Minden a fúrókról SDS

Gyakran előfordul, hogy a folyamat lebonyolítása különböző építési munka, szükség van használni mindenféle típusú gyakorlatokat. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy gyorsan és óvatosan lyukakat készítsenek a körmök, csavarok tervezésére, és lehetővé tegyék a mélyedések kezelésére is. Ma beszélünk az SDS típusú fúrókról.

Minden a fúrókról SDS

Sajátosságok

Az SDS fúró egy kis unalmas, felszerelt vékony vágóelem, amelyen keresztül mélyedések jönnek létre különböző anyagok, beleértve a beton bázisok, téglák és kövek.

Ezt a modellt leggyakrabban a perforátorokhoz használják. Mint más fajtákhoz hasonlóan, van egy szár és egy spirál, amely az elpusztult anyag maradékainak eltávolítására szolgál a fúróhelyről.

Minden a fúrókról SDS

Minden a fúrókról SDS

Minden a fúrókról SDS

Az SDS-szárral ellátott termékek vágása szilárd ötvözetből készült. Különböző élesítési konfigurációkkal és különböző teljes pengékkel szabadul fel. Ebben az esetben a vágóélek olyan módon jönnek létre, hogy végeik kissé lekerekítették a legmagasabb élesítéssel rendelkező szabványos fúrókkal ellentétben.

A szár egy részlet, amellyel a fúró közvetlenül az eszközök patronjához van csatlakoztatva. A rögzítő típusától függően ez az elem jelentősen eltérhet néhány konstruktív funkcióval.

A termék szárán továbbá a speciális elemeket a perforátor patronhoz rögzítették. A fúró kompozit elemétől függően különféle fajtákat izolálunk (SDS, SDS-TOP, SDS-gyors).

Minden a fúrókról SDS

Az SDS szárakat először a Német Bosch cég kiadta. Az ilyen innovatív fejlesztés lehetővé tette a különböző fúrók gyors cseréjét a perforátorban.

Az SDS-termékek alapvető pluszjai a saját tengelye körül egy kis amplitúdóval mozoghatnak. Ez lehetővé teszi, hogy megvédje az egység patronját a lehetséges sokkterhelésektől, aminek következtében a szerszám gyakran megszakad.

Minden a fúrókról SDS

A fajok áttekintése

Gyakran az ilyen típusú fúrógépet nagy készletekben értékesítik, ahol egyszerre több ilyen termék van, de Azt is megvásárolhatják az építési üzletekben és külön-külön. Kiválaszthatja az SDS-fúrók többféle típusát.

Minden a fúrókról SDS

Minden a fúrókról SDS

  • Sds. Ez a standard opció a leggyakoribb. Átmérője 10 milliméter. Van egy szár, két kis horny. 40 mm-re vannak behelyezve a lyukasztó patronba. A fajok e fajok teljes kompatibilitással rendelkeznek az SDS-Plus típusú elemekkel.
  • SDS-PLUS. Ez a modell egy szárral van ellátva (10 milliméter átmérője). A szerszám kamráján 40 milliméterre helyezkedik el. Ez a minta csak 4 hornyok – 2 nyitott és 2 zárt típusú. Az első lehetőségre szükség van az útmutatókhoz, a második a golyók zárolására szolgál. A patron ékei közötti érintkezés területe 75 kV. mm. A modell optimálisnak tekinthető a könnyű perforátorok számára, ugyanakkor a borax teljes hosszának körülbelül 110-1000 mm, és átmérője 4-26 mm. A modell képes szabadon mozogni a tengelye mentén a szükséges amplitúdóval (a műszer patronjában, általában 1 centiméter).
  • SDS-TOP. Ez a modell nem tekinthető közös opciónak, amit ritkán használnak. A termék perforált közepes méretű, cserélhető patronokkal készült. A szár átmérője eléri a 14 mm-t. Mint az előző modellben, az SDS-Top csak 4 hornyot biztosít – 2 hornyos nyitott és zárt típusú. Az ékekkel való érintkezés helyszíne 212 kV. mm. Az SDS-TOP képes, hogy a mélyülő hossza legfeljebb 16 mm-t készítsen.
  • Sds-max. Ezt a típust gyakran használják az építési munkák végzekor. A modell nehéz eszközök számára készült, nagy átmérőjű fúrókhoz. A termék átmérője 18 milliméter. Az ékekkel való érintkezési terület eléri a 389 kV-ot. mm. A mintát néha fémre és betonra használják. Ez a rész a 90 mm-es egység patronjában van rögzítve. Az SDS-max csak 5 hornyos: 3 nyitott és 2 zárt típusú. A modell szabadon forgathat a tengelye körül, az amplitúdó készülék patronjában 3-5 centiméter.
  • SDS-gyors. Ez a minta különbözik az összes többi modelltől az a tény, hogy a hornyok helyett különleges kiemelkedések vannak. Ez a fajta ritkán használják. Biteket csatolhat a tartóba, a fúrók egy másik szárral (leggyakrabban egy 6-fokozatú 4 hüvelykes).
  • SDS-hex. A fajta kizárólag a kalapácsok nagy értékű kalapácsokhoz használható, nem ajánlott a fúrók számára. Nagyméretű dimenziói vannak a modell többi részéhez képest. A minta alkalmas lehet a kőfelületek, a beton, aszfalt, de néha fa alapos kezelésére.

Minden a fúrókról SDS

Minden a fúrókról SDS

Minden a fúrókról SDS

Minden a fúrókról SDS

Hogyan válasszuk ki?

Ha ilyen eszközt választ, ne feledje, hogy minden egyes modellt nem lehet megközelíteni minden munkához. Sok SDS minta alkalmas olyan vágási elemekre, amelyeket nem használnak a szokásos háztartási körülmények kezelésére, mivel viszonylag nagy átmérőjűek.

Minden a fúrókról SDS

Minden a fúrókról SDS

Gyakrabban használják őket olyan esetekben, amikor nagy mélyedésekre van szükség betonszerkezetekbe, gránit felületeken.

Minden a fúrókról SDS

Az SDS, SDS-MAX, SDS-Plus modellek optimális lehetőségek lesznek a szokásos munkához. Az utolsó 2 lehetőség hasonlónak tekinthető. A modellek közötti különbség a hornyok száma. Az SDS-max-t általában 5 elemgel állítják elő, és SDS-plus – 4-től eltérőek is különböznek egymástól,. Ezenkívül különböző típusú fúrókra használhatók: az első opció a 20 mm-es fúrókra kerül, a második opció 26 mm-ig terjedő élekhez vehető igénybe.

Minden a fúrókról SDS

A következő videóban az SDS-plus fúróknak azt mondják.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása