Milyen távolságra helyezkednek el az üvegházban lévő paprika?

  Édes bolgár bors nemcsak Oroszország különböző régióiban, de messze túl. Ez egy népszerű, de növényi kultúra, amely igényes a termesztés és a gondozás feltételei között.

  A sikeres termés kulcsa nem csak a rendszeres öntözés és a műtrágya, hanem a megfelelő leszállási rendszer kiválasztásában is.

  Miért fontos a leszállási rendszer?

  Az ilyen módon eső csemetek, hogy maradjon elegendő szabad hely a növények között. A túlzott sűrűség csökkenti a hozamot és rosszul befolyásolja a cserjéket.

  A növények közötti bizonyos intervallum szükségessége a következő tényezőknek köszönhető:

  • Friss levegő A helyszínen szabadon forgalomba kerül, amely pozitív hatással lesz a palánták növekedésére;
  • A zöld tömegű sűrített leszállással A veszélyes kártevők gyakran valóra válnak;
  • A gyümölcsök nem fognak megtapasztalni a természetes világítás hiányát, Ezért a bors színe világos lesz, és az íze édes és telített (a zárt talaj termesztésével, mesterséges fényforrásokat használnak);
  • Kompetensen kiválasztott és végrehajtott rendszer – A bokrok és a megelőzési gomba erős egészségének biztosítása;
  • elegendő mennyiségű szabad hely szükséges A kényelmes növényi ellátás és a betakarítás érdekében.

  A legtöbb újonc kertész alábecsüli, hogy kiszámítsuk a növények közötti helyes távolságot, gyakran megsértve az agrotechnológia megállapított szabályait. Azonban a szakértők azt állítják, hogy közvetlenül befolyásolja a zöldségek méretét. A megfelelő leszállás megkönnyíti a veszélyes kártevők elleni védelmet, amelyek gyakran a gyümölcsök gyökereit támadják meg.

  Egy bizonyos távolságban a cserjék nem továbbítják a gombás vitákat egymásnak, ami különösen fontos, ha az üvegházakban vagy üvegházakban növekszik.

  A bors termesztése a rendszer szerint a következő előnyökkel jár:

  • az illetékes rendszer segít elérni Maximális gyümölcs, Különösen a magas hozamú fajták esetében;
  • A cserjék gyorsan gyökerezik, és a gyökerek gyorsított módban fejlődnek – Ha a palánták közötti távolság nem elegendő, a gyökerek nagyon lassan nőnek, és zavarják egymást, amelynek eredményeképpen a cserjék fejlődése lelassul, és a hozam észrevehetően csökken;
  • Amikor a palántákat kis földbe helyezi, jelentősen megmentheti a helyet és a földet a palánták optimális számának – A növények kompakt módon elhelyezhetők a telken, miközben nem zavarják egymást.

  Leszállási lehetőségek

  A rendszerek típusai

  A mai napig számos olyan rendszer van, amelyek modern kerteket használnak a bors ültetése során. Minden lehetőségnek van bizonyos jellemzői. A kertészek felsorolják a leggyakoribb és hatékony kirakodási rendszerek listáját, értékelte előnyüket és hátrányaikat.

  Amikor az üvegházhatású körülmények között egyre növekvő bors, az alábbiakban felsorolt ​​rendszerek egyike illeszkedik.

  Hagyományos

  Ha ezt az opciót választja, az ágyak egy méter szélesek, és ezek közöttük hagyja az 50 centiméter minimális átjárót. A kisbetűs növény a palánták palántáinak két sorban, amelyek között legfeljebb 0,6 méter hagyja a rést.

  Növényi bors egy üvegházban polikarbonátról 15 centiméter távolságon – az alacsony sebességű fajták bokrok közötti optimális intervallum. Az átlagos vetéssel való együttműködés során 25 cm-re emelkedik, és a magas cserjéket 40 centiméter távolságra ültetik egymástól.

  Négyzetes fészkelés

  Ebben az esetben a fiatal növényeket kis csoportokkal ültetik – 2-3 kusta a 60×60 centiméter méreteihez képest. Minden jól, mielőtt a leszállás elalszik a fa szőlőbe. Ez a növényfejlesztés első szakaszaiban táplálkozik. Ez a módszer ajánlott a déli területeken, ahol a nyár hosszú és sült.

  Az oldalsó cserjékkel való növekedés természetes védelme egymásnak, ami az égési sérülésekből menthető.

  Sakk

  Ez az opció régóta népszerű volt mind az újonnan érkezők körében, mind a tapasztalt daciditások között. Tartsa be ezt az esetet, hogy ilyen paraméterek 30×50 vagy 30×30 centiméter. A rendszer rendkívül alkalmas a kis oldalakra, ahol fontos, hogy kompetensen használjon minden területet.

  Az egyik rendszer kiválasztásakor figyelembe kell venni a módszert és az öntözési frekvenciát. A nagyszabású ültetvények elhelyezésénél ajánlatos csepegtetési öntözést használni. Mérsékelten és rendszeresen hidratálja a talajt, és nem teszi lehetővé a konvergenciát és a szárítást. Ebben az esetben a kisbetűk mellett választhatsz. A palánták szórásakor négyzet alakú fészek vagy checkers.

  A jegyzet! A szerves tér erők tömörített leszállása, mindössze 25 cm-es sorok között, és a növények között – legfeljebb 10 centiméter. Ez az elhelyezés nem alkalmas gazdag betakarítás megszerzésére.

  Ha a palánták ültetése nyílt talajban van állítva, akkor az egyik olyan rendszert kell választania, amely speciálisan kifejlesztett erre a termesztési módszerre. A helyszíni munkát a késő tavasszal vagy a nyár elején végzik. Ebben az időszakban a levegő hőmérséklete még éjszaka sem csökken 15 fok alá.

  Döntse el a cserjék és a sorok közötti távolságot a leszállás napja. A leszállási kutak leállítása, köztük a körülbelül 0,5 méteres rést hagyja. Az ajánlott távolság csökkentése nem csökkenthető, különösen, ha magas cserjékkel dolgozik. Gyorsan felnőnek, és zavarják egymást. Az oldalsó hajtások szabad képződéséhez sok helyre van szükséged. A fiatal növények a kutakban találhatók, sima sorok készítése. Talaj a leszállási kutak táplálása ásványi anyagok és szerves anyagok segítségével.

  Alacsony palánták körülbelül 50 centiméterre leszálltak. Az ilyen fajták nagyszámú gyümölcsöt alkotnak az oldalsó hajtásokra, így lehetetlen megszabadulni tőlük. A magas cserjéknek nagyméretű helyre van szükségük – 55-60 centiméter között bokrok között. Ezeket a mutatókat optimálisnak tartják, és a rendszer egy adott fajta jellemzőitől függően megváltoztatható.

  A leszállás során a távolságot nemcsak a növények között kell kiszámolni, hanem az ágyak között is. Mint sok más növényi növények fajtája, a sorok ültetett paprika. A kényelmes és egyszerű gondosság érdekében ajánlatos az ágyat maximum hosszú ideig. Ajánlott méret – körülbelül 60-70 centiméter.

  Ebben az állapotban a kert fontos előnyöket kap.

  • Feed A bors nagyon kényelmes lesz. Ez mind a kitermelő táplálásra, mind a kábítószerekre vonatkozik, amelyek a leveleket és a hajtást szórják. A növény kényelmes ültetésével nem lesz megsérülve.
  • Az időszerű módon történő öntözés elkerülése érdekében a kiválasztott területen is megfelelően helyezze el a palántákat. Ha szeretné, telepítheti az öntözőrendszereket.
  • Az egyes üzemekhez való szabad hozzáférés lehetővé teszi a betakarítás összegyűjtését és kövesse a zöldségek érettségének állapotát.

  Figyelembe véve a fajtát

  Az átlagolt paprika kirakodási jelző a kiválasztott fajta jellemzői tekintetében változhat.

  • A magas cserjéknek nagyobb szabad helyre van szükségük a közepes és alacsony növényekhez képest. Az optimális távolság a cikkben szerepel a cikkben.
  • Vegye figyelembe a növény szerkezetét is. A SpacdioZious cserjék a különleges forma miatt több helyet foglalnak el a telken.
  • Ha a fokozat a gyümölcsöket az alsó hajtásokra formálja, Meg kell növelni a sorok közötti távolságot.
  • Egyes növények rosszul tolerálják a fényes napfényt, és jól nőnek a prontizált területeken. Amikor a sötét helyszíneken lévő cserjék leszállása, el kell távolítani egymástól.
  • Ha a fokozat nagyszámú oldalirányú folyamatot képez, Ezt a megfelelő rendszer kiválasztásakor figyelembe veszik.
  • A sorok és a palánták közötti különbség csökkenthető, Ha a vágást felesleges frillsek vagy csokor bokrok végzik.

  Választása egy adott besorolásra, szükség van az agrotechnológia megismerésére. Nemcsak az ellátással kapcsolatos információkat kell tartalmaznia, hanem az ajánlott növekvő rendszert is.

  A jegyzet! Hagyja túl sok szakadékot a sorok között, és a siategség nem éri meg, különösen akkor, ha az ágak a támogatásokhoz vannak rögzítve. Ha az öntözőrendszer telepítve van a webhelyen vagy az üvegházban, az ágyneműt úgy kell kiadni, hogy a növények megkapják a szükséges mennyiségű nedvességet. Az öntözés manuálisan, az átlagos távolság körülbelül 50 centiméterrel rendelkezik.

  Hasznos tanácsadás

  Az üvegházhatású vagy kültéri mezőkön lévő cserjék megkezdése előtt el kell készítenie a kiválasztott részt. Szükség esetén simítják, szemétből, gyomnövényektől és tápláléktól tisztítva. Az ásványi készítményeket vagy szerves anyagokat műtrágyákként használják. Ha megnövelve a talaj savasságát, akkor csökkenthető mészkő vagy dolomit liszt. Csak az előkészítő munka után elindulhat, hogy lyukakat ásni lehessen.

  Ha a gyökér vagy más gyümölcs növények korábban nőttek a helyszínen, Meg kell felelnie a cserjék közötti megfelelő távolságnak. A használt talaj mindegyik centimétert ezenkívül fel kell venni a kapcsolatot, hogy kitöltse a tápanyagok mennyiségét a talajban.

  Az üvegházban való növekedés során figyelembe kell vennie a környéket a többi növény többi részével (ha rendelkezésre áll). Ha a bors túl közel lesz más kultúrákhoz, gyökérrendszere szenved, és a gyümölcsök mérete csökken.

  Javasoljuk, hogy a növekvő és ültetési borsok következő jellemzőit is figyelembe vegyék.

  • Általában, A csemeték azt tanácsolják, hogy az elejétől a májusig. A palánták kora 60 nap, magasság – 25 centiméter.
  • A növényi kultúra előnyben részesíti a könnyű talajt Magas tápanyagtartalommal.
  • A fiatal növényeknek meg kell adniuk, hogy ne sérüljenek a napégéstől.
  • A lyukak átlagos mélysége a leszálláshoz – Körülbelül 15 centiméter.
  • A tünetek észlelése esetén azonnal meg kell szabadulnia a beteg növényétől vagy gyógyít, Mindaddig, amíg a fertőzés más cserjékre is mutatott.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: