Paradicsom ametiszt ékszer

 • Szerzői: USA, vaddisznó gazdaságok, Brad Gates
 • Szinonimák nevek: Ametiszt ékszer, értékes ametiszt, ametiszt kincs
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Integimenziós
 • Célja: Univerzális
 • Érlelési idő: Földközi-tenger
 • Az érlelés időzítése, napok: 110-115
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, üvegházakra
 • Bush méret: Középálló
 • A bokor magassága, lásd: 160 – 180

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsommag kiválasztása az országba való leszálláshoz, mindig azt akarja, hogy a fajta ötvözi a leginkább szükséges tulajdonságokat – csodálatos íz és aroma, magas hozam és megsértő. Mindezek a tulajdonságok ametiszt ékszer – paradicsom, amelyet tovább vitatnak.

Az eltávolítás története

Paradicsom A fajta AMETHYST Jewel tenyésztették Kaliforniában az amerikai tenyésztő Brad Gates, a vaddisznó gazdaságok. Eredeti név – Amethyst Jewel. És olyan nevekkel is találkozhat, mint egy értékes ametiszt és az ametiszt kincs. Egy fajta létrehozása során célt kaptak egy paradicsomot, amely egyformán alkalmas mind nyitott, mind védett talajban való növelésére, valamint vonzza az ügyfelek figyelmét szokatlan gyümölcsökkel.

A fajták leírása

Ametiszt ékszer – univerzális intedermináns fokozat, amely alkalmas mind az üvegházakban, mind a nyitott talajban. Különbözik a nagy szellemekben: erőteljes, elterjedt, közepes gazdag bokor a védett talaj körülményeiben 180 cm magasságban, nyitva tartva – akár 160 cm-ig. Ez egy egyszerű virágzat. Garters, Beépítés és képződés szükséges. Szárak száma a képződés során – 2.

A fajta jó immunitással rendelkezik, amely sok betegség ellenáll, beleértve különösen a paradicsomot: bakteriózis, mozaik, pöttyös, fitoofluorózis. A gyümölcsök nem hajlamosak a repedésre, ezért az ametisztkép ékszert magas takarmány és szállíthatóság jellemzi. Az összegyűjtött betakarítás 15 napig tárolható. Cél – univerzális. Frissen használható, valamint a konzerváláshoz használt és különböző kulináris ételeket készíthet.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Az ametiszt ékszer gyümölcseit nagy paradicsom, enyhén fényes alakúak képviselik. Az egyik példány súlya 350-800 g, és néha több. Akár 5-6 paradicsom van az ecsettel. A paradicsom sűrű sima bőrrel van borítva, ami nagyon ellenáll a repedésnek. Érdekes színű: éretlen gyümölcs festett piros és rózsaszín árnyalatok kék-lila vállakkal. Az érlelés folyamatában a cseresznye közelében lévő mélyedés majdnem fekete lesz, puha sima könnyű lila áttéréssel egy rózsaszín csúcsra. A vágott cellulóz fényes, fényes, lédús, sűrű, piros vagy mély rózsaszín színű.

Kóstolási jellemzők

A fajták AMETHYST Ékszere kellemes édes ízű, könnyű savanyúsággal és gyümölcs jegyzetekkel rendelkezik. Tökéletesen alkalmas a fogyasztásra a friss formában. Tökéletesen kombinálva más zöldségekkel nyári salátákban.

Érés és gyümölcsözés

A fajta ametiszt ékszer a középső könnyebbé válik. Az első betakarítás már 110-115 nap elteltével érhető el a vetés napjától, a védett földterület termesztésével. Különböző hosszú gyümölcsökkel: szeptemberig, a nyílt talajon, az üvegházban – még hosszabb ideig.

Hozam

Ametiszt ékszer – magas hozamú minőségű. Egy bokorból akár 7-9 kg gyümölcsöt is kaphat. Legfeljebb 8 paradicsom nő az ecsettel.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Az ametiszt ékszerek vetőmagját a palántákban 70 napig kell előállítani, mielőtt az átutalások nyitva állnak. Ez idő alatt a palánták kényszerülnek, és teljes mértékben felkészülnek a tartós növekedési hely átadására.

A palánták növekedéséhez a tőzegcsészék szükségesek vagy más csomagolás, valamint különleges talaj. Megvásárolható a boltban készen áll, vagy önállóan elkészítve 1 elválasztó rész, 1 tőzegrész, 1 rész homok és 2 rész a föld. Adott esetben hozzáadunk egy átfogó ásványi műtrágyát paradicsomhoz a főtt keverékhez.

Ha a magokat egy speciális boltban vásárolják meg, akkor azonnal vetheted őket. Az ültetés előtt saját gyűjteményük magjainak felhasználásával fertőtleníteni kell, hogy a mangán gyenge oldatba meríthető 20 perc alatt.

A vetőmagot legfeljebb 8 mm-nél hosszabb mélységben végezzük. Ha a leszállást nem külön potokban tervezik, hanem a dobozban, akkor a 6-7 cm-es palánták közötti távolság. A talaj elültetése után meg kell nedvesíteni, majd távolítsa el a cserépeket a meleg száraz helyre. Fontos, hogy figyelemmel kíséri öntözés – a talaj nem eloszlatni, de túl magas páratartalom lesz pusztító – a magok fogják terhelni, és nem lesz hajtások.

Az első csíráknak a vetés dátumától számított héten kell megjelenniük. Sok fényre van szükségük, így az edényeket az ablakpárkányon kell elhelyezni. Az olvasást speciális lámpákkal szervezheti, ha a nap kevesebb, mint 9 óra. Azok a helyiségek, ahol a palánták elhelyezkednek, meg kell felelniük a következő követelményeknek:

 • Légi hőmérséklet +23 fok;

 • A levegő páratartalma normál értékeken belül (40-60%);

 • A vázlatok és a közvetlen napfény hiánya.

Ne felejtsük el a rendszeres öntözést a meleg, maradék vagy szűrt víz gyökerei alatt. Az egyes edények szedése egy hónappal a vetés után történik. A palánta a talajba kerül, amíg a magvak levelek.

A nyílt talaj beszállása előtt a palántákat ki kell igazítani az új környezeti feltételek jövőjéhez. Néhány héttel az edények átültetése előtt 1-10 óráig el kell kezdeni a friss levegőn, és meg kell hosszabbítani az időt simán és fokozatosan, hogy a fiatal növények óvatosan megszokják őket A hőmérsékletkülönbség.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom ametiszt ékszer

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom ametiszt ékszer

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom ametiszt ékszer

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A vetés után kb. A palánták közötti távolságot meg kell figyelni, egyenlő 50-60 cm.

Növekvő és gondoskodás

Két héttel a leszállás után a növényeket szerves trágyázószerekkel kell ellátni. Tökéletesen alkalmas csirke alom. Meg kell oldani a megoldást az alábbiak szerint: 1 vödör vízben 600 g alom hígítására.

A komplex ásványi műtrágyák etetése A fokozat a rügyek és a virágzás kialakulását igényli. A paradicsomra külön készítményt kell megvásárolni. Az ismételt ásványkomplex szükséges a gyümölcsözés időszakában.

Erőteljes ametiszt ékszer-bokornak szüksége van harisnyakötő, gőzölés és formáció. Az első lépéseket 14 nappal a kirakodás után kell tartani, majd ismételje meg 2 hétenként. A képződést 2-3 szárakban végzik. Mindez szükséges a hozam növelése érdekében. A nyár végén ajánlott kiüríteni a növekvő bokor tetejét, hogy lehetőséget adjon a fennmaradó gyümölcsök felnőzésére.

Növekszik az ametiszt ékszer nyitott földön. A levegő hőmérséklete +25 fok felett lehet pusztító ezeknek a paradicsomnak.

Paradicsom ametiszt ékszer

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom ametiszt ékszerÉlesztőParadicsom ametiszt ékszerBórsavParadicsom ametiszt ékszerJódParadicsom ametiszt ékszerHamuParadicsom ametiszt ékszerKalcium-selitraParadicsom ametiszt ékszerbukkinsavParadicsom ametiszt ékszerTejszérumParadicsom ametiszt ékszerHidrogén-peroxidParadicsom ametiszt ékszerCsirke alomParadicsom ametiszt ékszerSzódaParadicsom ametiszt ékszerCsalánParadicsom ametiszt ékszerMolyhos ökörfarkkóró

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom ametiszt ékszer

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom ametiszt ékszer

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom ametiszt ékszerPhytofluoroParadicsom ametiszt ékszerPuffadt harmatParadicsom ametiszt ékszerCsúcsParadicsom ametiszt ékszerClapporiosParadicsom ametiszt ékszerSzürke gnilParadicsom ametiszt ékszerDohánymozaik vírus

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása