Lány szőlő Szibériában: leszállás és gondozás

Devichi szőlő – úgynevezett ázsiai lian a Vinogradov családból. Ez a fajta dekoratív és gyümölcsei nem alkalmasak. A növény Észak-Amerikában forgalmazott, de néhány fagyálló fajták sikeresen termeszthető még a klimatikus viszonyok Szibéria. A Liana dekoratív üzemként szolgál, díszíti az épületek homlokzatát vagy élő sövény formájában. A Devichi szőlő nem igényel, és nem hajlamos a betegségre.

A fajok áttekintése

A Decorative Liana több mint egy tucat fajtája van, de csak néhány közülük fagyálló. Szibériában növekvő lány szőlő, téli keménységgel rendelkezik, az ilyen tulajdonságok 3 fajban rejlik:

Triocent

Ez a fajta Japánból származik, ez ellenáll a kis fagyok és meghalhat durva télen. Megkapta a nevét a 3 részből álló levelek formájában, pengék formájában. Az őszén a sötétkék színének nem megfelelő gyümölcseit képezi.

A trio-korú leánykori szőlősszőlő három fajtája megkülönböztethető:

  • A lila lemezlemez telített lila színű;
  • Arany – zöld levél színek arany színű;
  • Vicha – erős elágazás, köszönhetően, hogy a hajtások sűrű szilárd burkolatot alkotják a levelekből.

Csatolt

Az ilyen típusú születési hely Amerika, a növény gyorsan növekszik, a levelek összetettek, fűrészáru, ovális, 3-5 szegmens. A hajtások kora tavaszi színe zöld, és őszi változik sárgás szürke színű.

Pyalista

Liana, amely 10-12 m-es elérte, fűrészelte az 5 szegmensből álló tészta leveleket. Leaf Méret – 25-28 cm. A tavaszi szárak vöröses vagy sötét sárga árnyalatúak, részletesen bogyók, kék színűek. Kétféle fivethista megkülönböztetése Lányszőlő, amely alkalmas Szibériában termesztésre:

  • Engelman – A fajta jellemzője a kis LEAFLENGHS;
  • Star Shauns – A színe a smaragd lombok is tartalmaz fehéres foltok, a nyár végén megszerzik a rózsaszín árnyalatú, és az ősszel, a lemez lemez kipirosodik rózsaszínes foltok;
  • Falat – Jól fejlett bajusz és szívócsészék a függőleges felületekhez való ragaszkodáshoz.

A Devichi szőlőt magas szintű tulajdonságokra és gyors növekedésre értékelik. Kedvező körülmények között a növény kitöltheti a függőleges helyet, és legfeljebb 5 emeletre juthat.

Leszállás

Liana ősszel vagy tavasz közepén ülhet. A vágó ültetése előtt a talajt lazítania kell. Leggyakrabban az üzemet 50 cm mélységbe ültetik a leszálló lyukba, amelynek alján 15 cm-es réteg van elhelyezett zúzott kő, majd zavarba ejtett a termékeny talaj szubsztrátja a humorozás, a gyep, a homokból. Ahhoz, hogy a leszállás 2 éves korig terjedjen, amelynek hossza 1,5-2 m. Ha a növény riasztásai már leesettek, akkor nem lehet megrepedni, mivel már nem rögzítettek.

A dekoratív szőlőt magokból lehet termeszteni, tavasszal vagy nyáron. Az ilyen kirakodás egyik jellemzője, hogy a magokat hideg vízben elhelyezték, és ragaszkodnak ahhoz, hogy duzzadjanak, majd egy hidraulikus homoktartályba kerüljenek. A tartályt az alagsorban 50-60 nap alatt hagyjuk + 5 ° C hőmérsékleten. Csak az ilyen rétegződés után a magok állandó helyen ültethetők a talajba.

Az ilyen készítményt a tél végén végezzük, így az ültetési anyag rugója készen áll a leszállásra. Abban az esetben, ha a leszállást ősszel tervezik, akkor a rétegződés csak hideg vízzel áztatva, és duzzanatosan kivágja őket, ami átlagosan 3-4 napig fordul elő.

Az ellátás titkai

A szűz szőlő termesztése nem igényel különleges erőfeszítéseket, mivel ez a liana az élet és az életmentesség. A leginkább a vízelvezetéssel növekszik, de a szokásos talaj alkalmas. A növény jól érzi magát a napsütötte és az árnyékban. A téli fagyálló fajták elkészítése nem szükséges, de nagyon fontos annak biztosítása, hogy a liana gyökerei ne legyenek fedetlen földrégiségek.

A dekoratív szőlő rendszeres vágáshoz és korona kialakulásához van szüksége. Az öntözés mérsékelt üzemmódban alkalmas, a műtrágyák a növekedés ösztönzésére tavasszal és ősszel készülhetnek. A Liane száraz időszakában a víz-öntözésnek szüksége lesz, de lehetetlen, hogy a víz stagnáló legyen a gyökerekben -.

Reprodukció

A Decorative Liana képes magvak, dugványok vagy láncok szaporodni.

  • A vetőmagból származó szűz szőlő – az időigényes és hosszú idő. Az ősz elején összegyűjtenie kell az érett bogyókat, és ki kell száradnia őket a szabadban. Ezután a gördülő szőlő vágott és magokat kap tőlük, vízben mossuk őket és szárítjuk. A magokat papírzsákokkal tisztítják, és a leszállás előtt rétegezték.
  • Gyakran, Liana tenyésztővel tenyésztődik – A felnőtt növényeknél több lapot tartalmazó hajtókat vegyen be, és egy vágó evőeszközt vízbe helyezzük 3-4 cm mélységig az első lapszint alatt. Időről időre a dugványokat vízzel kell permetezni, majd amikor a gyökerek megjelennek, az ültetési anyagot állandó helyre helyezzük a földre. A csiszolási reprodukciót a nyár végén vagy az ősz elején végzik.
  • Megválhatja a szűz szőlő leszállását a szárak segítségével, anélkül, hogy elszakadna az anyavállalattól. Tavasszal a tartályokat a talajra nyomják, rögzítik és megszórják a Földet. Minden nyáron a menekülést vízzel öntözik, és annyira teli tele van, és a következő tavaszi alaplap le lehet vágni, mivel egy új gyökérrendszerrel rendelkező növény alakult ki a helyszínen. A menekülés transzplantáció vagy szabadság növekedhet.

Tavasszal a transzplantációt nem végzik, mert a gyümölcslé aktív mozgása miatt a növény nagyon megsérülhet.

Betegségek és kártevők

A dekoratív növényi rezisztens dekoratív növény fertőzhető fungussal, ha a talaj megnedvesedett. Amikor felfedezik, az öntözés leáll, az érintett területeket vágják, és a bokorot gombaölő oldattal kezeljük. A Liana genetikailag nem található a betegséghez, és ellenáll a kártevők inváziójához, és ha van egy vereség rovar, a növényi spray-rovarirtó.

Használat a tájtervezésben

A dekoratív növényt kertekben és parkokban, háztartási telkeken, lakóépületek udvarán termesztik. A Liana segítségével díszítették az épületek falait, díszíti a verandákat, az erkélyeket, az üledékeket, az élő kerítést, az íveket, festői menedékhelyeket épít a naptól.

A szűz szőlő legjobb dekoratív tulajdonságai jó megvilágítással vannak naplózással. A növényi lombozat fényének szintje függ. Tehát a lombozat árnyékában Liana sötét hangok lesz, a megvilágított területeken – világosabb és világos.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: