A bors kialakulásának árnyalata üvegházban

Az üvegházhatású paprika kialakulása – az ellátás kötelező szakasza a magas betakarítás eléréséhez. A cikk anyagából megtudhatja a munka összes árnyalatát, beleértve az agrotechnológia szabályait és módszereit, valamint a későbbi elhagyási eljárásokat.

Az eljárás szükségessége

Az üvegházban lévő feltételek messze vannak az utcától, ahol a termesztett kultúra minden egyes bokorja megkapja a szükséges mennyiségű nedvességet, a levegőt, a táplálkozást, a fényt. A bors sűrű ültetése üvegházban a polikarbonátból a bokrok között, a verseny. Ennek eredményeként jó gyümölcsök lesznek, a másik bokor nem lesz képes erősen növekedni. A termés megközelítőleg ugyanaz lesz a teljes tömegben.

Azonban a hajtások ellenőrizetlen felszabadulásával, nem számíthat nagy és édes gyümölcsökre.

Az üvegházhatású körülmények között a zöld tömeg növekedése felgyorsul. A gyenge szellőzés és a nedvesség gyakran a betegségeket és a gyengeségeket provokálja. Az illetékes elsőbbségi megállapodás hozzájárul a zöldség megfelelő növekedéséhez és fejlődéséhez.

A növényi bokrok kialakításakor lehetőség van a gyümölcs ízének javítására. Ugyanakkor édes, nagy és húsos, vastag falakkal rendelkeznek. A képződés paprikával rendelkezik. Ennek köszönhetően a betegség előfordulásának és fejlődésének valószínűsége csökken. Hozzájárul a bokrok szellőztetéséhez, egyszerűsíti az ellátásukat, felgyorsítja a gyümölcsök öregedését.

A képződés szabályozza a hajtások számát, amelyek idővel a petefészek alkotják. Nem adja meg az akadályok kialakulását a fagyok előtt, és megmenti a tápanyagokat. Lehetővé teszi, hogy a gyümölcsök lédús és egészségesek legyenek. Az oldalak “tájékoztatják” a bokrot a növekedés növekedéséről és az erők irányába a gyümölcsök érlelésre. Egy rövidített termesztési ciklusra van szükség. Ez különösen fontos, ha hiányzik a fény és a fűtés.

Válassza ki a változatosságot

Elfoghatsz, nem minden paprika. Ezt az eljárást a növényi fajták intedermináns és magas meghatározója mutatja. A megfelelő gondosság nélkül a növekedésre hulladék. A gyümölcsök szinte semmi sem megy, tekintettel arra, hogy melynek nincs ideje súlyra és érettre. Formációra van szükség nagyfokozatú vastag falú kockákkal.

Legtöbbjük nem keresi a gyűjtést. A stimuláció lehetővé teszi, hogy biológiai érettséget érjen el a bokor bontásának.

Az eljárás gyors érleléssel, vékony falakkal és kúp alakú formával rendelkezik a borsfajtákkal. A képződés tilos a péksütemények esetében, a legalacsonyabb fajták is nem tartoznak ennek. A paprika számuk genetikailag korlátozott.

Ne alkotjon ilyen hibrid fajtákat, mint “Dobryny Nikitich”, “fecske”, “Buratino”, “Othello”. A gyenge elágazás nélkül vannak. Nem kell a “Gemini” és a “Mercury” vágási fajtákat.

Alapszabályok

Az agrotechnikai eljárás több szakaszban történik. Fontos, hogy megtörje a megsérült sárgás levelek egy időben, ne feledkezzünk meg a harisnyakötő, megereszkedett a szára körül a támaszok. A kiválasztott séma alapján el kell távolítania a koronát (első) budot, amely az ágak megosztására van kialakítva. Szükség esetén a kultúra transzferje előtt történik egy üvegházban. A korona bud megjelenik a növekvő bors különböző időszakaiban. Vágás után, a korábbi helyének helyén, az 1. szintű szárak nőnek. Ez az ideális forma kialakulása.

Nem szabad elfelejtened a felesleges szárak eltávolítását. A törzsek száma meg kell felelnie a kiválasztott rendszernek.Csak az elágazásból eredő legerősebb és erős szárak, ahol az első rügy. Minden más eltávolításra van szükség. Kezdetben ez a csúcspont, a főbb növekedési pont. Optimális idő – 10 jelen levelek jelenléte. A képződésnek a csontváz-nyársal kell kezdődnie.

A növekedés során a csontváz sbes osztott és elágazó. Minden oldalon az elágazás ugyanúgy jön. Megszabaduljon a csendből, és csak erőteljesen hagyja.

A megállapított szabályok szerint meg kell szüntetni a menekülést oly módon, hogy a hordó egy kis része 1 lapon marad. Szükség van a seb táplálására erős menekülésre. Az üres, gyümölcs nélküli szárak és folyamatok megtisztulnak az erős hajtások növekedésének provokálása érdekében. A lombozat eltávolításának mértéke a fajta bokorától és a termesztés árnyalatától függ.

A növénynek nem szabad meztelenül lennie. A bokornak a fő szár (Stack), a csontváz ágak, valamint az 1 és 2 megrendelések hajtásai. Ha a hajtások számát értékelik, különös figyelmet fordítanak az alsó levelek eltávolítására, valamint a kopár ágakra. Gyakran alakulnak ki virágok, amelyek a jövőben nem adnak gyümölcsöket. Minden haszontalan vágás. A formáció során az intersticiális rügyek. A bokoron nincs több, mint 15-25 kötés.

Ezzel együtt kell megszabadulnia a beteg lombozatot és szárakat. Ha a bokrok nem elég fény, elveszítik. A fő törzsön, ez akkor történik, amikor az első kefe gyümölcsei elérik a biológiai érettséget. A csontváz ágak kötelező csípése, amelyek elegendő számok kialakulása után helyezkednek el. Általában ez az eljárás 1,5 hónappal a növekvő zöldség növekedése előtt történik.

A képződés függetlenül termesztett palántáknak van kitéve. A fajta függvényében a vezérlést akkor folytatják, amikor a palánták magassága 15-25 cm lesz. Azonban az egyes fajtákban lévő törzsek szétválasztása előtt előfordulhat. Ezért lehetetlen kihagyni a pillanatot, amikor a bokor megosztása. A korona bouton megjelenik hamarosan csak ritka fajtát, hogy megkapja a magokat. A következő szezonban az erős zöldségek a fajta jelek megőrzésével nőnek.

Fogadási áttekintés

Beperpaprika formációs technikák – csövek, gőzölés, vágás. Mindegyiküknek saját jellemzője van, ezért fontos a kezdők számára.

Mérés

A palecanifikáció nem más, mint a levelek szinuszaiból származó oldalsó ágak levágása. A recepció figyelmen kívül hagyása a növekedés és a fejlődés terén a növények költségeinek fokozásával történik. Ugyanakkor szinte nincs ereje. Az üvegházban vagy az üvegházban lévő bokorok helyesen szükségük van.

Általában addig, amíg még nem érte el a 30 cm magasságot.

Minden vágott szétzúzott kréta vagy aktivált szén. Törölje, szükség van minden kis hajtásra, amely növekszik a szár fejlődéséhez. A kender hossza nem haladhatja meg a 3 cm-t, különben növekedni fognak. Jobb, ha reggel, hogy minimalizálja a növény stresszét, amely gyakran üvegházhatású körülmények között szenved. Az Agrotehnika további lazítást jelent a folyosón és az öntöző bokrokban.

A munka során használjon fertőtlenített eszközt. A használt ollónak élesnek kell lennie ahhoz, hogy minden lépést vágjon egy mozgásban.

Ritkítás

A leveleket szabályai szerint hajtják végre. A vastag lombozat gyakran az üvegházban levő böjtöket provokál. OOn nem engedi, hogy szellőzzenek. Azonban nem csak a betegeket, a száraz és sárgás leveleket kell elvágni. Ügyeljen arra, hogy vágja le az első szár levéllemezét. Jobb, ha ezt az 1. szintű paprika technikailag érettvé válik.

A 2. futási szint alatt növekvő lombozat, hasonló elv szerint vágva. 1 eljárás esetén csak egy párot kell eltávolítania. Teljesen levágott levéllemezeket nem lehet gyümölcsözni. Ha eltávolítja őket, a paprika kicsi és íztelen lesz. Ennek elkerülése érdekében elegendő a zeezazi 1-2 levelek közelében. Körülbelül 1,5 hónappal a betakarítás előtt.

Anélkül, hogy a bokrok sok tombolása lenne, hibás lesz. Ne legyen mohó, próbáljon meg soha nem látott helyet minden egyes bokorból. Ez lehetetlen. Más eljárásokhoz hasonlóan a metszést fokozni kell, mivel a gyümölcs van.

A vágás fontos és egyenletessége. Lehetetlen elhagyni a folyamatot virág nélkül.

Feltörés

Ez az eljárás szabályozza a terméshozam-mutatókat és az érés időszerűségét. A túlzott hatókör káros bokrok. Egyszerűen nincs ideje, hogy gyümölcsöt termeljenek. Hogy ez ne történjen, gőzölgő, vágás. Kezdetben kövesse a csontváz megőrzését. A szabályozás magában foglalja a legfeljebb 2-3 erőteljes folyamat megőrzését.

A kiválasztásnál, amikor a következő villa egy csontvázon nő. Fontos, hogy kizárólag kifejlesztett hajtásokat hagyjon el. Az ilyen ágak képesek lesznek ellenállni a nagy paprika súlyának. Erőteljes ág elhagyja az 1, 2 szintet. Minden mást vágnak a virágkorlátozás felett. A szeptemberi befejeződik, amikor a bokor ellenáll, hogy a bokor ellenálljon. Fontos, hogy elkerülje a bokor zöld tömeg túlterhelését. Lehetetlen túl sokat vágni, hogy ne károsítsa a kultúrát.

Mód

Az üvegházhatású körülmények között termesztett növényi kultúrát alkotnak különböző módon. Tegye meg az általánosan elfogadott szabályoknak megfelelően. A technikák kiválasztása számos zöldséggel, növekedéssel és fejlődéssel, a bélelt bokrok számával jár. A több egymást követő lépés kialakulását úgy végezzük, hogy a növény ne tapasztaljon stresszt.

Egy szárban

Ez a mezőgazdasági technika a fő száron megjelenő oldalsó ágak metszésén alapul. A technikát kis üvegházakban használják, ahol a magas növények kénytelenek versenyezni egymással a fény és a táplálkozás érdekében. Ha a megfelelő távolságra nem ültetik őket, a mentés a legjobb módja annak, hogy gondoskodjon. Korlátozott térben a sűrítés olyan betegségeket vált ki, amelyek miatt a gyümölcsök romolnak, és a hozam csökken.

A lépésenkénti utasítások a bokrok fokozatos képződésében rejlik. Minden kényszerített kényszerített, az oldalsó hajtások eltávolításra kerülnek, így kis hossz és levél a vágott ág alatt. Így jöjjön 10-20 virágos vese. Ezután csípte a szár tetejét. Ebből azonnal megszünteti a növekedést, minden erőt a zöldségek érlelésére megy.

A palánták kialakulása az e rendszer szerinti kiszállást követően növeli a bokrok függőleges növekedését, növeli a gyümölcs méretét.

Két szárban

A bokor képződésének rendszere 2 szárakban (V-alakú) a leggyakoribbak. Tágas üvegházakban használják. Lehetővé teszi, hogy akár 20 nagy és húsos gyümölcsöt is növekedjen minden bokoron. Hogy megkapja ezt az űrlapot, hagyjon lépéseket, növekszik a központi szárból. Először hagyja az 1 legerősebbet, mivel az eljárás megismétlődik, ismételje meg.

A V-alakú bokor minden egyes része ugyanazt a paprikát hagyja. Az ellenőrzési szabályok átadása minden egyes magzatra megegyezik a táplálkozás, a levegő, a fény mennyiségével. Formáció aggodalmak és hajtások 2, 3 megrendelés. A bokor felső részét elviszi, miután eléggé kialakul a korlátozás. Hozzájárul a gyümölcslé öntéséhez.

Három száron

A hajtások eltávolítása a formázással 3 száron végezhető, miután több lépést fognak eltávolítani a fő törzsön. Az ilyen bokrok több helyet, fényt, levegőt igényelnek, ami nagyobb hozammal indokolt. Az elágazás utáni képződés az egyes három fő törzs mindegyikének oldalsó hajtásainak eltávolításával történik.

Ez előfordul, hogy a dugó 2 folyamatból van kialakítva. Ebben az esetben lehetetlen megszabadulni az alsó hajtásoktól a bokor csontvázán. Kicsit növekednek, majd válassza ki a legerősebb. Mások megtisztítják. A legerősebb törzs 2. szintjének 1-es skeletonában. Minden gyenge szár eltávolításra kerül. A formázás a kívánt készletszámú készlethez kapcsolódik. Ezt követően azonnal csípje meg a csúcsot, megállítja a növekedést.

Későbbi ellátás

Annak érdekében, hogy a bokrok erősödjenek, ellenálljanak a gyümölcsök súlyának, megfelelő gondossággal rendelkeznek. Az időszerű öntözés mellett a tartóeszközök és a kerekek, amelyek vízszintes és függőlegesek. Egyszerűsíti a gőzölést, egyszerűsíti a bokor súlyterhelését. A növényi víz nagy része egy kolerater rendszerét épít, amelynek köszönhetően lehet felfüggeszteni az egyes rusztikus rendet.

A harisnyakötő kötelező intézkedés, mert anélkül, hogy a szárak gyakran megtörtek.

A kartolátorok fából, fémből, műanyagból, üvegszálak. A hagyományos keresztirányú kereszttartók mellett a klasszikus kötélnövényeket egyenlő lépéssel építheti. Ugyanakkor a fajta változatos lesz. Lehet, hogy a tétektől a felső kereszttartókra kötő kötelek. Egy esetben 1 imát használnak 1 PEG-hez, egy másikban az egyik tartóból 2 kötél van, ami jó a V-alakú bokrok kialakításához.

Rögzítse a szárakat a természetes alakjuk megőrzésével. Ez lesz az inflexió megelőzése. Ugyanakkor a kötelezettségek rendszerének meg kell felelnie a változatosságnak és a húrok számának. Ha a gyümölcsök izzadtak és nagyok, néhány zöldség a nem szabványos megoldásokhoz. Valaki a talajba a hosszú tétek gyökerei közelében, fokozatosan a kötél csontváz növények.

Más kertészek lógnak egy horogot, így sok kötél van rögzítve, hogy hány kötvény van bokor. Custling egy huzal, zsineg, rostos szál. Valaki inkább felesleges Cape harisnyanadrágot és szőtt szalagokat használ.

Az 1 száron termesztett paprikák esetében közös kötélnyugósor szükségünk van a csontváz mérsékelt vonaljával. Azt használják, ha szükséges egy szár magas divízióval. Nagyszámú dara, a kötélek száma a bokoron nő.

Az eltömődés során szálak és kötelek segítségével a csomópontok mozgathatók. Ennek köszönhetően bármikor lehetséges, hogy gyengítse a hegyet, anélkül, hogy fáj a szárakat. A polikarbonát üvegházakban gyakran rögzítik a meglévő keresztkarnak.

Ugyanakkor a kötelek (vezeték) általában ugyanazzal a lépéssel vannak ellátva. Ez figyelmezteti a versenyt a bokrok között.

Nem szabad elfelejtenünk a talaj időben lazításáról és a műtrágyák készítéséről. Úszás szükséges, és a nedvesség túlkínálata esetén. Ezt követően a Föld oxigénnel telített, az extra nedvesség. A levegőztetés javulása hozzájárul a tőzeg, a szalma, az újrafelhasználó levelek. Hogy a gyümölcsök ne rohadtak, és a lombozat nem csavar, meg kell őriznie az optimális mikroklímát. A paprika eléggé szeszélyes, rendszeres szellőzés nélkül, gyakran beteg.

Hasznos tanácsadás

Annak érdekében, hogy a zöldségek elégedettek legyenek a nagy betakarítással, meg kell kerülni a közös hibákat, amelyek lehetővé teszik az újonc kerteket.

 • A formációnak kiegyensúlyozottnak kell lennie. Ellenkező esetben nehéz lesz a szükséges energia szintézise. Mindennek időszerűnek kell lennie.
 • Erősen tiltott hosszú szárak vágása. El kell távolítani, ha hossza nem haladja meg az 5-6 cm-t.
 • Ne végezzen eljárást erősen sparse bokrok számára. Ebben az esetben a zöldek a bokor védelme a romboló hőből és szárazságból. A probléma, hogy jelzi a csavarást és a sárga.
 • Lehetetlen gőzölést és vágást végez a hőben, és amikor aszály. Ez egy napsütéshez vezet. Az üzem öntözése jobb, mint a napsütéses víz.
 • Nem kívánatos, hogy bokrokat képezzen az üvegházban lévő nedvesség bőségén. Emiatt egy fájdalmas mikroklíma jön létre, a szekciók szárítása lelassul.
 • Nem lehet részt venni a betegek kialakulásában. A legtöbb esetben ez a halálukhoz vezet. Nem lehet dolgozni egy feldolgozatlan eszközzel, amelyet növényeknél alkalmaztak. A nem steril eszközkit használata olyan fertőzést igényel, amely kezelést igényel. Az eljárás után a bokrok alaposan megvizsgálják, az állapotuk után.
 • A növényi kirakodási áramkör 40×50 cm-nek felel meg a bokrok között. A sorok közötti különbség 70-80 cm. Átlagosan 8 bokrot kell elhelyezni 1 m2-ben.
 • A kialakításkor rendkívül szépnek és óvatosnak kell lennie. Nem tudod megtörni az ágakat, könyörtelenül könnyedén megszakítják a szárakat, kitéve a növények gyökereinek stresszét.
 • Nem szabad elfelejtenünk a gerendákkal kapcsolatos növekedési pontok csípéséről. Magas (több mint 1 m) fajtát 1 száron, az átlagban – 2 és 3. Amikor a közepes növekedési fajták kialakulása 1 szárban szenved.
 • Ami a régiók számvitelét illeti, az ország déli szélességein, a paprika 3 száron. Ahol a nyár rövid, jobb, ha az opciókat 1 vagy 2 szárakban korlátozzák.
 • A bors ültetése az üvegházba, figyelembe véve a bokor jövőbeli növekedését néhány ágon. Ugyanakkor figyelembe veszi a kiválasztott fajta zárását. Ideális esetben a szár terhelése nem haladhatja meg a 6 nagy gyümölcsöt.
 • A gyümölcs nélküli hajtások átlagos száma nem haladhatja meg a 4-6-ot. Ha a nyár sült, akkor az üvegházban az éghajlat különösen csendes. Ebben az esetben az alsó levelek nem távolítják el. Megtartják a föld túlzott fűtését.
 • Az állandó páratartalom és nedvesség körülményei ellenkezőleg, meg kell osztania a bokor alját. Ez lesz a megelőzés a nedvesség stagnálás, ami miatt a növény csodálkozik a gomba és a baktériumok.
 • A 2 elsődleges rügyek egyidejű megjelenésével azonnali eltávolításra van szükség a bokor és a gyümölcsözés növekedésének növeléséhez. A formációnak meg kell egyeznie a vezérlési ütemtervvel.
 • Fertőtlenítő eszközök (ollók, szeletek) nem kell víz, hanem alkohol és klór tartalmú gyógyszerek.
 • A legjobb idő a feldolgozáshoz – száraz vagy felhős időjárás. Néhány idő után, hogy a bokrokat enyhén meleg vizet kell permeteznie. Hideg forró üvegházban nem használható, mert stresszt okoz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: