A sárgabarack zebra paradicsom szíve

  • Szerzői: Jean-Claude Bosher (Jean-Claude Bosher), Franciaország
  • Megjelentek: Piros zebra (piros zebra) x olasz bika szív (Coeur de Bueuf)
  • Szinonimák nevek: Zebre aprot szíve, szív zebra sárgabarack, coeur de zebre sárgabarack, szív zebra sárgabarack
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Integimenziós
  • Célja: Friss használat
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Az érlelés időzítése, napok: 110-120
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, üvegházakra
  • Bush méret: Magas

Lásd az összes jellemzőt

A sárgabarack zebra szíve – egy ilyen eredeti névvel rendelkező paradicsom szokatlan kilátással rendelkezik. Az ismerős kerek paradicsom helyett elegáns, kifejezett szív alakú, enyhén hosszúkás. A színezés szokatlan a példabeszerezéshez – Bicolor: a sárgabarack-sárga fő színe, valamint a vörös csíkok. És kiváló ízű ízű íze általában hasonlít néhány egzotikus gyümölcsre, amely a növényi finomságra vonatkozik.

Az eltávolítás története

Ez a nagyon szép francia fajta, amelyet a Jean-Claude Bosher (Jean-Claude Bosher) tenyésztője hoz létre. A szülői fajtákként a szakember a Red Zebra (Red Zebra) és az olasz buzis szív (Coeur de Bueuf) használta.

Amerikában a kultúra jobban ismert a Zebra Sárgabarack szívének (Zebre Aprot szíve) szívében. Más nevei megtalálhatók: Coeur de Zebre Sárgabarack, a Zebra sárgabarack szíve.

A fajták leírása

Az intenerminant fejlesztés típusa elég magas. Tehát az üvegházban a bokor 1,7-1,8 méterre nő. Ugyanakkor van egy vékony törzse. Nyílt talajban termeszthető. Hagyományos lombozat, egyszerű típus, minden ecsettel 3 és 6 készletből áll.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Természetesen az ilyen fajta fő jellemzője, mint például a sárgabarack zebra szíve, a gyümölcs formája és színe lesz. Először is, nagyon szépek – a szív kifinomult alakja kifejezett buja vállak. A gerinc állapotában a szín világos narancssárga, jellegzetes csíkokkal és piros válásokkal. Ugyanakkor a paradicsom narancssárga, a fényes málna kenetek bevonásával gazdag illatú. A kontextusban nagyon hatékonyan néz ki, ezért gyakran a vágás során használják.

A gyümölcsöket általában 120 és 250 gramm között írják be, de több fő másolat, akár fél kilogramm – többnyire, ez a kertészek erőfeszítéseinek eredménye.

Kóstolási jellemzők

A francia paradicsom nem csak szép, hanem nagyon finom. Van egy édes gyümölcsös utóíz, kevés mag van benne. Köszönjük, hogy a sokszínű, szinte márvány, húsos és zsíros meakty, leggyakrabban a paradicsom történő fogyasztásra friss formában. Bármilyen ünnepet díszíthetnek.

Érés és gyümölcsözés

A leírt paradicsom a növények középső csoportjára utal. Az érés 110-120 nappal a vetőmag lő után.

Hozam

A franciaországi paradicsom más és jó hozam, amely többek között meglehetősen stabil. Egy bokor rendszeresen 4-5 kilogramm csodálatos zöldségből áll.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Ami a magvak ültetését a palántákhoz, az egyes régiók bizonyos feltételei, valamint az időjárás kataklizmusai követik. A megfigyelendő fő szabály – a nyílt kertben vagy az üvegházban lévő szemcsés palánták transzplantációjának időpontjában a palánták kora 60-65 napon belül kell lennie.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Annak érdekében, hogy a fajta növények elegendő táplálkozással és napfényben legyenek, ne legyek egy négyzetméteren több mint három bokor francia palánták.

Növekvő és gondoskodás

A talajban lévő növények (nyitott vagy a tető alatti növények) után nem különbözik a hagyományos mezőgazdasági berendezésektől, amikor növekszik a gabonatenyészet.

Áthaladás, harisnyatartó a támogatáshoz – fontos elemei a francia válogatott paradicsom termesztésének. A bokrok kialakulása 1-2 szárakban ajánlott, míg a preferencia két törzsre vonatkozik.

Az öntözést hagyományosan mérsékelten hajtják végre, majd lazítás és talajtömítés. Ne felejtsük el a gombás betegségek megelőzését, valamint a pesti támadást.

Ha az üvegházban olyan termesztés történik, akkor rendszeresen szellőztetni kell.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: