Almafa mutsu

  • Szerzői: Japán kiválasztás
  • Íz: harmonikus, savanyú
  • Aroma: Édesem
  • A magzat súlya, g: Közép – 145-155, Maximum – 280
  • Teljes méretű: Nagy
  • Hozam: 5-7 éves korban, a betakarítás – 30 kg, 12 éves – 60-65 kg, 15 év – körülbelül 150 kg
  • Frekvencia frekvencia: enyhén periodikus
  • A gyümölcstermesztés kezdete: 5-6 évig
  • Az érés időzítése: Tél
  • Cserélhető érettség: októberben

Lásd az összes jellemzőt

Az almák a világ minden táján a legnépszerűbb gyümölcsök, így a kertekben, a kertekben, a magánházak udvarán termesztik, és természetesen a mezőgazdasági termelők ipari léptékben. A leszállás kiválasztása, minden kertész azt akarja, hogy az almafa magas betakarítást hozzon létre, és nem vigyázzon. Ez az ilyen mutsa fajta számának.

A fajták eltávolításának története

Mutsa fajta váltották több mint 90 évvel ezelőtt Japánban, ahonnan hazánkba került Ukrajnába, Fehéroroszországba. A japán tenyésztők az Indo és az Arany Delishes keresztezésével új fokozatot hoztak, akiknek a nevét a japán tartomány tiszteletére adták. Az Apple nézetnek más neve van – a kínzó, amely kevesebbet alkalmaz.

A fajták leírása

Apple Tree Mouts – Ez egy gyümölcsfa, amely a növekedési régiótól függően akár 5-6 méteres magasságban is elérhet. A mérsékelt éghajlatú régiókban egy almafa eléri a 3-4 méteres magasságot. Ezt egy nagyon vastag kerek vagy piramisás korona jellemzi. Ez egy mérsékelt vastagság, amely a napfény jó behatolását biztosítja a gyümölcsön az érés során. Az első néhány évben a fa gyorsan növekszik, de amint a gyümölcsök elkezdődnek, a növekedés észrevehetően lelassul.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

A Winter Apple fajta sok jellemző tulajdonsággal rendelkezik, köszönhetően, amelynek gyorsan alkalmazkodik a földhöz, gondoskodva van, hosszú távon tárolt, könnyen szállítható, kifejezett ízesítő tulajdonságokkal rendelkezik, és a színezőanyagoktól mentes.

Egy csomó előnyökkel együtt ez a típus hátránya van – gyenge mentesség az áthaladásokhoz és a kártevők invázióihoz, valamint a téli ellenállás elégtelensége.

Érés és gyümölcsözés

A fa virágzási ideje május végén kezdődik, és 7-12 napig tart. Ebben az időszakban koronát kis, de nagyon szép fehér tejtermékekkel borítják. Az első almát, amely teljes érettséget ért el szeptember második felétől. A gyümölcsök november közepéig lóghatnak az ágakon, nem keveredhetnek, nem mozognak. A virágzás és a gyümölcsözés időtartama kissé eltolódhat egy adott régió éghajlatának jellemzői miatt. A frució 4-5 éves növekedést és gyümölcsfa fejlődését kezdődik.

Régiók növekvő

Mutsa almafák tökéletesen nőnek a középső sávban Oroszországban, a Volga régióban, a moszkvai régióban, valamint Ukrajnában és Fehéroroszországban. A növekedés és fejlesztés optimális zónája a mérsékelt éghajlatú terület, ahol a hő, aszály és a fagyok öntözéssel és szigeteléssel vannak beállítva.

Hozam

A fajta fajta lenyűgöző. 5, az almafa legfeljebb 30 kg gyümölcsöt ad, 10-12 – 65 kg-ig. A felnőtt fa a lehető legkiválóbbá teszi, lehetővé téve, hogy szezononként 150 kg gyümölcsöt gyűjtsön.

Gyümölcsök és ízük

Mutsa alma meglehetősen nagy – a magzat tömege eléri a 155-280 grammot. Az Apple alakja helyes, azonban módosítható a termesztési régió éghajlati jellemzői miatt. Néha kerekített gyümölcsök vannak, ferde bocimi. Gyümölcsök sárga-zöld színű festett nap piros oldalakkal. Húsleves, lédús, illatos és bőr megvastagodott, fényes bevonattal. Íze almák Sophistic Swems súlyos mézes ízű. Néhány hónappal a betakarítás után az alma megszerzi a leginkább telített ízét.

A termesztés jellemzői

Az almafa sikeres termesztése érdekében a Mouts-nek szüksége lesz a lélegeztető és termékeny talajra semleges savassággal. A csiszolák jól nőnek a csernozjomon vagy a lookon. A napfény, és a vázlatok és az erős szélek védelme szintén védelmet kell kapnia az almafa. A páratartalom mérsékeltnek kell lennie. A beszállás előtt a talajt gondosan előkészítik – gyomirtás, szivattyúzás, ízesített, etetés.

A palánták ültetése tavasszal korán tartható, amikor a talaj már jó szabad, vagy ősszel, egy hónappal a hideg időjárás kezdete előtt, hogy a gyökérrendszer kezelje az alkalmazkodást.

Beporzás

Az Apple Tree Mutsu önállóan látható, így az önszennyezésben csak a 6% -át képezik. Ez az, hogy más típusú pollinátorok nőttek az egyik oldalon ezzel az Apple változatossággal. A következő fajták optimálisan alkalmasak: Jonathan, Gala, Spartan, bajnok, Gloucester és Breurne, mert a mutsa párhuzamosan virágzik.

Alárendelt

Az egészséges növekedés és a fa fejlődéséhez számos eseményt kell végeznie, beleértve a rendszeres etetést is. A tavasz nitrogén műtrágyák, és az őszi ásványi anyagban. Ezenkívül nem elegendő termékeny talajt kell rendszeresen összpontosítani a humusz és a fa hamu.

Fagyállóság

A fajta átlagos fagyállósággal rendelkezik, a hőmérséklet -30 … 35 fok. A súlyos téli régiókban az almafák további gondozást igényelnek – a törés körüli körömszigetelése szalma vagy humorozással. A szigeteléshez a csomagtartónak szüksége lesz egy burkolatra.

Betegségek és kártevők

A fajta egy jó immunrendszer, azonban a párosított és penészfa profilaktikus manipulációknak van kitéve. Mint profilaxis, elegendő speciális megoldásokkal történő permetezés végrehajtása. Különösen a magas páratartalmú régiókban növekvő állvány- és penészfákra vonatkozik. A kártevők között a leggyakoribb inváziók gyümölcsök, orvoslás.

Értékelések áttekintése

Annak elemzése Számos kertész véleményezés, örömmel növeli ezt a nézetet a telek, meg lehet jegyezni az almák fényes méz ízét, egy jó magzat magzat, a megfelelő tárolás, a friss gyümölcs megtalálható a télen, valamint sokoldalúság (konzerv, fagyasztás, szárítás).

Az egyetlen probléma a fajta termesztésében további gondozás a hideg szezon alatt, de ez a probléma csak a kezdő kertészeknél fordulhat elő.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: