnik, és soha nem kapcsolódik be, akkor az akkumulátor valószínűleg nem működik. Ezért ilyen helyzetekben csak nikkel-kadmium modelleket kell választani, vagy fel kell készülni arra, hogy a lítium-ion akkumulátor hamarosan megváltozik.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

A csavarhúzó működési körülményeit illetően azt kell szem előtt tartani Ha az eszköz az országban vagy a garázsban való munkavégzéshez van kiválasztva, akkor jobb, ha megállíthatja a “kadmiumot”. A lítium-ionmintákkal ellentétben, sokkal jobb toleráns fagy, és nem félnek a fújoktól és az esik.

A helymeghatározó munkahelyek nem megfelelő munkájában nikkel-fémhidrid modellt vásárolhatnak.

Nagy kapacitásuk van, és otthoni asszisztensnek bizonyultak.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Így, ha szükséges, olcsó, kemény és tartós akkumulátor, akkor kell választania a nikkel kadmiumot. Ha szüksége van egy tágas modellre, amely hosszú és erőteljesen megcsavarja a motort – ez határozottan “lítium”.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Nikkel-fémhidrid akkumulátorok a nikkel-kadmiumhoz közelebbi tulajdonságaiban, így a pozitív hőmérsékletekkel való együttműködés modern alternatívaként lehet kiválasztani.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Népszerű modellek

Jelenleg az elektromos kéziszerszámok gyártására szolgáló vállalatok többsége az akkumulátorok gyártásával foglalkozik a fúrókhoz és csavarokhoz. A különböző modellek óriási változatossága között népszerű világ márkák és olcsó eszközök vannak a kevéssé ismert cégek számára. És bár a magas versenyre tekintettel szinte a piacon bemutatott összes termék magas színvonalú, Egyes modelleket külön kell elosztani.

 • A Vélemények jóváhagyása és az igények megvásárlása Japán makita. A vállalat sok éven át az elektromos kéziszerszámok gyártását veszi igénybe, és a felhalmozott tapasztalatoknak köszönhetően csak a magas színvonalú termékeket szállít a világpiacra. Tehát a Makita 193100-4 modell a nikkel-fém-hidrid akkumulátorok tipikus képviselője, és híres a kiváló minőségű és hosszú élettartamról. A termék magas árú akkumulátorokra vonatkozik. Ennek a modellnek az előnye 2,5 A / óra értékű nagy töltési kapacitása, valamint a “memóriahatás” hiánya. Az akkumulátor feszültsége 12 V, és a modell csak 750 g.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

 • Akkumulátor metabo 625438000 Ez egy lítium-ion akkumulátor, és felszívja az ilyen típusú termékek összes legjobb jellemzőit. A készülékben nincs “memóriahatás”, amely lehetővé teszi, hogy szükség esetén töltse fel, anélkül, hogy a teljes akkumulátor lemerülne. A modell feszültsége 10,8 volt, és a kapacitás 2 A / H. Ez lehetővé teszi, hogy egy csavarhúzó hosszú ideig dolgozzon a töltés nélkül, és professzionális eszközként használják. Cserélhető akkumulátor telepítése az eszközön nagyon könnyen végrehajtható, és nem okoz nehézségeket azoknak is, akik az akkumulátort először cserélik.

A német modell egyik jellemzője kis súlya, amely csak 230 g. Ezzel jelentősen enyhíti a csavarhúzót, és szinte egy sorban használja a használat kényelmét hálózati eszközökkel.

Ezenkívül van egy ilyen akb elég olcsó.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

 • Nikkel-kadmium modell NKB 1420 HT-A díj 6117120 Kínában gyártott orosz technológia és az akkumulátorok analógja Hitachi EB14, EB1430, EB1420 és mások. A készülék nagyfeszültségű 14,4 V-os feszültséggel rendelkezik, 2 A / H kapacitása. Az akkumulátor eléggé súlya van – 820 g, ami azonban az összes nikkel-kadmium modellre jellemző, és a táplálkozási elemek szerkezeti jellemzői magyarázzák. A terméket megkülönbözteti, hogy hosszú ideig dolgozzon egy töltésre, a “memóriahatás” jelenléte.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

 • Cubic Battery 1422-Makita 192600-1 a népszerű család egy másik képviselője és kompatibilis a márka minden csavarjával. A modellt 14,4 V-os nagyfeszültség jellemzi, és 1,9 A / h kapacitása. Súlya van egy ilyen eszköz 842 gramm.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

A híres márka modellek mellett vannak más érdekes minták a modern piacon.

Így az erőmű létrehozta az univerzális elemek felszabadulását, kompatibilis szinte minden népszerű csavarhúzóval.

Vannak ilyen eszközök sokkal olcsóbbak, mint a natív akkumulátorok, és jól bizonyították magukat.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Működés és szolgáltatás

Az akkumulátor élettartamának növelése és helyes és stabil működésének biztosítása érdekében számos egyszerű szabályt kell betartani.

 • A nikkel-kadmium akkumulátorokkal felszerelt csavarhúzóval való együttműködés akkor kell folytatni, amíg az akkumulátort teljesen ki kell tölteni. Az ilyen modellek tárolása csak a lemerült állapotban ajánlott.
 • A NICD eszközök gyorsan “Elfelejtette” a nemkívánatos töltési szintet, ajánlott többször vezetni a “teljes töltés közben – mély mentesítés” ciklusban. A további munkafolyamat során az ilyen elemek feltöltése rendkívül nemkívánatos, különben a készülék újra “emlékezhet” a felesleges paraméterekre, és a jövőben “kikapcsol” pontosan ezeken az értékeken.
 • NI-CD vagy NI-MH akkumulátor visszaállítható. Ehhez az aktuális rövid impulzusokkal áthalad, amelynek legalább 10-szer nagyobbnak kell lennie, mint az akkumulátor kapacitása. Az impulzusok, a dendritek és az akkumulátor áthaladása közben újraindul. Ezután “szivattyúzza” több “mély kisüléssel – teljes töltésű” ciklusokkal, majd működési módban kezdődik. A nikkel-fém-hidrid akkumulátor helyreállítása ugyanazon a rendszeren történik.
 • A lítium-ion akkumulátorok helyreállítása diagnosztikával és szivattyúzással a szelén elem lehetetlen. Működésük során a lítium-bomlás megtörténik, feltétlenül lehetetlen megtéríteni veszteségét. A sikertelen lítium-ion akkumulátorok kizárólag cseréje vonatkoznak.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

Az elemek cseréjére vonatkozó szabályok

A bankok egy Ni-CD-k vagy Ni-MH akkumulátorban történő cseréjéhez először szükség van rá. Ehhez ki kell csavarnia a rögzítőcsavarokat, és több olyan költségvetési modellt, amelyek nem felszereltek eltávolítható kialakítással, gondosan megcsípte a blokk görgetését, és távolítsa el az akkumulátort.

Ha az eset beágyazódik a csavarhúzó fogantyújába, akkor a blokkot a kerület körül kell leválasztani egy vékony pengével ellátott szikével vagy késsel, majd húzza ki. Ezt követően meg kell nyitni a blokkfedelet, ásni vagy harapni a mellbimbókkal az összekötő lemezeket az összes bank és átírja az információkat a jelölésből.

Jellemzően az ilyen elemek 1,2 V-os feszültséggel és 2000 mA / h kapacitással rendelkeznek. Ők, mint általában rendelkezésre állnak minden áruházban, és költsége körülbelül 200 rubel.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

A szuttáló elemeknek ugyanabban az összekötő lemezeken kell lenniük, amelyek a blokkban álltak. Ez annak köszönhető, hogy már rendelkeznek a kívánt szakaszt, amely a megfelelő akkumulátor funkcióhoz szükséges.

Ha a “natív” lemezek nem menthetőek, akkor ahelyett, hogy a rézcsíkokat használhatja. Ezeknek a sávoknak a keresztmetszete a “natív” lemezek teljesen azonos keresztmetszeteinek kell lennie, Ellenkező esetben az új lemezek nagyon forróak lesznek a töltési folyamatban, és kiváltják a termisztort.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

A forrasztó vas ereje, ha a tápelemekkel dolgozik, nem haladhatja meg a 65 W-t. A forrasztást gyorsan és óvatosan kell végrehajtani, nem engedi, hogy túlmelegedjen az elemek.

Az akkumulátorok csatlakoztatása konzisztensnek kell lennie, azaz “-” az előző elemnek a következőre kell csatlakoztatnia a “+” -hez. Miután a füzködést összegyűjtik, végezzen teljes töltési ciklust, és hagyja egyedül a designot egyedül.

Csavarhúzó akkumulátorok: fajok, választás és tárolás

A megadott időszak után az összes elem kimeneti feszültsége szükségszerűen mérhető.

A megfelelő összeszereléssel és a kiváló minőségű forrásokkal ez az érték minden elemen ugyanaz lesz, és 1,3 V-nak felel meg. Ezután az akkumulátort összegyűjtjük, a csavarhúzóba szerelve, a teljes kisülésig terjedő terhelés alatt tartsuk be és tartsuk be. Ezután az eljárást megismételjük, majd az eszközt újra feltöltötték és használják.

Mindent a csavarhúzók akkumulátorairól – az alábbi videóban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása