Almafa memória lavica

 • Szerzői: Leningrád gyümölcs- és zöldség-kísérleti állomás (LOPS),.ÉS. Lavrik, L.DE. Zhmurko
 • Íz: savanyú
 • A magzat súlya, g: 140
 • Teljes méretű: Nagy
 • Hozam: 15 éves korban, a betakarítás – 45 kg, a maximum – 60 kg
 • A gyümölcstermesztés kezdete: 5-6 évig
 • Az érés időzítése: Lázasság
 • Cserélhető érettség: Augusztus végén – szeptember elején
 • Vérzik: akár 60-70 napig
 • Célja: Friss forma

Lásd az összes jellemzőt

Lavica almafa memóriája – egy olyan fajta, amely ideális a kemény télen. Nem igényel sok gondot, és lehet, hogy stabil gyümölcs.

A fajták eltávolításának története

A Leningrád Gyümölcs- és Zöldség Tapasztalt állomás a leírt fajta gyártója lett, amely a papiidáció és az övlefler-kínai kereszteződések során jelent meg.

A fajták leírása

Maximális famagasság – 4 méter. Az ágak kerekített, sűrű koronát alkotnak, amely kötelező éves vágást igényel.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

E fajta, a következő pozitív tulajdonságok megkülönböztethetők:

 • Kiváló hidegállóság;

 • Van egy mentesség egy broumside;

 • A vintage örömmel fogja a stabilitását.

A hátrányoktól csak a gyümölcsök késői kezdetét oszthatja meg.

Érés és gyümölcsözés

Lavica memóriája a késői évek végén érettségi, amely a nyár végéig, az ősz kezdete. A kollektív gyümölcsök kertész csak 5-6 évvel kezdődik a palánták ültetése után.

Régiók növekvő

Országunk minden régiójában találkozhat a leírt fajta almafa.

Hozam

Amikor egy fa eléri a 15 évet, akár 45 kg almát is hozhat, kiváló minőségű ellátással, ez a mutató 60 kg-ra emelkedhet.

Gyümölcsök és ízük

A Laurek emlékének gyümölcsei csak friss fogyasztásra alkalmasak. Az alma vonzó halványsárga bőrt tartalmaz, ami elég vastag és a felületen egy viasz borítja.

A leírt almafa gyümölcse, kúpos. Az egyik alma súlya elérheti a 140 grammot. Mint a legtöbb alma, az íze a Lavric édes a savanyúság. A hús nagyon lédús.

A fa betakarítása után az almák akár 70 napig terjednek, ha megfelelő feltételeket biztosítunk.

A termesztés jellemzői

A leírt fajta elsősorban kétféle talajra növekszik:

 • agyag;

 • Podzolikus szomorú.

A fa nagyon szereti a napot, és nem szereti a víz klaszterét a földön. A növények között megfigyelnie kell a távolságot 1.5-2 méter.

Fontos a metszés. A fajta almafa kissé kúp alakúnak kell lennie, nagy mennyiségben a bázison, mint a tetején. Ez az opció lehetővé teszi a napfény számára, hogy elérje a fiókok maximális számát.

A megfelelő megoldás egy központi keretet hagy. A fa méretétől függően 2-6 fő ág, a többiet el kell távolítani. Az ágak dőlésszöge nagyon fontos. Azok, amelyek elhagyják a 45-50 fokos központi csomagtartó szögét. Ha kevesebb, akkor az ág idővel megszakadhat a gyümölcs súlya alatt. Ha a szög nagyobb, akkor a fa nem hozítja a szükséges mennyiségű gyümölcsöt.

Nemkívánatos hajtások, amelyek a törzs alján nőnek, távolítsuk el teljesen. Ez a fa egyetlen része, amely közelebb kerülhet a nyár vége felé és az ősz elején. Távolítsa el az összes halott, beteg vagy sérült hajtásokat is.

Beporzás

Mivel a pollinator egyszerre az almafákat használ a Lavric memóriájával. A jó segítők lesznek méhek, de úgy, hogy a feladattal küzdöttek, több csalánkiütést kell vásárolnod, vagy bérelnék őket.

A szakemberek másképp jönnek ki a helyzetből – az almafa egy másik fajta vakcinázása.

Alárendelt

A növény táplálására a második és a következő években tanácsos. Ha van egy vagy egy másik ásványi elem hiánya, összetett keverékek az ásványi anyagok lassú felszabadulásával.

Ügyeljen arra, hogy nitrogént használja, nem rossz a fa hamu. A kálium, a kalcium és a cink fontos szerepet játszik a nagy és gyönyörű gyümölcsök kialakulásában. Ahhoz, hogy megértsük, milyen szinten vannak jelen a szükséges elemek a földön, a talajvizsgálatot kell költenie.

A műtrágyákkal lehetetlen repülni – ha az almafa Lavrica emléke, túladagolást kap, például Boron, akkor a gyümölcsök nem fogyaszthatók toxicitásuk miatt.

Fagyállóság

A leírt fajtában, figyelemre méltó ellenállás a fagy és a tavaszi fagyok.

Betegségek és kártevők

Annak ellenére, hogy az almafák ilyen változata jó fényesebb ellenállással rendelkezik, a rovarok megelőző kezelését kell elvégezni. Ehhez használja a Nima olajját, a fokhagyma infúzióját, amely a termesztési szezon elején permetez a fán.

Ami az impulzusharcot illeti, könnyű megbirkózni vele: elég ahhoz, hogy a fertőzött ágakat és ágakat a szezon elején vágja le. Ha a betegség keményen történik, a fungicidek kezelésére használhatók.

Nehezebb foglalkozni a fitoofluorózissal, amelyet nem lehet ellenőrizni. E betegségből származó gyógyszer nincs, ami rendkívül fontos megelőzést tesz lehetővé. A megelőző szabályozás magában foglalja a baktericidek és inszekticidek használatát. A szakértők javasolják a rézfunicid permetezését, hogy közvetlenül a virágzás előtt alkalmazzák.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása