Jellemzők és leszállási rendszer ősszel

Az őszi illeszkedés ribizli számos tényezővel összhangban történik. A bőséges betakarítás megszerzéséhez a következő évben mindent figyelembe kell vennie – az eljárás időzítéséből a megfelelő szomszédok kiválasztásáig.

Időzítés

Azt kell mondani, hogy olyan régiók esetében, amelyekre a hűvös, őszi hónapok és a fagyos tél jellemzik, mint például Szibéria, az urálok, valamint a középső csík, ajánlott tavaszi ribizli. Az ilyen megoldás lehetővé teszi, hogy megakadályozza a palánták fagyasztott korai fagyok, hőmérséklet szivárgás vagy téli hideg. A meleg régiók esetében, mint például a Krasznodar régió, az őszi leszállás alkalmasabb.

azonban, Mindez, inkább ajánlás, és meghatározza a pontos időpont jobb időjárási helyzet alapján. Mindenesetre úgy dönt, hogy bokrokat küld a nyílt talajra az ősszel, először meg kell vizsgálnia az időjárás-előrejelzést, és győződjön meg róla, hogy a következő néhány hét nem fagy. Fontos, hogy emlékezzünk arra, hogy a fiatal palánták gyökerese 2 hétig csaknem egy hónapra van szükség, a fajta függvényében.

A déli régiók kultúrájának keresése később lehetséges – vagyis október közepén valahol. A Leningrádi régióban viszonylag késői leszállást tartanak – ugyanazon hónap első hetében. Az urálokban és Szibériában a Smorodine bokrok tulajdonosai augusztus második felében kezdődnek. A középső csík, Moszkva régió és a Volga-vidéken jellemző mezőgazdaság a szeptember második felében és az első fewers október. Ha úgy gondolja, hogy a leszállási időpontok a Lunar Naptártól függően azonnal ki kell zárni a telihold és az új hold napjait. A kertész meg kell értenie, hogy a túl korai kivágott ribizli növekedni fog, és nem lesz képes megfelelően felkészülni a télre.

Ha meghúzza a leszállást, a csemete nem lesz ideje gyökerezni az élőhely állandó helyén, és kiszáll a hideg érkezéséből. Az esemény időtartama alatt egy napot 10-15 fok, és éjszaka kellett volna megfigyelni, legalább 5 fokkal.

Kiválasztás kiválasztása és előkészítése

Minél jobb és egészségesebb lesz a választott palánta, annál jobb lesz valóra, ez gyorsabb lesz, és bőségesen sikoltozik. Az ültetési anyag kiválasztása, szükség van az egészséges gyökerek jelenlétének nyomon követésére, amelyek közül 3 és 5 között viharvert váz. Az utóbbi hosszának körülbelül 20 centiméter kell lennie. Ugyanilyen fontos, hogy egy pár túlfejű lövöldözés jelenléte, amely a 30-40 centiméter határain nem jár túlmutató méretben. Természetesen a csemete nem kell jelei a fertőzések, a mechanikai sérülésektől és létfontosságú tevékenység a kártevők, de kell néhány élő vesék.

A fajta kiválasztását a régió éghajlati viszonyainak megfelelően kell elvégezni. Szakemberek tanácsolom, hogy tegye palánták zárt gyökérzet – vagyis a gyökerei, amelyek rejtve maradnak a földön, és a earthlom magát helyezkedik el a kapacitását a megfelelő méretet. Az ültetési anyagot az anyai bokorból vagy egy speciális intézményben vásárolhatjuk. Néhány kertész részesíti a palántákat az oltott bogyó bokrokból.

Mielőtt a kútba merülne, a bokrok gyökerei egy kis időt töltenek a tejföl alakú konzisztencia agyagoldatában. Ezen túlmenően, közvetlenül a szállítás előtt a leszállási pályára, néhány percig merülnek fel a gyógyszerre, amely stimulálja a gyökerek fejlődését. A földalatti növényi rendszer túl hosszú folyamatát legfeljebb 20 centiméterrel kell rövidíteni, és száraz helyeket kell levágni az élő anyagra.

Hol van jobb növény?

Sok tekintetben a kultúra továbbfejlesztése befolyásolja a kényelmes környezet elrendezését.

Alapozás

Kiválasztott ribizli telken kell jól lefedni, de például a fekete ribizli még mindig könnyű felét igényli. Az ágyakat nem szabad erős tervezetnek kitéve, így elsősorban az északi pártoknak megbízható akadálynak kell lenniük: Kerítés, növény egy fát, vagy telepítsen dekoratív designt. A kultúra nem fog túlságosan hidratált területeket, valamint olyan területeket, amelyek aktívan felhalmozódnak a hó vagy elhúzódó esőzések olvadását követően.

Nem túl megfelelő, a földi víz alapozásával. A bogyókhoz használt talajnak táplálkozási elemekkel, könnyű és laza. Rendkívül fontos képesség, hogy kihagyja a nedvességet és a levegőt. A vas ribizi fajták esetében a gyengén savas talajok alkalmasabbak, ahol a pH-szint nem megy túl az 5,1-6,5 határokon, és a 6,5-7,0 egység semleges savasságú, semleges savasságú,. A bokrok tökéletesen érzik magukat a könnyű vályogon vagy csernozagokon, de nagyon rosszul fejlődnek a nehéz vagy túl könnyű homokos földeken.

Fekete és arany bogyókba való leszálláskor fontos figyelembe venni, hogy a savas földet Dolomit-lisztnek kell kiszámítani. A fehér és a piros ribizli szintén nem tolerálja a savas talajokat és a legjobbságot a leginkább gyengén lúgos ágyak.

Termésszedmény

A ribizli rossz szomszédai az erős csökkentésre képes cserjék: málna vagy szeder, valamint a torma és a topinambur, amelyek hasonló jellemzőkkel rendelkeznek. Nincsenek bogyós kultúrájuk és a gyümölcsfák közelében, amelyek magukat maguknak tartják magukat a tápanyagelem és a nedvesség, miközben egyidejűleg felesleges árnyékot hoznak létre.

Ez nagyon rossz, hogy úgy érzi, ribizli, közel a köszméte, mivel ezek a kultúrák hasonló kártevők és betegségek, és ezért aktívan „megosztás” őket. Nem kívánatos, hogy elvégezzék a szétválasztást úgy, hogy a piros ribizli a fekete. A ribizli számára optimális szomszédok házi komló, hagyma fokhagymával, szilva és lonc.

Hogyan készítsünk egy gödöret?

A leszállás gödör a ribizli bokor a ház ideális ás több mint egy hónap és fél a fő esemény, de ha ez nem lehetséges, ez a különbség hagyjuk, hogy csökkentse a 2-3 hét. Az optimális mélysége 40-50 centiméternek kell lennie, és a szélesség 60 centiméterrel kell lennie. Minimális gabar jegyzetek 40-40 centiméterrel néz ki. A kényelem érdekében navigálhat a gyökér seedlock rendszer méretéhez – a lyukak helyét kétszer több. A szabályok szerint a termékeny felső réteget azonnal elhalasztják egy külön kézbe. A földet a gödör aljára kell helyezni, 15 centiméter vastagságú réteggel.

A következő szakaszban meg kell őrizni a műtrágyákat a kútban: 40 g szuperfoszfát, 250 gramm fa hamu és 5 kilogramm. A mélyedés tartalma alaposan összekeveredik, majd egy kis réteges kerti földterület borítja. A gödör befejezése után tele van egy vödör vízzel.

Technológia

Fontos kezdő Gardes, hogy a távolság a smorodine ültetett bokrok körül kell lennie másfél méter, és a sorok között kell, hogy ellenálljon a szakadék 2-2,5 méter. Ha a szükséges hiányosságok nem támogatottak, akkor idővel a tenyészet hozama jelentősen csökken. Ahhoz, hogy megfelelően helyezzen egy fiatal bogyót egy új helyre, hogy elkezdjenek egy kis dombot a műtrágya és a termékeny föld keverékének kialakításával. Ez azt jelenti, hogy szigorúan a leszállás középpontjában, a 20 centiméterrel egyenlő magasságban. Kholmik azonnal öntözés, utána kell várni a folyadék teljes felszívódását.

A csemeték ültetése 45 fokos szögben kell lennie a kertfelülethez képest. A csemeték gyökerei szigorúan lefelé irányulnak. A gödör fokozatosan tele van a Földkel, és minden szakasz után kopogtatni kell. A nyitott talajba való kiszállást követően a gyökérnyakkárosodásnak csak 5 centiméterrel kell lennie a talajszint alatt. A töltött gödör fele után 5 liter vízzel kell áztatni, és a végén – további 20-25 liter folyadék.

Amikor az összes nedvesség felszívódik, a Földet humusz vagy frissen vágott fű meggyilkolja. A védőréteg vastagsága 3-5 centiméterre van állítva. Továbbá, a ribizli cserjék minden gallya egy éles szerszám, amely kétharmada van, legalább egy vese.

Érdemes megjegyezni, hogy fekete vagy arany ribizli megköveteli egy mélyedés 10 centiméter, és 6-8 cm elegendő lesz a fehér és vörös.

Meg kell említeni, hogy a klasszikus módon a ribizli elszakadásának klasszikus módja mellett, amikor egy bobbin egy kútra számít, van egy ventilátor módszer és függőleges leszállás egy alvó számára. A ventilátor módszere 40 cm szélességének előre ásását igényli. A mélyedés hossza a nyitott talajban és az egész webhely területén található másolatok számától függően kerül kiszámításra. A túzódók egy mérőszalag fenntartásával vannak felszerelve, és a hajtásaikat a ventilátor egy alacsony keltetőben rögzíti.

A függőleges leszállás esetén a kopogtatott árok mélysége eléri a 20 centimétert, és a szélesség nem haladja meg a 15 centimétert. A mélyedés tele van műtrágyákkal, és a fennmaradó területek elaludnak. A kert azonnal meghúzódik egy sötét mezőgazdasági vagy sűrű filmmel, amelyben számos kereszt alakú vágást hoznak létre. Mindegyikük mindegyike 30 centiméterrel egyenlő. Ezeken a lyukakon keresztül, amelyek 7 centiméteres mélyedéssel landoltak. A cserje ágai, amelyek végül a pálcán rögzítve vannak.

Későbbi ellátás

A leszállás utáni öntözés rendszeresnek kell lennie, különösen akkor, ha száraz idő van. Az öntözéshez csak víz használható, természetesen a napsütésben lenyűgözhető. A frissen foltos palánta egy időben történő elhelyezett réteget időben frissítik, és a kutak maguk a homokkal vannak megszórva, megakadályozzák a földes kéreg megjelenését az öntözés után. Mielőtt a leszállási fagyok kezdete 15 centiméterrel kell lemerülni – ez a réteg csak a tavasz elején kerül eltávolításra.

Gyakori hibák

A lakosság leggyakrabban az őszi leszállás során túl korai vagy túl késő az eljárás. A rossz minőségű leszállási anyagok vagy az egyéni esetek közötti hiányosságok be nem tartása miatt problémák merülhetnek fel.

A kultúra fejlődésének rendkívül fontos feltétele, amelyet a kirakodás után azonnal elvégeznek, és ez hiányossága lelassíthatja a ribizli fejlődését.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: