Házak Erkerrel

  A homlokzat kiálló részének számos unalmas egyenes vonala járul hozzá az épületben. Maga az életfürdő extra mérőhöz adja, és növeli a természetes fény áramlását. A cikkben mindent elmondunk a házak Erkerekéről, amit megtörténnek, és vannak-e előnyök.

  Ami?

  A szoba egy része üvegezéssel, amely kiállítja az épület homlokzatának vonalát, az Erkernek nevezhető. Mérete és formája az építész vagy az ügyfél fantáziájától függ. Az épületnek van egy, két vagy több Erker egy vagy több emeleten.

  A homlokzat kiemelkedő vonala fenntartja a csapágygerendákat – létrehozzák az Erker alapját. Nem szabad összetéveszteni a rizalit-szel, amelynek falai az alapításon találhatók.

  Őseink jött a kiemelkedések a homlokzatok, úgyhogy könnyebb volt, hogy néz ki az ellenséget, és akkor verte vissza hozzájuk a roham a falak. Később ezt a technikát az oltár elhelyezésére használták a palota belső templomában. A katolikus törvények szerint az oltáron nincs más szoba. A jövőben az építészek értékelték a homlokzatok helyeinek szépségét, és kibővítették kinevezését.

  A szovjet építészetben Erkerek tele vannak “Stalinki” -vel. Amikor az idő jött “Khruscsov”, az épületek kiemelkedéseiről több évtizeden át el kellett oldanom. A többszintes projektek a lehető legalacsonyabbak voltak, mert rövid idő alatt volt egy feladat, hogy egy lakást nagyszámú szovjet családnak adjon.

  Ma az Erkers házak ismét népszerűbbek, és vannak okok.

  • Ábra A kiemelkedések megváltoztatják az épületek esztétikáját jobbra. A Montolite üveg vagy kerek tornyok nagyon lenyűgözőek.
  • A tulajdonosok további területet kapnak.
  • A szoba jobb szellőzése.
  • Megnövekedett a természetes fény beáramlása a szobákban.
  • A helyiségek magának vizuálisan megszerzi a kötetet, és tágasabbnak tűnik.
  • A szokatlan elrendezés speciális. Erkerben sok hangulatos sarok létrehozása, amely jelentősen javítja a belsőépítést.
  • Ha van egy gyönyörű kilátás az ablakon kívül, lehetőség van arra, hogy egy nagy panorámás szemüveget csillogjon, és megcsodálja a kellemes tájat naponta.

  De emlékezni kell arra, hogy az Erker elrendezése bizonyos nehézségeket teremthet:

  • a további üvegezés és gondozás költségeit;
  • Lehet, hogy további hőszigetelés vagy radiátorok lehetnek, mivel az épület kiemelkedő része hajlamosabb a szelekre és a fagyásra;
  • A projekt az Erker drágább, a falak és a tető speciális számítása.

  Az Erker típusai

  Egy évszázados történelemre az építészek megtanulták, hogyan hozhat létre különböző kiemelkedést a ház homlokzatán. Feltételesen több típusra oszthatók.

  A helyszínen

  Az Erkerek attól függően változnak, ahol az Erker rendezett.

  • Padlók. A falakon található kiemelkedések nemcsak az első emeleten lehetnek, képesek díszíteni az épületet bármilyen szinten. Gyakran az Erkers azonnal felállnak több emeleten.
  • Homlokzat. A kiemelkedés az épület arcával, az épület első ajtajával helyezkedik el.
  • Oldal. A figurált kiterjesztés a ház oldalfalát díszíti.
  • Szögletes. Egy vagy több emeleten található. Ha az Erker teljes magasságban van elhelyezve, az épület szöge lekerekül, és szokatlan formákat fogad el.
  • Szimmetrikus. Számos teljesen azonos kiemelkedés bizonyos távolságra van egymástól.
  • Felfüggesztés. Erker úgy néz ki, mint egy sokoldalú vagy félköríves erkély, amely bármilyen magasságban található.

  Formában

  A különböző geometriai alakok egyedülállóak az Erkers egyedülálló épületek. A kiemelkedés vonala, különböző módon ívelt, lehetővé teszi a ház számára, hogy megszerezze az egyéniségét. Formában több opcióra oszthatók.

  Kerek

  A kerek alakú Erkerek gyakrabban vannak a sarkokban vagy a homlokzat közepén. Néha otthon díszíti a miniatűr tornyokat. A téglából vagy blokkoló épületekben rejlő kiemelkedések ilyen formája lehetetlen a rúdfülkék vagy házak elrendezésére egy sávból. A sima kiemelkedő vonal különleges szépséget ad az épülethez, de nehézségekbe ütközik a belső kialakításhoz.

  A belső tér csak kitöltheti a kerekasztalt vagy a sugarú kanapét.

  Félkör alakú

  Félköríves erkerek épületek A Venetian stílusban. A kerek opcióktól eltérően nem túl tesztelték a homlokzati vonal mögött. A ház sima és puha vonalai felejthetetlen benyomást keltenek kívülről és belülről.

  A rugalmas profil és a hajlított szemüveget üvegezéshez használják.

  Négyszögletes

  Ritkán használják a kitisztítások téglalap alakú alakját, Az egyszerűsége nem teszi lehetővé a homlokzat kifejeződését, mint egy félkör vagy trapéz esetében, például. De a belső belsőépítéshez az egyenes vonalak mindig praktikusak – nem kell különleges bútorokat rendelnie.

  Négyzet

  Mint a téglalap alakú, négyzetes Erkers is rendes. Egyszerűen tervezze meg őket, és építsen, de hasonlítanak az erkélyekre. De az épületen belül a tulajdonosok jelentős további területet szereznek, ami könnyen berendezett nehézség nélkül.

  Trapéz

  A kiemelkedések ilyen formáját gyakran találják meg. Elég ahhoz, hogy a téglalap alakú Erker oldalsó vonalakat mozdítsa el, rendezze őket egy szögben -, és elveszíti az egyesítést egy erkéllyel, és az épület vonzó megjelenést szerez.

  Multifaceted

  Az erker sok arccal olyan gyakori, mint egy trapézis. Számára nincs szükség különleges hajlított üvegre, könnyen kialakítható bármely építőanyagból, beleértve a ragasztott sávot is.

  Háromszög alakú

  A homlokzatokra vonatkozó ilyen kiemelkedések rendkívül ritkák. A Khruscsov korszak bizonyos típusát és a magánházak kizárólagos projektjeit észlelték.

  Tervek

  Az Erszery kiemelkedések csatlakoztathatók egy meglévő épülethez vagy letétbe a projekthez a karcolás során az építés során. Képesek díszíteni az épületet. Lehet, hogy kicsi (például 7×7 m) fa vidéki ház vagy téglaház 2 emeleten garázzsal.

  A tervezés során az Erkerek elrendezését átgondolják. Mint már említettük, homlokzat, oldal, sarok. Előre kell gondolnia a kiemelkedések számát, amelynek szintjén kell lennie.

  Ha van egy tornác a házban, a stílus és a dekoráció egybeeshet az Erkerek építészeti tervezésével.

  Az ábra kiterjesztésének kialakítása során néhány árnyalatokat vesznek figyelembe.

  • A ház egy kiemelkedésű, nehezebb, mint az egyenes homlokzat. Ezért készen kell állnia a becslés növelésére – komoly kiadásokkal jár.
  • Ha az Erker nincs felfüggesztve, hanem egy emeleten található, mert az alapítványnak nincs szüksége. A két emeletes (vagy több) kiemelkedések építése során a terhelés növekszik, erősebb alapon kell gondolnia.
  • A konzolgerendáknak felfüggesztett Erkerre szükséged lesz.
  • A nagy üvegezési területű kiemelkedések az épület északi oldalán találhatók. Ezután a pontozási nap nem lesz gumiabroncs egész nap, és a lehetőség képes lesz megmenteni a villamos energiát.
  • A ház és az Erker ugyanabból az anyagból épül fel. A tervezés során ne felejtsük el a további szigetelést. Különösen ez a kettős tervekre vagy az ömlesztett üvegezéssel történő kiemelésre vonatkozik.
  • A kis házakban, ahol tetőtérben van, de nincs hely a lépcsőház elhelyezésére, közvetlenül az Erkerbe építhető.

  A DUPLEX ERKERS nem csak a második emeleten emelkedik, akkor manzárdszintként működhetnek. A kiterjesztés tetője közös otthon vagy különálló. A második lehetőségre további pénzeszközök szükségesek, gerendák és tetőfedő anyagok. A lejtő szögét kiszámítják, a fő ház tetőjével ellátott ízületeket alaposan lezárják.

  Ami az ablakokat illeti, a legtöbb esetben az Erker minden egyes felületén vannak felszerelve.

  De a déli régiókban, ahol a nagy mennyiségű fény hőséggel jár, a kiemelkedés oldalfalai szilárdak, üvegezés nélkül.

  Belső elrendezés

  A fali vonal gyönyörű vonalak és a közeledő ablakok fényének csodálatos fénytörése, amely egyedülálló környezetet biztosít a környezetben. De ugyanakkor a belső elrendezés bonyolult. Az Erker megszervezéséhez különleges sugárútra vagy tervezésre készül. A bútorok különböző lehetnek.

  • Erszery kanapék. Általában ismétlődnek az elmélyítés formájának, azaz kerekítve vagy szakaszokból állnak. A sekély kiemelkedéseknél a kanapé teljesen eltarthat, elülső része a fal vonalához igazítva.
  • Asztalok. Ők kerek vagy ovális formával vannak ellátva, és Erker középpontjába kerülnek. A kanapé széles félkörük van. A kanapé helyett a székeket használják. Néha az Erker helyzete másképp van felszerelve. A törött vagy sima vonalú asztalok az Erker falai mentén vannak felszerelve.
  • Tárolási helyek. A sekély elülső előrejelzések gyakran eltávolítják azokat a állványokat vagy fiókokat, amelyek felső lefedettsége, úgy néz ki, mint egy ablakpárkány vagy pad.
  • Egyéb bútorok. Két klasszikus szék és egy kis dohányzóasztal között könnyen illeszkednek a trapéz Aerrkerbe. Minden bútorok elfoglalják a bontását.

  Meg kell jegyezni, hogy az Erker tározója nemcsak a mélységétől, hanem a helyiség rendeltetési helyétől is függ.

  • Nappali. A szoba ezen része tele van kanapékkal, fotókkal, naplóasztalokkal.
  • Kantin. A hangszóró niche-ben található étkezési csoport.
  • Konyha. A falak közelében található munkafelületek az Erkerbe mennek. A jó természetes világítás kényelmesebbé teszi a főzést.
  • Szekrény. A Windows rendszert számítógépes asztal rendezésére használják, amely kényelmes munkaterületet hoz létre.
  • Gyerekszoba. Itt az Erker a rekreációs lágy terület alatt alkalmazható, és megadhatja a tanulási folyamatot.
  • Hálószoba. Ebben a szobában van egy gyönyörű kiemelkedés, amely egy kis ottomot, puha foteleket vagy egy kompakt WC-asztalt foglal magában. Néha kerek ágyak vagy dobogójuk van telepítve.
  • Könyvtár. A Windows közötti résszel jól felszerelt polcok könyvek számára. A túl sok Erker a panoráma ablakokkal való túl sok fényét rackek jelenlétével lehet elfojtani.
  • Télikert. Hihetetlenül gyönyörű és hangulatos rekreációs terület élő növényzetkel.

  Gyönyörű példák

  Erker gyönyörű, kívül és belül. Nemcsak szokatlan vonalat készít a szoba, hanem kizárólagosságot ad az egész belső térre is. A tervezők teljes mértékben megmutathatják a fantáziáját.

  • A hegyekben található, lenyűgöző festői kilátással és kilépésre a teraszra. A házat egy második fény és egy nagy íjász kiemelkedéssel kell ellátni.

  • Épület egy csatorna három erker – két szimmetrikus és egy központi.

  • Homlokzati kiemelkedés egy kandallóval egy modern nappaliban.

  • A klasszikus csarnok belseje szigorú zöld gamma.

  • Fürdőszoba erkerrel.

  • Gyönyörű sarok egy kellemes beszélgetéshez egy csésze tea számára.

  Az Erker bármilyen szerkezetének kiemelkedése, és ami bonyolult, a refine lesz az épület maga.

  A gyönyörű kétemeletes ház video projektje, amelynek erker és garázsában látható az alábbi videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: