Gelios szőlő

 • Szerzői: Krainov Victor Nikolaevich
 • Célja: Asztal
 • Bogyó szín: rózsaszín
 • Íz: Muscata
 • Csontokkal: Igen
 • Érési idő (szűrő): Korai
 • Érési idő, napok: 110
 • Fagyállóság, ° C: -21
 • Súlycsomó, g: Legfeljebb 1500 vagy annál több
 • A virág típusa: Oboy

Lásd az összes jellemzőt

Növelje az asztali szőlőt a webhelyén minden kertész álma. Az oroszországi középső csík esetében ez a ritkaság és a tulajdonos büszkesége. Megközelítés Az álom megvalósításának segíti a szőlőszőlő helios – egy termés, elég hidegálló, ízletes és hihetetlenül szép.

Az eltávolítás története

Látványos szőlő- és népi tenyésztő. N. Cherryov sok szőlőfajtát hozott csodálatos jellemzőkkel. Az egyik legjobb – Helios fajta vagy Arcadia rózsaszín, akinek szüleit Kishmish Nakhodka és Arkady választották.

Leírás

Táblázat hibrid a nehéz ellenállóképes és magkultúrájában. Arkady szülőformájából, a hozam és az íz, a rózsaszín bogyók – egy új hibrid megkülönböztető jellemzője. Barna szőlő hordók és szőlők, gyorsan felnőnek, jelentős összeget foglalnak el a telken. Fiatal lövések könnyebb, arany, csomókban – Burgundia. Lapos lemez kerek, telített sötétzöld színű, erősen kiejtett osztály a pengéken.

Erős növekedés és erőteljes hajlítás lehetővé teszi, hogy Helios-t használjon díszítő és kertészeti utcákban, ívek, teraszok. Szüret:

 • Izcade ízlés;

 • hozam;

 • kora;

 • jó immunitás;

 • Szállítási és hosszú távú eltarthatóság;

 • a gyümölcsök gyakorlása és repedése hiánya;

 • magas piacképesség;

 • Az OSMA nem sérült meg.

A hátrány a szokásos öntözés és etetés fajtáinak szükségessége.

A fajták teljesen érlelődnek a szezonban, a dugványok jól gyökerezik és kompatibilisek.

Érlelési idő

Helios utal, hogy a szőlő a korai érési időszakban – 110-115 nap, hogy összegyűjtse az első aratás a déli régiókban az ország első évtizedében augusztus a mérsékelt éghajlati övezetben – az augusztus végén szeptember elején. A tapasztalt kertészek szeptemberig hagyják, kedvező időjárással. Ez a bogyók nagyobb cukorságához vezet, a szőlő jobban öregszik.

Brozdi

Nagy, kúp alakú, közepes laza, súlya elérheti az 1,5 kg-ot. Átlagos tömeg 600 és 900 g között. A kefe szőlője lazán szomszédos, de a méretcsillapításuk miatt sűrűnek tűnik.

Bogyók

Nagy, ovális, sűrű rózsaszín bőr, nem hajlik a repedés, a mérete majdnem egyforma a kefe 30-35 x 22-24 mm, súlya legfeljebb 15 g tömegű. A hús sűrű, hús-lédús, 2 csonttal és bőrrel enni. Ne jelenjen meg. Legfeljebb 16% cukrot tartalmaznak, legfeljebb 6 g / l savakból. A Gelios szőlő ajánlott friss, bort, gyümölcslét, komposztot.

Íz

Érdekes, harmonikus, kifejezett muscat ízzel, könnyű gyümölcsök és virágos jegyzetek érezhető. A cukor felhalmozásának mértéke magas. Gyümölcslé színes.

Hozam

A gyümölcsözés időszakában a hibrid 2-3 év alatt érkezik. A Helios a magas hozamú fajtákra utal, az egyik bokorból akár 15 kg-ig is előállítható, illetékes gondozás és kedvező időjárási viszonyok miatt.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Helios igényes talaj, meleg és nedvesség. A talajnak könnyűnek, laza és táplálónak kell lennie. Savaság 4,0-8,0 ph.

Növekszik egy erős és produktív szőlőt egy napos, hideg széltől. Ragyogó szőlő, a déli vagy délkeleti fal mentén ültetett. Sylopal bokrok sok helyet igényelnek, így a köztük lévő távolságnak vagy a szomszédos növénynek legalább 2,5-3 m-nek kell lennie.

A hibrid termesztés agrotechnológiája a kitermelés finomított alkotói elérése érdekében:

 • Öntözés – tavasszal, egy alacsony téli tél után, stabil meleg hőmérsékleten, előtt és után virágzás, gyümölcsök kialakulása és betakarítás után;

 • A takarmányozás – ásványi műtrágyák tavasszal, szerves tavasszal és ősszel kerülnek;

 • Mulching – megvédi a talajt a bokrok alatt szárításból (száraz zúzott fű, szalma, fűrészpor);

 • tavasszal vágva azzal a céllal, hogy korlátozza a szőlő jövőbeni terhelését;

 • A felesleges zöld hajtások és levelek eltávolítása a növekvő szezon alatt.

A szüret nem ajánlott, csökkentheti a gyümölcsök minőségét és cukortartalmát. A norma, amelyet követni kell – 30 l / m2 a szőlőültetvényen. Őszi öntözés – akár 50 liter per növényenként.

A virágzó szőlő korai időzítése miatt a tavaszi fagyok visszatérhetnek a virágok halálához és a korlátozáshoz.

Leszállás

Tavasszal és ősszel hagyja ki a helios szőlő palántáit. Az üzem rugóját a periódusba + 10 ° C-ra ültetjük, a levegő hőmérsékletének legalább 15 ° C-nál alacsonyabbnak kell lennie. Annak érdekében, hogy ne kockáztasson értékes ültetési anyagot, akkor jobb, ha időt vár, amikor a fagyok fenyegetése. Összességében 2 héttel a hideg és a fagy kezdete előtt lehet szállítani.

A gödrök vagy árkok ültetése előre készül, ugyanakkor a Trellis épül. A növényi szőlő vágható vagy palánták.

A kirakodások szabályai:

 1. A lyuk 25 cm mélységgel ásni;

 2. A talaj felső termékeny részét 15 cm mélységben eltávolítjuk, a gödörben lévő talaj laza a lapát kívánt mélységén;

 3. A lyukon lévő lyukban 2 van berack, elaludt, hogy a felső szem a földszinten vagy valamivel magasabb;

 4. Víz meleg víz.

A palánták leszállásakor:

 1. A pubokat 80×80 cm méretűek;

 2. Az alján a gabonafélék vagy kavics vízelvezetése van elrendezve, a gödör déli oldalán zárja le a csövet, amelyen keresztül a víz áramlik a növény gyökereire;

 3. Az ásványi műtrágyákkal (szuperfoszfáttal és káliummal) kevert talajterméket, komposztot adunk a vízelvezető réteghez;

 4. A csemeték közelében a csapok megvásárolhatók, amelyekre a menekülés kötődik.

Ha a Helios hibrid több mint 3 palántát egy sorban leszáll, jobb, ha 80 cm mélységű árokat és legfeljebb 1 m szélességet rendez. A termékeny párna az árok teljes hossza mentén alakul ki. A leszállás után a fiatal növényeknek rendszeres öntözésre van szükségük, a felső réteg lazítója és a mulogálás.

.T01_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 40%; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 20px; } .T01_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 60%; } .T01_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T01_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; Padding-balra: 20px; Szöveghez igazítás: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T01_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T01_item_image img, .T01_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t01_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item A, .T01_main A {szín: # 3d8901; } .T01_main_text, .T01_item_text {szín: # 333; } .T01_item_ather {margó-top: 20px; } .T01_main_btn {margó-top: 15px; } .T01_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T01_main_btn a: Hover {háttér szín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_BTN A: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; }

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Helios a hengerelt szőlőfajtákra utal, ez azt jelenti, hogy a speciális beporozási eljárásokat nem szabad elvégezni. A beporzás a szél, rovarirtók. A sikeres bogyó kötéshez meleg időjárás szükséges, a virágzás során a csapadék és a visszatérő fagyasztók hiánya.

Ritkítás

Minden tavasszal tartják, célja, hogy megakadályozza a szőlő túlterhelését, így a növényeket levágják, így 35-38 szemet hagynak minden bokorra. A növekvő szezon alatt rendszeresen eltávolítja a felesleges zöld hajtásokat.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A Helios hibrid elég fagyállónak tekinthető, képes -21 … 23 ° C-os hőmérsékletet viselni, ez elegendő az Oroszország déli régióiban sikeres szőlőtermesztéshez. A középső sávban és a növény északi részére télen kötelező menedéket igényel. A szőlőterületeket a földre helyezzük, és különböző típusú padlófajtákkal vannak lefedve, a lombozat fenyőszalaggal.

Betegségek és kártevők

Heliosnak van egy nagyon jó immunitása az Oidium, Mildu – 3,5 pont. A filox és a tengely rosszul sérült.

.T01_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 40%; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 20px; } .T01_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 60%; } .T01_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T01_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; Padding-balra: 20px; Szöveghez igazítás: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T01_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T01_item_image img, .T01_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t01_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item A, .T01_main A {szín: # 3d8901; } .T01_main_text, .T01_item_text {szín: # 333; } .T01_item_ather {margó-top: 20px; } .T01_main_btn {margó-top: 15px; } .T01_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T01_main_btn a: Hover {háttér szín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_BTN A: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; }

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A hibrid hosszú ideig tárolható a hűtőszekrényben vagy a pincében. A pincében a szőlőt fa dobozokban tárolják a résekkel, jobb, ha az alján lévő halászfákot öntjük. A szünetek egy réteg által halmozódnak, hogy ne kerüljenek kapcsolatba. Segít a bogyóknak, hogy megőrizzék a szalma hamujaikat. Tárolja a szőlőt, lóg egy vezetékes vagy fából készült sínen, ebben az esetben a csokorot a szőlő szeletével vágják össze – meghosszabbítja a termés eltarthatóságát.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: