Almafa stroyevskoye

 • Szerzői: E. N. Sedov, Z. M. Serov, B. BAN BEN. Zhdanov, E. DE. Dolmatov, minden orosz kutatóintézet tenyésztési gyümölcskultúrák
 • Íz: Desszert, savanyú édes az édességek világos túlsúlyával
 • Aroma: Mérsékelt
 • A magzat súlya, g: 150-170
 • Teljes méretű: átlagos
 • Hozam: 8-11 éves korban – 117 c / ha
 • Az érés időzítése: Tél
 • Cserélhető érettség: Az Orlovsk régió körülményei szeptember 15-20
 • A fogyasztói időszak időtartama: október 15-től február 20-ig
 • Célja: Univerzális

Lásd az összes jellemzőt

Apple Tree Stroevsky – egy fajta, amely megérdemelten elfoglalja az egyik első helyet a hazai elit fajták listáján. A kultúra fiatal, amely a stabil és produktív gyümölcsök kiváló eredményeit mutatja, fagyálló, erős immunrendszerrel, kétségtelenül valós megtalálja a kertész számára.

A fajták eltávolításának története

Viszonylag fiatal, jó kilátás Zraevskoe fajta alakult ki a híres legrégebbi All-Russian Research Institute, szakterülete a tenyésztési gyümölcstermő növények. Tanulmányokat végeztek a részvételével. N. Sedova, Z. M. Serovoy, B. BAN BEN. Zhdanova, E. DE. Dolmatova. A tenyésztési kutatás célja, hogy egyedülálló téli fokozatot hozzon létre egy almafa kiváló téli keménységével, jó minőségű gyümölcsökkel és megbízható betegség ellenállóképességgel.

A vizsgálati ciklust 1980 és 1991 között végezték, amikor az első betakarítás érkezett. 1995 óta a kultúra bevezetésre került a luxus almafák listájába. Zoned Stroyevskoye 2001-ben.

Létrehozta a moszkvai régió természetes körülményeit. Most a fajta az Orosz Föderáció központi részén, Fehéroroszország és Ukrajna egyes területeiben, valamint a Balti régióban terjed ki.

A fajták leírása

A fajta könnyen felismerhető első látásra – a fák átlagos magassága 3-4 m (néha magasabb), széles, sűrített és gyönyörű piramis koronákkal rendelkező növények. Tavaszi fák.

Megtakarítás, ívelt, forgattyústengely konfiguráció, közepes vastagságú, intenzíven közzétéve. Trunks a szürkés árnyalatok sima kéregével. Stack fajta sima. A friss hajtásokon a színe barna lesz. Lentichki a hajtások ritka.

Fényes zöld levelek, fényes, ovoid alakú. A levelek vége rámutat, csavarja egy kicsit. A szórólapok élei hullámos, fogazott. A lemezlemezek kifejezett vénákkal vannak borítva, vastag és rövid dugványok.

Virág almafa vonzó virágok halvány rózsaszín árnyalatok. A virágzás ideje alatt a kertet finom és édes aromával borítják. A gyümölcsök termesztése a másolatokon és a rakétákon történik.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

A fenntartható fajta jellemzője a jelentős termékenység.

A fő pluszok a fajták:

 • A gyümölcsök kiváló minőségi jellemzői, jól tökéletes közlekedés (hosszú megőrzés a frissességüket anélkül, hogy elvesztése nélkül);

 • nagyfokú hozam, amely lehetőséget biztosít a jelentős mennyiségű gyümölcs összegyűjtésére, nem teljesen sikeres időjárási viszonyokkal;

 • A betegségek erős immunitásának jelenléte, engedélyezi a támadásokat;

 • hosszú gyümölcsök;

 • Nagyfokú fagyállóság (legfeljebb -40 fok).

Minuszok:

 • A kultúra nem képes önszenvedésre;

 • A gyümölcstermelés késedelmes dátuma.

Érés és gyümölcsözés

A fajtát gyors és intenzív növekedés jellemzi. Gyümölcs stabil és bőséges. Vegyes gyümölcstípus – vese nem csak a gyűrűkre, hanem a gyümölcs gallyakra is. A virágzással a kultúra nem siet, ezért a tavaszi fagyok nem képzelik el veszélyt neki.

A nagy mennyiségű agrozód és a releváns időjárási viszonyok, a gyümölcs teljes körű rutinja a leszállás után 7-9 évvel történik.

A teljes idősödő gyümölcsök szeptember végéig következik be. A megfelelő tárolás érdekében javasoljuk, hogy a fán további 2-3 hétig tartsa őket.

A gyümölcsöt óvatosan kell elvégezni, anélkül, hogy károsítaná őket. Tárolja a gyümölcsöt általában dobozokban, összecsukható egy réteggel. A tárolási helyiségeknek hűvösnek kell lenniük, a levegő alacsony páratartalma jól szellőztethető. A gyümölcsök fontosak, hogy rendszeresen ellenőrizzék, eltávolítsák a sérült másolatokat.

Az almák számára kiváló szilárdságot jellemez, a legjobb tulajdonságainak megőrzésével március elejéig. A speciális záró tartály alkalmazásakor a hatékony tárolás határideje szinte nyáron növekszik.

A termesztési időszakok termesztési periódusától függően. Az ország központi régióiban a fajta virágzik és virágzik az egész május, és a gyümölcsök öregedése szeptember végén fordul elő.

Hozam

Kiváló minőségű állomány esetén lehetséges, hogy az első gyümölcsök a fa növekedésének 5. évében láthatók. A folyamat a fruction a fajta bevételt emelkedő – az első évben, az aratás 25 kg-ig egy almafa, majd később – akár 55-60 kg.

Gyümölcsök és ízük

A fajta gyümölcsei általában közepes méretűek, enyhén hosszúkás konfiguráció. Az érés során változtassa meg színét a sárga-zöldesnek, hogy vörös árnyalatú aranyból. Bőr alma fényes, sima. A magzat átlagos súlya körülbelül 150-170 g, a legnagyobb – 200 g (rögzített – 214 g). A konfiguráció kissé elpusztult, a kúpon a gyümölcsök bordázottak, enyhén ferde élekkel. Kis gyümölcsök, kissé megvastagodott, egyenes, osos.

Gyümölcs tölcsérvágó, kúpos, keskeny, gyenge földekkel. Csésze zárt, közepes mély csészealj, keskeny, furred. Finomított konfiguráció magzat. Cameras zárt nézet. Közép hosszúságú minta, ék alakú. Kúpos gyümölcsmag, világosbarna színű.

Gyümölcsök sima bőr, olajos és fényes. Hófehér gyümölcs konzisztencia, szemcsés, olvadás a szájban, ízlés szerint savanyú édes. Ízes tulajdonságuk A fajta nem veszíti el a feldolgozás után.

A kompozíció szerint: cukor – 9,0%, titrált savak – 0,52%, Aszkorbinsav – 8,7 mg / 100 g, p-hatóanyagok – 433 mg / 100 g. Amelyek jelentős mennyiségű magzatban vannak, hozzájárulnak a gasztrointesztinális traktus aktivitásának normalizálásához, a toxinok és más káros elemek megszüntetéséhez.

A termesztés jellemzői

A fajta termelékeny termesztéséhez a kirakodás során optimális idővonalat kell követni:

 • Tavasszal a Társaság kezdete előtt kirakodnak (március vége április eleje);

 • Összességében a leszállás akkor fordul elő, amikor a megfelelő munkák mennyisége a talaj fagyasztott idejét megelőzően, 1-1,5 hónapban (szeptember végén).

Az ültetést alacsony savtartalommal rendelkező termékeny talajokban végzik. Ellenkező esetben a talaj fertreal.

A kirakodás helyeit kell lefedni, mert az árnyékolt faházak, lassúan nőnek, gyengén gyümölcsök. Nem szereti a talajminőséget, a túltelített nedvességet.

A leszállás érdekében javasoljuk, hogy az egyéves csemetéket, amelyek gyorsan alkalmazkodnak az új feltételekhez.

A legnagyobb növények megfigyelhetők a fákban, amelyek a csernozjomban, a szürke erdőben vagy a dend-podzolos talajokban vannak.

Időszerű vágás – a sikeres minőségű növekedés fontos feltétele. A koronák kialakulása a palánták ültetését követő kezdeti években történik. Továbbra is beállítja a koronát.

A keresztező események évente 2-szer kerülnek – a tavasz elején és az ősz végén. A fát a felemelt, deformált és gyenge ágakból szállítják.

Beporzás

A kultúra hátránya a növény képtelensége a független beporzáshoz. A tenyészet közelében lévő teljes hozamok beszerzése érdekében számos vizsgált fajtát ültetnek: egy felfedező, veterán, harcos memória.

Betegségek és kártevők

Fajta fenntartható betegségek és kártevők támadások. Mindazonáltal ez nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyhatja a megelőző intézkedések lefolytatását:

 • A rosszindulatú harmat szaporítása megakadályozza a növények kezelését kolloid kénkompozícióval (80 g vödör vízenként);

 • A moniliózis elterjedése megakadályozza az elképedt gyümölcsök azonnali megszüntetését és megsemmisítését;

 • A fajta ritkán kitéve rovar támadások, és ezért további intézkedéseket, hogy megvédje a növények nem kötelező itt (a kivétel lesz az esetekben, amikor az almafa közelében található a sérült gyümölcsök).

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: