Hogyan tárolhatom az északi hagymát a földre?

A navigáció íj, amely a gyűjtemény után hosszú távú tárolásra van szüksége, nem mindig “él” a tavaszi leszállás pillanatáig. Azonnal minden vető anyag ritkán elveszett, de a kiválasztás jelentős lehet. Természetesen az ilyen helyzet domináns oka nem megfelelő tárolás.

Hogyan tárolhatom az északi hagymát a földre?

Hogyan tárolhatom az északi hagymát a földre?

Kiképzés

Olyan hely, ahol a sevok várja az óráját, tökéletesen szellőztethetőnek kell lennie. A hőmérsékletnek állandónak kell lennie, ugrás nélkül, ellenkező esetben a hagyma megszünteti, vagy éppen ellenkezőleg, túlmelegedések, és ez már automatikusan megfosztja a kilátásait.

Fontolja meg, hogy mi szükségszerűen szerepel a Luke-Sevka előkészítésében.

 • Vetőmag kiválasztása. Nem mindig veszi a termését, gyakran vásárol. Vásárláskor figyelmet kell fordítanod a Sevka nagyobb sűrűségére, a héj természetes árnyalatára. A felületet nem lehet deformálni, gödrökkel és mélyülésével.
 • Nincs kellemetlen szag. Ha rothad, akkor azonnal elkapta. Ez vagy betegség, vagy az ásás után elégtelen szárítás, vagy a közlekedés problémái: a rothadás okai sokat. Egy világos: egy ilyen íjat már nem alkalmazzák.
 • Az illetékes kiválasztás csak természetes világítással lehetséges. Ha a fény nem elég, kihagyhatja az egyik forgó izzót, amely a közeljövőben megfertőzheti sok másot.
 • Ha az északi termesztést önmagukon termesztik, miután elidegenél, meg kell rázni az összes földet, majd megszárítjuk. A gyökereknek teljesen száraznak kell lenniük, festettek. Az új folyamatok nem lehetnek.
 • Szárító hagymák egy szobában normál páratartalommal és jó légáramlással. A szárítási hőmérséklet nem haladhatja meg a 32 fokot. És általában egy hét szárazra megy.
 • Szükség esetén a SEAW szárítása után A nap folyamán 40 fokig is felmelegedhet.

Röviden, ha az íj megvásárolása után, akkor a vásárlás után túl késő lesz, hogy észlelje a vetőmag hibáit. A vásárolt hagymát tárolásra küldjük, ahogy megvásárolják.

Hogyan tárolhatom az északi hagymát a földre?

Hogyan tárolhatom az északi hagymát a földre?

Szükséges hőmérséklet

A leginkább elfogadható hőmérséklet + 20-25 fok: Ilyen körülmények között az íj nem fog csalódni, hanem nem túlmelegszik. A kirakodás idején jó állapotban lesz. Nos, ha a levegő beltéri páratartalma van 50-75%. Ha a levegő száraz, akkor a magokat szárítják, és a nedvesség kopásának rothadással és szikrázással van.

A tárolási módszerek áttekintése

Számos közülük vannak, de leginkább a hideg és meleg módszerek kiemelése. Mindegyikük kényelmes, és ha az illetékes használat is teljesen biztonságos.

Hideg

Mielőtt használná, határozottan felmelegszik egy és fél +35 fokos hőmérsékleten. Ezután az ilyen íjat a hűtőszekrényben tárolhatjuk (ha a hely lehetővé teszi) a zöldségek rekeszében. Ha a vető anyag egy kicsit, és az egyik kioldható egy rekesz, akkor ez a legjobb megoldás. De jobb, ha az északi értéket az alagsorban tárolják. Feltéve, hogy a száraz.

Hozzávetőleges hőmérséklet hideg tárolási módszerrel – 0 és +4 között. És csak a vödörre küldheted az íjat, ahol a fűrészpor réteg előre fizetett. A baglyok a Sevka tetejére kerülnek. Kiderül, hogy az alulról származó tengerek a meleg “szőrme kabátban” lesznek. A tartály minden bizonnyal egy fedéllel zárva van, egy földes lyukba kerül, amely a vödör felett 20 cm magas.

A vödör a gödörben megszóródik a földön. És így tavasszal áll a hidegben.

Hogyan tárolhatom az északi hagymát a földre?

Hogyan tárolhatom az északi hagymát a földre?

Meleg

Ez az otthoni tárolás, szobahőmérsékleten. De itt még fontosabban páratartalom: az optimális mutatónak 50% -ra kell lennie. És nagyon fontos Távolítsuk el az éles csepp hőmérsékletet. Azok, akik a lakásban élnek, de egy magánházban, és földalatti, jobb, ha ott küldjük a vetőmagot. Általában cipődobozokba öntjük, és sötét és száraz helyen helyezkedik el. Ha a minta nem, de van egy tároló (és apartmanokban), akkor az íj tárolható ott. A legfontosabb dolog az, hogy a tárolóhelyiség szintén száraz és hűvös mértékben van.

Egy másik állandó Lukács tárolóhely – tér az ágy alatt. Ez ravasz és ergonómiailag, mert szinte mindig ez a tér üresjárat, nem elfoglalt semmit. És az íj, amely a leszállás előtt ott lesz tárolva, biztosan nem lesz látványban.

Hogyan tárolhatom az északi hagymát a földre?

Hogyan tárolhatom az északi hagymát a földre?

Kombinált

Az út a két előző egyesülését jelenti. Az elkészített és jól szárított magokat bármilyen alkalmas meleg helyre küldjük szobahőmérsékleten, és ott tárolják az első fagy kezdete előtt. A tél megérkezésével az íj egy új szobába megy, vagy ha ilyen lehetőség van, akkor a sajátja, de a hőmérséklet fokozatosan nullára csökken. Amikor a tavasz jön, ismét simán felemelkedik +25. Ha ezt a jelet már elértük, újra kell csökkentenie az 5 fokot, és tartsa meg, amíg a hagymát kilakoltnak. Íme néhány árnyalat a Luke megfelelő tárolására.

 • Ha úgy döntenek, hogy megmentik a Hűtőszalagot a hűtőszekrényben, akkor nem csak a zöldségekre rakodnak. Még mindig papírra vagy kartonba kell csomagolni. Röviden, valami természetes és sűrű.
 • Az északi tárolási időszak alatt rendszeresen ellenőrizni kell, Mert a vető anyagok között találkozhatsz a bukottakkal, amelyek meg kell dobniuk.
 • Az íj jó szárításáról bizonyságot tesz A rozsdás hangzás akkor következik be, amikor a kis izzót az asztalra tekerik, például.
 • Az íj nem szóródik, válasszon jobb hideg tárolási módszert. Csökkenti a csírázás kockázatát nullára.
 • A Navesek alagsorában gyakran a régi harisnyákban tárolódnak, és ez a “nagymama” nagyon kényelmes. A harisnyák töltse ki az izzókkal, felfüggesztve a mennyezetre. Ha a padlóra helyezed őket, a rágcsálók enni a vetőmagon.

A legfontosabb dolog az, hogy küldjön egy tárolást, kiváló minőségű és jól száraz anyagot. De ha veszel a navigációhoz tavasz kezdetétől (kihagyva a tárolás során is), fennáll a veszélye a vételi alacsony minőségű izzók. Mert lehetetlen ellenőrizni, hogy helyesen tartják-e őket.

Hogyan tárolhatom az északi hagymát a földre?

Időzítés

Minden egyszerű itt: a betakarítás pillanatától (nyáron), amíg a leszállás (tavasz). Vagyis a Sevka lejárati dátuma egy mezőgazdasági ciklus. És a kertész feladata – így tartandó a Sevkov télen, hogy tavasszal készen állt, hogy menjen a földre, és jó hajtásokat adjon. Forgatás esetén a Sevka anyaga több, mint amennyire szükség van a százalékos bevont veszteségek növelésére. De jobb, ha egyáltalán nem hoz létre egy ilyen helyzetet, mert egy rothadt bullásból eshet az összes anyagot.

Sokat is függ a fajtától: ha korán van, akkor az északi nem lesz képes ellenállni több mint két hónap. De egy ilyen íj, és annyira a tavasszal, szinte nem tárolják otthon. Az íj típusok a tároláshoz is fehérek. Nehezebb megmenteni.

Hogyan tárolhatom az északi hagymát a földre?

Lehetséges problémák

Az úton, ha az északi elkezdett romlani (rothadás), akkor még mindig megmentheti. Szükséges, hogy elválasztani egy deformált és blatáns héjat. Ha a vereség erős, teljesen eltávolítani kell az összes bőrt. Az eltarthatósági idő érdekében az izzó továbbra is lefedi a héjat, és az északi tavasszal ültethető. De ha a rothadás szinte az egész vetőmagot megütötte, akkor az üdvösség folyamata túlságosan nehézkessé válik: ez nem szükséges ezt megtenni, könnyebb megtalálni egy új északot.

Ha nem volt probléma az előző évszakokban javaslatokkal, nem volt olyan, hogy a grgazítót választották. A legmegbízhatóbb tárolási pont – sárga éles íj. A hagymák tárolására nem volt probléma, meg kell felelnie néhány ajánlásnak:

 • Ha a hagyma formázott, akkor is eltávolítható, próbálja meg menteni, de a tárolóhelyet meg kell változtatni;
 • A dobozok helyett jobb, ha egy kosár, fonott vagy fém: tökéletesen szellőztethető, az északi részen nincs forma;
 • Ha egy műanyag tartályt használnak, akkor lyukaknak kell lenniük a szellőztetéshez, különben az íj “esik” és elindul a rothadás (ilyen különleges tartályok vannak az eladás alatt);
 • A magokat 15-20 cm-nél nagyobb réteggel tárolhatják, mivel a szellőztetés hiányához és a későbbi rothadáshoz is vezet;
 • Ha az ischs kicsi, a mérete egy centiméter, hogy megmentse, hogy tavasszal valójában nincs esély (de későn ültethető későn, hogy megkapja a téli hagyma termését).

Hogyan tárolhatom az északi hagymát a földre?

Hogyan tárolhatom az északi hagymát a földre?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása