Mindössze annyit kell tudnod, hogy egy fiatal almafa vágása

A fiatal almafa gondozásának fontos része, az öntözés és a különböző eszközökkel történő feldolgozás mellett a vágás. Köszönet neki, nemcsak a fa megjelenését teszi lehetővé, hanem javítja a termést. A kvalitatív vágás összehasonlítható a kezeléssel, ami az Apple jobb és teljes fejlődésének kulcsa. Arról, hogy miért kell metszeni, hogyan kell megcsinálni, mit kell félni, hogyan kell törődni, valamint sok más árnyalatát megvitatják a cikkben.

A vágás szükségessége

A fa vágása nélkül beteg lesz, és helytelenül alakul ki. Az alábbiakban konkrét okok vannak szükségük, hogy a vágás szükséges.

 1. A megfelelő vágás a megfelelő koronát képezi. Kronefa esztétikailag élvezetes lesz.

 2. A metszés segít megelőzni a túlterhelés ágakat. Ha ez a túlterhelés következik be, az ágak egyszerűen megszakíthatók.

 3. Egy bizonyos alakú korona kialakulása korlátozza a fa magasságát. Ha a fa túl magas, akkor van annak a valószínűsége, hogy a felek bármelyikébe lehet megszelídíteni.

 4. Az Apple Tree Trim javítja a szellőztethetőséget. Ez csökkenti a kártevők és a különböző betegségek valószínűségét.

 5. A fák összeomlása lehet Növelje az alsó ágakhoz való hozzáférést.

 6. Ritkítás Serkenti a gyökérképződést A fiatal almafa.

 7. A termés után a vágás is javul, mert A fa megszűnik az erőket felesleges ágakra.

Időzítés

Néhány kertész úgy véli, hogy egy fiatal almafa vágása a legjobb, ha tavasszal tölteni. A tudományos megközelítés szempontjából a kora tavasszal valóban a leginkább megfelel a folyamatnak. Ennek oka ennek az az oka, hogy meglehetősen banális – ebben az időszakban, a fa még mindig “alszik”, vagyis nincs lejtős a növényben. Így a vágás után a fa szinte nem veszíti el a gyümölcsleveket. Egyidejűleg a hamarosan elkezdendő lágysággal egyidejűleg hozzájárul a “Ras” gyors gyógyulásához. A tavaszi vágáshoz ki kell választania azt az időt, amikor a hőmérséklet-jel + 10 fok felett emelkedik. És még jobban várjon egy hasonló napok sorozatát. Ügyeljen arra, hogy ideje feloldani a veséket.

Lehet aktiválni és ősz. Az őszi metszést körülbelül egy hónappal a fagy kezdete előtt kell elvégezni.

Szükséges, hogy a fa meg kell térnie (a sebeknek teljes mértékben fennmaradnak). Az almafa teljesen megtisztul a gyümölcsből (ha van), a levelek teljesen csökkennek. Korábban meg kell tisztítani az egész lovagolást. Csak végül is folytathatja a folyamatot.

Olvasson tovább  Paradicsom Smuggun

Általános ajánlás a vágási időzítéshez az alábbiak – A fát a “hibernálásban” kell lennie. Negatívan befolyásolja a növényeket és a vágást a hideg évszak alatt: 8 fok alatti hőmérsékleten, nem szabad ilyen eseményeket folytatnia. Nincsenek konkrét időzítés a vágófák elvégzésére – mindez az éghajlat, fajták és terep jellemzőitől függ. Például Szibériában nem ajánlott a tavaszi vágást eltölteni, mert ebben az időszakban még mindig túl hideg van. Elfogadható idő ezeknek a régióknak – kora ősz. Néhány kertész a Hold naptárra összpontosul, ami szintén nem igaza van.

Milyen eszközöket igényelnek?

Van egy eszközkészlet, amely nélkül az almafa kiváló minőségű vágása egyszerűen lehetetlen.

 1. Kerti kést. Élesnek kell lennie.

 2. Ceattor. Azt is elő kell állítani.

 3. Speciális kertfűrész. Szükség lehet még a fiatal fák ágai vágására.

 4. Egy másik titok. A második szecátornak hosszú fogantyúval kell rendelkeznie.

 5. Gardena var.

Minden eszköznek kell lennie jól élesített, különben erősen kiszorítják a szakaszokat. Általában a fiatal fák vágására a lépcsős nem szükséges.

Mindazonáltal ajánlott csak abban az esetben szerezni.

Minden vágószerszám munka előtt Meleg vízben áztatott, a fertőtlenítő komponensek tartalmával. Kerti VAR kell a részek kenésére. Lehetőség van tészta vagy réz-szulfát-oldat helyettesítésére.

Alapvető rendszerek

Két fő fa vágási rendszer van. Másképp készülnek és különböző célokra használják.

“A gyűrű”

Ezt a módszert használják, ha van egy ág eltávolítása. Az egyes fiókok alapján a gyűrű beáramlás. Ez a “gyűrű” egy olyan sejtréteg, amely képes gyors reprodukcióra. Így, ha az ág vágja a “gyűrűvel”, akkor a vágás helyén kialakított seb nem fog sokáig gyógyulni. Az ellenkező esetben az ág körülmetélő része továbbra is megszárad, amíg egy kis kender hasonlósága lenne. Azonban általában közvetlenül a “gyűrű”. Ez az opció megengedett, ha az ágot eltávolítják a vonal mentén, amely az elosztó szöget elosztja, és a törzsét fele.

“A vese”

Ezt a módszert szabályként használják annak érdekében, hogy az ágak rövidek legyenek. A “vese” vágásához meg kell találnod a veséket. Hogy ez meglehetősen egyszerű – a fiatal hajtásokon helyezkednek el, majdnem mindig egy kockás sorrendben. A fele külső vesék, és a másik rész belső. A vékonyításhoz általában a külső veséken található ágakat általában eltávolítják. A belső vesészakban lévő szakaszok abban az esetben készülnek, amikor a korona gyenge fa van, és az alsó ágak sokkal nőttek.

Az ágakat szépen levágják 45 fokos szögben. A vágás helyének magasabbnak kell lennie, mint a vese, 2 vagy 3 mm-rel. Ez szélsőséges vese lesz, hogy helyesen alakuljon ki.

Minden olyan szakasz, amelynek átmérője meghaladja az 1 cm-t, kötelező kell kezelni a tészta-kenetet, Mivel “bejárat” válnak különböző fertőzések és baktériumok számára.

Olvasson tovább  Anya cseresznye

Hogyan vágjuk le?

Úgy gondolják, hogy nehéz a fiatal fák metszése az újonc kertészek számára. Ez azonban nem igaz. Ez egy fiatal fa, hogy vágja le a legegyszerűbb mindent, csak követnie kell több rendes tippet.

Érdemes emlékezni arra, hogy az oldalsó lövés azonnal leszállás után. Ha ez nem történik meg, csak a felső-bankok jól fognak nőni.

1 év

A leszállás utáni első évben a fák nem ajánlottak. Az éves almafa még mindig túl gyenge, és a vágás további stresszes tényezővé válhat, ami nem befolyásolhatja az egészségét. Mindazonáltal egyes kertészek ilyen “fiatal”, úgy véli, hogy csökkenti a terhelést a gyors gyökerekre. Ebben a korban megengedett az oldalsó ágak eltávolítása, amelyek kevesebb, mint 70 cm-t a talajtól.

2 év

A leszállás utáni második évben elkezdhet a jövő koronáját. Általában egy kétéves almafa még nem szerzett jó ágakat az oldalakon. De mindazonáltal vannak, és el kell távolítani őket. De csak az egyes ágokat kell vágnia az 1 méter alatti szinten található szinten.

Ebben az esetben az éves alma vágóoldali ágakkal ellentétben. Ezután meg kell várnia a pillanatot, amikor az új oldali partok növekednek.

Ezekből származik, hogy a teljes körű korona kialakulása kezdődik. Ebben az időszakban már megvizsgálhatjuk, hogy a fejlesztési hibák védelme van-e. És ez az időszak alatt állítható be. És az akut szög alatt növekvő ágakat is kell vágnia – ezek a leggyengébbek. Biztosítani kell, hogy a fa egy hordóval van ellátva. Egyszerűen tegye, ha a fa törzse meg van osztva, szükség van cselekvésre és megszabadulni az oldalsó csomagtartóból.

3 év

A harmadik évben javasoljuk, hogy elkezdje a betegeket és a gyenge ágakat. Ez az idő jó, hogy elkezdje a második szint kialakítását. 50 cm-nek kell lennie az első felett. Az ágak kimutatása esetén meg kell vágni az egyiket. Néhány almafák ebben a korban elkezdhet gyümölcsöt. Szükséges a metszés elvégzéséhez úgy, hogy a felső ágak ne zárják le a fény hozzáférését az alsó részre. Természetesen lehetetlen eltávolítani a gyümölcs ágakat, vagy nagy mennyiségben csökkenti őket – ez élesen csökkenti a termés mennyiségét. Általában általában egy hároméves almafa levágja az összes ágat körülbelül 30 cm-t. Ebből a korból rendszeresen korlátozni kell a fa növekedését.

Olvasson tovább  Apple Tree Mantet

Későbbi ellátás

Először is, a vágás után, gondosan meg kell vizsgálni az almafa sérülését. Ezeket antiszeptikumokkal kell kezelni, majd egy keményebb vagy különleges paszta. Következő után a vágás után meg kell rejteni egy fát bőségesen. Pontos és etető növények. A két utolsó manipulációra van szükség, hogy a fa a vágás után növelje az ingereket.

A tavaszi vágás esetén a futófelület-takarmánynak nagy nitrogéntartalmú műtrágyákat kell tartalmaznia. Az őszi vágás után szükség van egy fát télre – szigetelni.

És meg kell szabadulnia a moha vagy a lichen, egy fa letelepedése. Szükséges, hogy óvatosan és előnyösen egy darab műanyaggal. A sérült helyeket antiszeptikumokkal is kezelni kell.

Gyakori hibák

Számos hiba van, amelyet el kell kerülnie.

 1. Ne vágja le túl sok ágakat egyszerre. Jobb, ha túl sokat vágunk. Ha kétséges, vágja le az ágat, ajánlott elhalasztani a metszést később. A legjobb, ha egy szakemberrel konzultál, vagy megtalálja a megfelelő anyagot ezen a témában.

 2. Rendszeresen kell részt vennie – évente és kis mennyiségben.

 3. Ha a fa rosszul esett, akkor nem kell körülmetélnie. Ez még sérült lesz. Meg kell várni a pillanatot, amikor gyógyítja.

 4. Egy formához kell ragaszkodnia – piramis, és próbálja meg, hogy ne változtassa meg az almafa életében.

 5. Ne vágja le az ágakat az esős időben. Meg kell venni egy napot csapadék nélkül.

 6. Ne végezzen hasonló munkákat a nap közepén, valamint a Sworching Sun sugarai alatt. A vágás legjobb ideje a naplemente előtt este.

 7. Néha egy bizonyos pillanatban Crohn fa elkezd nőni egyoldalú. Ebben az esetben az alsó ágak közelebb vannak a csomagtartóhoz, és a felső, éppen ellenkezőleg, a “mozog” a törzsből speciális távtartókkal.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: