Észak szépségének szőlője

  • Szerzői: FGBNA FEDERAL SCICIMIC CENTRE nevű és.BAN BEN. Michurina
  • Célja: Asztal
  • Bogyó szín: Fehér rózsaszínű árnyalattal
  • Íz: egyszerű
  • Csontokkal: Igen
  • Érési idő (szűrő): Nagyon korai
  • Érési idő, napok: 110
  • Fagyállóság, ° C: -25
  • Szinonimák nevek: Olga
  • Súlycsomó, g: 250

Lásd az összes jellemzőt

Az északi szépség népszerű asztali szőlője, az Olga alatt is ismert, sikerült vonzza az orr figyelmét a kiemelkedő tulajdonságaival. Megtermeszti az egyiket a kertben, nem fél a hidegtől és aszálytól, magas páratartalomtól. Az északi szépség nagyra becsült és amatőrök és szőlőművelés szakemberek.

Az eltávolítás története

A fajta megkapta az FGBNU szakembereit. ÉS. BAN BEN. Michurina 1976-ban, 1994-ig átadott állami fajták, ezután bevezetésre került az állami nyilvántartásba. Ha eltávolítják, az anyavállalatokat az északi és a taife rózsaszínben használták. A szőlő a központi fekete földterületre zúzódik. Az OLGA kezdeti nevét a házastársai tenyésztők adták, de később az északi szépségre váltottak.

Leírás

Szőlő erős ellenálló, nagy, nagyon rosszul vetözött alulról a levelekre. A szőlő jól illeszkedik, a menekülés teljes tömegének 90-95% -a. Az év növekedése 3 m. Barna szőlő, erős, erős.

Érlelési idő

A fajta nagyon korai, 110 napon belül érlelődik a 2200 Celsius fok feletti aktív hőmérsékletek mennyiségével. Átlagosan a gyűjtemény augusztus végén kezdődik.

Brozdi

Ecset kúpos, elágazó formájában átlagos sűrűségű lehet, vagy laza lehet. A klaszter középső tömege eléri a 250 g-ot.

Bogyók

Az északi szépség a gyümölcs nagy bogyók, amelyek a keféken összegyűjtött gyenge formájúak. Fehér bőr, rózsaszín árnyalattal, étkezés lédús és húsos, belül van 2-4 csont.

Íz

Általános kóstolási értékelés 8 pont. Maga a bogyó íze egyszerű, édes, a savasság 5,4 g / dm3 és a cukor aránya 160-170 g / dm3. Friss használatra alkalmas. A bőr kissé gyógynövényes íze van egy tornasággal.

Hozam

Szőlő nagy hozamú. Egy bokor összegyűjti legalább 10 kg érett bogyót.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

A fajtákat homokos és négyzetes talajokon termesztik, a megnövekedett nedvességpermeabilitás jellemzi. Ahogy nősz egy fiatal szőlőt, szüksége lesz egy harisnyakötőre. Az 1 vagy 2 lap több mint kétszerese eltávolításra kerül. A trellierek azonnal telepítve vannak, 3-4 sorban, különösen fontos, ha az árok illeszkednek.

Leszállás

Az északi szépségének optimális a bokrok leszállása a 2 × 3 m áramkör szerint, minden növénynek legalább 6 m2-es saját teret igényel. A hely kiválasztásakor a preferenciát az árnyéktól mentes napkollektorok adják. Különböző ellenjavallt szállás alföldön, valamint az északi lejtőkön vagy az utakon. A növények sorai északról délre vannak elhelyezve, így a nap folyamán a napfény maximális mennyiségét kapják.

A hideg régiókban a leszállást az árok módszere ajánlja, hogy megvédje a fagyokat. Ebben az esetben az RVA mélysége 30-40 cm-es tartományban történik. A 80 × 80 cm-es gödrökben 2 m távolságra van. A palacsinták vagy a táblák, az alsó területen való lefolyás, a zsetonok és ágak rétegei által elszenvedtek. A talaj optimális összetétele, amikor leszállás: 2-3 vödör humusz, 300 g szuperfoszfát, 5 kg fa hamu, popped kert föld.

A növények átadásának optimális határideje a nyílt földre – június 1 évtizede, amikor már nem fenyegetik a visszatérő fagyasztók. A gyökereket eltávolítják a csomagolásból, enyhén rázzuk, a növények a gödörre kerülnek. Ezután az árok elalszik a talajon, így körülbelül 30-40 cm maradt a szélekhez, kissé tömörítették. Minden növény 2 vödör vizet önt.

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

A keresztbeporzás nem szükséges. A fokozat a kötélvirágokat adja, biztosítva neki a korlát meglehetősen intenzív kialakítását.

Ritkítás

A gyümölcs nélküli hajtások kis százalékának köszönhetően – legfeljebb 40-45%, a szőlő vágása 8-10 héja megőrzésével történik. Bokrok formája egy ventilátor elvén, 4 fő ujjával. A rugót tavasszal végzik. A régi szőlő erősebb, legfeljebb 6-8 szem. Általában a bokornak legfeljebb 40 hajtás – 1 az ecsettel.

Locsolás

A növények bőséges öntözést igényelnek, különösen a nyár elején. A talaj ajánlott a nedves tartani. Válasszon jobb időt hajnalban vagy napnyugta után, elkerülve a levelek nedvességcseppjeit. A többiek felett ajánlott csepegtető öntözést használni a szőlőültetvényen.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

Az északi szépség az, bár célszerű szőlőfajtának tekinthető, még mindig óvatos gondosságra van szüksége. A bokrok gyökér és kitermelő táplálkozást igényelnek. Az első korai tavasszal jön, amint eltávolítják a védőrekereket. A szőlőültetvényen a hornyok, amelyekben a nitrogén, a potash és a foszfor-műtrágyák 50/30/40.

Közelebb a virágzáshoz, kb. 10 nap, mielőtt elindult volna, mindegyik bokor egy folyékony csirke alom oldatának vödörén hozta létre. Hozzáadunk 20 g szuperfoszfátot és ugyanazt a potash sót. Befejezi az eljárást bőséges öntözés. Etetés ismétlés után egy bogyó méretű borsóval. Érleltetésük során a bokrok érlelésük során granulátumú kálium-foszforsav keverékeket vezetünk be, valamint a nyomelemek univerzális komplexeit végeznek.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A fagyállósági mutatók alacsonyak, a szőlő ellenáll a légköri hőmérséklet csökkenésével – 25 fokos szintre. A téli igények menedékében.

Betegségek és kártevők

A betegségek ellenállása tekintetében a fajta nagyon jó eredményeket mutat. Ő érzékeny az oidiumra és a penészre, megelőző kezelést igényel a fungicid készítményekkel. Tavaszi költés permetezés kolloid kén és betörő folyadék oldatával. A szürke rothadás, a fajta stabil. A Philloxers ellen csak a déli régiókban kell kezelni, a bokrok északi részén nem csodálkozik.

A kártevők közül a legnagyobb érdeklődés ebben a fajta szőlőben mutatja a darázsokat és a horneteket. Különleges csapdákat használnak ellenük, valamint a kefék védőzsákjai.

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A fajta jól tárolt. Ha hosszú ideig a bokrokon áll, akkor még magas légköri nedvességgel sem romlik.

Értékelések áttekintése

A legtöbb tulajdonos szerint az északi tenger szőlője teljes mértékben megfelel a tenyésztők által megadott leírásnak. A fajta sikeresen megműveli még az Omsk-ben, az érés rövid idejének köszönhetően ideje, hogy hideg legyen a hidegre. A fájdalom nem túl észlelhető, és a legtöbb bokrában a kefék átlagos tömege eléri a 500 g-ot. Meg kell jegyezni, hogy a bogyó a napban egy barnás tan. Általánosságban elmondható, hogy a benyomás meglehetősen pozitív, Oroszország központi régióiban az északi szépségét még a téli menedék nélkül is termesztik.

Sok szőlő megtagadja ezt a fajtát, mivel a gombabetegségek, különösen a penész. És azt is említik, hogy a levegő magas páratartalmával, a bogyók bizonyítják a repedés tendenciáját. A rezisztens szőlő még a bokrok fölé épít, hogy megvédje a felesleges nedvességet. És nem túl elégedett a tulajdonosok egy kis cukor tartalmú.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: