Gipsz vagy cement vakolat: Milyen készítmények jobbak?

Bármely javítás nélkül stukkó, ne tegye meg. Ezzel különböző felületeket dolgoznak fel. Vannak gipsz vagy cement vakolat. Milyen készítmények vannak az alkalmazásokhoz – több olyan tényezőtől függ, amelyek az alábbiakban fontolják meg.

Fajták

Ez a típusú bevonat a rendeltetésszerűen változik. Hagyományos gipszhasználat építési munkákhoz. Ezzel igazíthatja a felületet, zárja be a varratokat, csökkentheti a hőveszteséget. Ez zajszigetelő funkciót végezhet, vagy tűzvédelemt szolgálhat.

A dekoratív vakolat különböző színek keveréke és a helyiség befejezésére használják, és az ilyen vakolat nemrég népszerűvé válik. Ezzel nagyon érdekes ötleteket tudsz megvalósítani a különböző célok szobáinak kialakításában.

A vakolat fajra oszlik, attól függően, hogy melyik összetevő a főcement vagy mész, agyag vagy gipsz. Vannak más lehetőségek is bizonyos anyagok hozzáadásával. De sokan hajlamosak hinni, hogy a legjobb vakolat vagy cement vakolat.

Mielőtt kiválasztaná az egyik vagy más típusú vakolat, összehasonlításra van szükség, és eldöntheti, hogy a javítási munkák elvégzésének pillanatában milyen jellemzőkkel kell rendelkeznie.

A vakolatból

Az ilyen vakolat általában porból készült, vízzel hígítva a csomagoláson feltüntetett szükséges arányban. Ennek eredményeképpen egy paszta kell lennie, amelyet leggyakrabban egy réteg vesz igénybe.

Ez a megoldás a falak összehangolására szolgál, a festés vagy a tapadás tapétájának előkészítéséhez. Ez pontosan a gipszből származó gipsz, amely viszont akkor használható, ha nagyobb hibák vannak repedések és lyukak formájában a felületen.

A gipszipar több előnye van:

 • Elengedhetetlen, hogy környezetbarát anyagokra utaljon.
 • Segítségével a fal tökéletesen sima.
 • Ez a fajta bevonat nem ad zsugorodást, és a teljes szárítás után a felületen lévő repedések megjelenése kizárt.
 • A súlya meglehetősen könnyű, így nincs terhelés a falakon.
 • A rugalmas szerkezet lehetővé teszi, hogy sűrű rétegeket alkalmazzon a falakon a falakon, ha szükség van rá. De még akkor is nyugodt lehet, és ne aggódj, hogy egy repedés valahol megjelenhet.
Olvasson tovább  A víz emulziójának finomítása

A cementgyűjtő közötti különbség abban a tényben, hogy az erősítő hálózat nem szükséges a munka során, miközben egyszerűen szükség van a cement-homok vakolat használatakor. A gipsz-vakolat porozitásának köszönhetően a falak nem szenvednek páratartalomtól. És ez egy nagyon nagy plusz. Végtére is, gomba és penész, nem akarok harcolni senkivel. A gipsz alacsony hővezető képességének köszönhetően a falak megőrzik a hőt. És a zajszigetelés szempontjából az anyag mutatói meglehetősen magasak.

A javítás sebessége a gipsz vakolat segítségével attól függ, hogy melyik rétegre kerül a falra. Ha nagyon kövér, akkor jobb, ha várni egy héttel a megbízhatóság érdekében. Elegendő két napos vékony lefedettséggel.

A gipsz vakolat hiányosságai vannak, bár nagyon kevés. Mínusz, amely sokan nem olyan jelentős – ez az árkülönbség más típusokhoz képest, például a cement vakolat, amely lehet más és fél, és még kétszer olcsóbb.

És egy pillanatra. A gipsz vakolat nem alkalmazható olyan helyiségekben, ahol a páratartalom folyamatosan javul.

Cementből

Ez a stukkó mindig elég gyorsan elkészíthető a saját kezével. Kell víz alatt, cement, mész. Néha, amikor előkészítjük, a homokot még mindig használják.

Ez a stukkó meglehetősen széles körű lehetőséggel rendelkezik. Elengedhetetlen, ha a falakat fürdőszobában vagy medencében, konyhában vagy pincében dolgozzák fel. Jó elkülöníteni a külső falak és a bázis, ahol megnövekedett fagy szükséges.

Ha beszélünk az ilyen típusú megoldás érdeméről, tartós és megbízható, Nem kétséges, hogy. Sokan fontolóra veszik ezeket a mutatókat, különösen akkor fontos, ha megállítja a cementet. Ez a kompozíció jól leesik bármely felületre. Sűrűsége nem teszi lehetővé a nedvesség behatolását, és károsíthatja a kialakítást. A cement vakolat ára alacsony, ami lehetővé teszi, hogy bármikor megvásárolja azt.

Hátrányok is, hogy figyelembe vegyék őket. Nem szabad elfelejtened az alkalmazott réteg vastagságát, itt kell emlékezni, hogy a cement vakolat súlya meglehetősen nagy. A mennyezet vakolásakor ezt a kompozíciót ritkán használják. Ismétlés Ez a fajta keverék fából készült, műanyag és festett felületekkel.

Olvasson tovább  A szakaszos mennyezetek rögzítésének rendje: Előnyök és hátrányok

Amikor alkalmazzák, be kell igazítani és elhelyezni. Ez a kompozíció hosszú ideig szárítja. Teljesen három, de néhány esetben és négy héttel később. De amikor kiválasztják a cement vakolat az épület üzletek, meg kell figyelni, hogy a tény, hogy most sok gyártó volt képes javítani ezt a készítményt. Bizonyos komponensek hozzáadásával a cement rugalmasabb lehet, és csökkentheti a felületi szárítási időt.

Hogyan kell alkalmazni?

A kompozíciók pozitív és negatív jellemzőinek tanulmányozása során figyelembe kell venni, hogy mindegyik konkrét esetben kényelmesebbé válnak, és hogy további anyagok szükségesek-e javítási munkák során.

A gipsz vakolat gyakorlatilag nem rendelkezik hátrányokkal. De elégtelen munka sebességgel, egy főtt oldat megszáradhat, újnak kell lennie. És az anyag ára nem alacsony. Következésképpen a tapasztalat hiányában a legmegfelelőbb a kis pártokkal való megoldás. Talán nem fog időt takarni, de biztos lehet benne, hogy az összes vakolat üzleti, és nem a hulladékba kerül.

A felület cementálásakor a megerősítés felszerelése szükséges. Mentse el a megoldást hosszú ideig. Ezért biztonságosan nagy mennyiségű és fedezhet azonnali jelentős területeket.

Van egy másik fontos tanács. A munkákat öt fokú és öt fokos hőmérsékleten kell előállítani. Győződjön meg róla, hogy mélyen behatol. A következő réteg alkalmazása előtt teljesen meg kell adnia az előzőt.

Minden módszer és megoldás előnye van. Ezt is elmondják véleményt is. Azok, akik javítják, már ismerik a használni kívánt anyagok jellemzőit. Ezért nincs meglepetés.

Néhány megjegyzi, hogy a szabadtéri munka könnyen és gyorsan áthalad a cementoldatnak köszönhetően. A szárítás időtartama hosszú ideig fizet egy ilyen kezelést. Mások a tapasztalatok megosztását alkalmazó gipsz vakolat a szobában, és egyúttal azt dícsérve az, hogy a kérelem benyújtását követően a falak akkor semmilyen manipuláció, feltéve, hogy a teljes technológiai folyamat figyelhető.

A festék tökéletes. A háttérképek nem buborékok és nem esnek le. És ez egy nagyon fontos tényező.

Olvasson tovább  Jellemzők, kiválasztás és tippek az akkumulátorok működéséhez

A keverékek előkészítésének finomságai

A javítási munkák kezdeti szakasza a szükséges kompozíciók és eszközök előkészítéséhez szükséges. Az első lépés a száraz komponensek keverése, a második – a víz hozzáadása.

Az egyes gipsz előkészítése saját árnyalatú:

 • A cement-vakolat (cement és homok) porított komponensei elsősorban vannak csatlakoztatva. Csak óvatos keverés után hozzáadhatsz vizet. Ezután mindez jól keveredik homogén tömeghez. Nem lesz nehéz felkészíteni a vakolat, amelyben a vakolat és a cement jelen lesz. Egy ilyen megoldás gyorsabb lesz, de kevésbé tartós lesz.
 • A gipsz vakolat főzése szó szerint öt percet vesz igénybe. Először is, a vakolat a teszt konzisztenciájába kerül, majd szükség esetén a vizet hozzá kell adni, hogy pontosan a kompozíciónak szüksége van.

Szükséges eszközök

Ha ezt alkalmazzák, és más vakolatnak szüksége van bizonyos eszközökre, amelyek előre kell állítaniuk. Lehetséges, hogy a munkafolyamat során kiderül, hogy valahol a felszínen a régi bevonat maradt.

Ezért a következő eszközökre lesz szükség:

 • spatulák;
 • kaparók;
 • Fém kefék;
 • egy kalapács;
 • csiszolópapír;
 • keverék kapacitása;
 • vakolókanál;
 • elektromos fúró vagy keverő;
 • szint.

kilenc

Fotók

A fentiekből arra a következtetésre juthatunk, hogy minden vakolat elengedhetetlen a javításkor, mindez attól függ, hogy melyik felületet a feldolgozáshoz függ. Az összes technológia betartásával tökéletesen kezelhető a kültéri falak, cementhelyek cement vakolat, valamint a használt fürdőszobákban.

A különböző típusú vakolatok fő különbségéről lásd az alábbiakban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: