Rotband vakolat: használati utasítás

  A német gyártó építési anyagai Knauf az orosz piacon az értékesítés listáján már az első évben. Az egyik legkeresettebb termék továbbra is a “Rotband” gipsz marad. Az anyag használatára vonatkozó utasítások egyszerűek és érthetőek, még az újonnan érkeztek, a magassági vakolás műszaki jellemzői, a német minősége önmagáért beszél.

  Sajátosságok

  Gipsz knauf “rotband” megérdemelte a szakemberek felismerését a javítás és a kezdők terén sok okból. Érdemes megjegyezni, hogy a vállalat alapítóiban a nyersanyagok megválasztásának megközelítése a vállalat alapítóiban tisztán szakmai. Testvérek Knauf – Hegyi építők szakmával. Sok éven át olyan anyagot választottak, amely magas színvonalú, gazdaságos és könnyen kezelhető, és leállt a vakolaton.

  Az ásványi anyag nagy mennyisége a vakolat összetételében minden egyedi tulajdonságot és előnyeit biztosítja:

  • A “Rotband” vakolat elegyét egy gondosan átgondolták meg. Alapja a karrier vakolatból készült finom por. Ez hozzáadódik a természetes eredetű komponensekhez, amelyek növelik a rugalmasságot, az oldat képes hosszabb ideig a nedvesség fenntartásához, a munkafelülethez és az erővel való tapadást.
  • A készítményben lévő vízálló komponensek védik a réteget a falra vagy a mennyezetre való alkalmazás után.
  • Polyfunkcionális anyag javításkor. Számos kihívással bővíti, és lehetővé teszi a mély célok bezárását, a görbékkel ellátott falakat 5 cm-re cseppek egy vételre, megakadályozzák a hőveszteséget, javítsák a helyiség szigetelését, előkészítsük a falak felületét és a mennyezetet a dekoratív díszítéshez , végezze el maga a dekoratív dekorációt, és még a helyreállítási munkát is.

  • A használati utasítás pontos és érthető, így a Knauf “Rotband” alkalmas professzionális célokra és saját kezük javítására alkalmas. Számos értékelés megerősíti, hogy a roteszkocsi anyag anyagainak javítása nem teljesen nehéz.
  • Gipszkeverék univerzális. A legjobb, ha viszonylag sima betonra, cementre vagy cement gipsz felületre esik, de más okokból is alkalmas. Különösen a téglafalak és porózus anyagok, amelyeket a nedvesség, a gipszkarton, a CSP és az OSB lemezek nagy abszorbeálhatósága megkülönbözteti. Tökéletesen a régi helyiségekben lévő falak összehangolásával és díszítésével, valamint azokkal a céllal, amelyek ismételten javításokat tapasztaltak.

  • Munkájának köszönhetően a gyártási aggodalomra nemzetközi szinten, a termékek megfelelnek az európai minőségi előírásoknak elismert bármely országban, és úgy van kialakítva, hogy az éghajlati viszonyok a különböző országok, köztük egy komplex orosz éghajlat.
  • A vakolat szilárd és tartós száraz és nedves szobákban. Alkalmas a fürdőszobák, a fürdőszoba és a konyhák befejezésére, ha speciális kompozíciókat használnak a vakolat védelmére.
  • A keverék képes “nem konfliktus” a Tandem-ben más gyártók befejező anyagaiban, és hatékonyan kombinálódik a saját vonalon belüli termékekkel.

  • A folyékony oldat nagyon műanyag, de nem áramlik a felületen. Kényelmesen használható a problémás területek befejezésekor.
  • Nem kell használni az SHP-t a “Rotband” vakolat alkalmazása után.
  • A gipsz nagyon gazdaságos, ha falakat és mennyezeteket végez, akkor nem kell annyira, mint a cement-homok keverékek. Megmenti és finanszírozza, és a javítási munkák ideje.

  • Egy rétegvastagság – plusz-mínusz 50 milliméter. Általában elég ahhoz, hogy összehangolja a falat egy megközelítésben.
  • Fagyasztott vakolat bevonat ellenáll a tűz ellen.
  • A gipsz vakolat lehetővé teszi a fal “lélegzésére”, ami azt jelenti, hogy a befejező anyag alatt nincs kondenzátum.
  • Gipsz – ásványi anyagok. Nem okoz allergiás reakciókat, és nem osztja ki a toxinokat.

  A hátrányok érdemes figyelmet fordítani. Mivel sok szakember megjegyezte, a megoldás kis zsugorodást adhat. Ez fontos figyelembe venni az anyag fogyasztását és a víz tenyésztését.

  Továbbá a hiba előfordulhat, ha egy második öt atmatiméter-réteget próbál alkalmazni az első láncindító összetétel nélkül. A fogantyú ebben az esetben nem a magasságban van.

  Az újoncok, az anyagfogyasztás nagymértékben meghaladhatja a gyártó által meghatározott számokat. Az elegyet levegővel kevesebb, mint egy óra múlva fagyasztjuk. Nagyon gyorsan kell dolgoznia.

  Összehasonlítva a hasonló termékek más gyártók, az ár szegmensben a vakolat Knauf „Rotband” kifejezés a prémium kategóriás, ahelyett, hogy a gazdasági.

  Előírások

  Külön figyelmet érdemelnek, mivel meghatározzák az anyag minőségi és élettartamát.

  A már említett készítmény mellett az ilyen jellemzőket a csomagolás, a tárolás, a rétegvastagság, az erő és a sűrűség, a szín és a frakció mérete, az ideiglenes jellemzők.

  Kiadási forma “Rotband” gipsz – csomagolt táskák 5, 10, 25 és 30 kg. Öt kilogramm polietilénből és papírból, súlyosabb papírból készül. Az ilyen csomagolás nemcsak segít a száraz gipszkeverék használatához, hanem a vevő számára hasznos információkat is. Minden csomagon van egy vállalati megkülönböztető jel – bélyegző “német szabvány. Ellenőrzött minőség “. Ezenkívül az áruk csomagolásának időpontjával van jelölve: év, hónap, óra, másodperc. A csomagolás külső rétegén dombornyomásos csíkok vannak.

  Ezek az egyszerű jelek segítenek megkülönböztetni a vállalati termékeket a rossz minőségű hamisításból.

  Egy papír vagy polietilén tartályt száraz és szellőző helyen tárolunk, amely hőmérsékleten nem alacsonyabb, mint 0 fok, és nem magasabb 25. Javasoljuk, hogy megakadályozzák a keverék fűtését, és beírják a napfény csomagolását.

  A csomagon kívül van egy információs táblázat, amelyben a fő jellemzők jelzik. Az adatok szerint a frakció mérete nem haladhatja meg az 1,2 mm-t. Ez a mutató fontos a megoldás “folyékonyságának” szempontjából. Minél kisebb a frakció, annál erősebb a falon “mászik”. Minél nagyobb, annál jobb a falon, és a ragasztás felett a kezelt felületen.

  A szín nincs megadva, de a gyártó azt állítja, hogy ez nem befolyásolja a vakolat működési jellemzőit. A vakolat tippje nem függ a festék hozzáadásából, hanem a helytől, ahol bányászott. A kész megoldás fehér, szürke vagy rózsaszínes festhető. Fehér vakolat belép a piacra német és Krasnodar növények, szürke – az Krasnogorsk, rózsaszínes – az Kolpino.

  Az ajánlott rétegvastagság a mennyezeti kárpitozásra és a falfeldolgozásra változik. A vízszintes felületek esetében a minimum 5 milliméter és maximum – 15. Függőleges – 5-től 50-ig.

  Az ideiglenes mutatók mindegyik folyamatot külön-külön helyezkednek el. Így, az oldatot „éretté” víz hozzáadása után 3-7 perc alatt, továbbra is folyékony és működtetésére alkalmas 25-35 percig, a vékonyréteg megszárad alatt 3-5 órán át, és a legtöbb zsírt – csak 7 nap.

  A sűrűség és az erő ellenőrzése önállóan lehetetlen.

  Ezek szabályozzák a gipszréteg maximális terhelését, és a roteszkocsi vonalat, a gyártó ilyen számokat állapít meg:

  • Sűrűség – 950 kg / köbméter;
  • Tömörítési szilárdság – nem kevesebb, mint 2,5 MPa;
  • A hajlítás ereje – nem kevesebb egység.

  Az utóbbi, de a legfontosabb jellemző – a keverék fogyasztása négyzetméterenként. Részletes megfontolást érdemel.

  Fogyasztás 1 m2

  A munkafelületek állapota eltér, és az anyag fogyasztását átlagosan 1 cm-es rétegre mutatják. Játszik a javítási munkát végző személy szerepét és szakszerűségét. A maleiari szakemberek pontosan a szükséges rétegvastagság meghatározásához a lehető legpontosabbak lehetnek, de gyakran úgy tűnik, hogy a szerelmesek jobban tudják. Ha két centiméter vastagsággal lehetséges, maximálisan kivetették, ennek következtében a fogyasztás nagymértékben növekszik.

  Annak ellenére, hogy a Knauf “Rotband” termékei nem a legtöbb költségvetési lehetőség, ilyen hulladék a zsebében veri.

  A felesleges ideiglenes és pénzügyi költségek elkerülése érdekében helyesen kell kiszámolni a gipszkeverék négyzetméterenként.

  Ezt a kézzel lépésről lépésre végzik:

  • “Mosás” falak. A tökéletesen sík felület, inkább kivétel, mint a szabály, így legalább három pontban kell összehasonlítani a magasságkülönbségeket. Ehhez, a hossza a fal van osztva három egyforma szegmens, a közepén minden egyes szegmens 20 cm-re a felső határt, a szöget behajtják, egy vezetéket egy terhelési vezeték van kötve, hogy a köröm. Az alábbi ponton, ahol a terhelés megáll, egy másik szöget hajtanak és rögzítik a kábelcsúcsot. Ugyanez a zsinór vízszintes vonal segítségével nyújtható. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy pontosan meghatározza a falak görbületének különbségeit.

  • Az aritmetikai átlag kiszámítása. Ez a jelző megegyezik a vakolat réteg szükséges vastagságával, hogy a fal sima legyen. Például, ha a hossza a fal 9 méter, három előtetők kerültek rajta, és az eltéréseket kiderült 1, 2 és 3 cm, azt fel kell hajtani, és osztva a száma előtetők. A görbület mennyiségében 6 centimétert ad, és a szintező rétegnek 2 cm-nek kell lennie.
  • Az anyag kiszámítása 1 négyzetméterre. A csomagolás minimális rétegvastagságot kap egy négyzetméter számára. Ezen adatokból könnyen elérhetjük a maximális és az átlagolt jelzőt. Például egy rétegvastagság 2 cm, meg kell szüntetned az adatokat az információs táblázatból 2-re. A stukkó “Rotband” fogyasztása 1 kV-ra. m 1 cm-nél 8,5 kg. Kiderül, 2-re van szüksége 17 kg / méterre.
  • Az anyag kiszámítása az egész területre. 17 kg (a kapott számtól eltérő) meg kell szorozni a fali területre. Minden felület esetében a számítás külön-külön történik.

  • A csomagolási vakolat számának kiszámítása. A vakolat teljes tömegét 5, 10, 25 vagy 30 (kg 1 csomagban) kell osztani. Minél nagyobb a kötet, az olcsóbb az ár / kg, így jobb navigálni a nagy csomagolást.
  • Vakolat tartalék. Még a számítás manuálisan sem ad 100% -ot a pontos eredménynek. A szoba javításához szükséges vakukák száma mindig a legnagyobbra kerekíthető. 10,5-11, 12,5-13. Ha a szám is kiderült, még egy további tasakot vásárolnak a teljes tömeg 5-15% -ának térfogatában.

  Ahhoz, hogy a számítási mennyezetek ugyanúgy zajlanak, de figyelembe véve azt a tényt, hogy a réteg megengedett vastagsága csak 15 mm.

  Száradási idő

  A primer és dekoratív befejezések alkalmazásához a zsalu után teljesen száraz és legalacsonyabb felületre van szükség.

  A legrosszabb réteg 5 cm száraz 7 teljes nap. Ennek alapján hozzávetőleges számítását az idő kiszáradása 1 cm-es réteg – 24-34 óra. A pontos szám a réteg vastagságától (1 cm száraz, mint 3) és a felület típusától függ. Porózus és jól felszívódó falak (háztömbnyire gázbeton, tégla), a vakolat elveszti a nedvesség gyorsabb és gyorsabban szárad, a felhasznált anyag az átlagos abszorpciós (típusonként gipszkarton) és az átlagos mutatók, és a maximális várakozási időt Sűrű konkrét bázisok.

  Hogyan kell alkalmazni?

  Alkalmazási technológia “Rotband” elérhető bárkinek, aki akar. A védőfelszereléssel történő feldolgozás előtt az előkészítő munkából származik.

  Előkészítő munka

  Festés munka előtt korábbi képzés – pénz és idő a szélért. A javítható helyiségeket meg kell szabadítani a szemétből, ha az, hogy vegye ki a száraz tisztítást (távolítsa el az építési port) és nedves legyen. Tiszta falak vagy mennyezet szükségszerűen a felület típusát két réteg összetételével kell feltüntetni, több óra intervallumon keresztül.

  Optimális lehetőség – Knauf Primer.

  A kültéri bevonat ajánlott polietilén sűrű filmmel védeni, A festés skótával rögzítve. A fehér vakolat elválasztásának és a megoldás fagyasztott cseppjeinek eltávolításának szükségességétől mentes.

  Ha a készítményt nem gyártják, olyan problémák, mint a repedési vakolat, a peeling, a szabálytalanságok megjelenése.

  Eszközök előkészítése

  A festési munkákhoz több kapacitás van víz alatt (öntsük a gipszkeverékbe, a mosószerszámokat) és az oldatot, a lépcsőt, a festékhullámot a szalaggal, a mélyhűségek, a kelma, a félbőr, a csukló, a spatula és a egy speciális eszköz, amelyet szabálynak neveznek.

  A keverési megoldáshoz építési keverőre van szüksége. Suiter és egy fúró, keverő fúvókával.

  Érdemes a munka ruhát, kényelmes cipőt, kesztyűt. Amikor a mennyezetet vakolták – légzőkészülék, poharak és fejdísz vagy zsebkendő, hogy megvédje a hajat.

  Dagasztó megoldás

  Amikor a primer második rétege leveszi (kb. 24 órás), itt az ideje, hogy közvetlenül a célba induljon. Régi téglafal, porózus anyagok és jó abszorpcióval rendelkező fa három rétegben, de vékony.

  A megoldás dagasztja műanyag tartályokban. Használt tiszta víz szobahőmérséklet és keverő vagy fúró. Szükséges, hogy szigorúan megfeleljen a gyártó ajánlásait a folyadék hőmérsékletéről és mennyiségéről, és keverje össze a gipsz tömegét, hogy alaposan az egységességig.

  Ez ragaszkodik akár 10 percig, majd folytassa. A mély hézagok és a strandok-piramisok kialakulásához a falon külön készül külön-külön, hogy a tömeg többi része nem fagyott.

  Számos módja van a “rotband” vakolat alkalmazására: 1 recepción, 3 recepción és beaconban.

  Az alkalmazáshoz egy, a falnak meglehetősen sima, és nem problematikusnak kell lennie. Ebben az esetben a kész oldatot beírjuk a cellán, és az alulról felfelé kell alkalmazni a falra, amely a réteges vastagsággal megegyező távolság visszavonul. Így fedezte az egész területet.

  A rétegenkénti réteg opciót olyan nehéz felületekre tervezték, amelyeknek tovább kell erősíteniük.

  Összesen három réteget alkalmaznak:

  • “Spray” – a minimális vastagság folyékony oldata;
  • “Talaj” – a fő réteg, amelynek vastagsága 3-4 cm. Szükség esetén a festményháló a megerősítéshez “felszáll”;
  • “Covering” – vékony, befejező réteg, amely szintje a fal és a rács felületét.

  Ezután több lehetőség is lehetséges. Ha a fal már sima, akkor a dekoratív befejezés előtt feldolgozta a keresztlapot; Ha a hibák még mindig vannak, alapozzák a keresztlécet, és a gipszet újra kell használni a kívánt vastagság egy rétegével.

  Tedd

  Elkezdődik, amikor a vakolat már “megragadta”, de nem keményen. A festményrácsot a falra kell felvenni, és elkezdi feldolgozni a körkörös mozgásokat balról jobbra.

  Nyomást kell tenned, hogy ne legyen károsodjon friss vakolat.

  Tippek és ajánlások

  Végezze el a munkát minőségi módon a “Rotband” stukkóval, A kezdőknek a kezdők számára a tippek segítenek:

  • Mindig érdemes megszerezni az anyagot egy margóval;
  • Ne oldj fel sok megoldást egyszerre;
  • adjunk hozzá vizet egy száraz keverékbe, és ne fordítva, és ne öntsük azonnal a teljes ajánlott mennyiséget;
  • Száraz szobában dolgozzon, figyeljük meg a hőmérsékletet +5 és +25 között;

  • előre megfontolni, hogy a vakolat dekoratív funkciót végez-e, és a vakolat folyamatának megkönnyítését alkalmazza;
  • Használjon két réteget magas minőségű primer;
  • A vakolat alkalmazása előtt távolítsa el az összes fém elemet a falról vagy festékről 2 réteg fehér zománcban;
  • Ne próbálja meg felgyorsítani a szárítási folyamatot hőszűrővel és melegítőkkel – a nedvesség túl gyorsan elpárolog, és a felület megrepedhet.

  Arról, hogy hogyan kell a mennyezetet és a falakat a saját kezével, az alábbi videóból tanulhatsz.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: