Apple Tree Bayana

 • Szerzői: Niis, G. Gorno-altaisk, és.Ns. Kalinina, N.BAN BEN. Ermakova, Z.VAL VEL. dzseki
 • Íz: savanyú
 • Aroma: gyenge
 • A magzat súlya, g: 90-140
 • Hozam: Az első 4 év termője 4,1 t / ha, 8 éves korig – 10,4 t / ha
 • A gyümölcstermesztés kezdete: 4-5 évig
 • Az érés időzítése: Szeptember végén
 • Cserélhető érettség: szeptember közepe
 • Vérzik: Legfeljebb 4 hónap
 • Célja: Univerzális

Lásd az összes jellemzőt

Oroszországban a kockázatos mezőgazdaság meglehetősen nagy zónája, ahol nem lehet mindent növelni, különösen, ha az északi régiókról beszélünk. A kedvenc almafák alig hagyják a kemény éghajlatot és a rosszul gyümölcsöt. A sok tenyésztő feladata, hogy visszavonja a hideg fokozatú régiókhoz való alkalmazkodást, így a finom gyümölcsök stabil hozamát adják. Az egyik ilyen fajták egy univerzális minimális almafa harmonika. A gyümölcseit a jó szállítás és az égés megkülönbözteti.

A fajták eltávolításának története

A szerzők és az eredetiket figyelembe veszik. Ns. Kalinina, N. BAN BEN. Ermakova, Z. VAL VEL. Legest, vezető választási munka Niissa Gorno-Altaiskben. A harmonika a hibrid Gornaletai és Beltlefler-Kína, valamint az Altai lila fajtái átlépésének eredménye volt. A munkákat 1984 óta végezték. Az állami nyilvántartásban a fokozat 2007-ben szerepel.

A fajták leírása

Apple Bayan – ez egy közepes minőségű fa, növekvő, legfeljebb 4 méter, akinek korona van egy piramis alakú 3,5 méter átmérőjű, a legszélesebb része. Egyenes, elég kompakt ágak, amelyek hosszúkás közepes méretű levelekkel vannak ellátva, zöld színűek. Az ágak szétválasztási szöge a törzsből 60 fokos. A forgattyústengely hajtások közepes vastagsága gyenge szélű és számos kis hajtót borít.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

Sok kertész adót ad a Bayan fajta számára, mivel olyan pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek olyan vonzóvá teszik:

 • magas téli keménység;
 • Szocialitás és vérzés;
 • Kiváló egészség és kellemes íz;
 • Jó hozam az északi szélességekhez és az önóra.

A mínusz fajták több vegetatív évszakra gyakorolt ​​gyenge gyümölcsöt is fontolóra veszik a fiatal növények kiszállása után.

Érés és gyümölcsözés

A Bayana a lassan növekvő késői fajtákra utal – a termelés kezdete után a fa évente 15 cm-re emelkedik. A növekedés magasságai genetikailag benne vannak, a fa csak 10-12 évig ér el, egy kicsit korábban (9-11 év), hogy maximális betakarítást kapjon, és a termelés kezdete 4-5 évig csökken. A teljes hozamokat csak 8 évig lehet elérni. A gyümölcsök szeptember 1-2 évtizede, bár az időjárástól függ. Itt az ideje, hogy a gyűjtemény jöjjön abban a pillanatban, amikor egy lila árnyék jelenik meg a színben.

Régiók növekvő

A fokozatot szándékosan mutatták ki a hideg éghajlati viszonyok régiói számára. Ez Dél, Nyugat-Szibéria, Urals és Távol-Kelet.

Hozam

Ezeket a mutatókat az első négy évben a gyümölcsözés kezdetétől a 4,1 t / ha területen tartják, és a nyolcéves öreg 10,4 t / ha.

Gyümölcsök és ízük

Zöldes-sárga gyümölcsök egy lila árnyékban egy szuszpenzió-választotta lekerekített alakú borított durva, száraz bőr egy viasszal lánc (Pruhin). Az almák íze a kóstoló értékelése szerint – 4.7; 4.5; 4.6 pont. Súly – 90-140 g.

A lédús pép krémes árnyalattal kellemes savanyú édes ízű, sűrű durva szemcsézett szerkezettel és gyenge illattal. A magzat legfeljebb 17,67% szárazanyag-oldható anyagot tartalmaz, legfeljebb 14,14% cukrot, legfeljebb 0,53% savak és legfeljebb 21,2 mg C-vitamin. Apple láb – akár 4 hónapig.

A termesztés jellemzői

Az almafa esetében a harmonika termékeny dobra vagy mintavételi talajokra és napos részekre van szüksége. A leszállás tavasszal és őszén történik. A tavaszi eseményeket elvégzik, mielőtt a vesék virágoznak. Őszi növények ültetett lombozat után. A hideg területeken a leszállás a legjobban a tavasszal töltött – az üzemnek ideje lesz növelni a gyökérrendszert, és erősíti a téli hideg kezdetét.

A beszállás előtt a Standard Pit 80×80 cm-es előkészítése. A lyukak közötti távolságnak legalább 3-4 m-nek kell lennie, a riasztásokban – 5 méter. Távolítsa el a föld kitöltését szerves és ásványi műtrágyákkal. Tápláló-leképezési séma:

 • nedves – 4 kg;
 • Szuperfoszfát – 5 g;
 • Kálium-szulfát – 50 g.

A gödrök alján a vízelvezető réteg el van rendezve, akkor a földet öntik a földre, és a palánták gyökereit tetején festjük, majd egy gödröt ásnak és alaposan eldobják a talajt. Amikor kiválasztja a helyet, hogy fontolja meg, hogy a talajvíz ne legyen két méter felett. A korona és az egészségügyi vágás kialakulása segíti a szellőztetést, a nap legjobb hozzáférését, ami végül növeli a hozamot. A legjobb módszer az azonos ág hosszúságának fennmaradónak tekinthető.

Beporzás

Annak ellenére, hogy a fajta kijelentett Samithidity, az ilyen fajták közelében, mint a cseresznye, a bolotovski és mások növelni fogják a százalékos arányt.

Alárendelt

A felnőtt fák évenként háromszor táplálják – tavasszal, nyáron és ősszel. Használjon olyan anyagokat, mint a szuperfoszfát, a potash műtrágyák és a szerves szervek (komposzt, nedves, trágya).

Fagyállóság

A fajta hideg éghajlatú régióira származik, ezért a nagy fagyállóság megkülönbözteti.

Betegségek és kártevők

A betegségek magas ellenállása ellenére, beleértve a Pasche-t is, az Apple Tree megelőző feldolgozó inszekticideket és fungicideket igényel. Óvatos megfigyelésre van szükség a kert elkerülése érdekében.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása