Miért kicsi és mit kell tennie?

Sok kertész nem érti, miért növekszik finom szőlő. Eközben a penetráció és annak okai túl fontosak, hogy elutasítsák ezt a problémát. Ügyeljen arra, hogy kitaláljuk, mit kell tennie, ha a szőlő hámlik.

Miért kicsi és mit kell tennie?

Mi az erő?

Általában azt mondják, hogy a szőlő elkezdődött, ha a bogyók egy ecsettel jelennek meg, élesen különböző méretűek. Írtagaik általában nem változnak, de a legkisebb szőlő – az, ami hámozott – hibásnak tűnik. Vizuális hasonlatosságát a borsóhoz, és megadta a nevet e jelenségnek. Egy esetben a kisebb gyümölcsök jól láthatóak a nagy bogyók között.

Miért kicsi és mit kell tennie?

A jelenlegi helyzetben csak néhány normál méretű szőlő jelenik meg; Beszéljen az ilyen termés termékkapacitásáról.

Lehetséges okok

Nincs senki, a fő oka annak, hogy a szőlő hámozzon. Leggyakrabban ilyen problémával szembesülnek a gyenge beporzással. Ez különösen jellemző a rutin cserje fajtákra. Különösen ezt a helyzetet hívják:

  • a méhek méheinek elégtelen vonzereje;

  • A pollen magas levegőhőmérsékleten történő szárítása (könnyebbé válik, könnyű a szél hibáztatása);

  • azoknak a virágzatnak a túlsúlya, amelyek beporzást igényelnek a pollinátor virágzatának hiányában;

  • A rossz leszállóhely (kerítések és egyéb akadályok zavarják a szélbeplinációt);

  • gyors csapadékkal, amikor a pollen egyszerűen öblít.

Miért kicsi és mit kell tennie?

Miért kicsi és mit kell tennie?

Miért kicsi és mit kell tennie?

Abban az esetben, ha elégtelen beporzás esetén a legtöbb problémás virágcselék leült. Ilyen evolúciós indokolt reakciót a növény: koncentrálni a maximális erőforrások a virágzat, hogy tud adni a sebet, és ezután a gyümölcsöt. De az okok lehetnek csak ebben. Tehát a levelek túlterhelése és egy adott szőlő húrjai sok erőt töltenek – és végül lehetetlen számolni egy nagy betakarításra.

Miért kicsi és mit kell tennie?

Miért kicsi és mit kell tennie?

Érdemes megfontolni, hogy egy fiatal bokorban, a béke egy ilyen okból meglehetősen természetes, és csak akkor, ha a felnőttkorban marad, meg kell verni a riasztást.

A nehézségek fontosak lehetnek a fontos anyagok hiánya. A megőrző szőlő csökkenti a bogyók méretét a vízhiány során. Ugyanez történik, ha az ásványi műtrágyák nem elég. És még akkor is, ha mennyisége normális, de az adagolók viszonylag hideg időben történnek, abszorpciójuk és hatékonysága élesen csökken. Végül, még az aktív, de szabálytalan és nem rendszeres öntözés gyakran a problémák oka.

Miért kicsi és mit kell tennie?

Ne álljon, azonban folyamatosan hibáztatja magát minden nehézségben. Néha a szőlő is nagyon igazán gondoskodik -, és ez a konkrét fajták sajátosságainak köszönhető. Az ilyen bajok elkerülése érdekében gondosan meg kell vizsgálnia az ültetési anyag leírását. Kívánatos, hogy előnyben részesítsük ezeket a kulturális fajtákat, hogy a legkevésbé szeszélyek. De még akkor is lángolhat, ha a szőlőültetvény gyengén megvilágított helyekre törekszik, gyenge szellőzéssel.

Miért kicsi és mit kell tennie?

A probléma leküzdésére szolgáló módszerek

De csak válaszoljon a vendégek okairól. Azt is meg kell találnunk, hogy mit kell tenni vele. És minden esetben a megközelítésnek kicsit másnak kell lennie. Tehát, ha a beporzás során hiba történt, jobb légáramlást kell elérni a helyszínen. A probléma akadályozó szerkezetek szétszerelnek, vagy a szőlő egy másik helyre történő átadásra – szükség van a helyzetről.

Néha szükség van a leszállási anyagot a következő szezonban egy másik nemre, hogy fenntartsák az optimális egyensúlyt. A méhek vonzása segít a mézes növények kikapcsolódásában. Közülük kell előnyben részesíteni azt a tényt, hogy nyereségesebb a gyakorlati és dekoratív. Egyszerűbb és gyors opció – Cukor és mézoldaton alapuló méhek felszerelése; Ezt az oldatot a lemezekbe öntjük, és a szaghoz rendelkezésre álló anyagot fedjük le.

Miért kicsi és mit kell tennie?

Ha az időjárás nem támogatja a beporzást, azt jelenti, hogy mesterségesen meg kell tennie. Az egyik módja – a kora reggeli órákban a kicsapódás hiányában a virágzat részét képezi. Óvatosan beporították a női foltokat. Egy másik megközelítés magában foglalja a különleges palacsinta használatát. A fából készült tartó rész rögzítse a nyúl gyapjú. Ez a gyapjú lehetővé teszi a pollen átvitelét anélkül, hogy megszakítaná a színeket.

Miért kicsi és mit kell tennie?

A feldolgozás korán reggel, a harmat szárítása után történik. Fontos, hogy az eső ne várható legyen. Az ilyen beporzás 2-3 naponta a virágok kialakulásától a virágzás végéig terjed. A meleg időszakokban a növény további műveleteknek vízzel a szórók, hogy virágpor nem úszott, és szorosan tartotta a helyén.

Miért kicsi és mit kell tennie?

Nagyszámú levelek és hajtások kialakulásában szükség van a korona és a gyümölcstermelő szőlőre.

Gyengített és sérült ágak eltávolítják. Ugyanez vonatkozik a sűrítő ágakra is. A fiatal hajtások csúcsjai néhány nappal a virágzás előtt csípjanak. Megfelelő pollinációval a felesleges ecsetek megszakadnak. Az elmaradott klaszter megtalálása azonnal megszabadulna tőle anélkül, hogy abban a reményben, hogy a helyzet idővel visszaáll.

Miért kicsi és mit kell tennie?

És fontos:

  • Rendszeres öntözés (szaggatott időszakokban);

  • a föld felső rétegének megszakítása;

  • táplálkozás a mikroelemek gyökeréhez, elsősorban cink és bór.

Miért kicsi és mit kell tennie?

Miért kicsi és mit kell tennie?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása