Hány méter a háttérkép tekercsében?

Háttérképek – Népszerű fali dekorációs anyag. Ha javításokat fogsz tenni, biztosan találkozol velük. Mielőtt részletesen megvásárolná, vizsgálja meg az adatokat a tekercsek méretére. Ez az információ segít abban, hogy kompetensen kiszámítsa a szükséges anyagmennyiséget.

Szabványos méretek

A vászonot olyan tekercsekben állítják elő, amelyek külsőleg hasonlítanak a nagy csövekre. A tapéta tekercsek általánosan elfogadott méretei vannak. Ilyen standard segít kiszámítani a helyiség díszítésére szolgáló anyag mennyiségét. A cső átmérője a tapéta vastagságától függ. A standard méretek a hengerelt háttérképek fő tartományát alkotják.

A legnépszerűbb standard – fél méteres tapéta. Valójában egy tekercsben a szélessége 53 cm, 10 méter háttérkép (a hiba 5%). A második helyen 1 m széles, pontosabban, 106 cm. Az ilyen vászonokat kényelmesen használják ablakok és ajtók nélküli falakhoz.

Hossz

A hossz hossza meglehetősen egyszerű. Számos alapvető megoldás van, és mindegyik elfogadható lehetőséget választ. Standard Roll Length – 10.05 M. Vinil tapéta módszere a standard szélesség festése alatt – 15 m. Egy nagy tekercsben a foszlányalapú ruhák 25 robusztus mérőhelyek.

A hossza különösen fontos. Ez a paraméter befolyásolja a tekercs négyzetét. Ennek a jellemzőnek a meghatározásához lehetséges a GOST adataira támaszkodni.

Lehetséges lehetőségek:

 1. Háttérkép 10 m hosszú, körülbelül 5.3 kv. M.
 2. A szokásos szélességgel rendelkező 15 m hosszúságú kombináció lehetővé teszi a 7-es terület fedezését.95 négyzetméter.
 3. A legnagyobb hosszral és a megfelelő szélességgel a tekercs 25 négyzetet fog lefedni.

Szélesség

Ez a jelző a befejező anyag gyártójától függően változhat.

Szabványos tapéta szélességi mutatók:

 • 50 cm (tényen 53 cm). Az ilyen szélességű ruhák gyári gyárak készülnek. A mindennapi életben egy ilyen paramétert fél méternek nevezik. Az ilyen keskeny háttérképek használata a legkényelmesebb.
 • 70 cm. Ez a méret népszerű az európai gyártók körében. Nem olyan régen, az ilyen szélesség népszerűvé vált Oroszországban.
 • 1 m (tényen 1 m 6 cm). Ez az opció pontosan kétszer nagyobb, mint a legkeresettebb verzió. Az ilyen háttérképek használata jelentősen csökkentheti a javítás időköltségeit. A Flelilinic Wallpaper gyártása megtalálható, hanem mérő bevonatot is neveznek.
Olvasson tovább  Perforator patron: Hogyan kell eltávolítani, szétszerelni és cserélni?

Csak az első első lehetőségeket tekintik Oroszország területén szabványnak, ezért a hazai gyártók ilyen méretű termékeket készítenek. Félméteres tapéta bármilyen anyagból készülhet. A dekoratív minták és domborművek vonzóvá teszik őket a vásárlóknak.

A mérőmodellek gyakrabban vannak a vinilből, és a fliselin speciális szubsztrátumával egészül ki. Széles ruhával csökkenti a falon lévő vonzó varratok számát. A szubsztrátot kifejezetten a ragasztás enyhítésére hozták létre. Alkalmazzon ilyen háttérképeket a kis szobák befejezésére nem teljesen kényelmes, meg kell néznie egy komplex folyamat a vágó tekercs hosszában.

Súly

Ez a mutató nagyon gyakran érdekli a vevők. A súly befolyásolja a közlekedés összetettségét – egyes esetek kézzel hozhatók haza, szükség van egy autóra mások számára. Ha megrendeli a postai szolgáltatáson keresztül, akkor az értéke a súlytól függ.

A tapéta tekercs súlya közvetlenül az anyagsűrűségtől függ.

3 típus van:

 1. A szokásos papírrajzok, amelyek meglehetősen könnyen rohanhatók, alacsony sűrűségűek. Minden mérő súlya körülbelül 40 g. A 10 m-es tekercs 400 g lesz.
 2. Háttérkép a tartós papírból vagy vinil-alapú párosból. Az ilyen anyag megszakítható, de erőfeszítéseket kell tennie. A 10 m-es tekercs körülbelül 800 g.
 3. A legsúlyosabb lesz a háttérképek foszlányalási alapon vagy többrétegű vinilen. Szinte lehetetlen az ilyen anyagot, szinte lehetetlen. Minden mérő súlya körülbelül 120 g. 10 m-es tekercs lesz 1.2 kg.

Fontos megérteni, hogy a tapéta tekercs súlya az alap sűrűségétől és páratartalmától függ. Az anyagot úgy állítják elő, hogy ellenálljon a ragasztó kompozíció saját súlyának és súlyának 3-4 méteres szeletelésével.

Megnevezések a tekercsen

Határozza meg, hogy a kapott befejező anyag tulajdonságai meglehetősen egyszerűek. A gyártók gondoskodtak arról, hogy megkapja a szükséges információkat. A csomagon különleges jelvényeket talál. Ezek a feltételes szimbólumok felelősek az alapvető kérdésekért. Megértsék őket.

Grafikus képek Jelentés:

A nedvességállóságról

 • Egy hullámos vonal jelent meg a tapéta vízállóságát. Ezek alkalmasak a mérsékelt páratartalomra való beltéren.
 • Két csík – Háttérképek mosható. Többnyire nedves, de nem nedves szivacsot kell használni. Az ilyen háttérképek blokkolhatók a szobában cserélhető páratartalommal.
 • Három vonal Bang a tapéta csomagolásánál, amely nedves ruhával mosható. A falakat sokáig díszítik még a fürdőszobában is.
 • Egy másik lehetőség – egy hullám ecsettel. Háttérkép kopásálló. Ezek nem csak vízzel moshatók, hanem mosószer. Kiváló lehetőség a gyermekszobához. Mindig könnyedén eltávolíthatja a gyermekművészeteket.
Olvasson tovább  Cyanakrylate ragasztó: fajok és jellemzők

A fényállóságról

 • A nap fele azt jelenti, hogy a háttérkép nem fog kapcsolódni a napsugarakkal, gyorsan elveszíti a dekoratív tulajdonságokat. Elfogadhatók minden szobából apartmanból.
 • A nap és a belsejében jelentések, hogy a háttérkép rövid távú érintkezés átvitele a napsütéssel. Még mindig elhalványulnak, de nagyon lassúak.
 • A teljes nap képe magas napsütéses fényállóságról beszél. Az ultraibolya időszakos hatásaival a háttérkép nem változtatja meg a dekoratív tulajdonságokat.
 • A teljes nap és a belsejében a háttérkép még hosszú napenergia is van, anélkül, hogy elvesztené a dekoratív tulajdonságokat.

A ragasztás módja

 • Víz egy szivacsjelentéssel, hogy a háttérkép már van egy réteg ragasztó, csak meg kell nedvesíteni.
 • A falak képének képe azt mondja, hogy a ragasztóösszetételt csak a falon kell alkalmazni.
 • Kefe a képen lévő tekercsben arról, hogy a ragasztót nemcsak a fal, hanem vászon is kell fedezni.

Fit rajzolás

 • A címke nyilatkozata szerint a rajz testreszabása nem szükséges.
 • Két nyilak ugyanabban a szinten tájékoztatják a vevőt egy egyenes dokkolóról. Ez azt jelenti, hogy a rajz elemei egy szinten találhatók.
 • Elszívott két nyilak arról, hogy a dokkolás a vászon nyírása ½ rapport.
 • A speciális címke két vízszintes nyíllal rendelkezik az ellenkező irányú. Ez a fordított ragadást jelöli. Minden második vászonnak 180 fokosra kell fordulnia.

Leszerelés

 • Kép a fal képével, tekercs és kefe jelentések, hogy szükség van a tapéta nedvesítésére, mielőtt eltávolítaná a falat. A nedves ruhákat teljesen eltávolítják a felületről.
 • A vászon képe, amely teljesen elindul a falról, jelzi, hogy a tapétát száraz állapotban eltávolítják. A fal eltávolítása után semmi sem marad.
 • Ha a képen a tapéta vászon van elosztva – csak a tapéta felső rétegét eltávolítják. A háttérkép második rétege a falon marad, új bevonat ragasztható rajta.

Ezek a fő grafikai megnevezések, amelyek szükségszerűen jelen vannak a csomagon. Néha lehetséges, hogy megfeleljen azoknak a konvencióknak, amelyek ellenállnak a mechanikai károkkal szemben.

Lehet, hogy különleges öko-jelölés is lehet. Jelentette az anyag biztonságát.

A szám kiszámítása?

Először is, méréseket kell tennie. Ehhez szükséged van egy rulettre. Ezzel meghatározhatja a szoba peremét és a mennyezetek magasságát.

Ne feledje, hogy ki kell számolnia a rolls számát egy margóval. Sokan egyszerűen nem levonják a teljes terület ajtólapjából és ablakából.

A számítás így történik:

 1. A szoba kerülete osztja a vászon szélességét. Így megtudhatja, hogy hány háttérképre van szüksége.
 2. A tekercs hossza a fal magasságára kell osztani. Tehát meghatározza, hogy hány zenekar érhető el egy tekercsből.
 3. Összefoglalva, kiszámítani a tekercsek számát. Ehhez egyszerűen megosztja a szükséges csíkok számát az egy tekercs darabszámára.
Olvasson tovább  A vakolat keverékének jellemzői a külső munkához

Ügyeljen arra, hogy vegye figyelembe a minta illeszkedését. Minél nagyobb az ismétlődő képek közötti lépés, annál inkább az állománynak kell lennie. Ne feledje, hogy az ilyen utasítások szerint lehetetlen kiszámítani a fényképészeti áramlási sebességet. Néhány háttérkép az utasításokban egy speciális táblát mutat be, amely könnyen segít meghatározni az anyag fogyasztását a szoba területétől függően.

Mit kell figyelembe venni a kiválasztáskor?

Számos tipp:

 • Még a választás előtt, számítsa ki a szoba területét, és döntse el, hogy hány lapra van szüksége. A kiszámításkor ne figyeljen az ablakokra és az ajtókra, megadja a háttérkép szükséges állományát. A különböző hosszúságú tekercsek áttekintése, azonnal kiszámítja, hogy hány sávot kapsz egy tekercsből. Győződjön meg róla, hogy biztosan elég anyaggal rendelkezik.
 • A tapasztalt szakemberek azt tanácsolják, hogy több mint két tekercset vásároljon, mint ami a számítások eredményeként történt. Az ilyen állomány lehetőséget ad arra, hogy sok merészebb munkát végezzen. Ráadásul győződjön meg róla, hogy figyelembe kell venni, hogy néhány típusú tapétát ragasztják.
 • Háttérképek vásárlásakor ne figyeljen a tekercsek jelölésére. Tehát felveszi az optimális lehetőséget a szoba mikroklímájának. Ismered meg a vászon gondozásának jellemzőit is.

 • Győződjön meg róla, hogy kibontakozik egy tekercset a boltban, hogy értékelje az egész rajzot. Kérdezd meg az eladónak a vászon fotókat a falakon, hogy értékeljék a vizuális hatást. Nézze meg az anyagi biztonsági tanúsítványt. Értékelje a tapéta illatát. Talán tapéta lesz kellemetlen vagy akár veszélyes párolgás.
 • Feltételesen, a tapéta tetején, ahol a széle. Ez a pillanat mindig egy tekercsen van kijelölve. Ha a rajznak nincs kifejezett iránya, akkor Ön maga is meghatározhatja a felső és az alsó szélét.

Hogyan számolja ki a háttérkép számát, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: