Minden a préselt fűrészporról

A préselt fűrészpor egy új környezetbarát anyag, amelynek célja, hogy vigyázzon a vadvilágra. A fűrészpor (vagy eurodrov) brikettjei jelenleg nagyon széles körben használják. Az ilyen anyagok speciális technológiák szerint készülnek, és több típusra oszthatók. Ebben a cikkben megtanuljuk az összes megnyomott fűrészporról.

Gyártási leírás és technológia

Jelenleg az új és környezetbarát anyagok listáját folyamatosan frissíti a friss pozíciókat. Ezek közé tartozik a préselt fűrészpor, amely egyébként az Eurodovnak nevezett. Hogy különleges brikettek formájában legyenek. Az ilyen brikettek előállításának technológiai folyamata egy fontos jellemzőn alapul. Az utóbbi az, hogy a szorítás után a fás fűrészpor mindig egy speciális anyagot oszt ki – Lignin. Ez az anyag aromás polimerek keveréke.

A lignin hatékonyan ragasztó egymással. Abszolút minden részecskéje fűrészpor reinkarnálódó őket egy meglehetősen erős termék, monolit típusú. Módszerek, amelyekkel a préselt fűrészpor brikettjei különbözőek, eltérőek. Hasonló termékek készülnek mind az ipari, mind a szerényebb skálákban.

A gyártás specifikus módszere alapján a késztermékek nedvességtartalma 6-12%, és a megengedett nyomásjelzők 300-1000 kg / kg-n belül vannak. cm.

Az ilyen követelmények miatt a préselt fűrészpor független termelése megkövetelheti a keringés varázslót különböző típusú trükköknek. Például a lignint gyakran más anyagokkal helyettesítik. A következő készítmények hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • Könnyű ragasztóoldat;
 • agyag;
 • trágya.

A vizsgált anyagok ipari skálán is gyártottak. Itt a gyártási technológia nagyrészt különbözik a házi készítésektől.

A tapasztalt gyártók speciális professzionális berendezést használhatnak a fűrészpor gyors és hatékonyságához.

Az előkészítés mindig nagyon alapos válogatást végez. Így lehet elkerülni az alacsony minőségű fa komponensek sajtóját és kész brikettjeit. Miután ezt a munkadarabot alaposan szárítják egy speciális gép alkalmazásával. Így a fűrészpor a kívánt páratartalmat eredményezi.

A nagynyomású brikettek hatásának köszönhetően, amelyek fűrészporból készültek, nagyon magas értékeket (több száz fok). Ennek eredményeként az üresek külső része kissé megkezdődik. Ez az egyik fényes mutató, hogy az Eurodova-t az összes szabály gyártja.

Néha a préselési szakasz után az üres lapokat egy speciális sütőre irányítják. Ez az anyagok további hőfeldolgozására történik. Ennek az eljárásnak köszönhetően a fűtési termékek fűtőértéke nő.

A fűrészporból gyűjtött tömeghez a szükséges alakot szerezzen, használjon professzionális hidraulikus préseket. Nem tudnak sok teljesítményt büszkélkedniük, valamint egy csavaros készüléket. Azonban a hidraulikus préseknek van egy komoly előnye – egyszerre több fa brikettet képesek készíteni. kívül, Ezek az eszközök az eurrovrovot téglalap alakúvá tehetik.

A préselt fűrészporok brikettjeinek előállításánál gyakran használják a sokkművelet speciális vizsgálatát. Igaz, az ilyen berendezések kevésbé hatékonyak, és a munkában összetettebb. A sokkoltechnológia teljesen nem alkalmas, ha az automatikus vagy félautomata vonalak munkájához tartozik.

A fajok áttekintése

Egyéb termékek extrudált fűrészporból készülnek. Tekintsük, hogy milyen fajta fajták vannak a népszerű anyag. Tehát a préselt fűrészporból előállított tüzelőanyag-brikettek formájuk és méretük szerint vannak osztva. A következő típusú anyagok találhatók.

 • RUF. Az ilyen megjelölés négyszögletes példányokhoz tartozik, amelyek dimenziós paraméterei 15×9.5×6,5 cm. Az ilyen termékek természetes fűrészporot termelnek speciális adalékokkal.

 • Netro. Külsőleg, az ilyen brikettek úgy néznek ki, mint a 6-9 cm átmérőjű hengerek. Ezeknek az anyagoknak a hossza 5-35 cm. Nincsenek lyukak. A vizsgált termékek tömörített faanyagon alapulnak. Az alábbiakban szárítjuk, majd speciális boot tartályba kerülnek. Ezután egy csavart használva az üreseket a préselési eljárásba küldi. Az egyes formák szerint a nyersanyagok adagolókon keresztül kerülnek elosztásra.

 • Pini Kay. Hasonló típusú anyag van egy poliéder formája. A teljes arcok 4-6. Ezek a brikettek nagyon magas hőmérsékletekkel haladnak. A préselés itt is elég erős – akár 1100 bar.

Annak köszönhetően, hogy a préselt fűrészporból származó brikettek formájában és dimenziós paraméterekből különböznek, az optimális példányok kiválasztása bármely tűzhelyhez.

A szükséges szám kiszámítása?

Pontosan ismerjük az égés hőjének hőjét, valamint a kemence vagy a kazán hatékonyságát, képesek lesznek a faanyagok megfelelő tömegének megfelelő kiszámítására egy adott időszakra. Préselt fa brikettet, szabályként végrehajtják, vagy tömeg vagy térfogat. Ha a második esetről beszélünk, itt kell figyelembe venni néhány olyan fontos árnyalatokat, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a termékek szerkezetével.

Az optimális üzemanyag optimális mennyiségének kiszámításához szükség lesz az anyagméter tömegének meghatározására.

Ilyen célokra használhat egy egyszerű számítási képletet. Ez egy ilyen tevékenységszekvenciát biztosít:

 • Először is pontosan meg kell találni a préselt környezeti nyersanyagok (Q) sűrűségét;
 • Ezután szükség lesz a kocka fűrészpor töltési együtthatójának (K) kiszámításához;
 • Ezt követően egy köbméter tömegét (M) könnyen kiszámítva ilyen képlet: M = K * Q * 103.

Hogyan kell használni?

Jelenleg a sajtóval kezelt fűrészpor az egyik legkeresettebb anyag. Azokat különböző célokra vásárolják vagy készítenek. Tehát a fűrészpor brikettjei a következőképpen működtethetők.

 • Ha meg kell olvadnod egy egyszerű tűzhelyet vagy kandalót a lakásban, akkor brikett lesz kiváló megoldás. Használja őket ilyen célokra rendkívül egyszerű. Szükséges itt kell hagyni, mint a hagyományos tűzifa. Egy kályhában vagy egy tégla kandallójában a tűzoltó mezőnek legfeljebb 2 órát kell figyelembe vennie. Ha nem követi ezt, a falazat fokozatosan összeomlik, így jobb, ha éberséget tarthat.
 • Ha brikett alkalmazunk a kemence, amelyek alapján tűlevelű fák, vagy alkatrészek egy kéreg, akkor a tulajdonosok szüksége lesz egy nagyfrekvenciás tisztítható a kémény. A falakon feltétlenül elhalasztják a speciális kötővegyületek, amelyek az anyag nagyszámú gyanták miatt alakulnak ki. A vér időszakában az égési idő fűrészpor lesz lenyűgözőbb, mint a tűzifa esetében. Egy könyvjelző lesz elég egész éjjel. Azonban a kémény nagy sebességgel eltömődik. A szakértők azt javasolják, hogy az évente legalább 2-szer tőkét takarítják meg.

Hogyan lehet magad?

A fentiekben már azt mondták, hogy a préselt fűrészpor fűtési üregei otthon lehetnek otthon. Magas színvonalú briketteket termelnek, mint amilyennek látszik. A legfontosabb dolog az, hogy szigorúan cselekedjen az utasításoknak megfelelően.

Kiképzés

Ahhoz, hogy a fűrészporból jó brikettet készítsen, szigorúan cselekedni kell. Először elég időt fizet az előkészítő munkával. Először is, a felhasználónak meg kell találnia a tökéletes, kiváló minőségű anyagot. Ilyen célokra:

 • rendes fa fűrészpor;
 • a különböző növények feldolgozása után továbbra is;
 • papírhulladék;
 • szalma;
 • A tőzegből vagy a szénből maradt viszonteladók.

A zsetonok teljes aránya a kombinált készítmény kiválasztásának esetében legalább 60%. Csak ennek a szabálynak van kitéve, hogy a jó minőségű égetésből eredő brikettektől elvárható. Az előkészítő szakaszban egy személynek meg kell adnia a szükséges berendezést a nyersanyagok megnyomására. Azok a létesítmények, amelyek képesek lesznek arra, hogy sugallják a fűrészporot több típusra osztják:

 • kézikönyv;
 • az aljzat alapján;
 • Hidraulika.

Elegendő lignin termelést kapunk, megengedhető az emelőmechanizmusból működő eszközök használata. Igaz, az ilyen megoldásokat nem különböztetik meg a nagy teljesítmény. Az aljzat mellett, amely a sajtó szerepét fogja lejátszani, a gépnek speciális mátrixot és lyukasztást is kell használnia. Ezek az alkatrészek tűzifa specifikus formát adnak.

A saját kezei által tervezett csavaros extruder észrevehetően egyszerűsíti a sajtolt üzemanyag létrehozásának feladatát, hanem megteremteni is. A szükséges anyagok gyártásához rögzített berendezéseket használhat. Könnyen felépíthető a saját kezével. Ilyen munkához pótalkatrészek és alkatrészek szükségesek:

 • csapágyak;
 • motor;
 • sebességváltó;
 • tengely;
 • csavar;
 • Fűtőelemek – Tan;
 • Relé, hogy képes legyen beállítani a hőmérsékleti értékeket.

   Ha a feszültség háromfázisú, akkor a motor alkalmas 9 kW-ra. Ha a munka 220 V-os szabványos hálózatból készül, akkor a készülék 2,5 kW kapacitással lesz szükség. Ez az összetevő a sebességváltóval és a csomópont többi részével van ellátva, szükség lesz biztonságos biztonságra a korábban vezetékes kereten.

   Ebben a telepítésben a csiga egy speciális design, amely 2 fő elemből áll. Egyikük, és méregként járjon el. Egy másik komponens elküldi a fűrészporot a boot tartályba. A mátrix képes lesz sikeresen kicserélni a profilcsövet.

   Mielőtt ilyen házi gépet futtatna, a csőnek 260 ° C-os hőmérsékleten kell felmelegednie. A TANOV fűtési folyamata a relé köszönhetően ellenőrizhető.

   Az ilyen struktúráknak egy hátránya – a hőátvitel lenyűgöző együtthatója közvetlenül a levegőbe.

   Termelési rendszer

   Miután az összes előkészítő tevékenység és a megfelelő otthoni berendezés létesítményei biztonságosan mozoghatnak a tervezett anyagok gyártásához. Az egész folyamat több szakaszból áll:

   • Első előkészített és jól tisztított kiválasztott nyersanyagok;
   • Ezután a fa fűrészpor alapos csiszolása legalább 0,6 cm-es megengedett kaliberre történik;
   • Ezt követően az anyagot megfelelően nyomják;
   • A következő lépés szárad;
   • Szakipari lépés – Anyagok tárolása.

   Ha a zsetonok teljesen elkészítik az összes szükséges előkészítő szakaszot, alaposan összekeverjük az agyagporral 10: 1 arányban. Ezután a keletkező kompozíciót szigorúan beavatkozik néhány víz hozzáadásával.

   A keveréknek átlagos vastagságú szintjének kell lennie, hogy az alakja legyen.

   Az erősebb és jól vegyes keveréket szépen helyezzük el egy speciális rekeszbe, hogy további brikettálás legyen. A lépés után a mester jól marad a gyártott tűzifa szopni. Növelje a gyúlékonyság mértékét mesterségesen, kiderül, hogy a kartondoboz hozzáadásával a folyadékban előmelegített agyaghoz.

   Hasznos tanácsadás

     Tekintsünk több tanácsot a működésre és a préselt fűrészpor termékek létrehozására.

     • A fűrészporból készült brikettek kazánokban és kemencékben működhetnek, ahol az automatikus üzemanyagterhelés biztosított.
     • Ha meg kell növelni a fűrészporból származó brikettek égetésének erősségét, tanácsos friss levegőt hagyni. A tömörített nyersanyagok különösen aktívan reagálnak a megjelölt manipulációkra.
     • A fűrészporból származó brikett nem tilos tárolni a tárolást beltérben. Ezek az anyagok nem hagynak magukat annyira szennyeződést és szemetet, ellentétben a közönséges tűzifa.
     • Télen a préselt nyersanyagok lombkorona alatt tárolhatók. A legfontosabb dolog az, hogy biztosítsák, hogy általában ne érintkezzen a hóval és a nedvességgel.
     • Ha elvégezte a berendezést a brikettek gyártásához saját kezével, először meg kell győződnie arról, hogy a munkád jó állapotban van, és csak akkor megy a házi készítéshez.
     • A házi készítésű alkatrészeket a háziorvosok feldolgozásához kell adni. Ellenkező esetben helytelenül kiállított rések nem teszik lehetővé a jó termelési eredmények elérését.
     • A fa nyersanyagok nyomása során nyomásforrásként szinte bármilyen Jack modellt használhat. A legfontosabb az, hogy megteremthetik a szükséges erőfeszítéseket – ez elég lesz.

     Hogyan készítsünk préselt fűrészpor, nézd meg a következő videót.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: