Cseresznye malinovka

  • Szerzői: Ns.NAK NEK. Yenikeev, S.N. Satarov (All-orosz kiválasztási és technológiai Kertészeti Intézet és óvoda)
  • A feltételezések éve: 1989
  • A törzs típusafűrészáru
  • A növekedés típusa: Középálló
  • korona: gömb alakú, vastag
  • Levelek: közepes méretű, zöld, fényes, a lemezlemezek szélei rendesek
  • A virágzás és a gyümölcsök típusa: A tavalyi növekedésről
  • Teljes méretű: átlagos
  • Formában: lekerekített
  • Festés: Sötét vörös

Lásd az összes jellemzőt

A Malinovka fajta népszerű és szeretett cseresznyefa. Eltérő és jó hozam különbözik. Bogyók használata főzési kompotes, fagyasztás, szárítás. A fajta alkalmas a kerti területek és az ipari termesztés növelésére.

Az eltávolítás története

A fajta 1977-ben jött létre. A kertészeti és óvodai tenyésztés minden orosz kiválasztási és technológiai intézete alapján. NAK NEK. Yenikeyev, S. N. Satarova. Az állami nyilvántartásban szereplő 1989-ben.

A fajták leírása

Fa átlagos magas magasság 3-3,5 m gömb alakú vastag koronával. Levelek Kis, fényes, éllemezek, színes sötétzöld. A Blossom május végén kezdődik.

Gyümölcs jellemző

Bogyók középső, súlya 3,9 g, kerek alak, málna-piros. A hús lédús és szelíd, kellemes aromával. A csont nagy, jól elkülönült. Van egy magas szállítás, jól tárolt.

Ízi tulajdonságok

Íze savanyú és édes frissítéssel.

Érés és gyümölcsözés

A növény 3-5 évesekből származik. Az érés szempontjából ez egy középvektor: a bogyókat július végén tartják – augusztus elején.

Hozam

Az egyik fából átlagosan 10-14 kg gyümölcsből eltávolították.

Régiók növekvő

A kultúra ajánlott a központi, középső autonóm, Ural Régiók termesztésére.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

A megfizethető fajta, hogy magas színterületet kapjon további pollinátorok leszállása: Vladimirskaya, Lyskaya, Shubinka.

Leszállás

Fiatal növények növényt tavasszal, és a helyüket ősszel készítették. A csemeték napsütéses helyeken helyezkednek el déli vagy délnyugati oldalon a fal vagy a kerítés közelében. A felszín alatti víznek nem kell közelebb lennie, mint 1,8 m a felületről. Savanyú talajok szükségszerűen dezoxid: kréta vagy lime – 500 g / 1 négyzetméter. Ez az eljárás októberben történik. Áprilisban a föld részeg szerves kompozíciók hozzáadásával: komposzt vagy trágya – 8-10 kg / 1 kV. M.

A palánták közötti leszállás 3 m távolságra hagyja. Jobb, ha 3-4 különböző fajta van a közelben, a leszállási rendszer: 2,5×3 m. A gödör átmérője 80 cm, mélység 60 cm. Vízelvezetés, kerti föld a hamu és komposzt hozzáadásával. Üljön, mint minden cseresznyefa. Víz 10 liter víz után, a gördülő kör szerelve van. Télen a fiatal fát agromature anyag borítja.

Növekvő és gondoskodás

Malinovka az egyszerű fajtákra utal. A virágzás és a gyümölcsözés során bőséges öntözést igényel. 3 vödör alá öntik. A hőben gyakrabban öntözött, de nem teszi lehetővé a szükségtelen konvergenciát. Szeptember végén a vízálló öntözés során a felnőtt cseresznye alatt 10 vödör vizet hagy.

Takarmány szerves és ásványi műtrágyák. Tavasszal a karbamid vagy az ammónium-nitrát rügyek megjelenése során, túlterhelt trágya vagy csirke alom is használható. A trágya hozzájárul az elsődleges körhöz 4-5 kg ​​/ 1 m2. Csirke alom feloldódik a vízben arányban: 1: 15, víz 0,5 vödör 1 kV. M. Nyáron megtermékenyítik a potash-foszfor kompozíciókat. Összességében, amikor a szűkítés, a fa hamu készül – 1 kg / 1 kV. M. Minden öt évenként a talaj nyomorultságát 1,5 m-re fordítja a törzstől.

A fát rendszeresen kell vágni: Korona, a betegek eltávolítása, gyenge és extra ágak. Egy ritkán. A 3-4 évszakos fiatal fák körülbelül 10 keret ágakat feküdtek, 15 cm távolságra egymástól, a korona közepétől az irányba kell nőniük.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Malinovka megkülönböztethető a jó gombás betegségekkel szembeni jó ellenállás. A cseresznye átlagos ellenállása a cockclosure-nak, gyenge – a moniliózishoz. Egy lyukas pöttyös érinti. A megelőzésre minden tavaszi és őszi kezelés a Bordeaux folyadék 3% -os oldatával. Ha a betegség a virágzás utáni permetezés után halad előre, a “Horus”, az “Abiga Peak” vagy a “bánat”. Az antracunosis spray a “Poliarr” gyógyszerrel – 15 g / 10 liter. Több kezelést is eltölthet az egész évszakban. A rozsda 1% réz-szulfát-megoldás. A kéreg hajlamos gamaceture: a sűrített gyantakompozíció van írva, a repedést fertőtleníteni és lezárjuk kerti bora.

Amikor támadnak, a TLIN spray a “Fufanon”, a “Bolkla”, az “Aktellik” vagy a “Roviikuurt” ügynöke segít a cseresznye weevil.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

A növény jó téli keménységgel rendelkezik, ellenáll -25 fokig. Jól tolerálja az aszályt. Előnyben részesíti a könnyű laza leves talajokat.

Értékelések áttekintése

A kertészek megfigyelése szerint a cseresznyefa elég gyors gyümölcsöt kell eljutni – a 4. évben, télen nem teszi meg, és a termés nagyon magas. Vannak külön vélemények, hogy a Cherry Malinovka kiváló minőségű bogyókkal rendelkezik – mind az 5 pont esetében.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása