Apple Tree Auxis

  • Szerzői: Litván Kutató Intézet Gyümölcs- és Zöldség
  • Íz: Frissítő savanyú, fűszeres utóízzel
  • Aroma: Kifejezve
  • A magzat súlya, g: 150-180
  • Teljes méretű: átlagos
  • A gyümölcstermesztés kezdete: 5-6 évig
  • Az érés időzítése: Őszi tél
  • Cserélhető érettség: szeptember közepén
  • Vérzik: január-február, a hűtőszekrényben menet közben
  • A fogyasztói időszak időtartama: December óta

Lásd az összes jellemzőt

Nehéz megtalálni a háztartási telket vagy egy házat, ahol az almafák nem nőnek. A kertészek megpróbálnak ilyen fajta gyümölcsfát választani, amely magas betakarítást fog adni, és nem lesz túl igényes gondozásban. Ez olyan, mint egy Apple fajta a gyönyörű NAME AUXIS-vel.

A fajták eltávolításának története

Az Apple fajta születési helye Litvánia. A tenyésztők a litván Kutatóintézet Fruit Gazdaság Auxis hozták keresztezésével két faj – Makintosh és Graftstein Red.

A fajták leírása

Auxis a téli alma fajták közül. A fát közepes méretű dimenziók jellemzik – a maximális magasság eléri a 4-5 métert a középső térfogatú kerekített koronában. A fa korona nem túl vastag, de a virágzás során számos szelíd rózsaszín virággal borított, hihetetlenül szépnek tűnik.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

Az Apple osztálynak saját jellemzője van, köszönhetően, hogy a szerelmesek és a gazdálkodók az ipari léptékben termesztett gyümölcsök nagyon szeretik és a gazdálkodók. A fajták fő előnyei a magas hozam, a téli rezisztencia, a jó mentesség a betegség és a kártevők, valamint a gondozás és a termesztés rendetlensége. Ezenkívül a palánták gyorsan gyökerezik a földön.

A hiányosságok között érdemes feltüntetni a gyümölcsök hajlításának hajlandóságát, ha nem időben, ami negatívan befolyásolja védjegyeiket.

Érés és gyümölcsözés

A virágzási időszak a május második felében kezdődik, ha nincsenek fagyok, amelyek pozitív hatással vannak a hozamjelzőkre. Az első gyümölcsök szeptemberi harmadik évtizedben alakulnak ki, és aktívan megjelennek 3-4 hétig. Gyümölcsözés éves és stabil, jellemezve egy specifikus ciklitás, amely károsodhat kemény időjárási romlással vagy helytelen ellátással.

Gyümölcsök régiók

A hideg és az almafa hőjének kitartásának köszönhetően az AUXIS szinte minden éghajlati övezetben termeszthető, de a mérsékelt téli régiók a legkedvezőbbek.

Hozam

A tavaszi arányok a fajta átlagosak, így az első bőséges betakarítás 5-6 év alatt nyerhető. Általában a hozam magas. A megfelelő gondossággal a fa nagylelkű betakarítást fog adni – akár 30 kg lédús és ízletes alma. Ahogy a fa egyetért, a hozam fokozatosan esik.

Gyümölcsök és ízük

Az Apple Auxis gyümölcsei jobb kerek alakú és közepes súlyúak – 150-180 gramm. A gyümölcsök ízlése kiváló – fényes édességet összefonódik alig kifejezett savval, amely almát ad. Alma szokatlan színű – világos sárga piros fröccsenéssel, és a bőr vékony fényes bevonattal.

A termesztés jellemzői

A palánták ültetése jobb, ha korán tavasszal költeni, amikor a talaj már ingyenes program, és a vesék még nem blokkolták. Ha ősszel fogsz földelni, akkor egy olyan időszaknak kell lennie, amikor még mindig 1-2 hónap van ahhoz, hogy alkalmazkodjon és erősítse az Apple-t. Ideális az Apple Tree Auxis termesztéséhez, tekinthető fény, termékeny talaj semleges savassággal (Lyaded, Sandy), amelyen egyenes napsütés. Veszélyes az almafa tervezetek és erős szél, valamint a talaj vizes élőhelyek.

A webhely beszállása előtt részeg, a gyomok megtisztulnak, és csak azt követően, hogy az 1-1-es mélység 1-1 mélysége van elkészítve.2 méter távolságra 3-4 m távolságra egymástól, ha a fák tömeges leszállását tervezik.

Beporzás

Az Apple Tree Auxis-nek olyan pollinátorokra van szüksége, amelyeknek hasonló virágzást és érlelést kell biztosítaniuk. Ideális pollinátorok fajtái Vityaz, Anty, Anis Scarlet, Antonovka és Ranet Seven. A leghatékonyabban a hatékonyság érdekében az egyik helyszínen (a távolság tekintetében) szükséges a 3-4 almafajták üzembe helyezésére.

Alárendelt

A fa élelmiszer fontos eleme az ellátásnak, amelyet nem szabad elfelejteni. Az etetés évente többször is készül. Az első alkalom, amikor a csalást tavasszal végzik, a vese megjelenése során. Ez Nitrogénosztályú műtrágyákat használ. Másodszor az etetés az aktív friválási időszak alatt történik. Ez szerves műtrágyákat, valamint káliumból és foszforból származó készítményeket igényel. Az első három évben az első három évben a palánta kirakódását kis mélységben (legfeljebb 20 cm), a negyedik évtől kezdve a műtrágya fa növekedése körülbelül 40-50 cm mélységig terjed.

Az etetés mellett továbbra is szükséges a tavaszi őszi vágás és az öntözés a beállított ütemterven.

Fagyállóság

A fagyállóság ellenére a fa bizonyos védelmet igényel, különösen akkor, ha súlyos télen növekszik a régióban. A csomagtartóját blokkolni kell, amely védeni fogja a rovarok ellen, és szükség van egy mulchingre, amely védi a fagyasztást. Ehhez a száraz lombozat, a tű, a nedves vagy komposzt. A mulch rétegnek sűrűnek kell lennie – 20-25 cm.

Betegségek és kártevők

A fajta elegendő immunitással rendelkezik számos betegség és kártevők számára, de néha a rosszindulatú rovarok és betegségek inváziója történik. Leggyakrabban az Apple Tree Auxis szenved impulzus harmat, összeomlik, gyümölcs rothadás és rozsda. A betegségek megnyugtatása segít permetezni, valamint a fungicidek és rovarirtók használatát.

Az ilyen típusú almafákhoz nem közömbös kártevők, amelyek közé tartozik a weevil és a hawarm. A kártevők sérüléseinek és invázióinak elkerülése érdekében elegendő megelőzni, speciális megoldásokkal (vegyi anyagok, karbamid, betörő folyadék).

Értékelések áttekintése

A kertészek és a gazdálkodók elemzése bizonyos következtetéseket lehet tenni. Tehát a litván fokozat gyorsan alkalmazkodik az éghajlati viszonyokhoz, és végzi, magas hozamokat ad, és ritkán betegségeknek van kitéve.

Auxis almafajta van masszívan nőtt a gazdák, mert ez jellemzi a magas termés, kiváló ízű, szállítják a szállítás és gond nélkül tartjuk, hogy kora tavasszal.

A tapasztalatlan kertészek problémásák a fák gondozására, amelyek következetességet és bizonyos ismereteket igényelnek, azonban az így kapott ízletes és illatos gyümölcsök bizonyos erőfeszítések.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: