Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Epoxy Litokol Starlike – validált termék, széles körben építéshez és javításhoz. Ez a keveréknek számos pozitív jellemzője van, a színek és árnyalatok palettájában gazdag. Legtöbbször alkalmas a csempék és üveglemezek közötti varratok, valamint a természetes kő burkolatára.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

Az anyag egy keverék egy epoxi alapján álló két komponensből, amelyek közül az egyik egy kombinációja gyanták, módosító adalékok és töltőanyagok formájában különböző szilícium frakciók, a második – katalizátor keményedés. Az anyag munkálkodási és működési tulajdonságai lehetővé teszik, hogy a külső és belső burkolatra alkalmazzák.

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

A termék fő előnyei:

 • Alacsony csiszolás;
 • a mínusz hőmérsékletekkel szembeni ellenállás (-20 fokig);
 • A magtermék működése magas hőmérsékleten (akár +100 fokig) lehetséges;
 • a mechanikai expozícióra való mentesség, különösen a tömörítés és hajlítás;
 • A hibák (üres üregek és repedések) hiánya polimerizáció után;
 • az ultraibolya sugárzás elleni védelem;
 • különböző színek, a fémhatás (arany, bronz, ezüst);

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

 • megnövekedett vízálló;
 • Savakkal, lúgokkal, üzemanyaggal és kenőanyagokkal szembeni ellenállás, oldószerek.

Az Epoxy Grout Litokol Starlike használata megakadályozza a direkt napfény által okozott elhalványt és sárgulást, emellett fénytisztítást és bevonatok mosását biztosítja.

A keverék másik pozitív minősége egy szennyeződéses tulajdonság. Ha a fröccsenés vagy a fészek olyan folyadékokat szállítanak, mint a bor, a kávé, a tea, a bogyó gyümölcslevek, a szennyeződés nem a felszínre, és gyorsan vízzel mosható. Mivel azonban a foltok porózus és könnyen abszorbens felületeken jelennek meg, először a varratok lezárása előtt kis szakaszok kitermelése. Ilyen helyzetben lehetetlen használni a színeket egymással szemben.

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Az anyag, amikor a keményedés valójában nem zsugorodik, ami különösen értékes, ha a csempe él nélkül használható.

Sajnos a konzol is áll. Ez a következő pillanatokra vonatkozik:

 • Az epoxi habarcs csúnya váladékokat képezhet a csempe síkján;
 • Az emelkedett rugalmasság miatt nehéz alkalmazni a keveréket alkalmazása után, és csak egy speciális szivacsral végezhető el;
 • A helytelen műveletek növelhetik a keverék fogyasztását.

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Mindezek a pillanatok lehetnek a mesterség tapasztalatlanságának, a munka elvégzésének, így az anyag független használata nem mindig releváns. Ezenkívül a gyors keveréket az eltávolítóeszközzel szerzi meg, így a költségek meglehetősen magas lehetnek. Az ilyen közös hátrány, mint egy durva felület, amely a Litokol Starlike keverékek polimerizációja során fordul elő, csak a csillagszerű színű kristálytól megfosztódik, mivel olyan kis cellás komponenseket tartalmaz, amelyek az elutasítás után zökkenőmentesek, amelyek nem mondhatók el más termékekről.

Fajták

A vállalat többféle anyagot kínál, amelyek mindegyike saját megkülönböztető tulajdonságokkal és jellemzőkkel rendelkezik.

 • Csillagszerű védő – Ez egy antibakteriális habarcskeverék a kerámiákhoz. Külsőleg egy halálos konzisztencia paszta hasonlít. Az 1-15 mm-es varratokra tervezték. Ez a saválló kétkomponensű kompozíció különböző típusú csempékhez, magas ellenállású ultraibolya. Ezt az anyagot a jó tapadás jellemzi, nem szabadul fel mérgező párolgást, biztosítja a burkolat egységes színét, ami valóban elpusztítja az összes bakteriális mikroorganizmusot.

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

 • Csillagszerű C. 350 kristály. A termék színtelen keverék a “Chameleon” hatással, átlátszó alapokra, egy dekoratív szalagból készült üvegkészítményekre vonatkozik. A habarcs előnye a lefedett csempe színének és a saját árnyékában való változásának elfogadása. A varratok szélessége 2 mm-ben és legfeljebb 3 mm vastagságban. Különösen látványosnak tűnik a kiemelt síkokra.

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

 • Litokróm csillagszerű – A keverék kétkomponensű, külső és belső bevonáshoz, tökéletes a fürdőszobában, medencében, függőleges felületeken a konyhai munkalapok és szekrények. Ez funkcionális és tartós anyag az intercin számára. A termék összetételében különleges adalékanyagok lehetővé teszik az érdekes optikai hatás elérését. Különösen a keverék releváns a különböző színekben előállított mozaikfragmensek és csempék esetében (legfeljebb 103 árnyalat).

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

 • Csillagszerű színes kristály – áttetsző habarcskompozíció, amelyet bármilyen üvegmozaik varratainak tömítésére hoztak létre, képes az általános szín határain belül elvégezni a szükséges árnyalatot. A varrás kel megváltozik a világításkor, amely lehetővé teszi az eredeti külső hatások létrehozását. A keverék nemcsak üvegpanelekhez, hanem más dekoratív elemekhez is használható. A finom frakció miatt sima felületet képez, a nedvesség nulla felszívódása lehet, olyan esetekben is alkalmazható, ahol magas peeing higiénia szükséges, 2 mm-es varratok megengedettek.

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

 • Epoxystuk x90 – Ez a termék 3-10 mm-es csatlakozókat tölt be külső és belső felszereléssel, amely padlókhoz és falakhoz alkalmas. Optimális bármilyen típusú csempézett lemezekre. A kétkomponensű készítmény epoxi gyantákat, valamint granulometrikus kvarc adalékokat tartalmaz, amelyek nagy ragasztó tulajdonságokat adnak. A keverék gyorsan megszilárdul, és a felesleges paszta könnyen mosható szokásos vízzel.

A csempe mellett az anyagot a természetes kőből álló lemezekhez használják.

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

A termék használati területe meglehetősen nagy – medencék, ablakok gránitból és márványból, konyhából, fürdőszobákból, ipari és egyéb helyiségekből, ahol az agresszív környezeti hatás miatt speciális szilárdság és kopásállóság szükséges.

Jelenleg a gyártó a Litokol Starlike egy innovatív termék – habarcson alapult a poliuretán gyanták víz diszperziója alapján, amely 1-6 mm méretű üvegmozaikhoz is használható. Ez a kompozíció már készen áll a használatra, nem tartalmaz agresszív és korrozív komponenseket, az ízületek kitöltésekor a keverék nem marad a felületeken, a kvarc homok kitöltése miatt.

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Különböző anyagok használata esetén az alkalmazás módja ugyanúgy különbözhet, mint a varrásvastagság.

Használat

Az előkészítő munka a por, oldatmaradványok és ragasztók tisztítására csökken. Ha a közelmúltban elvégezték a fektetési munkát, fontos várni a ragasztóösszetétel teljes szárítását. A töltéshez szükséges szorítóknak kétharmadnak kell lenniük.

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Ha úgy döntenek, hogy önállóan használják az anyagot, akkor a keverék előkészítése és a további munka készítése kívánatos az utasítások elvégzéséhez:

 • A keményítőt a pasztaba öntjük, ugyanakkor megpróbálják megtisztítani a tartály alját és széleit a spatulával, ezért egy acélszerszám használata;
 • Keverje hozzá az oldatot egy konstrukciós keverővel vagy fúróval;
 • A kapott keveréket egy órán át kell használni;
 • A csempe alatt a készítményt egy fogakkal ellátott spatulával alkalmazzuk, amely megfelel a csempe méretének és vastagságának, a fragmensek jelentős nyomáson vannak egymással;
 • A számítógépes réseket gumi spatulával töltjük fel, és a felesleges oldatot is eltávolítjuk;
 • Ha nagy terület feldolgozásához szükséges, bölcsebb, hogy az elektromos csiszológépet gumíros fúvókával alkalmazza;
 • A felesleges habarcsokból történő tisztítást gyorsan végezzük, amíg a keverék meg nem marad a rugalmasság.

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Amikor dolgozik a habarcs Litokol STARLIKE, a hőmérsékletet kell figyelembe venni, az amplitúdó tekinthető optimális 12-30 fok, az egyik nem hígítható egy oldatot oldószer vagy víz. Ezt a terméket nem használják, ha a felületet olomsavval lehet érintkeztetni.

A gyártó figyelmeztet arra is, hogy mindkét habarab komponensek egészségügyi problémákat okozhatnak, így a munkafolyamat során speciális eszközöket kell használni a szemed, az arc és a kezek védelme érdekében.

Az anyag visszajelzései meglehetősen ellentmondásosak, azonban a legtöbb esetben pozitívak: a nedvesség, az erő és a varratok tartósságának hibátlan szigetelése van. Igazán kiváló minőségű termékek, és használat közben használják, ideális a különböző helyiségekhez és a befejezések típusához.

Az alábbiakban van a videó arról, hogyan dörzsölje a varratokat a Litokol Starlike fugázásával.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása