19 Legjobb látnivalók Észak-Koreában

*Szerkesztő megjegyzése: Mongólia legjobb látnivalói. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánják, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

Észak-Korea a világ egyik legtitkosabb és legtitokzatosabb országa. Az északon jártak véleménye némileg ellentmondásos. A közelmúltban azonban a nemzet vezetője és inspirálója, Kim Dzsongun aktívan próbálja felkelteni a külföldi turisták érdeklődését. Sikerül-e vagy sem, és milyen látnivalókat érdemes megnézni, ha egyszer a KNDK-ba merészkedsz? Íme a 19 legjobb hely, amelyet érdemes megnézni az országban.

A világ legtitkosabb országa: Észak-Korea 19 legfontosabb nevezetessége

Jelölés hely név Értékelés
Észak-Korea nevezetességeinek értékelése 1 Kim Il Szung tér. Kim Il Szung 5.0
2 Diadalív 4.9
3 Nyugati tengeri műemlék gát 4.8
4 Keum Sung Memorial Nap Palota 4.8
5 Az amerikai kémhajó-múzeum Pueblo 4.7
6 Úttörők és iskolások palotája 4.7
7 Monsudae emlékműve 4.7
8 A hazafias függetlenségi háború (koreai háború) múzeuma 4.6
9 Népek Barátsága Palota 4.5
10 Ariran Mass Show 4.5
11 Panmunjom 4.5
12 Quezon 4.5
13 Hamheung 4.5
14 Geumgangsan-hegység (Gyémánt-hegység) 4.4
15 Pjongcsangi metró 4.3
16 Songdawon strand 4.3
17 Juche torony 4.2
18 Munsu vízi park 4.1
19 Koguryo sírkomplexum 4.0

Kim Il Szung tér. Kim Il-sung

Mérföldkő minősítés: 5.0

Kim Il Szung tér Kim Il Szung tér

Phenjan legnagyobb és legfontosabb terét Észak-Koreában az ország alapítójáról nevezték el. A Népek Barátsága Palota 75.000 négyzetméteres területet foglal magában.A történelmi és építészeti emlékhely Korea 1925 és 1954 közötti, a japán megszállókkal szembeni hősies ellenállásának állít emléket. A DaeDong folyó partja közelében található. Imam Husszein tér. A Kim Il-sung az egész ország számára fontos kulturális helyszín, és rendszeres helyszíne látványos felvonulásoknak, kongresszusoknak, táncoknak stb.

Gyakran látható a médiában szerte a világon. 2012-ben eltávolították Karl Marx és Vlagyimir Lenin szovjet vezető portréit a térről. Az észak-koreai hatóságok úgy döntöttek, hogy a koreai társadalmat nyitottabbá és függetlenebbé teszik.

Diadalív

A látvány értékelése: 4.9

Diadalív

A monumentális kapu a Moran-hegy lábánál található: aki Phenjanba látogat, nem tudja nem észrevenni a kör alakú téren lévő lenyűgöző gránit boltívet. A japán megszállókkal szembeni hősies koreai ellenállásnak szentelt történelmi és építészeti emlékhely 1925 és 1954 között. A boltív minden egyes tömbje fehér gránitból készült, és számuk Kim Il-sung vezető életének napjait jelképezi – 25500.

A boltív számos helyiséget, korlátot, liftet és kilátóteraszt foglal magába. Az azáleákat kovácsoltak az építmény boltíves kapujának övére. A boltív szövege, a forradalmi himnusz a nagy katonai vezető, Kim Il Szung tiszteletére.

A hihetetlenül magas, 60 méteres magasság és a kedvező elhelyezkedés lehetővé teszi az összes tömegközlekedési eszköz szabad áthaladását. Phenjan diadalívét a világ legnagyobbjának tartják. Másszon fel a kilátóteraszra, és élvezheti a város gyönyörű panorámáját, és még a Május elsejei stadiont is láthatja.

Monumentális nyugati tengeri gát

Látványosság értékelése: 4.8

Észak-Korea egyik legjelentősebb építménye a Tae-dong folyó torkolatát elzáró 8 km hosszú út. Ennek az útnak a szélessége elég széles 10 teljes forgalmi sáv számára. A gát összeköti a fővárost Nampho kikötővárosával. A lenyűgöző méretű pálya mellett a gát mentén egy vasútvonal és egy gyalogút is halad.

A gát megépítése az egész ország számára fontos esemény volt: a monumentális építmény kiváló minőségű öntözőrendszert hozott létre a földek számára, és megbízható védelmet nyújtott Nampho kikötőjének a folyó “szeszélyei” – az évszakos apály és dagály – ellen. A gátat három zsilipkapuval tervezték, hogy lehetővé tegye a folyami hajók áthaladását. A szigeten van egy világítótorony, amely vizuálisan egy horgonyra hasonlít. Az alján egy múzeum található, amely a Nyugati-tengeri gát hatalmas építkezésének állít emléket.

A kilátás a gátra lenyűgöző. Bárki, aki Észak-Koreába utazik, mindenképpen látogasson el ide – hasznos az emberek számára, gyönyörű, egyedi – az ország igazi vívmánya.

Olvasson tovább  12 legjobb strandok Pattaya

Geumsoosan Nap Emlékpalota

Mérföldkő minősítés: 4.8

Gimsoosan Sun Emlékpalota

Kim Il-sung életében szívesen dolgozott vidéki rezidenciáján, és gyakran látta vendégül más nemzetek vezetőit. Az észak-koreai vezető halála után fia, Kim Dzsong Il úgy döntött, hogy apja hivatalos rezidenciáját mauzóleummá alakítja át. Kim Il-sung holtteste ma a Nap Emlékpalota gránitfalai mögött nyugszik.

Észak-Korea minden évben megünnepli a Nemzeti Nap napját (április 15.), hogy megünnepelje az elhunyt, de el nem felejtett vezető születésnapját. Kim Il-sungot mindig is a “nemzet napjának” nevezték. Az emlékhelykomplexumot csak csoportos látogatókkal együtt lehet megközelíteni. A mauzóleum látogatásának öltözködési szabályzata van – diszkrét és visszafogott öltözék. Tilos a fényképezés és a hangos beszélgetés.

Amerikai kémhajó múzeum Pueblo

A látnivaló értékelése: 4.7

A Tae-dong folyó partján találta meg végső nyughelyét egy amerikai hadihajó, amely többször is behatolt észak-koreai felségvizekre. Az 1970-es években a Pueblo-t az észak-koreai néphadsereg elfoglalta Wonsan tengerparti városában. Az Egyesült Államok kísérletet tett a hajó visszaszerzésére, de sikertelenül. A két ország közötti kellemetlen incidens miatt az Egyesült Államok bocsánatot kért: az amerikai hatóságok elismerték, hogy ellenséges cselekedetet követtek el Észak-Koreával szemben.

Ma a hajó az ország egyik legszokatlanabb nevezetessége, amely meglepi a látogatókat, és büszkén emlékezteti a koreai népet, hogy bármilyen konfliktusból Észak-Korea mindig győztesen kerül ki. Az eredeti turistalátványosság és a koreai tengerészek bátorságáról szóló színes beszámoló megtekintése elengedhetetlen a pjongcsangi városnézés során.

Úttörők és iskolások palotája

A látnivaló értékelése: 4.7

Úttörők és iskolások palotája

Ifjúsági központ az észak-koreaiak fiatalabb generációja számára, hogy segítse őket kreatív tehetségük kibontakoztatásában, sportolásban és iskolán kívüli tevékenységekben. Miért az úttörő palota? Az általános iskolákban minden gyermeket beavatnak az úttörőmunkába, és a hírhedt piros sálat kell viselniük a nyakukban.

A 3000 négyzetméteres palotát múzeummá alakították át.Pjongcsangban található (Mangyeongdae kerület). Az egyik legnagyobbnak tekinthető a KNDK-ban, és a tanórán kívüli oktatásnak szentelik. Közvetlenül az emlékmű előtt jelentős méretű szobrok és két szökőkút található, amelyek 90-100 méter hosszúak. A palota 120 szobával, úszómedencével, tornateremmel és egy 2000 néző befogadására alkalmas színházzal rendelkezik. Rendszeresen látványos előadásokat rendeznek a látogatók számára a nyilvános komplexumban. A turistákat különösen a gyermekkoncertek és a gyerekek elhivatottsága nyűgözi le.

Fontos. A Mangyeongdae Iskolások Palotája nem tévesztendő össze a Kim Il-sung téren található Phenjan Iskolások Palotájával.

Monsudae emlékmű

Mérföldkő minősítés: 4.7

Monsudae emlékműve

Kim Il Szung és fia, Kim Dzsong Il észak-koreai vezetők szobrai büszkén állnak a főváros egyik dombján. Az elmúlt évtizedben a terület, amely körül az emlékműveket állították, jelentős átalakuláson ment keresztül: megtisztították, és számos új építményt helyeztek el rajta. Maguk a 20 méter magas emlékművek is megváltoztak: korábban komolyak voltak, ma a vezetők arca mosolyog.

Kim Il-sung azt mondta, hogy a szobroknak nem szabad mosolyogniuk az ő életében. A koreai hagyományoknak megfelelően azonban a halottakat mosolyogva ábrázolják. Így ma a nagy “koreai nemzet napjának” emlékműve barátságosan mosolyog, és egy szebb jövő irányába mutat – dél felé.

Az észak-koreai vezetők előtt tisztelegni kívánók mély meghajlással róják le kegyeletüket az emlékműnél. A Monsudae-emlékmű meglátogatása minden turisztikai program vagy hivatalos delegáció kötelező része.

A Nagy Honvédő Felszabadító Háború (Koreai Háború) múzeuma

Látványminősítés: 4.6

A fővárosi múzeum lenyűgöző méretű, több kiállítóteremben az 1950 és 1953 között Észak- és Dél-Korea között zajló véres háborúról szóló kiállítások láthatók. A Szovjetunió akkoriban aktívan támogatta az északiakat, az Egyesült Államok pedig a déliek oldalára állt.

A múzeum kiállítási tárgyai között számos különböző felszerelés, fegyver és katonai ruházat, sőt még orosz nyelvű plakátok is találhatók. A mély hazaszeretet és a történelem szelleme szinte minden részletében megmutatkozik ezen a helyen. Egy helyi idegenvezető (általában egy katonai egyenruhás lány) mutatja be a múzeumba látogatóknak az akkori évek kemény eseményeit, és felajánlja, hogy nézzenek meg egy filmet. A dioráma olyan egyedi képet rögzít, amelyről érdemes videót készíteni, nem pedig fényképet készíteni, vagy egyszerűen csak emlékként megőrizni az emlékeidet.

Olvasson tovább  A 15 legjobb gyógyfürdő a Krasznodar régióban

Népek Barátsága Palota

A látnivalók értékelése: 4.5

Barátság Palota

A Népek Barátságának Palotája nem több, mint egy múzeum. A Pjongcsangtól 2 órányi autóútra fekvő hegyek közé épült palota úgy néz ki, mint egy buddhista templom, egy buja zöld parkban, ahol vízesés is található. A hosszú folyosókkal, mozgólépcsőkkel és termekkel teli épületben több mint 16 500 különféle ajándékot tartalmazó egyedülálló gyűjtemény található, amelyeket más nemzetek küldöttségei vagy vezetői adtak át az észak-koreai vezetőnek.

Minden ajándék nagyon drága, némelyikük igazi műalkotás. Például egy 4,5 millió darabból készült festményt. pillangók, egy ZIS-110-es kormányzati limuzin golyóálló üveggel, egy vasúti kocsi, egy teljesen fémből készült iroda stb. A múzeum fő célja, hogy megmutassa a világnak, hogy Észak-Korea szolidáris más nemzetekkel és nyitott a népével: a palotában minden nemzeti kincs, amelyet bármely látogató megtekinthet.

Ariran tömegbemutató

A látnivaló értékelése: 4.5

Ariran tömegbemutató

Az Ariran a Guinness-rekordok közé jelölték a bolygó egyik legnagyobb szórakoztató és sporteseményét. A hihetetlenül nagyszabású és látványos show-t évente rendezik meg, és augusztus-szeptemberre esik. A világ legnagyobb befogadóképességű stadionjában (több mint 150.000 néző befogadására alkalmas), az Ariran. A Nynn-szigeti stadion szokatlan építészeti formája miatt is figyelemre méltó: gyűrűszerű boltívei vizuálisan a magnóliafára emlékeztetnek.

Az Ariran olyan nagyszabású esemény, hogy az ország teljes lakosságának közel 1%-át vonzza: több mint 200 000 tehetséges fiatalnak ad lehetőséget arra, hogy kreatívan kifejezze magát. A vendégek gyönyörűen koreografált táncokat, tornamutatványokat, mutatványokat és kaszkadőrmutatványokat, valamint hihetetlen színpadi díszleteket élvezhetnek a show alatt. Az Ariran Show – Észak-Korea igazi büszkesége.

Panmunjom

Látványosság értékelése: 4.5

Panmunjom

A hely, ahol Észak és Dél találkozik. Az 1953-as fegyverszünet helyszíne, ahol a két ország képviselői aláírták a koreai háborút lezáró tűzszüneti szerződést. A 38. szélességi kör egyazon nemzet tagjai közötti erőszakos összecsapás élő tanúsága: lövészárkok, aknák, megfigyelőtornyok és szögesdrót.

2017 végén a KNDK kormánya úgy döntött, hogy megkezdi a mérnöki munkálatokat egy árok építésére, hogy megakadályozza, hogy a menekültek megpróbálják illegálisan átlépni a demarkációs vonalat. Néhány hónappal később Észak-Korea váratlanul úgy döntött, hogy megváltoztatja politikáját: úgy döntött, hogy jelentős párbeszédet kezd Dél-Koreával egy sor kérdésről. Szintén 2018-ban (áprilisban) a KNDK vezetője először hajózott a szomszédos állam földjére. Bár a DMZ meglehetősen veszélyes helynek számít, mégis népszerű turisztikai látványosság. Panmunjom látogatásakor szigorúan öltözzön fel és viselkedjen diszkréten.

Gyeongsang

Látványminősítés: 4.5

Quezon

Kelet-Ázsia egyik legrégebbi városa, a Goryeo Királyság ősi fővárosa, a ginzeng hazája. A modern Kaesong iparosodott város és Észak-Korea egyik legfontosabb kulturális és történelmi központja. Így az ország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja is.

Számos érdekes kulturális és történelmi helyszín található itt: ősi pagodák, konfuciánus kollégiumok, templomok, palota romjai, erődök, ősi királyok temetkezési helyei és még sok más. Ami az utóbbit illeti, Gyeongsangban található a Goryeo-dinasztia koreai uralkodóinak gyakorlatilag minden sírja. De a legtöbbjük sajnos nem hozzáférhető a nyilvánosság számára.

Az egyik legérdekesebb és legjobban megőrzött sír Gongmin és felesége sírja (a Goryeo dinasztia 31. királya volt). A város leghíresebb és legnépszerűbb turistalátványosságai a Geseong Namdemun kapu és a Goryeo dinasztia múzeuma, ahol kulturális emlékek és értékes tárgyi emlékek találhatók.

Hamheung

Mérföldkő minősítés: 4.5

Hamheung

Hamheung a mongolok és a japán kalózok felett aratott győzelmeiről híres Yi Seong-gye, a Csoszon-dinasztia (14-20. század) alapítójának szülőhelye. Ez Észak-Korea második legnagyobb városa Phenjan után. Az ország ipari központja. Itt virágzott a textilipar, a gépipar és a vegyipar. A (turisztikai szempontból) érdekes helyek közé tartozik a helyi színház, a Lee-dinasztia első királyának házi múzeuma, az ásványi műtrágyakomplexum és a Tohszekan park.

A közelmúltig a város tiltott terület volt a külföldi turisták számára. Ma egy kellemes napot tölthet itt: sétáljon a városban, fogyasszon el egy finom ételt a helyi éttermekben, és élvezze a Japán-tengerre nyíló csodálatos kilátást egy, a városhatártól nem messze fekvő helyen.

Geumgangsan-hegység (Gyémánt-hegység)

A látvány értékelése: 4.4

Geumgangsan-hegység (Gyémánt-hegység)

A hegység a Koreai-félsziget keleti partján húzódik, és 1638 méter magas. Geumgangsan Észak-Korea egyik legszebb és legnépszerűbb turisztikai célpontja. Számos legenda és dal szól ezekről a csodálatos hegyekről. Bőséges, buja, élénk zöld növényzet, számos tó, vízesések, erózióban részt vett terep és lenyűgöző sziklaalakzatok – a természet igazi remekműve.

Olvasson tovább  16 A legjobb hotelek Belek városában

A Gumgangsan-hegységnek minden évszakban jellegzetes neve van. A hegyek buja nyári zöldjét Ponnesan (“zöld hegyek”) néven emlegetik. Ősszel a Geumgangsan hegyei vöröses színűek, a hegyek felszínén lévő levelek Phuongsaeng (“őszi leveles hegyek”) színűvé változnak, és a sziklák csillognak a csúcsokat borító reggeli harmatban. Ezért hívják őket Geumgangsannak (“gyémánt”).

A történelem során a koreaiak nehéz időket éltek meg, ezért az alultápláltság érzékeny téma. Még manapság is, amikor üdvözlik egymást, először megkérdezik: “Ettél már??”. Még egy mondás is van a hegyekkel kapcsolatban: “Még Geumgangsant is látni kell egy jó ebéd után.”.

Pjongcsang nagyvárosi terület

Látványminősítés: 4.3

Pjongcsangi metró

A főváros földalatti rendszerét tartják a világ legmélyebbjének (60 méteres mélységig): ideiglenes bombabiztosként is használható. A phenjani metró egyébként a legolcsóbb a világ összes működő metrója közül: a két vonal bármelyikén mindössze 5 won (0,04 dollár) a menetdíj.

Figyelemre méltó, hogy a legtöbb metróállomás semmilyen módon nem kötődik a településhez, hanem a nemzeti forradalomhoz kapcsolódó neveket visel. Számos állomás fényűző elemekkel, márvánnyal, márvánnyal és. A moszkvai metró sztálinista állomásainak és a szentpétervári metró első vonalának stílusában készült.

A phenjani metrónak saját múzeuma van (a Chongsin állomás közelében), ahol a turisták megismerhetik a földalatti történetét, valamint megtekinthetik az első földalatti állomás vezérlőpultjának makettjét.

2010-ig csak 2 metróállomás volt elérhető a külföldi turisták számára. 2014 óta a látogatók bármelyik pjongcsangi metróállomást meglátogathatják.

Songdawon strand

A látnivaló értékelése: 4.3

Észak-Korea egyik legnagyobb és leghíresebb strandja a szintén híres Wonsan város közelében, a Keleti-tenger (Japán-tenger) partján található. Az észak-koreai kormány az elmúlt években a külföldi turizmust népszerűsítette, és arra összpontosított, hogy más országokból is vonzza a látogatókat.

A koreai nemzet jelenlegi vezetője, Kim Dzsongun arról álmodik, hogy a turisztikai iparban világméretűvé válik, de tisztában van vele, hogy minden kicsiben kezdődik. A mai Songdawon Beach nagy, jól karbantartott, szelíd bejárattal a vízbe és lehetőség van kivételesen finom fagylalt kóstolására.

Juche torony

Mérföldkő minősítés: 4.2

Juche torony

Gránit emlékmű, 170 m magas, 1982-ben épült Kim Il Szung 70. születésnapja alkalmából (a második legmagasabb Phenjanban). Obeliszk formájában, lábánál bronz szoborcsoporttal (30 m magas): 3 figura, amelyek egy munkást, egy parasztot és egy szellemi munkást ábrázolnak. Azok, akik szeretnék élvezni a város látványos kilátását, az emlékműbe épített lifttel juthatnak fel a kilátóteraszra. Juche Tower – Észak-Korea legnépszerűbb nászút célpontja.

Az obeliszktől nem messze egy kellemes zöld park található. Az emlékmű északi és déli oldalán több szoborcsoport is található (3 csoport), amelyek a szocialista realizmus stílusában ábrázolják a munkásságot, a katonaságot és más szakmákat. Közvetlenül a Tadongan-folyón lévő emlékmű előtt 2 nagy teljesítményű, megvilágított szökőkút több mint 100 méter magas vízsugarat vetít.

Munsu vízi park

Látványosság értékelése: 4.1

Munsu vízi park

A legnépszerűbb hely Phenjanban a nyári hőségben. Az aquaparkot Észak-Korea Alpamare-jeként is ismerik (egy híres svájci aquapark – a jelenlegi vezető, Kim Dzsongun tizenévesen gyakran látogatta). A Pyongyang Waterpark 1994-ben nyitotta meg kapuit az első vendégek előtt. És az elmúlt években, a nép vezetőjének vezetése alatt, teljes rekonstrukción ment keresztül.

A csodálatos vízi világ 158 000 négyzetméteren terül el. . A Munsu Waterpark meglátogatása remek lehetőség a kikapcsolódásra, a medencében (beltéri és kültéri medencék) való fürdőzésre, a koreai konyha élvezetére, a helyi mászófal kipróbálására, a gyógyfürdő meglátogatására stb.

A Koguryo sírkomplexum

A látnivaló értékelése: 4.0

Goguryeo sírkomplexum

A helyszín volt az első világörökségi helyszín Észak-Koreában. 10 000 ősi sírból áll, amelyek Goguryeo korai feudális korszakából származnak – az 5-7. században Északkelet-Kína egyik legerősebb állama volt. Jelenleg azonban alig száznál kevesebbet tártak fel belőlük (KNDK és KNK területén). A sírkomplexum nagyjából minden, ami az ősi kultúrából megmaradt. Úgy tartják, hogy a sírok az állam uralkodóinak és a királyi család tagjainak sírjai.

A sírokban egyedülálló falfestmények találhatók, amelyek a kor mindennapi életét mesélik el – a művészet elismert remekművei. Maguk a sírok az ókori állam magas technológiai fejlettségét jelzik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: