Hogyan kell csípni az uborkát?

Ha növekszik a nyári házban, emlékezni kell arra, hogy ez a kultúra különleges ellátást igényel. Szüksége lesz a rendben. Ma beszélünk arról, hogy miért van szükség ilyen eljárásra, hogyan kell teljesítenie.

Hogyan kell csípni az uborkát?

Az eljárás szükségessége

A paging fontos kezelés az uborkák számára. A következő célok elérése érdekében történik:

  • a termelés növekedése;
  • A keserűség hiánya érlelt gyümölcsökben;
  • Női virágok oktatása.

A kereshető lehetővé teszi, hogy teljes nagy betakarítást kapjon. De érdemes megjegyezni, hogy szükségessége a növény sajátosságaitól és sajátosságaitól függ.

Hogyan kell csípni az uborkát?

Ezek a manipulációk szintén hozzájárulnak a gyökér vegetációs rendszer kialakulásához. Lehetővé teszik a kirakodásokat, hogy kb. Az ültetvények is elegendő mennyiségű fényt kapnak. A forgácsolásnak köszönhetően a tápláló gyümölcslé sokkal aktívabb a tetején, ami miatt a zöldségek gyorsabban érnek. A bokrok kialakulása és csúcsa lehetővé teszi, hogy nagyobb számú palántákat helyezzen el.

A csípés nélkül a kultúra sok erőt fog gyakorolni, hogy kiürítse. Ennek eredményeképpen a gyümölcsök túl kicsiek lesznek, elveszítik ízlését. Érdemes megjegyezni, hogy az eljárást mind a nyílt talajban, mind az üvegházhatású struktúrákban kell elvégezni.

A szeptember lehetővé teszi a nagy és egészséges gyümölcsök kiváló ízlést. De érdemes megjegyezni, hogy ha szükséges a lombozat megőrzése. Végtére is, pontosan nagy számú hasznos és tápanyag, amely továbbra is zöldségekre fog menni az érlelés folyamatában.

Oldalak különböző

Meg kell jegyezni, hogy az idéző ​​áramkör jelentősen eltérhet különböző fajtákon. Tekintsük a következő lehetőségeket.

  • Csomagrajz az rovarirtó fajtákhoz.
  • Algoritmus az öngyűjtő fajokhoz.
  • Algoritmus a parthenokarpiai fajták javítására.

Hogyan kell csípni az uborkát?

Hogyan kell csípni az uborkát?

Hogyan kell csípni az uborkát?

Az első lehetőség gyakrabban fordul elő, és klasszikusnak tekinthető. Körülbelül 50 cm-es szárral, minden olyan oldalsó hajtások, amelyek a 6 lap alatt vannak, levágnak. Ezt “vakító zónának” nevezik.

Amikor a bokor hossza körülbelül 1 méter hosszú, csak egy zerovy tartja meg az oldalirányú felvonulásokat. A többi többi részét darabonként eltávolítjuk az első lapon.

Ha a hullámhossz hossza 1-1,5 m-en belül változik, akkor lehet megmenteni négy olyan menekülést, amelyen 2 levélben vagy 2 kötszerrel rendelkeznek. Ha a fokozat több mint 1,5 m-nél növekszik, akkor óvatosan át kell kerülni a támogatáson, majd a 4-es objektum felett, hogy négy oldalirányú folyamatot végezzen.

Hogyan kell csípni az uborkát?

Hogyan kell csípni az uborkát?

Amikor a szár és a talajfelszín vége közötti távolság körülbelül 60 cm lesz, a fő váll tetejét is látni kell. Az ilyen fajták esetében néha egy másik rendszert használ, amely a következő lépéseket tartalmazza:

  • A központi szárat 5-6 lap után szivattyúzzák, majd mindannyian fogékonyak;
  • Az oldalsó oldalsó levelek 60 fokos szögben vannak elhelyezve a központi szárhoz képest, míg az összes extra bajusz és lépés szépen levágódik;
  • hajtásokat, amelyek az árkokat kapják, akkor megcsonhatsz, majd csíphetsz.

Mindkét rendszert egyaránt hatékonynak tekintik.

Sok kertész az eljárás alatt követi a következő szabályt: Minél magasabb a növényzet, annál nagyobb a húrok száma, a levéllemezek, a hajtások megmenthetők.

Hogyan kell csípni az uborkát?

Ezután figyelembe vesszük egy részletes sémát az önszennyezett uborkát. Először el kell távolítania az első három sebet, amelyek a fő száron vannak kialakítva. Az oldalirányú folyamatok növekedésének ösztönzéséhez a növényeket a fenti hatodik lap szintjén eltávolítják.

Az oldalirányú feldolgozáskor a szeptembert úgy hajtják végre, hogy mindegyikükben mindegyikükben 3-4 sebes marad. Ezután minden új menekülés a merülési eljárás után a támogató struktúrákhoz kapcsolódik. Meg kell tenni annak érdekében, hogy elkerülje a plexing menekülését.

Rendszerint csak a késői öngyűjtött fajták szükségletei vannak a kiválasztásban. Minden más fajta képes lesz normálisan növekedni és fejleszteni és anélkül.

Hogyan kell csípni az uborkát?

Most elemezzük, hogyan kell megcsípni a ParthenoCarpic kultúrákat. Az első négy levél szinuszokkal kezdve a hajtásoktól mentes, és virágokkal eltávolítják őket.

A 6-7 lapon lévő sinusokban csak körülbelül 20 centiméterrel maradtak. A negyedik eljárással megjelenő alkatrészeket 40 cm-es távolságra kell lemeríteni a bázisuktól, a következő négy részből 50 centiméterre kerülnek. A fő szárat csak akkor, ha hat több fiatal levelek nőnek fel.

Meg kell jegyezni, hogy a hibrid fajok (F1) szintén el kell távolítani az ebből eredő bajusz eltávolításához és a szinuszok lépéseit. A fennmaradó folyamatokat gondosan elválasztani kell egymástól. Mindegyikük támogatja a támogatását. Ez lehetővé teszi, hogy elkerülje a szövés.

Vannak olyan hibrid fajták, amelyek egyáltalán nem szükségesek. Ezek a fajok az üvegházhatások nagy sűrűségű üvegházhatású és üvegházhatású struktúrák termesztésére szolgálnak. Ezek a növények nem növekednek oldalirányú hurkok. Van egy csokor gyümölcsük, ez így van időnként növeli a hozam szintjét. Az ilyen hibridek közé tartoznak az uborka Valaamsky, “csokor”.

Ne csípje meg és határozza meg az uborkák fajtáit, mert eredetileg a szárak korlátozott magasságát, az oldalsó hajtások minimális számát jellemzik. Az eljárás ebben az esetben súlyos túlterheléshez és a növényzet megszakításához vezethet az érett zöldségek súlya alatt.

Hogyan kell csípni az uborkát?

Hogyan kell csípni az uborkát?

Hogyan idézzük a különböző helyeken?

Érdemes megjegyezni, hogy a szegmentációs eljárás a kultúra kultúrájától függően változhat.

Nyílt talajban

Általában a nyílt talaj körülmények között rovarirtó kulturális fajtákat termesztenek Ebben az esetben figyelembe kell venni a fentiekben figyelembe vett sémát. De emlékezni kell arra, hogy az eljárás megkezdése előtt számos fontos eseményt kell teljesíteni.

A leszállás közelében, meg kell oldania az alvót. A növényzet alsó oldalán a virágzat előre eltávolított, oldalsó hajtások.

A fiatal palántáknak pár héttel kell kötniük a nyílt talaj tervezését követően. Ne felejtsük el a szövés létrehozását, erre a célra meg kell vágni a hatodik lap tetejének tetejét.

Ne vágja az egészséges levéllemezeket. Végtére is, akkor a fontos tápanyagok nagy része. Csak sérült és betegek vágása. Ha a szárak túl rövidek, akkor jobb, ha nem adnák hozzá.

Templomban

Most figyelembe vesszük az üvegházhatású körülmények között termesztett leszállások szegmentálásának jellemzőit. Ilyen struktúrákban az öngyűjtő és a parthenokarpiai uborkák, különböző hibridek, számukra a szegmensek megfelelő szegmenseire használják, amelyeket korábban figyelembe vettek.

Az üvegházakba tartozó kultúrák gyakran korlátozott számú helynek köszönhetően lesznek lesznek, ezért a vásárlást és az üvegházakban lévő gőzölést gyakrabban kell elvégezni, mint a nyílt talajban.

Ebben az esetben lehetetlen elfelejteni, hogy ebben az esetben nem szükséges késedelmes az eljárással. Ha a bokrok folyamata már elérte a 20-25 centiméter hosszát, és a manipulációkat még nem hajtották végre, akkor nem szabad egyáltalán elvégezni, mivel minden tápanyag sikerült elnyelni.

Hogyan kell csípni az uborkát?

Az üvegházhatású uborka szüksége lesz egy harisnyakötőre. Ez az üvegházhatású vagy üvegházban a leginkább racionális felhasználási helyet fogja tenni, nagymértékben egyszerűsíti a bokrok csípését. Jobb, ha egy egész rendszert olyan tartóeszközökből és vezetékekből áll, amelyekhez az uborka csatlakozik. Az üvegházakban való szakácsot alacsony páratartalom mellett kell végrehajtani.

Ne felejtsd el ezt Közvetlenül a szegmensek után a növénynek bőséges öntözésre lesz szüksége meleg ellenálló folyadékkal. De lehetetlen kiönteni a víz fiatal szárakat az alján. Az öntözés után 30-40 perccel is ajánlott a bokrok körüli földet fonni, ez lehetővé teszi a gyökérrendszer oxigénnel.

Hogyan kell csípni az uborkát?

Külön, érdemes szétszerelni, mivel az első alkalom, hogy elvégzi az uborkák izzadását, amelyet az ablakpárkányon termesztenek, az apartmanok erkélyén. Először vegye figyelembe a szabványos algoritmust az ablakpárkányon termesztett növények számára.

Ebben az esetben várni kell, ha a kultúra eléri a 10 centiméter magasságát. Ezt követően az egész új pigery eltávolításra kerül. A lombok cipőkjében szépen vágják le a lépcsőket és a sebeket, hogy az ötödik laphoz.

Az ötödik lap után csak lépéseket kell eltávolítani, a seb felfelé. 10 levélben csak 1 léptetőszert kell hagyni, a műveletek ismét megismétlődnek, a növény teljes magasságában mozognak. Ennek eredményeként az ablak tetejének emelkednie kell 3-4 gyümölcságazat.

Hogyan kell csípni az uborkát?

Ezután fontolja meg, hogyan kell végrehajtani az ilyen eljárást, ha növekszik az erkély hazai uborka. Ebben az esetben először el kell távolítania az összes olyan folyamatot, amelyet a hatodik lap után alakítottak ki. Amikor a fiatal palánták kissé nőnek és elengedik az oldalsó fordulatot, csak egy erős folyamatot kell hagynod.

Ezután az alapot a zsinegen rögzítik. A bajusz és a levelek alsó oldaláról. A hét folyamán, majd szükséges lesz az oldalról és a sertésből származó hornyok felülvizsgálatára.

Ha az erkélyes palánták elérhetik a mennyezetet, meg kell távolítania a növekedési pontot. Amikor az oldalsó szárak megjelennek, eltávolítják őket, csak kettőt hagynak az ellenkező oldalról. Amikor 50 centiméterrel nőnek, két lapra kell lerövidíteni őket.

Mindenesetre emlékezni kell arra, hogy az egyszerűbb szegmensek esetében a 30-45 centiméteres bokrok közötti távolságot kell hagyni, ha egy nagy kapacitásúak. Ne feledje, hogy a harisnyakötő fontos szerepet játszik. Jobb, ha a leszállást követő 10 és legkésőbb 15 nappal korábban nem végez.

Hogyan kell csípni az uborkát?

Lehetséges hibák

Sok fiatal kertész engedélyezi a különböző hibákat az uborka szegmensek vezetése során. Szóval, egyesek eltávolítják a rovar-ivóföldi növények kiürülését. Ezt kategorikusan lehetetlen. A beporzás, a férfiak és a női virágok egyidejűleg.

A hajtások vágásának folyamatában el kell hagynia a szár kis fragmensét (kb. 5 milliméter). Ellenkező esetben, ha új sérülésekkel fertőzött, az összes üzem egyszerre különböző fertőzéseket szenved.

Sok kertész az ilyen manipulációkat napsütéses időben végezzen napközben. Ha eljárást hajt végre a nyitott talajban, akkor ezt a világos és száraz időjárást választja. A túlzott páratartalom szennyeződést okozhat fertőzésekkel. Jobb, ha a kora reggeli órákat megcsípjük az uborkákat. Az új sebek este már képesek késleltetni. Éjszaka, a szerves alkatrészek képesek lesznek ösztönözni a hajtások növekedését.

Hogyan kell csípni az uborkát?

A növekedési pontok fikcióját a legjobban egy speciális élesített eszköz (egy secateur, írószer kés) végzi. Azt kell előre meghatározott fertőtlenítőszerek, hogy ne fertőző növényzet. Minden szakasz is rohadt szénnel megszórjuk.

Ezenkívül sok kertész a manipulációk folyamatában elkezdi feldolgozni a sárgás és sérült lemezlemezeket. Ne szükség van rá. Jobb, ha azonnal levágják a kerti eszközt, hagyjuk a bokrok csak erős és egészséges zöld részeket.

Néha a növények vágása után kevés kempel van, ez is lehetetlen erre. Ellenkező esetben a Mildewing harmat a jövőben növényzetben alakulhat ki, ami nem ad helyesen a fiatal csontokat.

Hogyan kell csípni az uborkát?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása