Málna jelenség

  • Szerzői: Ukrajna, Krasnokutskaya Tapasztalt Station of Gardening Institute
  • Javítás: Nem
  • Bogyó szín: Élénkvörös
  • Íz: savanyú
  • Érlelési idő: Korai
  • Súly bogyó, g: 5-10
  • Hozam: 6-8 kg bokorral
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Téli Hardy
  • Célja: Friss használat, bármilyen feldolgozás
  • Helyezze el a kirakodást: Dél vagy dél-keleti oldal

Lásd az összes jellemzőt

Malina fokozatú jelensége Odka és Metropolitan néven is ismert. Az ukrán tenyésztők teremtették a teremtését. A gyümölcsök alkalmasak bármilyen feldolgozásra, és csodálatos természetes snackré válnak.

A fajták leírása

A spanyol cserjéket a magas növekedés jellemzi – 2,5 és 2,7 méter között. Egyes régiókban akár 3 métert is növelhetnek. Fiatal hajtások zöld színű lila árnyalattal festettek. A következő évben világosbarna lesznek. A mérsékelt mennyiségű károsodás, kicsi és nem agresszív. A gyümölcsöző ágak során ajánlott nyakkendő. Színes levél sötétzöld, nagy méretű.

Az érés időzítése

A jelenség nem javítási fokozat, így csak egyszer a vegetáció időtartamára kerül, de a bogyók korán érlelődnek. A gyümölcsszezon június második felével kezdődik. A bogyók érlésének pontos ideje az éghajlat jellemzőitől függ.

Hozam

Ha helyesen törődik a cserjékkel, 6-8 kilogramm bogyókból 6-8 kg. A magas hozam mellett a gyümölcsök jól ellenállnak a tárolás és a szállítás.

Bogyók és ízük

A bogyók nagyok, súlygyarapodás 5-10 gramm. Ahogy érlelnek, skarlát színben festettek, és végül fényesvé válnak. Van egy világos szürke raid. Forma – kúpos. Az első évben a növény nem túl gyakran gyümölcsöző. A hús sűrű, de lédús, a magok egyértelműen észrevehetőek benne. Berry aroma fényes és gazdag, jellemző a málna. Az ízét desszertként írják le, alig észrevehető savval.

A termesztés jellemzői

A fokozat tökéletes az ország különböző régiói termesztéséhez, mivel könnyen tolerálja az aszályot és fagyállósággal rendelkezik. Ez a sólyomvirágok miatt beporozódik. A pollinátor növények többi részének futtatása nem lesz szüksége. Tehát a cserjék kényelmesen érzik magukat, amikor a növények között leszállnak, hagyja a 0,6-0,8 métert. És a sorok között a szabad helynek elérnie kell az 1,5-2 métert.

A bokrok ültetése déli vagy délkeletről ajánlott. Malina szereti a napfényt. A gazdag betakarítás gyenge vagy semleges földön érhető el. A Segilous talaj tökéletes, elég laza a jó levegő cseréjéhez. Leggyakrabban a Malinniki megtalálható az urálok, szibériai, dél vagy központi csík területén.

A megfelelően kitöltött leszállás jelentősen befolyásolja a palánták és a betakarítás minőségének továbbfejlesztését. Ha a kiválasztás a kirakodás anyagból, minden cserje kell egy minimum 3 vesék és egy fejlettebb gyökérzet (gyökerek egészséges legyen és nem-emelkedett).

A leszállás mérete – 30×30 centiméter. A gyökerek hosszától függően kiválasztott mélység. Az egyes gödörbe való leszállás során tápanyagelemeket adunk hozzá: 100 gramm fa, vagy 3 kilogramm. Miután ezek az adagolók keverednek az állandó vízben. A táplálkozási elemek segítenek a málna elérésében, mint egy új helyen.

Az egyes gödör közepén egy kis holmik rendezésére van szükség. Egy palánta van telepítve, és gyökereit szépen elosztják. A gyökér nyak nem törött. A leszálláskor a talaj szükségszerűen víz és trambet. A cserjék körüli földet 3-5 centiméterben vastag, mulch vastagságú réteg borítja.

Az Agrotechnicsnak való megfelelés garantálja a szokásos betakarítást az ízletes és illatos bogyóktól, valamint a RAPTBERRE reprodukcióhoz szükséges root utódok számát.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Napos, tágas és csendes hely, amely tökéletesen alkalmas Malinnik könyvjelzőjére. A növények nem szeretik az erős szélet, negatívan befolyásolja a cserjék immunitását és a bogyók állapotát. Ha a helyszínen felszín alatti víz van, akkor nem lehet túl közel a talaj felületéhez. A málna jelenség szereti a laza és homokos agyag talajt, amelyben a nedvességet nem tárolják, és a forró időjárás vízben elpárolog.

A kiválasztott teleket el kell készíteni. A gyomláló növényekből tisztítjuk, csöpögött és simított.

Ritkítás

Az év folyamán a fokozatú jelenség cserjékét. Ezt az eljárást a túlzott tenyésztés megakadályozására végzik. Nagy számú utód negatívan befolyásolja a termény fület. Ügyeljen arra, hogy távolítsa el a betegeket, gyengített és szárított hajtásokat, szintén megszabaduljon a felesleges csúszásra.

A termékenységi időszak vége után az őszi megjelenésű, a növények gondosan megvizsgálják. Ha észleli, hogy sérült vagy nem elég mérő hajtások, vannak vágva. Lehetetlen elhagyni a zöld hajtást, nem fogják túlélni a télen, és tavasszal a gyökér rothadás megjelenését és fejlődését okozhatja. A gyökér ágakat, ugyanolyan szinten a földön.

Öntözés és etetés

A rendszeres csapadék hiányában a Malinnik szezononként háromszor öntözött. Egy cserjefogyasztásnál 20 liter vizet az első két öntözési eljárásban. A harmadik alkalommal 40 liter víz. Az első öntözést április végén hajtják végre, mielőtt a növények elkezdenek rügyeket alkotni. Ha a többségű telek és gyakori esőzések régiójában, tavaszi málna öntözésben. A következő öntözési eljárást végzik a féktelenség kialakulása.

Az utolsó alkalom, hogy a cserjék a fagyok kezdete előtt öntözik. A tél túléléséhez a növényeknek nedvességre van szükségük. További öntözés szükséges, például meleg és száraz időben. Együtt a növények öntözésével együtt táplálkozhat.

A termékenyítés jelenség csak a leszállás után kezdődik. Amint a Föld a fagy után kihúzódik, a tápanyagok első része hozzájárul. Talaj lazább, és felülete megszórja az ammónia-nitrátot 10 gramm sebességgel négyzetméterenként. Az ültetvény után. A Föld fedezi a fűrészporból készült mulcsot.

A virágzás során a cserjék a második alkalommal táplálják. A talajok körüli talaj gyomlálását és lazítását elvégzik, a hornyot 20 cm-es távolságra ásva a cserjeből. A csirke alomon alapuló összetétel (aránya 1-10). Egy növény 10 liter összetételt fogyasztott. A műtrágya után a talaj talajtakaróval borított.

Utolsó alkalom, málna a bogyók betakarítása után. Használjon 5 gramm humuszt és 30 gramm szuperfoszfát négyzetméterenként. Mielőtt a tápanyagokat laza lenne.

Fagyállóság és a téli előkészítés

A fagyállóság miatt a fokozat nem igényel kötelező menedéket. A vastag hótakaró megtartja a növényi gyökereket egészben és sértetlenül. Ha fennáll annak a veszélye, hogy a tél alacsony lesz. A tavasz érkezésével ez az összetevő táplálja a gyümölcskultúrát.

Betegségek és kártevők

A jelenség nem fél a gombás fertőzések közös betegségeinek, valamint a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól. A növények erős immunitásának megőrzése érdekében meg kell felelnie az agrotechnológia összes követelményének: törött és gyenge hajtások eltávolítása, rendszeres öntözés, etetés.

Reprodukció

Leggyakrabban a cserjék a gyökérsor segítségével terjednek. A növény elegendő mennyiségben és 2-3 évszakból egy cserjékből áll, egy egész ültetvényt kaphat. Új vetőmagot ültetünk előnyösen a tavasz elején, mielőtt a vesék megnyitják.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: