A szamóca mulchálásáról

Minden önbecsülő kertész és nyári lakos arra törekszik, hogy a bogyók királynője jól érezte magát – eper. De a kultúra meglehetősen felmászik, és további figyelmet igényel.

A kiadványban megmondjuk Önnek mindent a bogyó üzem mulchálásáról: Milyen anyagok alkalmasak erre, mikor kerül sor ezeknek a tevékenységeknek a példátlan betakarítás elérése érdekében.

A szamóca mulchálásáról

A szamóca mulchálásáról

Ami?

Talajtakarás – olyan agrotechnikai vétel, amely lehetővé teszi a növények megerősítését. A talajtakarás eper, hogy mind a szerves anyagok (szalma, széna, komposzt készítmény, humusz és egyéb) és szervetlen (polietilén fólia, mezőgazdasági, rubberoid, még karton és más anyagok). Válassza ki a mulch alapját, a képességeik és körülményeik alapján. Az ilyen menedékhelyen a bokor nemcsak a fagytól védett, szerves talajtakaró, például jó feltételeket teremt a talajszerkezet javításához, és ez nagyon fontos, különösen a nyílt talajra.

Tapasztalt kertészek mulkolják a kerti eper bokrát még a leszálláskor is. Miután egy ilyen vétel a talaj alatt a talaj alatt, lazább és termékenyebb lesz, a nagy minőségi bogyók megszerzésének esélyei időnként nőnek. A plusz az a tény, hogy a talajtakaró nem adja a talaj túlmelegedését, és védi a talajt a szárításból, megakadályozza a fáradt fű fejlődését az eper ültetvényen. Miután időben töltötte a mulchinget, akkor nem lesz ilyen gyakran a kultúrát, és folyamatosan részt vesz a talajban lazítva.

De a legfontosabb dolog a kerti eper jó immunitást kap, és még az eső után is, a gyomok nem szomszédosak. Továbbá azt fogjuk kitalálni, hogy az eper bokrok mulchingje szükséges?

A szamóca mulchálásáról

A szamóca mulchálásáról

Időzítés

Azoknak a tapasztalatai szerint, akik régóta tenyésztették az epereket otthon, a kultúra mulchingét évente kétszer állítják elő.

 • Ez tavasszal történik a féktelenség megjelenésének időpontjában. Így a minták nem érintkeznek a Földkel. A nyár végéig hagyja, amíg az utolsó bogyó a bokrokból származik.
 • Összességében (kb. Október vége), a szamóca újra mozog. A téli növényvédelem megteremtése érdekében már többet készítenek. A mulcháló réteget tavasszal korán tisztítják, amikor a kultúra életre kel.

By the way, nem minden anyag alkalmas az őszi téli menedékhelyre. Ehhez az eseményhez relevánsabb:

 • száraz levelek;
 • tűk;
 • szalma;
 • széna;
 • ferde fű.

A szamóca mulchálásáról

A szamóca mulchálásáról

A szamóca mulchálásáról

A mulasztás ebben az időszakban vastag réteg által termelt, de nem annyira a bokrok maguk, mennyit szétszórnak a mulcsot egy hajlított és a bokrok körül. Ha ez megtörtént ebben a folyamatban, akkor a mulasztás hatékony lesz. Az évszaktól függetlenül, amikor ezt az agrotechnikai eseményt (tavaszi vagy őszi) állítják elő, és a növény, és a talaj fel kell készülnie. A bokrok eltávolítása száraz levelek, megszabadulni a felesleges bajuszok és növekszik. Az eper ültetvényen tanácsos egy gyomirtást készíteni, távolítsa el fáradt füvet. A robbanásveszélyes földet be kell önteni, a szezonális műtrágyák elhalványulása, és csak a mulcs után. Az anyag kiválasztása külön téma.

Határozottan valószínűleg nem válaszol a kérdésre: minél jobb a szamóca? Minden anyag jó a saját módján, és meg kell navigálni a talaj típusát, amelyen az eper nő, figyelembe véve még a kultúra fokozatát és az ültetvény területét is. A mulch szerves összetétele jó a talajhoz, mivel hasznos elemekkel gazdagítja, növeli a termékenység százalékos arányát. De a szervezési rend fokozatosan romlott, talajgá válik. A szervetlen anyagok nem tudnak továbbadni a földet, de tartósan használhatják. Tekintsük többet a mulcs előnyeit és hátrányait, és megtanulják, hogy mit csinálnak.

A szamóca mulchálásáról

A szamóca mulchálásáról

A szervetlen anyagok áttekintése

A szervetlen mulcs alapja különböző anyagként szolgálhat.

Fekete polietilén fólia (legalább 30 μr vastagság)

Egy ilyen film a leggyakrabban a kertészeket a szervetlen szamóca szervetlené használják. Az ilyen menedék előnyei között – az a tény, hogy a film megtartja a páratartalmat, nem adja meg a gyomnövényeket, megakadályozza, hogy a bajusz gyökerei legyenek, hő termelnek, és ez lehetővé teszi, hogy egy kicsit korábban kapjon egy kicsit, mint a szokásos kifejezések. De ezt a filmet csak tavaszi mulkolással használják. Télen nem tudja megvédeni a bokrokat a fagyban és a súlyos hidegben.

Ezenkívül telepíthető gyökerek, mert rossz levegővel rendelkezik -. Nos, egy másik mínusz – alatta kell csepegtetni, és ez már további munkák és a kertész költsége. Jellemzően a mulch fekete polietilén fiatal eper illeszkedik. És először húzza meg a filmet, majd a keresztszerű típusú slotokat az aljzatokhoz. Ezeken a réseken keresztül ásni lyukakat és növényeket egy fiatal eper profi. Filmezze a filmet nehéz tárgyakkal vagy speciális csappal.

A szamóca mulchálásáról

Agribolok (fekete spunbond)

Ez az anyag drágább, mint egy fekete polietilén fólia, mindazonáltal nagyon népszerű a kertészek között. Agrofiber megtartja a nedvességet és a hőmérsékletet, tartós és könnyen kezelhető az ágyban. Rajta lehet vízzel és megtermékenyíteni a növényeket. Az ágyakon az ágynemű technológiája megegyezik a fekete filmmel. És így az epercsírák gyökerei nem előfinomulnak, javasoljuk, hogy rendszeresen növelje az agrártest az élek körül, szellőzést.

A szamóca mulchálásáról

Kókuszrost (Mulgar)

Ez az anyag nagyon drága, de a természetes összetétel miatt széles körben használták mind a kertészetben, mind a hálószobában virágzó. A kókuszrost nem impregnálódik a kémia, nincs ragasztója vagy festéke, teljes mértékben természetes komponensekből áll, amelyek időben bomlanak és javítják a talajszerkezetét. Nem befolyásolja a talaj savasságát, amelyet még az ökológiai mulcstól is megkülönböztetnek.

A maligns tökéletesen védi a gyökereket a hőmérsékletkülönbségből, nem adja meg őket, és a talaj védelmet nyújt a kimerültség és az időjárás ellen. Kormánykerékei, kerekített lyukakon, ahol az epercseverőket ültetik. Ezen lyukakon keresztül a bokrok.

A szamóca mulchálásáról

Karton

A kartonpapírral csak tavaszi és nyári időszakra alkalmas, de télen javasoljuk, hogy egy másik anyaggal helyettesítsük, mivel a rágcsálók olyanok, mint a karton alatt, olyan, mint ez a hely és az eper ültetvények egyéb kártevője. És tavasszal, tartalék kartondobozok vagy speciális szűk papír csomagolási és burkolási jövő ágyak eperrel. A karton vagy a papírlapok elhelyeznek a bajuszot, majd elaludtuk a föld meglehetősen vastag rétegét (10 centiméteren belül), és ebben az űrlapon a mulch 6-7 napig kerül.

Ezt követően az ilyen menedékházakban a lyukakat kerti lapáttal vagy építési simítóval készítik, és egy fiatal menekülés rozettát ültetik. Csak a bokor magát öntözik, a folyosót nem hidratálják, így nem lágyító karton. Amikor a fiatal bokrok kerülnek megrendezésre, a mulcsot a széna, a szalma, a ferde fűből származó szerves kompozíciók is fokozzák. Az ilyen kombinált mulch tökéletesen védi az eper bokrokat a hőből, és biztosítja a nedvességet a növények körül.

Amint láthatja, a szervetlen talajtakaró technológiája szinte azonos az ilyen anyagok esetében. Tekintsük a következő mulcsot, amely könnyebben bányászott szerves kompozíciókkal rendelkezik, és nem igényel többletköltséget.

A szamóca mulchálásáról

Szervez

Milyen jó szervetlen anyagok nem tudják megfelelően növelni a szamócot szerves mulching nélkül, mert egy ilyen réteg nem csak lefedi az ágyakat és a bokrokat, hanem növényeket és talajt is táplál, és védi a betegségeket és a kártevőket is.

A szerves szerveket legalább a velvetsevtől kaphatjuk, a növekedés mellett, legalább a ferde fűből, kúpokból vagy széna és szalmából. A legfontosabb dolog az, hogy egy ilyen réteget a bokor alá helyezzük, felmelegítve, és kedvező körülményeket hozzanak létre, nem csak a fagyasztásból, hanem a fejlesztéshez is.

ShishiKi

Ha az eper ültetvényei a fenyőerdő vagy a fenyőbohár közelében vannak, akkor a kúpokat mulchként használja. Egy ilyen réteg tartós, a dudorok sokáig túlterheltek, így a bokrok körül helyezkednek el.

Ezenkívül, hogy a rossz időjárástól származó növények védelmét szolgálják, a kúpok megtartják a föld nedvességtartalmát, és megadják a hatékonyság és a dekoráció GIRKS-jét.

A szamóca mulchálásáról

Tűlevelű opd

A tűk alkalmasak a szamóca és a tavaszi időszakban, és ősszel. DLa Mulchi nem csak tűlevelű, hanem fenyő tűk, valamint vékony gallyak, sőt tűlevelű növények kéregét is. Mindez gyorsan képes gyorsan elfordulni, ami a talaj lazaságát adja. Ezenkívül a tűlevelű ODAD nagyszerű étel a föld számára, és a kénes rothadás és más kártevők elleni védelem. Tegyen egy ilyen réteget 3-6 cm magasságra. A tűlevelű talajtakaró megbízható védelme lesz a télen fagyasztva.

Van egy NUANCE, hogy a kertészeknek tudniuk kell, hogy milyen tenyésztett kerti eper magas savtartalmú talajon. A tűlevelű talajtakaró még több talajt oxidál, mivel kiderül, ezért óvatosan jár el, ha szükséges, keverje össze a hamut.

A szamóca mulchálásáról

Óvoda

Ez a kompozíció porózus szerkezetű, tökéletesen késlelteti a nedvességet, a “triggerek” a megfelelő irányban a túlmelegedés vagy a szuperhooling során, nem adja meg a mérleget. A tőzegmulasztás különösen hasznos az agyag talajon. A készítmény idővel gazdagítja az ilyen talajt hasznos elemekkel, és több levegőt csinál.

És ha a homokos talaj tőzegből készült, akkor több nedvességet és laza lesz. Mulchként egy nyline tőzeg, a lovaglás sűrű kérgetést adhat, amelyen keresztül a víz nem fog hiányozni. Ezenkívül a lovaglás növeli a talaj savasságát.

A szamóca mulchálásáról

Szalma és széna

Szalma Élvezi a kertészek legnagyobb népszerűségét olyan szerves komponensek között, amelyeket mulchként használnak. Először is, ez egy megfizethető anyag, másrészt a szalma menedék ideális növényi és talaj: nem akadályozza meg a nedvességet a földre, és nem elpárolog, tükrözi a nap sugarait. Ezenkívül a szalma réteg lehetővé teszi a bogyók számára, hogy az eső után is tiszta maradjanak. És mennyire szép a tiszta gyümölcsök eltávolítására. Tehát tartsa meg a száraz szalmát, elterjedt a bokrok körül, meglehetősen vastag réteg (legfeljebb 15 cm bátran lehetséges, a talajtakaró, a mulch egy kicsit esik).

De meg kell tudni tudni, hogy a szalma streaming anyaga tökéletes a talajtakaró számára, de a táplálkozás miatt nem adhatja meg a talajt, mivel nem gazdag elemek. Ezenkívül a szalma a nitrogént húzza ki a talajból, így jobb, ha a túlterhelő navigációval vagy komposztot és a mulchot összekeverjük. És mivel a szalma, mint építeni a nyérc, a különböző rágcsálók, majd az őszi-téli időszakban, nem javasoljuk a használatát, mivel az alapja talajtakaró. Éppen ellenkezőleg, a helyszín tisztítása során a szalmamaradványoktól fognak megszabadulni.

Ami a széna esetében inkább táplálkozik a talaj és a növények számára, mint a szalma, de gyorsan bomlik. Keverjük össze a szénát általában 10 cm-re, ha a fentiek fölé kerülnek, az alsó rétegek elforgathatók, ami negatívan befolyásolja a tenyészetet. Az, aki a szénát egy mulchként használja, a rétegeket gyakrabban próbálja megváltoztatni a rétegeket (1 alkalommal 15 nap alatt), vagyis az ideiglenes etetésként működik. Különösen azért, mert ez inkább egy ilyen anyag: széna lerakása előtt ajánlott verni, hogy megszabaduljon a magokat a gyomlálás gyógynövények, és miután vízbe áztatjuk, és a napon szárított.

A szamóca mulchálásáról

Nedves és komposzt

Ezek az anyagok a túlmelegedés és a szuperhooling közötti jó eper bokrokat szolgálják fel, és megakadályozzák a hőszárítást. Az ilyen szerves anyagok is kiváló táplálkozás az eper számára: ezek a készítmények hozzájárulnak a talaj szerkezetének javításához, és akadályt tesznek a patogén mikroflóra kialakulásához.

De egy ilyen sötét mulch növeli a föld hőmérsékletét, és ha a gyártás folyamata megsértéssel rendelkezik, akkor a nedves és komposzt fertőzheti a talaj gyomnövényeit és betegségeit. Ha még mindig eldönti, hogy ezek a kompozíciók, akkor a réteget folyamatosan frissíteni kell – a talaj mikroorganizmusok inkább újrahasznosítani ezt a mulcsot.

A szamóca mulchálásáról

Fűrészpor és zsetonok

Friss zsetonok és fűrészporok esztétikai megjelenés az ágyban. Ez egy jó fényvisszaverő a napfénynek, emellett egy ilyen anyag is megtartja a nedvességet is, nem teszi lehetővé a csigák és a csigák “kezelése” a folyosón, és nem adnak gyomnövényeket, hogy növekedjenek. Úgy véljük, hogy ezekkel a feladatokkal a fűrészporral és a zsetonokkal még jobb, mint a széna és a szalma mulch. De fűrészporban szeretik a fészket, hogy különböző rosszindulatú rovarokat hozzanak létre. És a fűrészporok a talaj kimerülnek, nitrogént szednek.

Ezért, mielőtt locsolás velük, az ágy jobb, hogy táplálja a növényeket nitrogén műtrágya vagy használatát nonstores fűrészpor, de túlhajszolt. Ebből a sorozatból tartósabb és megbízhatóbb anyag a mulching számára egy kerti chip. Ez 6-7 cm-es réteggel (zseton esetén jobb, ha egy fenyőboltot vagy vörösfenyő kéreg). Csak egy ilyen mulch fog gyakran öntözni, mivel nem tartja a nedvességet. Ne feledje, hogy a talaj alatti talaj tömörül, ami nem befolyásolja teljesen pozitívan a szamóca bokrát, akik szeretik a laza talajt.

A kerti chip tisztításához nehéz, de hosszú ideig szolgál, és vonzó megjelenést ad a bogyónak.

A szamóca mulchálásáról

Gyomok és ferde fűnyíró fű

A gyomnövények és a fűnyíró fűből származó gyomok, amelyek méltó versenyt alkotnak a szamóca mulasztásának folyamatában.

 • A zöldek gyorsan bomlik és táplálják a bokrokat,
 • Könnyű megtalálni (bár a gyomok gyökérrendszer és mag nélkül használhatók).
 • A nyersanyag elhelyezése során nincs probléma. De a fűnek előzetesen száraznak kell lennie, hogy ne kezdje el. E megfontolások alapján az ilyen mulcs csak a nyári időszakra alkalmas. Az esős évszakban és a hóban irreleváns lesz.

Tegye ki ugyanezt a réteget (6-7 cm), amely széna, és ugyanolyan megváltoztatja a réteget 2 hét után. Nyáron van egy plusz az ilyen menedékházban: a bokrok mulasztása után legalább hetente nem lehet víz.

A szamóca mulchálásáról

Lehullott levelek

Egy ilyen jó bukása minden kertben, annyi elesett leveleket használnak a szamóca mulasztásához. Ez a kompozíció nem nagyon tápláló, de gyorsan túlfeszültség, javítja a talajszerkezetét. Még a legnehezebb föld, amely lombozat alatt van, egy idő után növeli tulajdonságait levegővel és vízáteresztő képességgel.

Hajtsa le a leesett leveleket 4-5 cm-re. Az ilyen réteg segíti a száraz időjárás, de az esős nyáron csak a problémák fognak hozni: a lombozat elkezdődik, ezért fennáll annak a veszélye, hogy a növények különböző betegségekkel fertőzöttek. Majd az Aspen, a tölgy és az anya lombozat levelei, a Willi ágak megkülönböztetik a barnító anyagokat, amelyek befolyásolják a kerti eper elnyomást.

A szamóca mulchálásáról

Földi fű

A fű túlterhelése gyorsabb, így ha van ilyen lehetőség, akkor őrölje meg a füvet – legalábbis az, aki marad, mondjunk egy rámpa után. Ez további ételeket ad a talajnak, és megvédi azt a szárításból, és a bogyók védőrétegének is szolgálja (nem teszi lehetővé, hogy érintse meg a Földkel). Ez egy jó lehetőség az eper tavaszi nyári mulch számára.

A szamóca mulchálásáról

Hasznos tanácsadás

Annak érdekében, hogy ne károsítsa az eper bokrokat, amikor a mulchingnek követnie kell a következő ajánlásokat:

 • Kövesse a szerves réteg vastagságát. Nem lehet 10 centiméter felett, ha a talajtakaró könnyű talajon készül. Egy sűrűbb talajon ez a vastagságnak 2-5 cm-re kell lennie, és az agyagfelületen, és összesen 2 cm-ben feküdt a szerves. Ha nem tartja be az ilyen szabályokat, és adjon hozzá több mulcsot, akkor a slug egy ilyen tápközegre van osztva, a gyökérrendszert ilyen közegben lehet rothálni.
 • Évente 2 alkalommal tartsa be a mulcsot: tavasszal és ősszel. Az utóbbi esetben ez egy teljes betakarítás után történik.
 • A bevonatnak meg kell felelnie a szezonnak. Nyáron a mulch jobb szerves nyersanyagok vagy filmek. Megfelelő és nemszőtt anyag. De télen jó szerves anyagra van szüksége, amely túlterhelt, és lehetővé teszi, hogy a tavasz jól felszívódjon a talaj nedvességébe.

Kövesse a talajelőkészítési szabályokat a mulasztás előtt. Fel kell robbannunk a telek és megszabadulnunk a gyomoktól.

A szamóca mulchálásáról

A szamóca mulchálásáról

A szamóca mulchálásáról

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása