Mi és hogyan zavarja a szamócát a tavaszi?

Eper – Ez a legkedveltebb bogyó, és az egyik az első, amit tavasszal próbálunk. Annak érdekében azonban, hogy finom, húsos és gyönyörű gyümölcsöket kapjunk, szükség van rá, vagy ezt a műtrágyát kell alkalmazni. Egy dolog meg kell emlékezni – A rendezett táplálkozás erősen tükröződik, mint a termés minőségének és mennyiségének, így és a bogyós kultúra általános állapotában.

A SCCORD időpontjai

A gazdag betakarítás tavasszal ősszel összegyűjtése, Minden agrotechnikai eljárást időben kell elvégezni. Ez különösen az ásványi és szerves trágyák bevezetésére vonatkozik. Nemcsak késik a feltételekkel, hanem helyesen vegye fel a növényt is. Fontos figyelembe venni és eper osztályban, amely a kertben nő. Mivel mindenkinek van saját egyedi preferenciái.

A kerti eper fokozatától függően a műtrágyák szükséges adagolása, az alkalmazás és az összetétel időpontja van kiválasztva. Ha nem veszi figyelembe ezeket a tényezőket, akkor jelentősen csökkentheti a hozamot, és jelentősen növeli az érési időszakot a gyümölcsök. A szamócot attól függően kell táplálnia Életciklus.

Az első év palántái nem igényelnek további táplálkozást – elég ahhoz, hogy a leszálláskor a földbe lépett. A 2. és 4 szerves és ásványi műtrágyákat igényelnek. A hároméves bokrok kizárólag ásványi kompozíciókra van szükségük.

Ahhoz, hogy jó betakarítást szerezzen, az első etetés kora tavasszal történik, amint a hó leesik, amíg a fiatal levelek megkezdődnek. Általában ő március-áprilisban tartották Az időjárási viszonyoktól függően. A legjobb esemény a szárított levelek vágásához, a mulch és más törmeléket a helyszínről kombinálja.

Fő kinevezés első etetés – Ez a talaj telítettsége a szükséges tápanyagokkal a lövések és a palánták leveleinek jó növekedéséhez. Ezért nagy mennyiségű műtrágya kell lennie Nitrogén. Ennek az ásványnak hiányában a bokrok gyengék lesznek, és kis savas bogyókat adnak. Valamint az új levelek gyors kialakulása hozzájárul Választó vagy karbamid.

Fontos, hogy ne feledje, hogy ne tegyen túl koncentrált megoldásokat és víz növényeket. A túladagolás az ízletes bogyókkal való betakarítással teli.

Következő időszak A kerti szamóca gazdagításához a műtrágya esik Május június, Amikor megjelenik az első színkaptár. Ebben az időben a bokrok különösen szükség van káliumban. Ez az anyag nem csak a bokor megjelenését javítja, hanem jelentősen növeli a bogyók ízét, és meghosszabbítja a tárolásukat. A mikroelem hiányának első jele a levelek barna foltjainak megjelenése.

Műtrágyák típusai

Tápegység tavasz Különösen fontos – ebben az időben kezdődik a zöld tömeg aktív növekedése, és ennek a folyamatnak sok erõre van szükség. A sikeres fejlődéshez nagy mennyiségű tápanyag, amely eperből származik a talajból.

Ásványi

A szintetikus műtrágyák különösen a kertészek körében keresek. Ezek egy konkrét elemként és egy komplexumként is képviselhetők.

Ilyen anyagok Nagyon kényelmes használni, És nincs szükség előkészíteni őket a földbe vagy gyökérbe való belépéshez. Ezenkívül jó eredményt adnak a kerti szamóca ízének és külső tulajdonságainak. A bogyók édesek, nagyok és lédúsokká válnak, és a ládák maguk erősek, kevésbé érzékenyek a különböző betegségekre.

Az ásványi műtrágyák lehetővé teszik, hogy kitöltsön egy adott anyag hiányát a tenyészet teljes növekedéséhez és a hozam növeléséhez. Tehát a bokor megjelenésében lehetséges meghatározni, hogy melyik nyomelem nem elegendő növény.

 1. A kálium hiánya miatt a levelek sápadtak és a szélek körül szárítják. A potasy adagolók lehetővé teszik a bogyós kultúra jobb felszívását a széndioxid. A kálium-kloridot aktívan használják, kálium-szulfát, szulfát-kálium. Használata nem csak a jövőbeni betakarítás ízlésének javítását teszi lehetővé, hanem a növényt jobban ellenáll a betegségeknek és aszálynak.
 2. A kalciumhiányt barna tippek fejezzük ki a leveleken. Hiányában teljesen elveszítheti a termést.
 3. Virágzó gyengeség, nem fényes kis halvány zöld levelek, késői érlelés bogyók – a nitrogénhiány kifejezett jelei. Az ammónium (nitrát) és a karbamid vagy a vizualizálás nitrátja közé tartozik a nitrikus műtrágyák. Az anyag hatása a növény lombhullató részére, a bogyók méretére és a jó ízlésre irányul.
 4. A foszfor hiánya miatt a kultúra nagyon lassan fejlődik, és a levelek vörösvé válnak. A foszfor-etetés lehetővé teszi, hogy egészséges virágzatokat képezzen, növelje számukat, és felgyorsítsa a virágzási időszakot. Gyakran előfordul, hogy a kertészek szuperfoszfátok használják. Lehetővé teszik, hogy erősítse az immunrendszert, és egy növényt jobban ellenáll a fagynak és aszálynak.
 5. A magnéziumhiány a levelek színét mutatja be – vörös vagy lila színűek.
 6. A levelek szárítása és kisütése akkor figyelhető meg, amikor a mangán hiánya.

Organikus

A szerves adagolók rendkívül népszerűek a kertészek körében. Az ilyen táplálkozás lehetővé teszi, hogy nem csak gazdag betakarítást kapjon, hanem teljesen biztonságossá teszi egy személy számára.

Tehén trágya Ez a szamóca egyik legjobb tavaszi műtrágya, amely a virágzás kezdete előtt szükséges. Az ilyen táplálkozás előnyei sokat:

 • magas szintű hatékonyság;
 • gazdaság;
 • elérhetőség;
 • a talaj gazdagítja a szükséges mikroelemeket;
 • A talaj pH-jének változása, különösen ez savas talajra vonatkozik – a savasság szintje a semlegesre változik.

Humusz – Ez teljesen túlterhelt tehén trágya. A tavaszi etetés tökéletes változata, valamint a palánták leszállási ideje alatt. A hátránya az előkészítés ideje. A teljes műtrágya megszerzéséhez 7-10 hónapig szükséges. Előnyök:

 • Intenzív talajtelítettség könnyen lebontott mikroelemek és hasznos anyagok;
 • Évente 1 alkalommal kell tenned – a humusz képes a talajt a teljes időszakban táplálni.

Csirke alom Széles körben használják az ásványi nitrogén műtrágya alternatívájaként. A módszer elérhető, hatékonyan nemcsak a bogyók növekedési ütemét érinti, hanem az ízlésüket is.

  Tejtermékek Különösen előnyös hatás a hozamra. Ez a műtrágya szintén képes normalizálni a talaj savasság szintjét. Zakvaska lehetővé teszi, hogy:

  • gazdagítsa a talajt olyan fontos hasznos anyagokkal, mint kén, kalcium és így tovább;
  • növelje a hozamot;
  • csökkentse a gyümölcsök érlésének időtartamát;
  • A bogyós kultúra erősítése betegségekből.

  A szerves műtrágyák bármilyen mennyiségben készíthetők anélkül, hogy szigorú arányokat tartanak. Az üzem sok tápanyagot fog tenni, mivel szükség lesz rá.

  Népi jogorvoslatok

  Sok amatőr kertész nemcsak gazdag és ízletes betakarítást keres, hanem biztonságos az ember számára is. Tehát a tavaszi táplálás megvalósításában sokan élvezik a népi recepteket. Trágyázza a dacketeket hamu, élesztő, jód, bórsav és egyéb eszközök, amelyek mindegyike a korábban kapott eredménytől függően választja magát.

  Jód Széles körben használják, mint antiszeptikus orvoslás sok betegség számára. Mindazonáltal óvatosnak kell lennie ezzel az elemgel – a jód magas koncentrációja az oldatban éghet leveleket és növényi gyökereket.

  Élesztő egy univerzális eszköz a talaj gazdagítására olyan anyagokkal, mint a cink, nitrogén, foszfor, vas, jód és mások. Ugyanakkor az ilyen ellátás lehetővé teszi, hogy jelentősen meghosszabbítsa a bogyók érlelésének időszakát, növeli a kultúra növekedését, a gyökerek erősek és erősek, az immunvédő tulajdonságok fokozódnak.

  Bórsav Kedvezményesen befolyásolja a hozamot: a húrok sokkal többet kapnak, a gyümölcs íze jelentősen javul, és a bogyók maguk is illatos és lédús. A bór hiánya jelentősen tükröződik az üzem általános állapotában, a szórólapok csavartak és meghalnak. Ha időben nem vezetünk be a bórsavat, akkor a kultúra további elvesztéséhez vezethet.

  Fatőr Ez egy egyedülálló eszköz, amely különleges módon befolyásolja a talaj összetételét. Ha a talajnak savas pH-ja van, a hamu képes semlegesíteni vagy jelentősen csökkenteni. A föld lazábbá válik, az oxigén hozzáférés egyszerűsödik a gyökerekhez. Ezenkívül megakadályozza a fungus kialakulását és a kártevők reprodukálását.

  A munkamódszerek

  Tavaszi szubvord Fontos a bogyós kultúra, mivel a nedvesség még mindig elég, de nincs elég élelmiszer a növekvő szezonban. Ennek az eseménynek a fő célja, hogy a szükséges ásványi anyagok gyorsítsák a lombozatot, elindítsák a rügyeket és elkezdjenek gyümölcsét. Kertészet Sadovaya Eper – ebben az egész évben fárasztó munka.

  Rendszerként a kertészek 2 műtrágya módszert használnak: Evenxorno és gyökerek.

  Extrannevy A takarmány a lehető legrövidebb idő alatt a legnagyobb hatást biztosítja, de további módja van. És pontosan az első tavaszi visszajelzést öntözés formájában kell elvégezni. A leveleken keresztül a szükséges anyagok sokkal gyorsabban felszívódnak az eperrel.

  A fő módszer a gyökér, Öntözés különböző hatásokkal, megoldásokkal, granulátumokkal a talajban, vagy szétszórva a bokor körül. A módszer fő célja – a talaj dúsítása mikro és makroelemek. Az eredmény egy bizonyos idő után látható

  Az epernek hatékonyan felébrednek a télen és az egészséges bokrok kialakulását követően, szükség van nitrogén. Ehhez az ammónium-nitrát használata. Készítsen megoldást, 1 evőkanál anyagot hígítva 10 liter vízben. Az öntözést az üzemben 1 literes gyökér alatt végezzük.

  A hatékony virágzás és az erős húrok kialakulásához történik Potash-foszfor etetés. 10 liter víz szükséges 1 teáskanál kálium-nitrát 0,5 liter kiszámításánál a bokor. Megfelelő és kitermelő permetezés cink-szulfát oldat (0,02%). A virágzás ideje alatt a bogyók gyenge megoldást használnak Bórsav 10 g vízenként is Adjunk hozzá 2 g mangánt és 1 st. L. Fatőr.

  A tapasztalatlanság kezdők nem tesznek sok hibát, amikor műtrágyákat készítenek. A közös között néhány mulasztást oszthat meg.

  1. Nagy mennyiségű szerves feltételezett. Emiatt a zöld tömeg nagymértékben növekszik, ami árnyékot teremt, ami a talajban, a gombák, a penész és a baktériumok kialakulását eredményezi. A felesleges madarak és cowboy az alacsony hozamra tükröződik. Ebben az esetben ezek az összetevők képesek égetni a leveleken, és vezetnek a növény halálához.
  2. A műtrágya helytelenül történik. Ha túl kevés – az etetés hatástalan lesz. A túlzott mértékben negatívan befolyásolja, nemcsak a bokor, hanem a bogyókat is használhatják.
  3. A permetezés elmulasztása. Ez a módszer nemcsak a kultúrát hasznos anyagokkal gazdagítja, hanem védi a szamócát a betegségekből és kártevőkből.
  4. A műtrágyát felhős időben vagy este kell készíteni, Ha megoldásokat használnak, vagy permetezés készül a készítmény pótlására.

  A következő videóban megtudhatja az eperápolás titkait és a takarmányozás módjait.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: