Hogyan festhetjük a falakat az apartmanban: javítsa meg magad

Ma a fali dekoráció nagyon népszerű a festéssel. Ez a módszer jelenleg költségvetés és könnyen létrehozható saját belső térhöz. Mielőtt befejező munkát végezne, ajánlatos megismerkedni a falfestmény festményével a szobában, hogy tovább élvezhesse az eredményt.

Hol kezdődik?

A falak festése a lakásban saját kezével, figyelembe kell venni néhány árnyalatokat és ajánlást szakemberek:

 • Először is meg kell mérnie a festési területet. Szükséges annak érdekében, hogy ne tévedjünk a megszerzett festékkel.
 • Szükség van a speciális technológiákra való festés alapjául.
 • A festék vékony réteggel kerül alkalmazásra, különben esküszöm.

A festék kiválasztása

Szükséges megismerni magukat ennek vagy termékeinek ajánlott mutatóinak.

Meg kell felelnie bizonyos követelményeknek, beleértve:

 • Biztonság.
 • Ökológia.
 • Optimális száraz idő.
 • Elfogadható ár.

A festék kiválasztása függ a forrásfelület típusától és a festék helyétől. Végtére is, a nedvességálló festék alkalmas a fürdőszobában. A konyhához jobb használni a festéket kopásálló tulajdonságokkal, mivel a falfelület állandó szennyezésnek van kitéve. A folyosóra és a folyosónak szüksége van egy fajtára, amely ellenáll a kopásnak.

Népszerűen népszerű a vásárlókkal:

Olaj

Az olajfestékek az Olife-en alapuló termékek. Az ilyen típusú festék előnyei nagy kopásállóság és nedvességállóság. Javasoljuk, hogy ilyen anyagot használjon a fürdőszobában, konyhákban. Az élettartam több mint hét évig tarthat, de csak megfelelő gondossággal lehetséges.

Az olajfesték egyetlen hiánya egy kellemetlen éles szaga, amely elég sokáig eltűnik.

Viomulzió

A víz-emulziós festőanyagok összetétele polivinil-acetát emulzión alapul. Ez a cél számos előnye van: Ez egy környezetbarát termék, amely biztonságos, használható, különféle színes árnyalatok, könnyű használat, gyors szárítás festett területek. A falak festése apartmanokban és házakban, ahol kisgyermekek vagy allergiák vannak. Van egy hátrány: a felhasználás +5 fokos hőmérsékleten lehetséges.

A sajátos tulajdonságok szerint a vízbe szerelt festékek a következőkre vannak osztva:

Akril

Néhány ilyen festék alkalmas kerámia burkolólapok festésére a fürdőszobában, a színezőanyag összetétele lehetővé teszi, hogy nedves ruhával törölje a falakat. Összetétele miatt az ilyen anyagot MDF, tégla, fa, üveg festés közben lehet használni.

Szilikon

A szilikon bevonat jó légáteresztő képességgel rendelkezik. Az ilyen anyagot speciális tisztítószerekkel moshatjuk.

Ezt a bevonatot a falhoz kisebb méretű hibákkal lehet alkalmazni (legfeljebb 2 mm. ), minden szabálytalanság elrejtése.

Latex

Latex anyagok A legtöbb nedvességállóság ellenáll. A felületek a festés és a szárítás után nem víznek vannak kitéve, míg változatlan marad. Az ilyen termék egyetlen hátránya a festés során kellemetlen szag.

Ásványi

Az ásványvíz-rezisztens fajtákat megkülönböztetik a szennyezéssel szembeni kopásállósággal. Kényelmes egy ilyen készítményt a tégla, beton vagy vakolat falak felületén. Elérhető a Hainn Lime és a Cement segítségével a legjobb markolat a festék felületén.

Színes megoldások és design

Számos színes megoldás lehetővé teszi, hogy kreatív gondolatokat hajtson végre, amely egyedülálló belső teret teremt a lakásban. Festék-kaméleonok, amelyek gyöngyökkel rendelkeznek, szokatlan hatásokat hoznak létre a különböző világítással. A részből azt gondolhatja, hogy a falak selyemruhával vannak borítva. Festőanyagok bársony hatással, összetételük tartalmazza a különböző anyagok (homok, kagyló, ásványi anyagok, kövek) szilárd színű részecskéit. Az ilyen termék felszínén történő alkalmazása után létrejön a velor vászon hatására.

A dekoráció javítására szolgáló gyártók A különböző díszítések csillogása, lehetővé téve a belsőség eredetiségét és mágiáját.

Ami a színes megoldásokat illeti, a festészeti készítmények lehetősége korlátlan. Meg kell engedelmeskedniük a szoba sajátos stílusát, az általános hátteret, vagy ellentétben vele. A fehér festék a legnépszerűbb: Ez a szín univerzális, keresztül kiválaszthatja a szoba bármely területét, így az egyediség, a helyet kitöltve. Különösen ez az árnyék értékes a stilisztikai belső térben, és fás tömbvel bővelkedik. Egy ilyen térben ne tegye a síkok kiválasztását, különben a fa textúrája elveszíti az expresszivenciát. Ebben az esetben a fehér festék alkalmas a mennyezet kiemelésére.

A legértékesebb festékek árnyalatai ma természetesek, hozzávetőlegesek a bézsbarna gamme-hez. Lehetővé teszik, hogy javítsák a fapadló textúráját. A fürdőszoba falaihoz érdemes kék, tengeri, homokos árnyalatokat használni. Kiváló megoldás lesz az akcentus zóna díszítése egy egyszerű rajzon keresztül a festékeken keresztül. Ugyanakkor az anyag árnyalatai eltérőek lehetnek: a kolacher hozzáadásának köszönhetően a tökéletes hangot képes felvenni.

A mennyiség kiszámítása

A falak színe előtt ki kell számolnia a színezőanyag mennyiségét:

 • Az első dolog mérhető a festett felület területén (ajánlott az ablak és az ajtók mérése, ezáltal állomány készítése).
 • A számítás pontossága a festékrétegek számától függ.
 • Megszorozta a négyzet szélességének hosszát, majd korrelálja azt a festék meghatározott áramlási sebességével. Általában a gyártó jelzi, hogy hány négyzet. M. A munkafelület elegendő az egyik bank térfogatához.
 • Az előre nem látható költségek további 15% -a növeli az ebből eredő fogyasztást. Ez megszünteti a hiányt (ez nem mindig lehetséges, hogy a hiányzó anyag tökéletes legyen).

Felületi előkészítés

Előállítása falak festeni egy kiváló lehetőség, hogy megszüntesse a hibák és szabálytalanságok a falak a falak. A befejező munka megkezdése előtt meg kell szabadítani a szobát a bútorokból és a dekorációból. Bútorok vannak a szobából, vagy közel egy speciális filmhez. A padlók újságokkal vagy kartonpapírral álltak.

A falakon lévő összes dekorációs elemet el kell távolítani, ez megszünteti a színezőanyag permetezésének megjelenését.

A falak felületét különféle szennyeződésekkel kell tisztítani, merev kefével (szennyeződés, por, vakolat oldatok). A meglévő repedések és repedések alaposan lezárják egy gitt vagy gipszkeveréket egy spatulával, amely után ezek a helyek csiszolópapírral vannak összehangolva, amíg a fényesség, amíg. Ha a felületnek van egy régi festékbevonat, meg kell kaparni. A helyi bevonat eltávolítható előkeverővízzel. Ha a háttérképet szilárdan ragasztják a kipufogóelemek nélkül, akkor nem távolíthatja el őket, a festést közvetlenül rájuk. Az ömlesztett bevonatok eltávolítása után a falat mosószerrel vízzel kell mosni. A vízálló tapétát sokkal nehezebb eltávolítani: nedvesíteni őket, meg kell tennie a víz kényelmének bizonyos helyét.

A festés előtt a primer felületének kezelése szükséges. Jobb festék tapadást biztosít. Az egész festett területen 1-2 rétegű primert kell alkalmazni, elkerülve a matt nyomok megjelenését. Ez nem csak a beton repülőgépekre, hanem a gipszkarton falakra is vonatkozik.

Ha a fal jó állapotban van, hibás nélkül, egyszerűen moshatsz, és hangszórók. Festés A falaknak meg kell kezdeniük a primer teljes haldoklása után (az idő 2 órától napig változhat). A falak előkészítésének végső szakasza a villamos energia leválasztása a hálózatból.

Javasoljuk, hogy lefedje az aljzatokat és kapcsolókat szalaggal vagy skót rögzítésével.

Technológiai festés

A falak belső színe a lakásban főként víz-emulziós festéket használ.

Minden szükséges minőségi mutatóval találkozik, eltérő:

 • rövid szárítási időszak;
 • biztonság;
 • számos árnyalat;
 • Könnyű használat.

A festés előtt meg kell választani a leginkább szükséges:

 • festék;
 • Festőszalag;
 • Védőkesztyű és szemüveg;
 • kefe és henger;
 • tálca.

Mielőtt a festménykészítményt a falakon alkalmazza, add hozzá a befejező anyaghoz. Jobb, ha az összes festéket tenyészteni, egyébként nem lehet ugyanazt a színt létrehozni minden tartályban. Az elkészített edényekben keverővel vagy manuálisan, a festéket vízfestéssel hígítjuk (ha vastag), hogy homogén konzisztenciát kapjunk, akkor hozzá kell adnod a kis adagokat. A Kkolker fokozatos hozzáadása lehetővé teszi, hogy a lehető legpontosabban válassza ki a kívánt árnyalatot a kívánt módon.

Ha a fal kis részének összeállítása vagy többszínű csíkok alkalmazása szükséges, nagyobb skót vonatkozik az egyenletes elválasztásra. Pontosan beilleszteni, használja a szintet (lézer vagy alkohol). A ragasztási magasság az egyéni ízeket és preferenciákatől függ. A malár szalagot szilárdan meg kell ragasztani légzsebek nélkül, különben a festék szükséges, és a vonal egyenetlen lesz.

Javasoljuk, hogy az ajtónyílásokból vagy ablakokból festőfalakat kezdeményezzen, kis görgős. Az olajfesték alkalmazásakor jobb, ha különböző ruhákat használnak természetes sörtékkel. Hogy ne elmosódjon az ajtóanyagok, jobb a kis ecset felületének széle körül. Sima vonalak az elektromos készülékek területén kis keféket használnak. Miután alkalmazta a festékeket a problémás területeken és a helyiségi szögekben, a falak többi falához mozoghat.

A falak festését egy nagy görgő végzi. Próbálja meg alkalmazni a színezőanyagot egységes réteggel, elkerülve a cseppeket és cseppeket. A görgős mozgásnak függőlegesnek kell lennie. Amint a lumenek megjelennek, itt az ideje, hogy a hengeret a festékbe merítsük. A festés folyamatának felgyorsítása érdekében ajánlatos egy nagy görgőt használni festék tálcával. A tálcát egy harmadik színezőanyaggal kell kitölteni, különben nem lesz lehetővé a görgőt. Szükséges, hogy a festék ne lépje túl a tálcán. Annak érdekében, hogy egyenletesen oszlik el a görgő felett, vissza kell térni a festékben, és ugyanazt a mozgást követően a tálca külső részén.

A második festékréteg alkalmazása csak az előző teljes szárítás után lehetséges. Ellenkező esetben a fal színezése egyenetlen lesz, eltérő. A festészet összesített hibáját a görgő javítja. Miután ellenőrizte az egyenletességet és a homogenitást, elkezdheti eltávolítani a rögzítőszalagot. A színezőanyag rétegeinek szárítása előtt meg kell tenni. Jellemzően a fagylalt festék ideje 24 óra, de a szoba hőmérséklet-rendszerétől és a festék típusától függően változhat. Fagyasztott időpontban kerülje a por és a szennyeződéseket a festett felületekbe.

Hasznos tanácsadás

Mielőtt színes nyersanyagokat alkalmazna a szükséges felületeken, javasoljuk a termékek tesztelésére. Tesztfesték a fal enyhe területén. Ha a teljes szárítás után az eredmény, amit elégedett, akkor a terméket a fal teljes felületére alkalmazhatja. Ahhoz, hogy gyorsan semlegesítse a kellemetlen szagot, öntsön desztillált ecetet a tálba.

A festék- és festék bankokat a lakóhelyeken kívül kell tárolni. Ha nincs ilyen lehetőség, akkor az anyagot műanyag zacskóba és nyakkendőbe kell csomagolni. A falak festését szigorúan szellőztetett szobában kell végrehajtani. Ebből a célból minden ablakot és ajtót kell megnyitnia.

Használhatja a ventilátort, amelyet az ablak oldalára küldünk, rajzolva vázlatokat a lakásban.

A fürdőszoba falainak festése előtt szükség van egy speciális antiszeptikus felületre, hogy a penész és a gomba ne alakuljon ki a jövőben. Ne tegyen túl vastag réteget, különben elterjedt, miután megszárad, a hullámok megjelennek. Ha az első festékréteg hibáit és szabálytalanságait észleli, akkor lefedhetők, tisztíthatják azt későbbi festéssel. A falak felületétől származó rozsát forró vízzel eltávolítjuk, majd a síkot rézszulfáttal kezeljük.

Érdekes példák a belső térben

Ha a festéket a falakon különböző módon alkalmazza, lenyűgöző hatásokat érhet el. Tekintsük a belsejében a legnépszerűbb ötleteket, amelyek saját kezével hozhatók létre.

Kombináció

Különböző árnyalatok kombinációját használhatja. A legfontosabb dolog az, hogy a színek egymással kombinálva vannak. Ha alig tudatos átmeneteket használ, akkor jobb, ha egy színt az alapjainak több árnyalatával, vagy két kombinált árnyalattal (például bézs és világosszürke) festésére szolgál. A gradiens szín nagyon népszerű, ami sima átmenet a könnyű árnyalatoktól a sötétebbig, vagy az átmenet egyik színétől a másikra (például kék és piros, fehér és fekete, zöld és sárga). Teljesen más módon, a gradiens színe az ívelt vonalakkal és mintákkal együtt jelenik meg.

Határok

Bizonyos határok létrehozása a falakon divatos, feltűnő és elegáns. A határok lehetővé teszik, hogy egy nagy helyiséget külön területekre osztoznak. Gyakran kiderül, hogy a határok egyenetlenek voltak. Hátrányok elrejtése, díszített elemek (panelek, határok, csíkok). Az ilyen festés alkalmas bármely helyiségre. Ha egy dekorációt alkalmaz egy fényes szalag formájában, kiderül az eredeti stílusú minimalizmus vagy a high-tech.

Vízszintes osztály

Ebben az esetben különböző színeket használhatunk. Például fehér alsó fekete teteje. Szükséges a perem 2/3-án. Ahhoz, hogy vizuálisan növeli a magasságát a falak, akkor jobb, ha sötét színeket festésére alján és a tetején a festmény élénk színek (egy jó lehetőség, fehér). Lehetőség van nagyszámú vízszintes keskeny csíkot használni, amelyek vizuálisan növelik a helyiséget a szélességbe, de ebben az esetben a mennyezet alacsonynak tűnhet.

Lenyűgözés a falmal

A fal fókuszálása egy bizonyos fal elosztása.

Ezt a lehetőséget a belső térben két lehetőségben használják:

 • Egy sötétebb árnyalatú, ugyanolyan színű, mint a többi fal.
 • Egy másik színt használva, amely az alapvető árnyalattal van kombinálva.

A festés módja miatt minden figyelmet a falra húzzák. A hálószobákban jobb használni pályázati árnyalatokat, gyermekszobákban ajánlott fényes színeket alkalmazni, mint a gyerekek.

Stencilek

A festés alkalmazásának egyszerű módja olyan speciális stencilek segítségével történik, amelyek bármely építési boltban megvásárolhatók. Saját kezükkel készíthetők. A STENCIL rajzokat a festék alaprétegére alkalmazzák, amely a belső tér képe lehet.

Szobák

A színes paletta falfestése és kiválasztása a szoba céljától függ. A kisgyermekek szobájában jobb használni a finom fény árnyalatokat. A sikoltozó árnyalatok jobban nem alkalmazzák a hálószobákat, puha nyugodt hangokat, amelyek kényelmet teremtenek itt. Étkezésre és konyhára, világos színek (például narancssárga, fehér és rózsaszín) használata ajánlott. A falak festése kreatívnak nevezhető. Csináld magad, festék segítségével különböző műalkotások készíthetők, hozzáadhatunk egyediséget a belső térhez.

A falak festése a lakásban a saját kezével, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: