Eper Florentina

 • Szerzői: Hollandia
 • Szinonimák nevek: Florentina
 • Íz: Édes, mazsola
 • A méret: nagyon nagy
 • Súly: 80-100 gr
 • Javítás: Igen
 • Az érés időzítése: Közepes
 • Előnyök: Jól tartott
 • Célja: Friss használat
 • A bokor leírása: Raskyady

Lásd az összes jellemzőt

A holland tenyésztők régóta vezetnek vezető helyet a kerti szamóca új nagy hozamú fajtáinak létrehozásában és tenyésztésében. Florentina fajta – ennek megerősítése.

A fajták eltávolításának története

Florentina, javítás minden alkalommal, mint az alkotói kijelölt, Hollandiában 2011-ben vezetett a GOOSSENS FLESVOPLANT b. V. – a kerti szamócák legnagyobb gyártója, amely több mint 50 éve van a piacon. Oroszországban a fajta 2018-ban tanúsított, és sok kertész számára azonnal üdvözöljük.

A fajták leírása

Az átlagos, feszített, bőségesen fulladt bokor, jól fejlett, erős gyökérrendszer, sok virágost képez. Könnyen alkalmazkodik és új helyen hordozható. Florentina jellegzetes jellemzője egy kis mennyiségű bajusz (1-2), amely egyrészt egyszerűsíti a bogyó gondozását, a másik oldalon – nehézségeket teremt a fajta gyors tenyésztésével. Egy másik jellemzője a Florentina egy eper egy semleges fény nap, ez azt jelenti, hogy a virágzás vesék lefektetett minden 5-6 hétben hőmérsékleten + 2 ° C és + 30 ° C-on. A zárt talaj körülményeiben a termelés télen is megtörténik, csak nagyon meleg időjárási vese van, és a bokor nem gyümölcs.

A fajta alkalmas mind az ipari termesztésre, mind a kis gazdaságokra és a kerti helyekre.

Jellemzők:

 • magas piacképesség;

 • Ez tolerálja a szállítást is;

 • a minőségveszteség nélkül tárolva;

 • Zasso- és fagyálló;

 • Könnyű gondosság;

 • Ellenállás a nagyobb betegségekkel és kártevőkkel szemben.

A Spaded Strawberry Bush megkönnyíti a gyümölcsök gyűjteményét, a bogyók kiválóan láthatóak. Rendszeresen megjelenő virágok nem csökkentik az érlelés méretét. A bogyók összegyűjtése közben ne adjon át.

Az érés időzítése

Közép-érlési helyzet javítása. A mérsékelt éghajlat alatt a Bloom május végén kezdődik, a bogyók körülbelül 15 napig érnek, és az első betakarítást június közepén lehet gyűjteni. A frució szeptember végén folytatódik. Oroszország déli régióiban – a fagyok kezdete előtt.

Hozam

A fajtát a bokrok üres áramlása jellemzi. Az agrotechnika betartása és az egyik felnőtt üzemből származó növények állandó táplálása Florentina 5-5 kg-os szezonban. Az amatőr kertészek számíthatnak egy szerényebb eredményre – 2-2,5 kg.

Bogyók és ízük

Nagy cukorral ellátott bogyók, szelíd aromával és meglehetősen sűrű vörös, nagyon nagy, 80-100 g, kerekített kúp alakú, egy méretű. Eper piros szín, majdnem burgundia. Bőr sűrű, sima. Íze édes, mazsolával és ananász ízével. Kóstoló Berry Értékelések Magas – 4,5 pont.

A termesztés jellemzői

Annak ellenére, hogy a fajták alkotói kijelentik Florentina és egyszerű gondozás, a szabályok kitűnő hozamok megszerzéséhez szükségesek:

 • A 40×40 cm-es bokrok optimális leszállási rendszere;

 • az adagolókat 2-3 hetes periodivitással kell elvégezni;

 • Florentina termesztése a nyári fajták mellett, hogy állandó szamóca-hozamokat szerezzen az egész évszakban;

 • megakadályozzák a nedvesség nedvességét és stagnálását a bogyóban;

 • hogy fedezze a növényeket a téli időszakra, és távolítsa el a menedéket a hőmérséklet-hőmérséklet előfordulásakor, hogy elkerülje a gyökér nyakát;

 • A fajta jellemzői lehetővé teszik, hogy mind a nyitott talajban, mind az alagutakban, az üvegházakban, a tartályokban, a hordozóban növekedjenek;

 • A szamóca művelete az egyik oldalon legfeljebb 4 év.

Fontos pillanat – az ágyak előkészítése eperrel a téli időszakhoz. Téli keménységű fajták -26 ° C, Oroszország középső sávjában a fagyok és erősebbek, így a bogyó tisztítása után a száraz levelek és a növényi szemetet szigetelték, a humuszt a növények gyökerei körül mozgatják. Ezután lefedi az opegládok, fenyőfal, fenyőfal, és a megfigyelt anyagok több rétegét feszítik a legalacsonyabb ívekre.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Az eper hálószobához a napos, sima, az északi hideg széltől borított, kiválasztva van kiválasztva. A talajnak tápláló, könnyen hajtsa végre a semleges savval és lúgos egyensúlyt. Ne üljön egy eperet az agyag nehéz talajjal és átalakítva.

A Florentina ültetésére szolgáló talaj előkészítésekor a műtrágyák 1 m2-es sebességgel készülnek:

 • Szerves – 5-6 kg;

 • Ásványi – 40 g.

Ezután óvatosan hagyja el a telket, és folytassa a kiálló palántákat, miután a talaj esik. Ehhez a lyukak 20 cm mélységig ásnak, a palánta úgy van elhelyezve, hogy a gyökér nyak a talaj szintjén van, a gyökerek festettek, a nyüzsgés körüli talaj a tömítés és a bőséges víz. Célszerű felmászni az ágyakkal fiatal növényekkel, segít fenntartani a nedvességet. Ha a visszatérő fagyasztók fenyegetése van, az ágyak eperrel vannak lefedve egy éjszakán át.

Beporzás

Segítés önállóan, a beporzás könnyen megtörténik, szinte nem képződik üres virágok.

Eper Florentina

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

Eper FlorentinaÉlesztőEper FlorentinaBórsavEper FlorentinaAmmóniaEper FlorentinaHamuEper FlorentinaJód

Betegségek és kártevők

A fajta alkotói kijelentették, hogy Florentina a bogyós növények fő betegségeinek szükséges mentessége.

Eper Florentina

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

Eper FlorentinaZsizsikEper FlorentinaBellenkaEper FlorentinaHangyákEper FlorentinaMeztelen csigaEper FlorentinaAtkaEper FlorentinaNematódEper FlorentinaKirándulásokEper FlorentinaBogarak

Eper FlorentinaBuuray pöttyösEper FlorentinaRothadásEper FlorentinaHelyekEper FlorentinaCsavargó levelekEper FlorentinaSzárításEper FlorentinaLyukak a levelekben

Reprodukció

A fajta gyors reprodukciója a légi előírások (bajusz) segítségével nehéz lehet nehéz. Kilépés ebből a helyzetből – a bokor megosztása. Egészséges felnőtt növény van kiválasztva, ásás, gyökerek gondosan szétszerelve. A bokor 1-3 generatív vesékre osztható. Az alkatrészeket az ajánlott séma alatt ültetik.

Mentse az epereket az éghajlati viszonyoktól függően tavasszal – márciusig, ősszel – augusztus és október között. A tavaszi leszállás akkor kezdődik, amikor a talajt a + 7 … 8 ° C értékekre melegíti, és a levegő hőmérséklete nem kevesebb, mint + 12 ° C.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása