Rögzítő gumi morzsa

  Zökkenőmentes bevonat gumi morzsa a közelmúltban nagy népszerűség. Az ilyen padló iránti kereslet megnövekedett a sérülése miatt, az ultraibolya expozíció és a mechanikai kopás ellenállása miatt. A fektetési technológiával összhangban a bevonat több tucatnyi évet fog szolgálni, működési tulajdonságaikat az egész üzemi időszakban tartják.

  A fektetési módszerek

  Állítsa le a gumi crumb és ragasztó keverékét 4 technológiák lehet. Ez egy kézi módszer, módszer speciális eszközökkel, permetezéssel pneumatikus berendezések használatával. És a kombinált technológiát is igénybe veheti. Az egyik vagy egy másik elhelyezési mód kiválasztása közvetlenül a munka mennyiségétől, az alapítvány minőségétől és a webhely célpontjától függ.

  Kézikönyv

  Ehhez a módszerhez bármilyen helyszínek elrendezésére szolgál – sport, gyermekek, ápolók. A gumi granulátum elhelyezéséhez ez a módszer megfelelő a kis területeken a területen, míg a korábban telepített játék- vagy sportkomplexumok.

  A kézi telepítés kényelmes, ha helytelen formában és egyenetlen éleken finomítja a platformokat.

  Permetező

  Ebben az esetben az elegy permetezését egy légkompresszorral és egy fegyvert tartalmazó aggregátummal végezzük. Azzal, hogy A fektetési tömegnek gumi morzsából kell állnia, amelynek mérete nem haladja meg az 1 mm-t. A nagynyomású permetezők gyakorlatilag nem használják új ömlesztett padló létrehozására, de elengedhetetlenek a korábban szerelt felületek javítása vagy visszaállításakor. Segítségük segítségével “frissítheti” a színt, vagy teljesen megváltoztathatja az oldal színét.

  Halmozás

  A speciális berendezések használata tanácsos a nagy területek – stadionok, tornaterem, multidiszciplináris sportkomplexumok, futópadok elrendezésében. A raklapok 2 típus:

  • mechanikai;
  • automatizált.

  Az elsőnek van egy kocsija és állítható sínje, hogy megváltoztassa a megállapított vastagságát. Automatikus motorral felszerelt motorral – a készülék önállóan mozog. A legtöbb modell támogatja a következő funkciókat:

  • Fűtő granulátum a padló keményedési folyamatának felgyorsítása érdekében;
  • A keverék megnyomása;
  • Felületi tömítés;
  • A padló vastagságának automatikus beállítása.

  Az automatizált berendezések előnyei közé tartoznak a nagyméretű sebesség, amely ideális sima felületet, egységes tömítő keveréket kap.

  Kombinált

  Ez a technológia 2 vagy 3 feletti használatát jelenti. A tágas helyszíneken alkalmazott kombinált módszer, hogy egy monolitikus bevonatot hozzon létre vonalakkal, hajlításokkal vagy különböző dekoratív betétekkel.

  Az anyag kiszámítása?

  Az 1 mm vastagságú bevonat négyzetmétere körülbelül 700 gramm gumi granulátumot igényel. Ugyanakkor a standard vastagság létrehozásának áramlási sebességét 7 kg morzsával kell bevenni. A fő összetevő ilyen tömegére, 1,5 kg kötőanyag és 0,3 kg festék.

  Könnyű kiszámítani, hogy mennyi keverékre van szükség a 10 m2 öntéséhez 1 cm vastagsággal:

  • 10 x 7 = 70 kg gumi morzsa;
  • 10 x 1,5 = 15 kg ragasztó;
  • 10 x 0,3 = 3 kg pigment.

  A komponensek összekeverésekor fontos, hogy minden egyes készítmény megfigyelje az adagolási dózis pontosságát.

  Ha elhanyagolja ezt az ajánlást, a kész bevonat színe eltérhet.

  Eszközök és anyagok

  A monolitikus gumibevonat leggyakrabban létre manuálisan különféle primer eszközök vagy részleges folyamat gépesítése. A fekvés során szakosodott munkaterületet, eszközöket és felszerelést igényel.

  Anyagok

  Függetlenül attól, hogy milyen típusú fektetési és gyártási technológiát készít, amikor bevonatot hoz létre, gumi morzsa szükséges, ragasztóösszetétel és festés pigmentek. A medencékben lévő padlók elrendezéséhez sportmezőn és futópályákon, legfeljebb 2 mm-es szemcsés méretű. Gyermekek és játszóterek számára – középső-teljes morzsák 2-5 mm.

  Az egykomponensű ragasztót leggyakrabban kötődési készítményként használják – poliuretán. Ez biztosítja a bevonó vízszigetelését, a kopásállósággal, a rugalmassággal és a tartósság ellenállását. Kevésbé alkalmazzon kétkomponensű kötőanyagokat, beleértve az epoxi-poliuretán ragasztót és a keményítőt. Ez a kompozíció kényelmetlen a munkában, mert fél órával a főzés után fel kell használni.

  Közel figyelmet kell fordítani a színezőanyagokra is. A pigment színt biztosít a jövőbeni bevonatokhoz. A kiváló minőségű festékek összetétele tartalmaznia kell a szervetlen eredetű különböző komponenseket és a vas-oxilcsoportot. Kiváló minőségű fekvés esetén a primerre lesz szükség. Ezeket a helyezett tömeg jó áthatoló képességének biztosítására szolgálnak.

  Eszközök és felszerelés

  Az alkalmazott berendezés befolyásolhatja a létrehozott bevonat megbízhatóságát és tartósságát. A bevonat elhelyezésénél a következő berendezésekre lesz szükség.

  Mérleg

  Kiváló minőségű keverék előállítása, ha elkészítjük, fontos, hogy megfeleljen az összes komponens dózisának pontosságának. Az előírt normától való eltérés akár 5% is csökkenhet a kész bevonat tulajdonságainak csökkenéséhez.

  Hántolatlan henger

  Ez egy nehéz kézi egység, amelynek célja a munkakompozíció alapja. A könnyű berendezések használatából a legjobban megtagadható – ez nem lesz képes hatékonyan kompakt a keveréket, ezért a bevonatot hamarosan összeomlik. A munkában használható hőelem a varratok és ízületek gördüléséhez, valamint kis görgők sarkok számára.

  Keverő

  Ennek a berendezésnek köszönhetően a működőkeverék összes összetevőjének magas színvonalú keverése. DA csavaros felszerelés vagy a felső betöltő és az oldalsó kisülő nyílású szerelvény illeszkedik az alkatrészek keveréséhez.

  Avtochchik

  Ez az eszköz, amelynek munkaterületei állítható kaparóként és behatolási lemezként szolgálnak. A berendezés hátulja fűtőelemekkel van felszerelve a munka keverékének egy adott hőmérsékletre történő melegítéséhez.

  Permet

  Ez a berendezés lehetővé teszi, hogy egyenletesen alkalmazzuk a készítményt a felületen a felszínen lévő finom kompozíció permetezésével. A kis “fáklyák” befejezésére és maszkolására szolgál.

  És szükség van vödrök, medencék vagy autók, amelyek a megoldást a munkaterületre szállítják. Az eszközkészlet elkészítése után elkezdheti a fektetést.

  A munka szakaszai

  Készíts magadnak gumi bevonata a webhelyen, de ebben az esetben fontos, hogy megfeleljen a lépésenkénti utasításoknak. Minden munka több szakaszra oszlik.

  Az alapítvány előkészítése

  Első szakasz – előkészítő. A keverék későbbi alkalmazásának magas színvonalú előkészítéséhez szükséges. Gumi morzsa jól megy az aszfalt, a fa vagy a beton. A ragasztó tulajdonságok javítása érdekében a felületet törölni kell a szennyeződéssel (az olajfoltok és a vegyi anyagok szennyeződése elfogadhatatlan). A beton helyszíne elsősorban nedvesíthető, majd egy csiszológéppel ragadt. A bázis tisztításához a szennyeződés és a por, használja az építési porszívót. A tökéletesen elkészített bázisnak tiszta és száraznak kell lennie a felszínen kis érdességgel.

  Gyakran előfordul, hogy a bevonat felszerelése a talajon vagy a homokos zúzott kőből készült. Ebben az esetben a szakértők azt javasolják, hogy a gumi görgős hátteret használják. Ez segít csökkenteni a kompozíció fogyasztását és növeli a kész felület csillapítási tulajdonságait. A primer bázis megerősítése érdekében ajánlott a geotextile vászonréteg bevezetése. Meg fogja védeni az alapot a talajvíz eróziójából.

  Az adhézió növelése érdekében az elkészített vázlatot kell nyomtatni. E célból az áruház összetételét elviszi, vagy saját kezével készítheti el. A primer előkészítéséhez a terpentin és a poliuretán ragasztót kell keverni egy 1: 1 arányban. A kapott oldatot a helyszínen lévő görgővel alkalmazzuk. A primer közelítő fogyasztása – 300 g / 1 m2.

  Keverékek előkészítése

  1 cm vastagságú dekoratív bevonattal és 5 m2-es területgel, szükség lesz 40 kg gumi granulátumra, 8,5 kg ragasztóval egy poliuretán alapú és legalább 2,5 kg pigment. Először is, be kell önteni a csomagtartó tartályba, kapcsolja be a berendezést és keverje össze 2-3 percig. A tárolás során a granulátum gyakran csatlakozik, és ha keverés közben elhanyagolhatja, a csomók maradhatnak.

  A morzsák keverése után töltse be a festéket, és keverje össze a morzsával 3 percig egységes eloszláshoz. A ragasztó készítményt forgó berendezésekbe öntjük – állítsa le a technika munkáját a keverés időpontjában lehetetlen. Ellenkező esetben a csomók képezhetnek. A ragasztó készítése után minden komponens 15 percig keveredik. A tömegnek sűrűnek és homogénnek kell lennie.

  A csomók és egyenetlen színek elfogadhatatlanok.

  Átfedés és gördülő bevonat

  Zárolta az oldatot olyan szegmensek esetében, amelyek területe 1 m2. Minden ilyen négyzet esetében 10,2 kg oldatot kell terjesztenie. A munkatartalmat fel kell oldani spatulázokkal felváltva az összes szegmensen, majd egy pályaudvarral tömörül. Nagy mennyiségű munkával a jogsértő eszközt automatikus rakodókkal kell helyettesíteni.

  A gumi bevonat elhelyezése is kétrétegű technológia lehet. Ebben az esetben lehetséges, hogy pénzt takaríthat meg az alján található működőkeverék festésére. A bevonat nagyobb rugalmasságának elérése érdekében az első réteg elhelyezésére szolgáló oldat előkészítéséhez ajánlott 2,5 mm-re.

  A réteg vázlata és fagyasztása után az üvegszálas háló halmozott. A színes bevonat befejezésével van kialakítva. A SZOLGÁLTATÁS SZÁMÁRA 8 és 12 óra között lesz szükség.

  A megszilárdulás időtartama közvetlenül az időjárási viszonyoktól függ.

  Elővigyázatossági intézkedések

  A monolitikus gumi bevonat elhelyezésére szolgáló munkadarab komponensei nem tartalmaznak mérgező vagy egyéb káros az emberi egészségi anyagokra. Ha azonban a poliuretán ragasztó nedvessége van, kémiai reakció merül fel, és elkezdődik a szén-dioxid aktív szétválasztása. Belélegzés, az ember munkás érezni fogja a gyengeséget, az erők bomlását és álmosságát. Annak érdekében, hogy ezek a következmények kockázata zárt helyiségekben dolgozik, jó légszíni szellőztetést kell biztosítani.

  Következő bevonat igény a különleges jelmezekben. Minden alkalmazottat személyi védőfelszereléssel kell ellátni:

  • hibák;
  • kesztyű;
  • szemüveg;
  • Légzőkészülékek száraz színezékek alkalmazása során.

  Ha a poliuretán ragasztó nyitott területeken érhető el, akkor azonnal mossa le a gyógyszert meleg folyóvíz alatt szappannal.

  Ha a kötőelem a nyálkahártyára, az orrra vagy az orális üregre esik, az érintett területeket öblíteni kell, és szükség esetén forduljon orvoshoz.

  Útmutató az önburkoló bevonáshoz az alábbi videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: