Minden a fa

Ma nincs szükség arra, hogy meggyőzze, hogy a saját vidéki házának vagy házának jelenléte, ha nem egy akut szükségesség, akkor előnyösen minden család számára. Különösen népszerű használatú házak fa. Folyamatosan frissül az építéshez kész házak és telkek.

Szabványos méretek

Az egyik legkeresettebb építőanyag egy fából készült bár. Más típusú fűrészárutól, a méretek megkülönböztetése – a GOST 18288 – 77 szerint legalább 100 mm magassága és szélessége van. Paraméterek szabályozzák egy másik szabványt – GOST 24454-80 “Tűlevelű fűrészáru: méreteket tartalmazó méretek.

A leggyakoribb sáv 100 x 100, 100 x 150, 150 x 150 mm méretű méretekkel rendelkezik.

Hossz

A fűrészáru hosszúságának névleges mérete a GOST 24454-80: 1-től 6,5 m-ig terjedő gradáció 0,25 m. A gyakorlatban a mennyiségek nagy szórása van: gyakrabban, mint mások termelnek hat méteres sávot, de a megrendelés alatt 7 méter hosszú időzítést eredményezhet. A gyártott anyag maximális hossza – 18 méter (ragasztott fűrészáru esetén).

Vastagság

A legszemolványosabb vastagságot egy kétkannya és hármas bár határozza meg. A négyzet alakú négyszövet vastagsággal egyenlő szélességgel, téglalap alakú keresztmetszet esetén a vastagság kisebb oldalon mérhető.

A 24454-80 GOST szerint a fát a 25 mm-es lépésben 100-200 mm vastagságú, 250 mm vastagságban gyártjuk.

Szélesség

A szélesség 100 és 250 mm között 25 mm-es lépésekben lehet, és egyenlőnek kell lennie vagy többnek kell lennie. A leggyakoribb – 150 mm.

A számítás jellemzői

A modern famegmunkáló technológiák háromféle fát kínálnak:

 • egész;
 • profilozott;
 • ragasztott.

Egy darabból álló fa – a ház építéséhez a legnépszerűbb anyag. Rendkívül egyszerű: négy rész a naplófűrészből a naplóból, mielőtt egy négyzet alakú vagy négyszögletes keresztmetszetet kapna, és száradjon, általában in vivo (páratartalom 20%). Bár lehet:

 • Két ellentétes lemezet kezelünk, és a másik két oldalt kezeletlenek;
 • Harmincless, ha két ellentétes lemez feldolgozása és egy merőleges számukra;
 • Quantum – bár a legismertebb formában, műanyagból mind a négy oldalról.

Az anyaggal való együttműködés nem igényel magas képesítést, ráadásul viszonylag olcsó és hiányosságok. Ugyanakkor a szilárd fűrészáruval való munka kezdete, figyelembe kell venni a jellemzőit.

A fa szárítása az egész évben folytatódik, ezért a repedések és torzulások kialakulása elkerülhetetlenül, továbbá a ház minden egyes szerkezeti elemének szomszédos sűrűvé tételének biztosítása miatt a falakat még a Juta vagy csomag jelenléte. Ezeket a körülményeket arra kényszerítik, hogy otthoni burkolatot készítsenek az iparvágány, a blockchaus és más anyagok segítségével, ami egyértelműen bonyolultvá teszi és növeli a ház költségeit. Fontos pont a nyersfa gomba károsodásának lehetőségét, így az antiszeptikus oldat kezelése szükséges.

A profilozott faanyag speciális famegmunkáló gépeken készül, amelyek nemcsak a méretek nagy pontosságát biztosítják, hanem speciális profilot is létrehoznak egymáshoz a sűrű szomszédos elemekhez. A fő előnyök:

 • szinte teljes hiánya fúj falak;
 • A vonzó megjelenés (a tervezett falak nem igényelnek további feldolgozást);
 • Jó időjárásállóság (gyalult felület, a fűrésztől eltérően, kevésbé hajlamos a nedvesítésére és a rosszabb vízelnyelésre).

Ha egy vállalkozás, profilozott fűrészárut termel, a páratartalom 3% -ig történő szárítását biztosítja, a nehézségek nem fordulnak elő – a falakat sima, nem igényli szigetelést. azonban A ház összeszerelése után körülbelül egy évet vesz igénybe a védekezés és zsugorodás, és ebben az időben a kis repedések megjelenése.

Ragasztott fűrészáru, amelyet több réteg csatlakoztatásával gyártott – Lamellae ragasztóval és a felesleges fából való eltávolítással. A lamella száma a kapott termék vastagságától függ, és két-öt. A gyártás pontossága magasabb, mint a profilozott sávé, emellett a szárítás során a ferde lehetőség – A ház szinte közvetlenül az összeszerelés után készen áll.

A mai napig ez a legjobb technológia az épület fából készült házak, de az anyag értéke nem csak egy darabot, hanem profilozott fát is meghalad.

Az anyag teljes fából való kiszámítása

A hagyományos vágás kialakításához szükséges anyagmennyiségének pontos kiszámításához szükség van egy projektre, amely alapján a fűrészáru mennyiségét kiszámítják, amelyre szükség lesz a kész falak készítéséhez – van a tökéletes elméleti számítás. A gyakorlatban számos olyan körülményt kell kezelni, amely befolyásolja a szükséges fa tényleges mennyiségét:

 • anyagi minőség;
 • zsugorodás;
 • Számviteli ajtó és ablaknyílások.

A megvásárolt Brusiv közé tartoznak, mint általában, találkoznak Alulsandard: Fallen, fekete hibákkal, repedésekkel és t. D., Tehát a vásárláskor, hogy biztosítsuk, hogy a számuk minimális legyen.

A vágás magasságának kiszámításakor figyelembe kell venni, hogy a szárítás során a fa zsugorodást ad, a kezdeti méret 4-8% -a. Azonban gyakran a gyártó friss, gyakorlatilag nem száraz fát vág. Ez a zsugorodási százalék növekedését eredményezheti 10-12% -ra.

Gyakran megfelel az ajánlást, amely levonja az ablak és az ajtók nagyságát a fali mennyiségből. Ezeknek a tippeknek a szerzői elfelejtették, hogy vágáskor elhelyezve, nem hagyhatja el az ingyenes ajtó- és ablaknyílást. A nyílást 2 – 3 korona magasság jelzi, majd szükségszerűen átfedik egy szilárd koronával – és így a nyílás teljes magasságában.

Így, amikor egy házat egy szilárd sávból épül fel, javasoljuk, hogy a falak számított térfogata 10-15% -ánál anyagot biztosítson.

A profilozott és ragasztott fűrészáru anyagok kiszámítása

A profilozott fűrészáru használatakor a szükséges anyagmennyiség kiszámítása sokkal pontosabb lehet. A nem megfelelő termékek felek belépésének valószínűsége jelentősen alacsonyabb, ami magas árhoz és viszonylag magas termelési kultúrához kapcsolódik. A kiváló minőségű profilozott fa szárított fából készült, és ennek eredményeképpen a zsugorodás aránya 1,5-2%.

A ragasztott bár gyakorlatilag nem ad zsugorodást. A feldolgozás nagy pontosságának és a profilozott konjugált felületek jelenlétének köszönhetően az ajtó- és ablaknyílások nem igényelnek periódusos átfedést, mivel szilárd fűrészárut használnak. Általánosságban elmondható, hogy az anyag tartalék együtthatója, ha profilozott és ragasztott faanyagot használ, elegendő ahhoz, hogy 2-4% -os tartományba kerüljön.

Milyen méretű választás az építéshez?

A szerkezet célja

A sáv keresztmetszetének mérete diktált, elsősorban a ház kinevezése. A nyári házhoz elegendő 100×100 mm vagy 100×150 mm van (100 mm vastagságú fal képződéséhez). Az egyszintes lakóépület esetében a falak 150 mm-ről vastagságra van szükség. A falak vastagságának termikus kiszámítása minden bizonnyal nagyobb vastagságot eredményez, de figyelembe kell venni, hogy a szokásos fűrészáru fűrészáru falakat szükségszerűen szigetelték és védeni kell a tisztításból, így a 150×150 mm méretét figyelembe lehet venni optimális. A két- és háromszintes házhoz a falak vastagságát 175-200 mm-re kell növelni. Ez jobban kapcsolódik a falak stabilitásához, különösen az összeszerelési folyamatban.

A fafajt, amelyből a fát szárítják, az ügyfél pénzügyi képességeitől és személyes preferenciáitól függ. Az optimális fenyőnek tekinthető. Nem kívánatos, hogy a fenyőt alacsony rothadt ellenállása miatt használja, de ha az alapítvány magas, akkor nem kritikus.

Ezenkívül az alsó koronák bármilyen esetben ajánlottak kezelni a fát, amely védi a fát a nedvesség, gomba és rothadás.

Padlógyártás és mennyezet

Az építés során a bárban nem csak a falak épülnek, de a padlóra és a mennyezetre átfedik. A padlóburkolatnál figyelembe kell venni a hőmérsékletet és a páratartalom különbségeket, így a fa hosszát 20-30 mm-rel kevesebb, mint a névleges szoba mérete. Javasoljuk, hogy egy téglalap alakú anyagot lagként használjon. A hossza közelítő szélességének aránya 1,5 / 2.0.

A padló padlójának vásárlásakor fontos figyelemmel kísérni az anyag minőségét – lehetetlen deformált rudakat használni, mivel ilyen alapon nem lesz képes a sima padlóra. Nem kevésbé fontos a páratartalom – a 15-18% -os érték meghaladása után elkerülhetetlenül elindulhat. Ez kategorikusan lehetetlen használni anyag jelei rothadó és nagyszámú kurva, mert ez vezet a meredek csökkenése hajlítószilárdság.

   A mennyezeti padlók minőségét nem szabad a késleltetési anyagnak adni. A mennyezetet egy fa, amelynek aránya az oldalak aránya 1.4 / 1 legfeljebb 6 m. Ha átfedni szeretné a nagyméretű helyiségeket, közbenső támogatást kell telepíteni. A gerendák közötti lépés nem több, mint 1,2 m. Szabályként a hőszigetelő anyaglapok mérete diktálódik.

   A mennyezeten profilozott és ragasztott sáv nagyon vonzónak tűnik, ezért nem szükséges feszültség vagy felfüggesztett mennyezet alatt elrejteni – Vannak modern változatok egy sáv kombinációjával, amelynek egy sávja, egy blokk mobil és más.

   A modern gyártók nagy mennyiségű faterméket kínálnak, és minden fogyasztó, amely pénzügyi képességeire összpontosít, kiválaszthatja a megfelelő opciót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: