Fogyasztás csempe ragasztó 1 m2 porcelán kőből: a szükséges szám kiszámítása

Ha úgy dönt, hogy a padlón vagy a falon lévő porcelán kőből készült, akkor ragasztó nélkül nem tehetsz. Meg kell érteni az összes anyag kívánt mennyiségének kiszámítását, beleértve a csempézett ragasztót is. Ahhoz, hogy megértsük, hogy mennyi ilyen ragasztó szükséges a felület egy négyzetének feldolgozásához, több különböző tényezőt kell figyelembe vennie.

A ragasztóanyagok típusai

Háromféle ragasztóösszetétel létezik a porcelán kőszerkezet kialakításához:

  • Cement alapon. Az ilyen ragasztót vízzel kell sütni. Ez az opció nagyon népszerű, és a legnagyobb igényt használja, mivel nagyon gazdaságos, valamint könnyű és kényelmes a munkában. A kompozíció porcelán kőburkolatának elhelyezéséhez legalább 1 kg-ot, legfeljebb 1,9 kg / m2-t vesz igénybe, az 1 mm ragasztóréteg vastagságával.
  • Diszpergáló – Ez teljesen felkészült folyékony anyag. Gyanta alapján gyártották.

  • Epoxi. A gyantán alapuló ragasztó mellett speciális katalizátort kell használni. A komponenseket közvetlenül felhasználás előtt keverjük össze, és kémiai reakció következtében tartós és kiváló minőségű ragasztót kapunk.

A második és harmadik kiviteli alaknál az anyagfogyasztás az adott gyártótól függ. Ez az információ leggyakrabban az anyagok csomagolása.

Méretek porcelán csempe

Emlékeztetni kell arra, hogy a nagyméretű csempe sok súlya van, így a ragasztórétegnek vastagabbnak kell lennie.

Például egy 10×10 cm-es porcelán kőből, az anyag legalább két milliméter rétege cementen alapul. Ha a csempe 20×30 cm méretű méretekkel van kiválasztva, akkor a ragasztóréteg minimális vastagsága már 3 mm-nek kell lennie. 30×30 cm-nél nagyobb méretű tányérok esetében a norma legalább 4-5 mm.

Azonban mérje meg a ragasztóréteg vastagságát elég problémás. Ezért a legmegfelelőbb a spatula szegfűszeg méretétől. Például egy porcelán kőfararok elhelyezésére 30×30 cm Válasszon spatulát 8 mm-es fogaskerekekkel.

Olvasson tovább  A pillangós dugókról

A befejező anyagok fajtái

Különböző típusú csempék különböző anyagokból készülhetnek. A terméktől függően különböző mennyiségű ragasztószívó.

A legkisebb mennyiségű ragasztó elnyeli a porcelán kőből, így ez a lehetőség a ragasztóanyag áramlásának szempontjából a leggazdaságosabban tekinthető.

Egy másik fontos pont – a csempe hátoldalának egyenletessége. Néha előfordul, hogy a csempe hátoldalának felszíne nem tökéletesen sima. Ilyen helyzetekben szükség lesz egy további ragasztóréteg alkalmazása, amely természetesen növeli fogyasztását.

Szintén vannak olyan helyzet is, amikor a különböző vastagságú csempe összeillesztése szükséges ahhoz, hogy gyönyörű design legyen. Ilyen esetekben meg kell kompenzálni a termékek vastagságának különbségét ragasztóréteg alkalmazásával, így az anyagfogyasztás is növekedni fog.

Alapítvány típusai

Egy másik fontos tényező, amely befolyásolja a ragasztófogyasztást a csempe elhelyezése során – a felszín típusa, amelyen a fekvés megtörténik.

Különböző felületek lehetnek más fokú porozitás. És hogy magasabb, annál erősebb a ragasztó, és annál nagyobb a költségek. Például a cementfelület több ragasztót fog felszívni, mint a beton. A gipszkarton szintén elegendő porózus anyagnak tekinthető.

A ragasztóanyagok gyártója és összetétele

Termékeik gyártásában különböző gyártók különböző adalékanyagokat használhatnak, amelyek javítják minőségüket és jellemzőit. Ez is befolyásolja az anyag sűrűségét és annak fogyasztását. Ezért a csempe ragasztó kompozíció egyes sajátos márkájához szükség van az áramlás egyedi számítására. Ehhez a gyártó által szolgáltatott információkon kell alapulnia.

Stílusozási feltételek és technológia

A csempe számára a legoptimálisabb hőmérsékleti feltételek a +5 és +40 Celsius fok között vannak. Legjobb, ha a hőmérséklet +18 és +24 fok között van. Ez annak köszönhető, hogy magas hőmérsékleten nagy mennyiségű folyadék elpárolog a ragasztóréteg felületéről, és fogyasztása növekedni fog. Ha a hőmérséklet alacsonyabb, mint nulla, a ragasztó egyszerűen elronthatja.

Sok más tényező nagy jelentőséggel bír: a kiválasztott eszközök – spatulák, a fogak mérete és alakja, styling technika (egy spatula dőlésszöge fontos szerepet játszik), valamint a címkézendő varázsló minősítését.

Olvasson tovább  Multitulus Victorinox: Jellemzők, típusok és tippek a választáshoz

A kiszámítás?

Az eladásra vonatkozó csempézett ragasztó kilogrammal van csomagolva. Ezért először is meg kell határozni, hogy mennyi anyag szükséges 1 m2. Ezután kiszámíthatja a ragasztóanyag teljes fogyasztását a szoba meghatározott területére.

Az alábbiakban a legoptimálisabb lehetőségek a kívánt csempézett ragasztó mennyiségének kiszámításához:

  • Ha már eldöntötte, hogy pontosan úgy döntött, hogy milyen ragasztó márkát vásárol, akkor a gyártó webhelyére és a kiszámításhoz speciális számológéppel. Információt kell adnia a csempe paramétereire, a szoba méretére, válassza ki a ragasztó megjelenését. Ennek eredményeként megkapja az olyan anyagmennyiséget, amely megköveteli a csempe lefektetéséhez az ügyben.

  • A hozzávetőleges számítások könnyű képlet szerint készülhetnek: a ragasztó súlya szorozódik a ragasztóréteg vastagságához, amely bizonyos méretű csempe számára szükséges. A kapott érték a szagaszat a négyzetméterenként. Csak azért marad, hogy megszorozza ezt a számot a teljes lefektetési területen – ez lesz valamilyen átlagos anyagfogyasztás.
  • Egy másik nagyon egyszerű, de sajnos a leginkább hibás és megbízhatatlan módon: a csempe vastagsága milliméterben kétre oszlik, és megszorozzák az átlagos magasságfogyasztást, amelyet megszerez.

Az alábbi videóból megtudhatja a ragasztó fogyasztását, amikor a burkolólapokat lefekteti.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: