Mi a film a tó számára, és hogyan válasszuk ki?

Amikor mesterséges tartályt rendez az ország területén, az egyik legfontosabb munka lépés a magas színvonalú vízszigetelés. Leggyakrabban erre, a különböző filmhasználat – tegye közvetlenül a tartály aljára vagy a kiskacsák aljára. Ahhoz, hogy megfelelően válassza ki a megfelelő vízszigetelő anyagot, tudnia kell, hogy milyen fajták léteznek, és megismerkednek a jellemzőikkel is.

A mi áttekintésünkben leírjuk a mini-tavak nyilvántartására szolgáló filmek főbb típusait, megszakítjuk előnyüket és hátrányaikat, bemutatjuk a tartály lépésenkénti vezetését.

Leírás

A film fő célja a mesterséges kerti tó elrendezése során vízszigetelés. A filmnek köszönhetően a vizet a gödörben tartják, így megakadályozza a tinédzserét a földön. Más szóval, ez egyfajta membránpartíció, amely lehetővé teszi, hogy nedvességet tartson egy mesterséges tó határain belül.

Természetesen, ha szeretné, akkor alkalmazhatja az alternatív tervezési lehetőségeket, például egy cementbeton alapot. Az ilyen munka azonban hosszú és zavaróbb és nehézkes lesz. Ezenkívül előre kell gondolnia az ilyen tartály tisztításának alapvető módjait. Éppen ezért a legtöbb tulajdonosai házak és faluházat megáll az egyszerű tó szerelési technológia film alapja.

Hasonló megoldás sok előnye van:

 • Az anyag hatására a nedvesség nem rothadás, nem borított penész, és nem szükséges feltételek megteremtése a reprodukciója patogén mikroflóra;
 • A filmvízszigetelés számos okból és mindenféle talajon felszerelhető;
 • Ha szeretné, bármikor a legrövidebb erővel bármikor előállítani a mesterséges tartály átszervezését;
 • Film használatával mindig felveheti a kívánt lefedettségi mintát, amely optimálisan illeszkedik a tájkép kialakításához, és növeli a honlapon található ország tó díszítését.

Végül, A legfontosabb dolog az, hogy bármilyen munka a filmtartály telepítésével, amit mindig elvégezhet. Ehhez nincs szükség professzionális készségekre és speciális eszközökre. A legfontosabb dolog az, hogy helyesen választja ki a bevonatot az anyag műszaki jellemzőinek megfelelően.

Fajták

A modern gyártók számos különböző típusú filmbázisokat kínálnak a mesterséges tavak vízszigeteléséhez. Mindegyiküknek saját technikai és működési jellemzői, előnyei és hátrányai vannak. Legyenek részletesebben a legkeresettebbek.

Polietilénből

A polietilén fóliát a legtöbb fiskális lehetőségnek tekintjük, de ugyanakkor a legcsodálatosabb. A gyártók olyan bevonatot készítenek 1,4 m-es tekercsszélességgel, filmvastagság 0,6-2 mm. A legtöbb esetben a polietilén egy egyszerű geometriával rendelkező kis Dacha-tavak létrehozásának folyamata, mivel az anyag alacsony nyújthatóságú. A jótállási időszak különböző gyártóktól eltérő, de átlagosan nem haladja meg a 3 évet.

A polietilén fólia jelentős előnyökkel jár:

 • megfizethető ár;
 • alacsony súly;
 • Nem rothadó;
 • Karbantarthatóság.

A mínuszok ünneplik:

 • nem ellenáll az emelkedett hőmérsékletek cselekvéseivel;
 • Az ultraibolya sugarak hosszabb hatása, elveszíti a kezdeti működési teljesítményét;
 • Ha mesterséges víztartályban használják, a víz elhomályosul;
 • Rövid működési időszak van.

A szakértők azt javasolják, hogy feküdjön egy filmet több rétegben, Vásárláskor a preferencia jobb, ha a bevonatot több mint 140 mikron vastagsággal adja meg.

A PVC-tól

PVC film – Az egyik leggyakoribb lehetőség a kerttársaság elrendezéséhez a háztartási telken. Az anyagot 25-50 m hosszúságú tekercsekkel és 2-10 m szélességgel állítjuk elő, a termék vastagsága 0,5-1,3 mm.

A film feszültségi paraméterei 200% -kal elérik, a terhelés erőssége 20 kg. A film képes ellenállni a nyomás akár 2 utas, 1 kV. m súlya 0,5-1 kg.

Mesterséges tartály létrehozásához a szakértők ajánlani az anyag kiválasztását, 2 rétegből áll, belső megerősítéssel. Az ilyen film felületét védőkészítmények feldolgozzák, megelőzve a kórokozó mikroflórának megjelenését a felületen.

A PVC lefedettségének előnyei:

 • Fokozott erődítmény;
 • feszesség;
 • külső mechanikai hatásokkal szembeni ellenállás;
 • A hőmérséklet-ingadozásokkal szembeni ellenállás, míg az alsó küszöb -50 Celsius fok;
 • a film jó rugalmassága, amely lehetővé teszi a tartályok felszerelését bármilyen forma;
 • Az ultraibolya sugarak hatásának ellenállása.

PVC filmek használata esetén jelentős megtakarítások elérése, mivel ez egyidejűleg és vízszigetelő rétegként működik, és dekoratív anyagként működik.

Nem kudarc nélkül:

 • A film adatbázis vinil-klorid, Ezért az ilyen víztestekben nem ajánlott halak és növényi élő növények tenyésztése – idővel, az anyag megkülönbözteti a klórot, amely a leginkább negatívan tükröződik a vízlón és a tartály állatvilágán;
 • A PVC-filmet elhelyezheti csak előre hozzá rendezett alapra.

A jótállási időszak 10 év, azonban megfelelő gondossággal és gondos feltételekkel, az élettartam 2-szer emelkedhet.

Butilgumiból

Ez a mesterséges tó legtartósabb és gyakorlati vízszigetelése, legalább 50 évig szolgálhat.

A butil-elfogadott filmet 50-60 m hosszúságú tekercsekkel és 1,8-15,2 m szélességgel állítjuk elő, a filmvastagság 1,01-1,15 mm.

Rugalmasság paraméterek 300-400%, bevonat mutatja ellenáll a mechanikai károsodás -, hogy megzavarják az integritását, az intézkedés a hegyes töredékei a fa vagy fém lesz szükség. A butyluchetikák nem félnek a hőmérsékletcsökkenéstől, megőrzik fizikai működési jellemzőit -50 és +120 ° C közötti hőmérséklet-tartományban, a rövid távú fűtéshez +250 fokos.

Az anyag nagyon népszerű az országok építők és tulajdonosok körében. Van egy tisztességes előnyök:

 • az UV sugárzásnak nincs kitéve;
 • A téli hőmérséklet-pályák ellenállásának köszönhetően a tartálynak nem kell zárnia;
 • A környezet számára teljesen biztonságos, a fűtés során nem szabadul fel mérgező anyagokat, amelyek képesek az állatok és a mesterséges tartályok növényeinek károsodására;
 • megnövekedett erő jellemzői;
 • A film fekete kolerban készül – a mélység hatását hozza létre.

A butil gumi film megállítása nagyon egyszerű. A lenyűgöző súlyának köszönhetően azonban 2-3 asszisztens szükséges. Az anyag rugalmas, ami miatt bármilyen megismételhető, még a legbonyolultabb, tó konfiguráció is.

A hátrányoktól csak meg lehet jegyezni A magas költség egy ilyen film.

Azonban teljesen átfedi a tartósságát és a gyakorlatiasságát.

Dekoratív vízszigetelés

A dekoratív vízszigetelés a filmes kavicsos bevonattal nagyobb népszerűség volt. A dekoráció szerepét végzi – egy ilyen anyag lehetővé teszi, hogy egy látványos vonalat hozzon létre a parton, és továbbá létrehozza a tengerfenék vizuális hatását. A kavicsot egy speciális vízálló ragasztóval kell elküldeni, a modelltől függően, a kő nagy mennyiségű kis frakciót tartalmazhat.

Geotextile bázis

Anyag értékesítés a tekercsekben. 400 g / kV nagy sűrűsége jellemzi. m, vastagság 4 mm. Az ilyen film olyan alapot használ, amely lehetővé teszi a vízszigetelő réteg legteljesebb illeszkedését. Ennek köszönhetően a bevonat működése során jól megmaradt.

Tipp: A partvidék természetes természetes természeti nézeteinek kialakításához és a növények ültetéséhez, szinte meg kell vásárolnia kókuszszőnyegeket.

A legjobb gyártók

Napjainkban számos olyan vállalat van a piacon, amelyek a kerttárgyak filmjeinek előállításával foglalkoznak. Nem mindegyik kiváló minőségű anyagot kínál. Az elit termékek Németországból, valamint Amerikából és Olaszországból származó vállalkozásokat termelnek. Az orosz és a japán vállalatok több költségvetési vonalat képviselnek.

A vízszigetelő filmek első 5 gyártója közé tartozik a jól ismert cégek.

Polinet

Ez a vállalat részt vesz a kiváló minőségű filmek felszabadításában az építési és háztartási igényekhez. A termékeket megnöveli a megnövekedett szilárdság, a csökkentett hőmérséklet és az UV sugarak hatásának ellenállása. Nagy szakaszos paraméterei vannak. A filmszolgálat időszaka 15-20 év.

A gyártó vízszigetelő membránjai tekercsek formájában valósulnak meg, és a boltban csökkenthetők, attól függően, hogy mennyi film szükséges a vevőnek.

“Anica”

A vállalat geomembránt termel PND és PVD-t. Kiváló minőségű vízszigetelés létrehozására szolgál a háztartási telkek kerti tavakjában. A kis halak tenyésztésére szánt tartályok iránti keresletben. A vállalat minden terméke nagy ellenállást biztosít a résnek, ahogy használja, ne változtassa meg a kezdeti megjelenését, könnyen telepíthetően.

Firestone építési termékek

Egy másik gyártó vízszigetelő membránok. A mesterséges tavak kompakt, közepes, valamint nagy méretek megszervezésére használják. A membránt kivételes szilárdság és ugyanakkor rugalmassággal megkülönbözteti. A film könnyen használható környezetvédelmi szempontból biztonságos. A kellemes bónusz dekoratív megjelenés és egy szép kék szín lesz.

Oase

Népszerű felszerelések gyártója utcai medencék és prémium kertek számára. A javasolt PVB-film különböző vastagságú és széles méretű lehet. A gyártó kijelöli az anyagok ismételt felhasználásának valószínűségét, valamint az élettartam lejárta után – biztonságos ártalmatlanítás.

A vállalat termékeit vízálló és kopásállóság jellemzi, könnyedén ellenáll a megnövekedett és a csökkentett hőmérsékletek hatásának. Megőrzi dekoratív megjelenését sokáig.

Ergis

Butil gumi film gyártója. A mechanikai károkkal szembeni ellenállás és a mechanikai károk ellenállása mellett ez a film megkülönböztethető a kémiai oldatok és a különböző szennyeződések hatásával a vízszerkezetben. Az anyag elegendő ellenállási paraméterrel rendelkezik a terhelésekhez és a hőmérséklet ingadozásához. A termék problémamentesen ellenzi a napfény és a hő hatását. Az anyag rugalmas, amelynek köszönhetően, hogy egy ilyen film segítségével tavakat készíthet különféle, akár bonyolult formákból. A készítményben nincs mérgező összetevők, így az anyag használható élő hal tavakban.

Az orosz vízszigetelésből az “ANICA” termékeken kívül a “vinylit” olcsó filmek számára előnyösek.

Választási szabályok

Amikor egy film kiválasztása a tartály elrendezéséhez, nem csak az anyag dekoratív jellemzőit figyelembe kell venni. Ugyanilyen fontos a vízszigetelés fogyasztásának helyes kiszámításához, és figyelembe véve a működési jellemzőit.

Az anyag fogyasztása kiszámításakor meg kell állapítani néhány állományt. Általában a képleteket kell használni:

 • A film hossza = A tartály hossza + 2 mélység + 30-50 cm-es juttatások mindkét oldalon;
 • A film szélessége = A tartály szélessége + 2 mélység + 30-50 cm-es juttatások mindkét oldalon.

Ami a teljesítmény jellemzőit illeti, a filmvastagság kiválasztását befolyásoló legfontosabb kritérium az a feltételek, amelyekben a vizet használják. Itt figyelembe kell venni a következő tényezőket:

 • Minél egyenetlenebb és bumpy lesz az alsó, annál vastagság van egy filmbázis;
 • A mesterséges víz mélységében kevesebb, mint 1 m lesz elég, 0,5 mm vastagságú film;
 • A víztestekhez 1-2 m mélység jobb, ha 1 mm-es réteget készít;
 • A 2 méteres mélységben a mesterséges víztestek esetében előnyben részesítjük a butilgumi filmet.

A fő anyag megválasztása hatással lehet a kerti tó alakjának, a magasságok jelenlétének, vízesések és szökőkutak jelenlétének összetettségére is. Ezenkívül előre kell gondolkodnod, hogy az élő halak vagy fürdés tenyésztésére szolgáló tavacskát használják-e.

A montázs jellemzői

Hozzon létre egy film alapú tavacsót a saját kezével bármilyen háztulajdonos – nincs semmi kemény. A legfontosabb dolog az, hogy teljesítsük a munka minden szakaszát rendkívül szépen.

Ha a tározó létrehozásának folyamatában 2 és több bevonó töredéket kell csatlakoztatnia, használhatja:

 • a neoprénen alapuló rögzítő ragasztó;
 • PVC-film ragasztó készítmény mesterséges tartályokhoz;
 • ragasztószalag;
 • tömítőanyag;
 • hegesztőgép;
 • Házi vasaló.

A munkához szüksége lesz:

 • a kívánt méret filé;
 • lapát;
 • láncfűrész;
 • Folyó homok;
 • kavics;
 • Fawear dekorációhoz;
 • Virágok Kashpuban.

Először meg kell ásni egy kétszintes tartályt, a körvonalai jobban jelölnek le egy tömlőt vagy bármely kötelet előre.

A munkát el kell kezdeni a felső vonal kialakításával, az alsó képződést végzik.

 1. A partok egy lapáttal szárnyalva vannak, az italok alja alszik egy 7-10 mm-es réteggel ellátott homokpárnával.
 2. Ezután két rétegben helyezze el a filmet. A bevonat fel kell mennie az ágyba, bármilyen feszültség nélkül, szabadon.
 3. Film prések a nagy kövek partján. Ezt követően a kerti tavacskát vízzel öntjük, és ebben az űrlapon 1-2 napig hagyjuk a szorosságot.
 4. Annak érdekében, hogy megteremtse a hatása a magas partok, akkor megszórjuk az alacsony folyóparti tengelyt, kézzel kezeli és fedjük le egy filmet.
 5. Aztán a tengerpart közelében, egy sekély hornyot ugrik, töltse ki egy filmet, és megszórja a talajjal / homokkal vagy törmelékkel.
 6. A tartályod szinte készen áll – csak akkor marad, ha a tóvonalat a fák tüskéjével rendezi, és elalszik a tározó alján kis kavicsokkal.

A következő videó azt mondja, hogyan kell ragasztani a filmet a tóhoz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: