Almafa altynai

 • Szerzői: Szibériai kertészeti kutatóintézet. M. DE. Lisavanko, N. BAN BEN. Ermakova, I. Ns. Kalinina, Z. VAL VEL. dzseki
 • Íz: savanyú
 • Aroma: Jelenlegi
 • A magzat súlya, g: 65-142
 • Teljes méretű: Kicsi
 • Hozam: g. Gorno-Altaisk 7 éves korban 20,9 kg egy fáról, átlagosan 19 év – 8,8 t / ha (6 x 4 m)
 • A gyümölcstermesztés kezdete: 4-5 évig
 • Az érés időzítése: Ősz
 • Cserélhető érettség: szeptember második évtizedében
 • Vérzik: 120 nap

Lásd az összes jellemzőt

Alentynai az almafák ritka fajtáira utal, ezért nem minden régióban termesztik. Az alma ebből a fából vonzó megjelenést és nagy méretű.

A fajták eltávolításának története

Kutatóintézet Kertészeti Szibéria. M. DE. Lisenavenko. Amikor áthalad, Altai Velvet és Phoenix Altai.

A fajták leírása

Amikor a fa nő, a korona lekerekített alakul. A lombozat sűrűsége közepes, a levelek maguknak ovoid alakúak. Minden levél végén van egy kis éles folyamat. A levelek árnyalata zöld, matt. A széleken enyhe mulasztás van.

Derékszögben a törzsből, ágakból. A fajta megkülönböztető jellemzője – a csavart és a rengeteg bőséges. Sötétbarna hajtások is pubeszkáló, vastagok és egyenesek. Ez egy önálló átlagos osztály.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

A fajta előnyei közül kioszthatod:

 • téli keménység;
 • ellenáll a pasche-nak;
 • A termés szabályszerűsége.

Az egyetlen, de jelentős mínusz a ritka fajta.

Érés és gyümölcsözés

A gyümölcsök érése ősszel érettsége szeptember közepén jön. A negyedik évben már összegyűjti a termést.

Régiók növekvő

Ez a fajta a kertben csak az Altai területen, más régiókban nagyon ritka.

Hozam

A hozam becslések szerint a gorno-altaisk. A hetedik évben az Altynai fa körülbelül 20,9 kg érett gyümölcsöt hoz.

Gyümölcsök és ízük

Ezeknek az almáknak a sokoldalúsága azt sugallja, hogy mind a friss, mind a különböző típusú belsőségekből felkészíthetők. Beleértve a kompót, lekvár, lekvárok. A fő szín világossárga, a fedél rózsaszín. A legtöbb felületre van egy csík.

Kerekített almák, tömeg 65-142 gramm. A szűrő szerint ezek a gyümölcsök kicsire utalnak. A bőr alatt rejtett fehér, csíkok zöld hús. Ez nagyon lédús és sűrű. A fajta alma ízlése savanyú édes, van egy kellemes aroma. A gyümölcsök összegyűjtése után 120 nappal lehet hazudni.

A termesztés jellemzői

Alennai a legjobb növekszik egy meleg éghajlatban, hosszú fény és jó légáramlással. A legjobb hely általában a ház északi oldalán található. Az almafáknak lélegző talajra van szükségük, így a textúra talajban könnyű és közepes. Ez a fajta nem növekszik a nehéz vigyorral. Érdemes elkerülni a vázlatot és a nagy fák közelében, amelyek árnyékot adnak. A megfelelő mennyiségű fény hiánya negatívan befolyásolja a gyümölcs minőségét.

Szabályként a legmegfelelőbb az almafa tavasszal történő ültetése, de ha egy lágy őszi területen él, és a téli hónapokban a levegő nedves, a leszállás az ősszel történik. A csemeték az első fagyok előtt hat héttel a primerbe merülnek, hogy a fát télig gyökerezik.

Beporzás

ALTYNAI SELF-DODEN, de a fajta beporzásának fontos, ezért legalább egy másik fajta almafa kell lennie. Vakcinázhat. A termés csökkentésének egyik fő oka a rossz beporzás, így a fák több gyümölcsöt hoznak a keresztbeplűségben.

Fagyállóság

Morozet ellenállás a változatos átlagban.

Betegségek és kártevők

Puffadt harmat gyakran feltűnik az almafák lombozatát és gyümölcseit. Ha nem kezelik, akkor a betegség romlik a fa egészségének romlásához. A fungicid használatával segíthet a növényi megbirkózás ezzel a betegséggel. A permetezés korán tavasszal halad, amikor a levelek csak növekedni kezdnek.

A fajta tökéletesen ellenzi a bordát, azonban hatással lehet egy monilialis égésre. A kártevőktől a gyümölcsök megtámadhatják a hernyókat, a májusi bogarak lárváit, gyakran repülnek és madarakat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: