Mi a biztonsági póráz és hogyan kell használni?

A munkaügyi védelemről szóló törvény szerint egy alkalmazott, aki feladatait bizonyos magasságban végzi, a biztonsági kötelezés használatát, amely megvédi a csökkenéstől. A nagy magasságú munkák konjugáltak a munkavállaló egészségének és életének kockázatával, ezért a biztonsági eszközökre vonatkozó követelmények magasak. A berendezések kiválasztása az elvégzett munka összetettségétől és magasságától függ. Tedd ki, hogy milyen biztonságosnak és használatnak kell lennie.

Ami?

A biztosítási szint az egyéni biztonság a magasságban való munkavégzés. A készülék tartós vonalak építése rögzítőcsatlakozó és reteszelőelemek. A Sling Girth sűrűség képes beállítani, ami a munkavállaló tartós tartósságának teljes bizalmát adja meg, megszünteti annak lehetőségét, hogy csökkenjen a magasságból. A biztosítási kötelező érvényű nem csak a nagy magasságú munka elvégzésére alkalmazandó, vészhelyzetekben, nagyméretű tartályokban, éghető termékekkel való kitöltésekor, keskeny és mély kutakban, valamint hegymászásban.

Magasságban való munka esetén fontos, hogy tudatában legyen, hogy csak a biztonsági kötelező érvényű a biztonság garanciája.

Csak a munkavállaló magas képzettségével és készségével kombinálva ez a rendszer megbízható védelmet biztosít a csökkenő ellen. A nagy magasságú munkák a padlón vagy a Föld felszínén több mint 1,8 m tengerszint feletti magasságban vannak ellátva. Ezek közé tartozik az összeszerelés és a tetőfedés, amely az emeléshez és a származáshoz kapcsolódik, valamint a további támaszok hiányában több mint 5 méteres magasságban végzett munka.

Elsődleges követelmények

A biztonsági rendszer által végzett fő feladat a munkás teste megáll a magasságból való leesés idején, valamint megakadályozza az előre nem látható éles leereszkedést lefelé. A biztonsági eszközök kiegészítése olyan, mint a.

 • Az egyéni biztonsági rendszer megérthető és kényelmes használata, ahol a munkavállaló önmagának a mérete önállóan testre szabott, képes arra, hogy nemcsak a munka elejére gyors előkészületeket biztosítson, hanem segít gyorsan navigálni, ha bármilyen rendellenes helyzet merül fel.
 • A biztosítási kötelezést tartós és könnyű anyagból kell elvégezni, amely előzetes vizsgálatokat végzett, és többször is nagyobb, mint a testtömeg.

Annak érdekében, hogy a biztonsági kötelezés biztosítsa a megbízható védelmet, miközben a biztonsági rendszer önmagában történő elhelyezése előtt gondosan ellenőrizni kell, és ellenőrizni kell az integritás ellenőrzését. Minden öv kell egy címke, amely jelzi az erősségi rendszer méretét, dátumát és tesztszámát.

A biztonsági rendszerek gyártói bélyegeket tesznek a termékeikre, megerősítve a biztonsági rendszer készségének és gyártásának időpontját.

A fajok áttekintése

Minden biztonsági lízingnek saját gyári címkézése és a művelet részletes leírása. A modell összetettségétől függően a berendezés egyes összetevőkből áll.

 • Vállpánt – a vállakon elrendezve, a mellkasra és hátra, szilárdan rögzítve egy széles övet.

 • Lábszár – A leggyakrabban olyan különleges béléseket biztosítanak, amelyek lehetővé teszik, hogy kényelmesebbé váljanak. Nem minden biztonsági lízinget keletkezik lábpántokkal, mászóeszközökkel vannak ellátva.

 • Hátsó vontatás – Ez egy sling rendszer, amely összekötő láb- és vállpántok.

 • A hát fenntartása És a fáradtság csökkenését széles körben használják, amelynek fémgyűrűje rögzíthető. Leggyakrabban használt övek két gyűrűvel, amelyek lehetővé teszik, hogy egyszerre működjenek két karbinával.

 • Csatok önzáróval – szükség van arra, hogy az övszíj hirtelen nincs-e korlátozása vagy relaxációja, továbbá a csatok lehetővé teszik a váll vagy a lábpántok hosszát.

A biztosítási kapcsolatok eltérnek a használatuk célkitűzéseiben – Védelem lehet egy váratlan esés ellen, amelyet egy lengéscsillapító alkalmazásával végeznek, és vannak olyan berendezések is, amelyek a munkavállalók számára lehetőséget adnak arra, hogy hosszú távú munkavégzést végezzenek. A konstrukciója szerint a test rögzítési pontjainak számával kapcsolatban a biztonsági berendezések a következő lehetőségekre vannak osztva.

Egypontos

Egypontos biztonság A vonzó visszatartás egy csúszka típusú kialakítást jelent, amely biztonsági rippelést, csúszkát, lengéscsillapítót és lineáris mechanizmust tartalmaz. A melléklet ezen formájával a biztonsági rendszer egy horgonyvonal mentén halad, az ember mozgása után. Hirtelen esnek, a rendszer automatikusan rögzítve és leállítja a mozgás folyamatát.

A biztonsági rendszer rögzítési pontja a hátsó vagy a mellkas területén található. Azonnali és cipőpántok ebben az esetben nincsenek. Az ilyen típusú biztonsági eszközt a lépcsőn lévő ragokkal használják egy bizonyos magasságú pontig, a tetőfedő munkák kis magasságban történő ellátásához, valamint a kis dőlésszögű felületekkel való együttműködéshez.

Kétpontos

Ez egy megbízhatóbb típusú biztonsági retenciós nyakkendő, amely lehetővé teszi az összes olyan konstrukció javítását, amely az éles csepp folyamat leállítására szolgál – erre a célra, az értékcsökkenési rendszerrel rendelkező vonalak, az egyéni visszajátkozási típusú eszközök, a csúszásbilincsek és hamar.

A rögzítéseket a hátsó és a mellkasán található biztonsági rendszer két pontjára hajtják végre.

A biztonsági struktúrák mindig cipőpántokkal és övekkel vannak ellátva, láb lefedettségre.

Hárompontos

Holding póráznak van a rögzítés három eleme. Kétféle hárompontos póráz van. Egy esetben a mellékletek egy öv- és cipőelemek az öv rögzítőelemekkel. A második esetben a kötődés az arborisztikára szolgál, és úgy néz ki, mint egy öv, amely laza pántokkal rendelkezik. Mindkét típusú kötés végrehajtja a munkavállaló mozgásának korlátozását, amely védi a magasságból való leesés veszélyétől. A kötőanyagokat egy horgonyrendszerrel együtt használják, amely az őszén megáll.

Négypontos

Ez a fajta építés a biztonsági vonzerejére vonatkozik. Négypontos kialakítás lehet mindkettő egy elemhez csatlakoztatni egy szalagot és két ilyen elemet. A design cipővel rendelkezik, és hátrafelé nézett, hátul és a mellkasán van egy rögzítőelem a biztosítási és levonáshoz. A csatolás két elemével, a szalag rögzítésének egy elemének jelenléte, amely két további hurkból áll.

Ötpontos

Ez a legmegbízhatóbb biztosítási lehetőség, amelyet a munkavállaló bukásának nagy magasságából történő bukásakor használnak.

A TIERING építése 5 rögzítőelemmel rendelkezik.

Ez magában foglalja az övt, a vállát és a hevedereket, 2 elemet tartalmaz a biztosítási karakterlánc rögzítéséhez és megtartásához, valamint az emelő-trigger eszközre tervezett heveder rögzítőeleme. Ötpontos felszerelést használnak az ipari hegymászás területén működő munkavégzés szűk szegmenséhez.

Tippek a választáshoz

Szükséges figyelmet kell fordítani a biztonsági rendszer működésének számos fontos mutatójára, amely biztosítja az emberi test megbízható és helyes helyzetét a magasságban. A biztonsági berendezések típusának és méretének kiválasztása, a következőket kell figyelembe vennie.

 • A biztonsági berendezések méretének meghatározása Fontos megjegyezni, hogy amikor a sült csatoknak legalább 10 cm-es szabad vászon maradjanak.
 • Bármely ipari biztonsági berendezést a GOST-nek megfelelően kell elvégezni. Ami az ipari hegymászásra szánt modelleket illeti, fel kell szerelni az UIAA-val vagy egy rövidítéssel.
 • A biztosítási kötelezésnek egyszerűen és megbízhatóan kell működnie, hogy egy személynek ne legyen kényelmetlensége, és sokáig hosszú ideig dolgozzon, kényelmes helyzetben.

A biztonsági berendezéseket a munkafeladatok összetettsége alapján választják ki. A biztonsági funkciók végrehajtása, amely megfelel a biztonsági követelményeknek a következő esetekben:

 • A kiváló minőségű poliamidból készült anyag ellenállhat, többször magasabb, mint az emberi súly;
 • Az egész rendszer érthető és könnyű a felhasználó számára;
 • A biztosítási szint a kész formában kis súlyú;
 • A berendezés mérete megfelel az általa használt személy növekedésének és méretének;
 • A vállpántoknak olyan távolságban kell lenniük egymástól, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy megakadályozzák a nyaki sérülést, miközben nem esnek le a válláról, és nem szánták egymást;
 • Minden csatnak jó állapotban kell lennie, és végezze el az önzáró funkció működését, hogy elkerülje a munka során.

Az ilyen követelmények a goszt-szabványok, és szigorúan végre kell hajtaniuk.

Minden biztonsági rendszernek időben át kell adnia az alkalmasságot az alkalmasság érdekében.

Hogyan tartják a teszteket?

Az új szabályok szerint 2015-től. A magasságból való leesés minden védelmét a televíziós Unió követelményeinek való megfelelés érdekében igazolni kell. A viselet és a vizsgálat mértékének vizsgálatára vonatkozó eljárás a hibák jelenlétére vonatkozóan egy speciálisan képzett és a munkáltató által engedélyezett alkalmazott, A III Biztonsági Tolerancia Csoport vagy az összehívott munkaügyi védelmi jutalék. A frekvencia az ellenőrzést végeznek legalább 1 alkalommal 12 hónap, de a felhatalmazott személy vagy a Bizottság joga, hogy végezzen rendszeres ellenőrzéseket, hogy szükség van, amely által okozott intenzív használatát hirdetések. Biztosítási kötelezés A munka elvégzése során az olvadás (hegesztés során), a kémiai megsemmisítés (agresszív vegyszerek esetén), valamint a heveder vagy a kötőelemek károsodásának kopása.

A biztonsági berendezések ellenőrzése:

 • vizuális és tapintható ellenőrzés a személyi védőfelszerelések funkcionalitására;
 • A horgonyeszközök külső ellenőrzése a mechanikus hibák és károsodás, korrózió és deformáció azonosítására;
 • A gyári címkék elérhetősége és a termékek alkalmasságának alkalmassága.

A védőalapok esetében bizonyos alkalmassági feltételek vannak.

A berendezések legfeljebb 5 évig használhatók a gyártás időpontjától.

Ami a szintetikus anyagokból készült kötéleket illeti, élettartamuk sokkal kisebb, és legfeljebb 2 év, vagy legfeljebb 400 óra intenzív munka. Ha a védőfelszerelés kölcsönhatása során hibát észlel, akkor az ilyen védelmi eszközök le vannak írva, és már nem alkalmazhatók a működésre.

Működési szabályok

A lejárati idő mellett a személyi védőfelszerelés ellenőrzését végző meghatalmazott személy szükségszerűen bevezeti a munkavállalót a biztonsági berendezések használatára vonatkozó szabályokkal. Ehhez vizsgálja meg a használati utasításokat, amelyek megfelelnek az összes gyári termelés termékével. A biztonsági szint megfelelő használatához, és hogy ne hozza ki a szolgáltatás jótállási ideje előtt, tudnia kell, és kövesse a következőket:

 • A munka megkezdése előtt a berendezéseknek viselniük kell és húzniuk kell az öv övjeit, valamint a lábpántokat;
 • Végezze el a hátlap magasságának magasságának beállítását a vállpántok egyidejű beállításával;
 • Csatlakoztassa a vállpántokat egy övvel az erre szánt karbincsekkel;
 • Ha van egy ütéselnyelő összekötő rendszer, akkor rögzíteni kell, hogy rögzítse a horgonyt.

  A magas magasságban való munkavégzés fontos körülménye a negatív tényezők elszámolása, A felszerelés állapotának befolyásolása – ezek lehetnek azok a hőmérsékleti módok ellentmondása, amelyek a gyártónak a termékét elmondták.

  Mi a biztonsági póráz, nézd meg.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: