Körte platonovskaya

  • A magzat tömege, g: 190
  • Az érés időzítése: Ősz
  • A gyümölcs eltávolításának időtartama: Szeptember második felében
  • A növekedés típusa: Emlékmű
  • Hozam: Magas
  • korona: Piramis
  • Formában: Swirlywednid
  • Festés: zöldes-sárga homályos elmosódott a napos oldalon
  • Bőr : Száraz
  • Hús : nagyon lédús, közepes sűrűség, szelíd, olajos

Lásd az összes jellemzőt

Nyers, kis tapasztalattal a növekvő gyümölcsfák megpróbálja kiválasztani a leggyakoribb fajokat, amelyek bőséges gyümölcs hozamokat adnak. Ezek közül az egyik a Platonovskaya körtefa, amely különböző éghajlati viszonyokban nő.

Az eltávolítás története

Platonovskaya körte őszi érleléssel az ukrán tudósok – a Pomology Intézet tenyésztői. Ns. Simirenko. A különböző időjárási viszonyokból származó régiók termesztésére szolgáló kultúra látható.

A fajták leírása

Pryach Platonovskaya egy közepes minőségű fa, amely 2-2-ig nőtt.5 M. A fiatal korban egy piramis forma kronefa, amely az évek során változik, széles fokú kontúrot szerez. Gyümölcskultúra, a zöld lombozat korona mérsékelt sűrítése, a ferde és a rugalmas ágak a gyümölcsözés és a nagy bolyhos virágok alatt, amely kellemes illatot emel a virágzási időszak alatt.

Gyümölcs jellemző

Platonovskaya körte nagyszabású osztályt mutat. A fiatal fa gyümölcsök eléri a tömegét 220-240 gramm. Egy felnőtt fa esetében a körte átlagos súlya 190 gramm. Gyümölcs swirrushevoid gyümölcs. Érett gyümölcsök gyönyörű színűek – zöldes-sárga, gyengén megszórott blush, amely a napsütéses oldalon jelenik meg. Héjszárnyas, szellőzőhatósággal. A legnagyobb gyümölcsökben van egy kis strassz / hiba.

A körte előnye a szállítási alkalmasságuk és a tartós felvételek (hűvös helyen a gyümölcsöket 2-3 hónapig tárolhatjuk az ízveszteség és a termékértékelés nélkül).

A gyümölcs univerzális célja, így körte eszik frissen, alkalmazza a főzés, a konzerv és újrahasznosítás a marmalade, burgonyapürével, lekvár.

Ízi tulajdonságok

A fajta ízének és árucikk tulajdonságai kiválóak. Kremikato-fehér körte olaj, finom szemcsés, húsos, szelíd, mérsékelt sűrűség és nagyon lédús. Kiegyensúlyozott gyümölcs íz – élénken édes dzsemek nélkül. Ezenkívül érdemes megjegyezni a gyümölcs hihetetlenül desszertjét és fényes aromáját, amely még a feldolgozott formában is marad. A körte használata az élelmiszerben, a bőr teljesen nem érezhető.

Érés és gyümölcsözés

A Pear Platonovskaya az őszi fajták csoportjára utal. A termésfa elindítása a leszállást követő negyedik évben. Az érés szeptember első felében esik. A tömeges betakarítás szeptember második évtizedével kezdődik, és néhány hétig tart.

Hozam

Ezt a körte nézetet nagy hozamúnak nyilvánítják. Az agrotechnológia alapvető szabályainak megfelelően és kedvező körülmények között 1 fával a szezonra, körülbelül 30-40 kg gyümölcs eltávolítható.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Ez a faj a részlegesen öngyilkos fajtákra vonatkozik, ezért szükség van a donorfákra a helyszínen, amelynek virágzási ideje egybeesik Platonovskaya Pryerrel.

Leszállás

Néz ki a palánták és tavasszal, és ősszel. A fa leesése szeptember-októberbe esik, 3-4 héttel az első fagy előtt. A tavasszal az ültetvény palánták ajánlottak az időszak alatt, amikor a levegő és a talaj elég devbit. Általános szabályként ez március vége – április eleje. A fa lecsúszása, ne felejtsd el a palánták közötti távolság tiszteletben tartását, hogy a fák ne árnyékolják egymást.

Növekvő és gondoskodás

PEAR PLATONOVSKAYA NONCAINTING IN GARANCE, de előnyben részesíti a termékeny, laza, nedvességet és légáteresztő talajt a talajvíz mély áthaladásával. A kerti telket bőségesen kell megvilágítani a nap, és védeni kell a vázlatoktól és az erős szélektől.

Átfogó ellátás a következő tevékenységekből áll: öntözés, műtrágya, rovarok és vírusok védelme, a közeli zóna gyomlása és mulálása, valamint az ágak szaniter vágása. Ezenkívül ne felejtse el a korona kialakulását és a lombozat elvékonyodását. A hideg telekkel rendelkező régiókban fák és rizómákra van szükség. Általános szabályként a törzset mulasztja és tekerje.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A gyümölcsfa, a nagy körte betegség magas immunitása (tészta, penész, gyökér rothadás), de megelőző intézkedések megtartására. Megvédje a gyümölcsfát a pesti rovarokból, segít a réz tartalmazó speciális eszközökkel történő permetezést.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

A körte forma stresszállósága jó, így a fa nagymértékben növekszik és gyümölcsök különböző éghajlati viszonyokban. Körte fagyálló, és könnyen átviheti a rövid szárazságt és a hőt.

Értékelések áttekintése

Pryach Platonovskaya régen rangsorolta a helyét a lista a hozamok és a nemafélék, amelyeket nyáron nyári házak, és a gazdaságokban. A fajta népszerűsége annak köszönhető, hogy a fa bőséges és stabil hozamot ad, és gyorsan alkalmazkodik a talaj-éghajlati viszonyokhoz is. Ezenkívül körte van kitűnő ízléssel és vonzó árucikkrel.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása