Malina amir

  • Szerzői: Olaszország, óvoda “Berry Plant”
  • Javítás: Igen
  • Bogyó szín: Élénkvörös
  • Íz: édes
  • Érlelési idő: Korai
  • Súly bogyó, g: 6-8
  • Hozam: 3 kg bokorral
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Magas, -26
  • Célja: Lekvár, lekvár, zselé, fagy
  • Helyezze el a kirakodást: a dombon vagy magas ágyak létrehozása

Lásd az összes jellemzőt

Malina olyan népszerű bogyó, amely hasznos tulajdonságokkal rendelkezik mind a friss, mind a konzerv formában. A növények nagy sokszínűsége között az AMIR fajta a kiváló mutatók miatt népszerűsége. Ezenkívül egy eltávolítható fajta, amelyet a kertészek nagyon értékelik.

A fajták eltávolításának története

Malina Amir fajtáit 2000-ben tenyésztették az olasz óvodában “Berry Plant” a lengyel és kanadai kiválasztás fajtáinak átkelés miatt. A szülők Polka és Tulamin fajtái, amelyeket megkülönböztetnek a nagy hozamú jellemzőkkel, amelyek teljes mértékben továbbítják a fiatalabb generációnak.

A fajták leírása

Ezt a fajta megkülönbözteti a környezeti kompakt bokrok, amelyek magassága általában nem haladja meg a 2 métert. A növény fényes zöld levelekkel rendelkezik, amelyek az egyik oldalán fehéren árnyalattal rendelkeznek.

Az amirnak vastag szálai vannak a képviselők által jellemzett. Annak fenntartása érdekében, hogy az üzem gyakran használja a kolátusokat vagy feszített vízszintes vezetékeket. Amir Málna szára különbözik az erős bátorítással rendelkező fajtáktól, és a tüskéknek van egy akasztott formája, amely bonyolítja a betakarítást.

Az érés időzítése

A fajta a korai gyümölcs jellemzi. A meleg éghajlati viszonyú régiók a második nyári hónap közepén várják a betakarítást. A hideg régiókban az Amir július végéig vagy augusztus elején érhető el. A fajta jellemzi tömörített félelem termőtest, azaz, a nagy részét a növény eltávolításra kerül egy héten belül, miután a megjelenése az első gyümölcs.

Hozam

Az amir fajta málnát a kertészek használják az éves kultúra, mert ebben az esetben a bogyók sokkal nagyobbak lehetnek, de alaposabb növényi ellátást igényelnek. Ez magában foglalja az ágak teljes vágását a téli és menedékhelyük számára. Az egyik bokorból származó hozam indexe elérheti a 3 kg-ot.

Bogyók és ízük

A fajta megkülönböztethető a nagy csodálatos bogyók. Az egyik súlya 6 és 8 g között változhat. A bogyók magukat könnyen elválasztható a fagyasztott és kérem a kertészek az a tény, hogy nem esnek szét apró alkatrészeket ha gyűjtése. Az oldalsó ágak (laterálok) kompakt elhelyezkedése hozzájárul a gyors betakarításhoz, és a stokey erős tapadása lehetővé teszi a bogyók számára, hogy ne feltárják. Ez lehetővé teszi a gyümölcsök hosszú távú szállítását az árucikkek megőrzésével, ezért az osztály nagyon népszerű azoknak az embereknek, akik bogyókat termesztenek.

A termesztés jellemzői

Mint minden fajta, a málna figyelmes kapcsolatot igényel. Különös figyelmet kell fordítani a leszállási helyek, a talajelőkészítés, valamint a növényellátás kiválasztására.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Az AMIR fajta málna leszállása napos területeken kell előállítani, mivel az árnyék megjelenése hátrányosan befolyásolja a bogyók termés- és ízesítési jellemzőinek mennyiségét. A helyszínen egy mocsaras talaj jelenlétében válasszon helyeket a dombon, vagy használja a leszállást egy magaságyban. Leszállás a fajta nem végezhető el a régi Malinnik helyén. És nem ajánlott a növények leszállása a folyosó növények után. Az eseményeket az őszi és tavaszi időszakokban végzik, azonban a preferenciát az ősszel való leszállásra kapják, mivel a növény képes lesz erősíteni gyökereit a fagyok kezdete előtt, és a növekedés tavasszal küldi az erőt.

A zárt gyökérrendszert tartalmazó csemeték bármikor ültethetők. De az ilyen növények gondos gondozást igényelnek: a közvetlen napfénytől kell lefedniük őket. Valamint a palánták időszerű öntözésre lesz szükségük.

A málna amir bokrok kirakodásának szokásos távolsága legfeljebb 80 cm, és a sorok 1,5 méter távolságra vannak.

A leszállási mélység leggyakrabban 30-50 cm-ig változik. A Bush alatt szerves adagoló készítéséhez szükséges. Ez lehet egy vegyes vödör a túlterhelt trágya és a fele a szuperfoszfát és 200 g fa hamu. Minden komponenst el kell keverni a talajjal.

A Malina fajta Amir nem igényes a talaj termékenységi mutatójához, de ez a betakarítás összegétől függ. És rendszeres öntözést kell végezni, hogy elkerüljék az üzem halálát.

Minőségi első műtrágya esetén a következő adagoló 2 év után járul hozzá.

Ritkítás

A nyár elején eltöltött események eltöltése. Ez lehetővé teszi, hogy megfelelő sűrített kirakodások és növelje a termés mennyiségét.

Öntözés és etetés

Az öntözést gondosan és rendszeresen kell elvégezni. A talajt 30 cm mélységre kell nedvesíteni, mielőtt a virágzás kezdete, valamint az öntözéshez való érlelés során nagyon óvatosan kell tekinteni.

Az optimális táplálkozás erre a fajta szerves műtrágyákat fog végrehajtani, mivel kiegyensúlyozott összetételük van, hogy teljes körű táplálkozást szerezzen.

Fagyállóság és a téli előkészítés

Az amirot jó fagyállóság jellemzi. A növények télre való elkészítésekor meg kell vágni a málna szárakat, valamint tisztítsa meg a területet a felhalmozott szemetet és a levelekből. A meleg éghajlatú régiókban a málna nem igényel menedéket, és hidegebb területeken téli védelem, tűlevelű héj használható, tőzeg vagy agrofiber. Mielőtt a menedéket érdemes eltávolítani a bokrokat egy kollelővel és égetni a földre. Ha a málna vágást végeztünk, győződjön meg róla, hogy szigetelje a fennmaradó szárakat, és vastag rétegű mulcsot alkalmaz.

Reprodukció

AMIR-reprodukció a jövőbeli kialakulással történik. A fajta jellemzőinek köszönhetően a növény aktívan fiatal bokrokat hoz létre. És a reprodukcióhoz is használható rajzolási módszer.

Az őszi időszakban új hajtások esetében egy szárat készítenek, amelyet a szárból vagy a gyökérből lehet vágni. A gyökérvágó létrehozásakor a gyökérrendszer legfeljebb 1/4-je, amely után a kapott növény mélyedett és víz. Az ilyen módszer által létrehozott fiatal palánták a következő évben nőnek fel. A málna megszorzásával a bokor nem osztja meg egyáltalán, mert meg kell ismernie a gyökérrendszer szerkezetének finomságait.

Malina Amir nagyon népszerű a kertészek között, mert megkülönbözteti a hagyományos és a magas hozamot. Ez a fajta ellenáll a legtöbb betegségnek és kártevőknek, valamint a kis fagyok ellen.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása