Hogyan kell átültetni a körtét?

A körte számos kertész egyik kedvenc tenyészete, akik tiszteletben tartják a kertben. De ez megtörténik, hogy a körte átültetni kell. A cikkben, mondd meg nekem, hogyan kell igazítani, hogy ne zavarja meg a fa felforrása időzítését.

Milyen korban transzplantizálható?

Nyilvánvaló, hogy a fiatalabb palánták (1-3 év), annál jobbak fognak szenvedni “stressz” miatt az átadása az új élőhelyre. Egy kicsit nehezebb ez az adaptáció a fákban 3-5 évig, és nagy terhelésnek kell viselnie a felnőtt növényeket.

Ez annak köszönhető, hogy már létrehozták a gyökérrendszert, és az ásáskor nagy veszélyt jelentenek annak károsítására.

Nemkívánatos átültetni az egyik helyről a másikra, csak egy közelmúltban ültetett falu. Nem sikerült megérteni, a palánta elveszíti teljesen mentességet egy új leszállással, és meghal, vagy hosszú ideig visszanyeri.

Időzítés

A fiatal palánták átültetésének legjobb ideje tavasz. Ez megtörtént, miután a hó leesik, és elkezdte a folyamat kialakulását, és a vese megjelenését. De a falu Preluch lehet ültetni, és ősszel: ősszel transzplantáció, október végén a november elején – november elején.

Elméletileg a leszállás télen termelhető súlyos fagyok hiányában, de jobb, ha ezt a gyakorlatban nem teszik meg. A gyökerek még mindig fagyaszthatók. Tél – még mindig kiszámíthatatlan évszak.

A pálya helyének kiválasztása és előkészítése

Válasszon ki egy helyet, hogy átültethesse a körte átültetését, hogy ellenálljon ennek a folyamatnak, és vigyázzon egy új élőhelyre. Először is, termékeny talajra és védelemre van szükséged a tervezetekkel szemben. Ha azonban a szomszédos fák árnyékolják, az egész erejét a magasság növekedéséhez fogják küldeni, és nem a könyvkészlet gyümölcs vese.

Apropó, Jobb, ha ugyanazokat a körtefákat veszik körül, akkor más fajták is vannak – szükség van a beporzásra.

Ne szálljon ki egy körte közelében bármilyen helyhez kötött kerítések vagy épületek (ebben az esetben tanácsos a távolságot 5 m-ben megfigyelni).

A leszállópályák mélysége függ a felszín alatti vizek, a talaj összetételétől, az állomány típusától. A hagyományos normál körülmények között egy lyukat készítenek a csemeték gyökereire. A szívó- és szublinos szerkezetben ásni egy lyukat 1 méteres mélységig és átmérőjű, legalább 2 méter.

A PEAR WOOD átültetésére szolgáló előkészítés egy hónappal a leszállás előtt kezdődik. A szokásos gödör méretei – 0,7 m mélységben és 0,9 m átmérőjű, ásni egy ilyen mozdulatot. Az alján egy laza alapítvány létrehozása, a lapát, a talaj megszakítása.

Ha agyaganyagról beszélünk, akkor a vízelvezetés agyag formájában történik, törött téglák. A kirakodási lyukhoz a műtrágya hozzáadódik: komposztot egy pohár szuperfoszfáttal, nem lesz extra és fa hamu.

Ha meg kell nyomnia a talajt, akkor a következőképpen engedélyezettek: 10 liter vízben oldunk 2 csésze bolyhos (mész), és öntsük az elegyet a lyukba.

Ha leült egy körte a talajvíz helyén, legalább 1,5 méterre, akkor meg kell építeni egy leszállási gödör a halomból, és készítsen egyfajta hegyet.

Technológiai transzplantáció

Mielőtt átültetné a körte egy másikat, egy új helyet, meg kell engednie a fát legalább a vízben, hogy kitöltse a nedvesség elvesztését. Ezt az eljárást különösen akkor követték el, ha a vetőmagot a leszállás előtt korábban ásották.

A technológiai transzplantáció a következő.

 1. A körtefa a föld földjével együtt ásni, és nem rázza meg a talajt a gyökerekhez.
 2. Allone hosszú rizómák vághatják és feldolgozhatják ezeket a helyeket szénrel (fa vagy aktiválva).
 3. Az elkészített lyukban egy kis emelkedés van kialakítva a központban a gyökérrendszer jobb elosztásához a gödörben.
 4. Felrobbant egy körte a gyökér nyakára.
 5. Teljes leszállási öntözés, hogy megszüntesse az ürességet a rhizm között.

A következő szezonban ajánlatos nitrogén adagolót adni 3 év elteltével, majd minden szezonban az ásványi összetétel táplálása. A szerves nem több, mint 3-4 év alatt.

Későbbi ellátás

Gondozás – a palánták fontos eleme. E tekintetben figyeljen a vágási eljárásra: tegye mind a kirakodás előestéjét (a korona elvékonyodását), mind az átültetés idején (megszabaduljon a száraz ágaktól, a sérült alkatrészektől, és lerövidítsék, ami azt is lerövidíti, hogy mi vezet a kürt a korona).

Megfelelő vágás – annak a ténynek a kulcsa, hogy a körte gyorsabbá válik, és alkalmazkodik az új feltételekhez a további növekedéshez és gyümölcsözéshez, és nem fog felesleges elágazást.

Az ellátás további tevékenységei között fontos, hogy megfeleljen a talaj nedvességtartalmának (időben történő öntözés) és a hő kialakítása előtt, hogy zavarja a törzset.

A tény az, hogy A körtefa kéregét napsütésnek vetjük alá, így mészrel kezeljük, vagy nemszövött anyaggal süllyesztve. A tavasz megengedett vegyi anyagokkal permetezhető, hogy elkerülje a különböző kártevők körteinek invázióját.

Lehetséges problémák

Ne tegye át a fertőzött körte betegségeket és kártevőket. kívül Elvesztheti a fát, még mindig fennáll a veszélye annak, hogy megfertőzzük a talajt, vagy közel más növényekhez.

Az átültetés alapszabályának be nem tartása esetén a palánták lassúak vagy idővel és szárazak lehetnek. Íme néhány ok, amennyiben a negatív következmények lehetségesek:

 • Leszállni körte egy másik fa helyére a megfelelő talajfeldolgozás nélkül (bármely növény a gyökérmaradékot fertőzött kisüléssel hagyja);
 • Leszállás a rossz gödörbe (nem lehet szűk, a gyökerek szabadon illeszkednek benne);
 • Helytelen A gyökérrendszer gyökerezése (és a gyökerek külső gyökerei rossz, de a túlzott tömítés a talajba is súlyosan befolyásolja a fa fejlődését);
 • A gyökerek túlzott “fodrásza” (lehetetlen megérinteni a középső rudat, csak a rothadt és sérült gyökerek, oldalsó – enyhén vágott le);
 • Nem megfelelő öntözési technika (a szlog nem kell a csomagtartóban elhelyezkednie, a víznek a ordító körbe kell áramolnia).

  A szakemberek azt tanácsolják, hogy ne tegyenek körte gyümölcsöt az első szezonban egy transzplantáció után – ez is lehet a növény rendellenes fejlődésének. Az első évben a fát rögzíteni kell, a kertész erőiben, hogy ilyen gondoskodást szervezzen, hogy az ezt követő körte sok éven át illatos gyümölcsökkel elégedett legyen.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: