Paradicsom dubrava

 • Szerzői: Agapov A. VAL VEL., Alpatyev A. BAN BEN., Skvortsov R. BAN BEN., Gurkina L. NAK NEK.; (FGBNU “Szövetségi Tudományos Központ zöldségtermesztés”, Nazullayev Niyazi Mehieddin)
 • A feltételezések éve: 1997
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Univerzális
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 85-105
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Szállítási képesség: Jó
 • Bush méret: Éjszakai minőségű

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsom, a dubrava fajták miatt a “lusta kultúrája”. A paradicsomra nincs szükség különleges gondozásra, viszonylag könnyen karbantartani a különböző természetes kataklizmákat, nem igényelnek megérintést, valamint meglehetősen munkaerő-intenzív feldolgozási eljárást. Ugyanakkor a magas hozamok jellemezhetők fajtákat. Ez a helyzet, amikor a vicc majdnem teljesen igazolja a gyakorlatban.

Az eltávolítás története

A Dubrava (Dubok) kultúráját 1993-ban hozták létre a “Szövetségi Tudományos Növényi Központban”. A munka elvégezte a tudós csapatot: a. Agapov, A. Alpatiev, R. Skvortsov, L. Gurkina. Az 1997-es rendszerleíró adatbázisban szerepel. Javasoljuk, amikor nyitott talajokban termesztik, de mindkettő üvegházakhoz illeszkednek. Előnyben részesített alapvető területek – Közép- és Volga-Vyatsky. Tedd és más régiókban.

A fajták leírása

A rendeltetési helyén ez egy kereskedelmi fajta, amely nem igényel nagy gondot. Korai kultúra, determináns, kiváló betakarítást adva az első baktériumok megjelenése után 80-105 nap után. A másodlagos kultúra virágzik majdnem azonnal az első gyümölcs megjelenése.

Töltött bokrok, kompakt, jólfúrák, alacsony (40-60 cm). A bőséges nitrogén-adalékanyagok esetében a bokrokat akár 70 cm-re húzzuk, de ez történik a paradicsom minősége kárára. A levelek kicsiek, jellemző egy konfigurációs fajta, egy kicsit hullámosított, világos zöld színű. Mérsékelt lépések kialakulása.

A fokozat előnyei között:

 • korai öregedés;
 • Szokatlan gondoskodás;
 • A gyümölcsök egyenletessége;
 • tömörített konzisztencia;
 • az érés egyidejűsége;
 • Kiváló szállíthatóság;
 • Nincs szükség gőzölésre és harisnyakötőre;
 • Elérhetőség a saját magfizori alapjának összegyűjtésére.

Minuszok:

 • Közepes ízű tulajdonságok;
 • a betegségek és a kártevő támadások átlagos ellenállása;
 • Regionális korlátozások a növekedésről.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsom lekerekített, gyakran kissé villan, sima vagy kis arcokkal. A magzati tömeg – 53-110 g. Néhány másolat nagyobb lehet. Paradicsom száma egy ecsettel – 5-6 db. A hús tömörül, mérsékelt húsujós. A kifejezett piros gyümölcsök.

Kóstolási jellemzők

A gyümölcsöknek savanyú édes íze van. A kezdeményezőket kiegyensúlyozottnak nyilvánították.

Érés és gyümölcsözés

Dubrava – ultráni fokozat. Más szóval, nincs lefeküdése. Az első ecset 6-7 lap után csírázik, és az azt követő – 1-2 lap után. Mivel a gyümölcsök a phitoophulas megjelenése előtt zajlanak, a későbbi megelőző intézkedések minimalizálódnak. A nagyméretű paradicsom megszerzéséhez a szeptemberi korán történik. A betakarítást július 15-től augusztus 20-ig gyűjtik össze.

Hozam

A hozam a központi régióban eléri a 133-349 ° C / ha, a Volga-Vyatsky – 224-551 C / ha, valamint a legnagyobb – 551 c / ha (legfeljebb 55 kg / m2).

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A kultúra relatív értelmetlensége egyszerűen gondoskodik. A palánták vetőmagjait március 20-tól március 30-ig terjedő és a talajba esett palánták – május 10-20. Vetőmaggal, célszerű, hogy ne lassítsák, mintegy 2 cm mélységben ültetjük őket. De nem ajánlott túl korán elveszteni őket, mivel a termesztett hajtások nemcsak gyengébbek, hanem elveszítik a hozamot is. A tenyésztés kultúrájának déli régióiban nem szükségesek. A fajta tökéletesen fejlődik a talajban, amely 15 fokra melegszik.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom dubrava

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom dubrava

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom dubrava

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Tipikus ültetési séma – 70 x 30-40 cm, sűrűség – 4-5 növény az M2-en.

Növekvő és gondoskodás

Bőséges gyümölcsözési fokozat a homokos és vékony talajon. Hogy egy helyen több mint 3 év alatt műveljenek. A vetésforgás optimális változata:

 • cukkini;
 • káposzta;
 • saláta;
 • petrezselyem;
 • babkultúrák;
 • Uborka és luc.

A jelvények padlizsánok vagy édes paprika lesznek.

A palánták termesztése során két valódi levélben merülnek fel, amely hozzájárul a kultúra gyökereinek minőségi fejlődéséhez. Ha a növényeket azonnal feloldották az egyes kapacitások szerint, merülnek.

A palánták tisztítása kb. 7 napot termel a földbeállítás előtt. Ha május közepén egy Dubravu vágya van, a növények első 20-30 napját üvegházakban kell tartani.

A növekvő időtartamra 2-szer táplálja a palántákat. Ebben az esetben az integrált műtrágyákat használják (“Agrikol”). Az első csalét a merülés után 7 nap után történik, a második pedig a nyitott talajban való leszállás előtt.

Növénykultúra nyílt talajban a visszatérő hűtés és a talaj felmelegedése után 15 ° C-ra. A fajta rendszeres és bőséges öntözés szükséges. Az öntözés után a talajnak oxigén hozzáférést kell biztosítani a növények gyökereihez. A munkaerőköltségek csökkentése érdekében a bokrok közelében lévő talajt humusz, ferde fű vagy sötét nemszövött anyag mulasztja.

A nyílt talajban a Dubravu háromszor táplálkozik: az ültetés folyamatában, az ömlesztett virágzás előfordulásával és a gyümölcsfestés kezdetén. A kultúra szívesen szedje a foszforot és a mérsékelt adagokban nitrogént igényel. Ezt emlékezni kell az etetés során, hogy ne okozzon túlzott zöld növénytermesztést a gyümölcsök kialakulásának kárára. A szegény talajok a palánták ültetése előtt a kutakban, ajánlott önteni a maroknyi fa hamu, valamint öntsük 200 g gyors csirke ellenállást.

A fokozat gyümölcsének normalizálása szükségszerűen, mivel a kefék szükségtelenül túlterheltek gyümölcsökkel. Az adagolás során 5-6 legnagyobb paradicsom van, ezért tömegük 90-110 g-on van felszerelve, anélkül, hogy megváltoztatná a hozam szintjét. A tenyészetet a talajszárítás felső rétegévé kell vinni. Az öntözést reggel vagy este végezzük: ebben az időben a hő nem fog hozzájárulni a kéreg képződéséhez a talajon, és a nap sugarai nem égnek az öntözés utáni bokrok.

Bár a minőség nem igényel megérinti, a különösen szorgalmas kertészek, tudomásul vesszük számos előnye, hogy ez az eljárás megadja a lehangolt kultúrák:

 • A gondozási folyamat egyszerűsödik;
 • A gyümölcs tisztaságát megőrzik, a forgásuk megakadályozható, mert nincs kapcsolat a talajjal;
 • Amikor Godpad, a bokrok jobban megvilágítják;
 • A bőséges betakarítással rendelkező szárak megszüntetése.

Paradicsom dubrava

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom dubravaÉlesztőParadicsom dubravaBórsavParadicsom dubravaJódParadicsom dubravaHamuParadicsom dubravaKalcium-selitraParadicsom dubravabukkinsavParadicsom dubravaTejszérumParadicsom dubravaHidrogén-peroxidParadicsom dubravaCsirke alomParadicsom dubravaSzódaParadicsom dubravaCsalánParadicsom dubravaMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A paradicsom Dubrava bemutatja a fitoofluorózis átlagos fogékonyságát. A betegség azonban ritkán jelenik meg, mert a gyümölcsök koraiak. Más segédeszközök esetében a kultúra fenntarthatósága szintén átlagos szinten van. Amikor a legalacsonyabb ecsetek egy védelem nélküli talajon (különösen esős időben) találhatók, a rothadás megjelenése.

A minta megelőző intézkedései meglehetősen hatékonyak a stencil támadásoktól. A klimatikusan meleg területeken, a vetésforgás megzavarása vagy a burgonyával való szoros leszállás, gyümölcsök növekedése nélkül a növények károsodása a Colorad Beetles által rendkívül nehéz.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom dubrava

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom dubrava

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom dubravaPhytofluoroParadicsom dubravaPuffadt harmatParadicsom dubravaCsúcsParadicsom dubravaClapporiosParadicsom dubravaSzürke gnilParadicsom dubravaDohánymozaik vírus

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása