Paradicsom egyedülálló kulchitsky

  • Szerzői: Kulchitsky M.G., G. Novorossiysk
  • Szinonimák nevek: Unikalniy Kulchickogo
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Integimenziós
  • Célja: Univerzális
  • Érlelési idő: Korai
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, üvegházakra
  • Eladhatóság: Magas
  • Bush méret: Magas
  • A bokor magassága, lásd: akár 180

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsom fajta, az egyedülálló Kulchitsky néven ismert, 1980-ban vezetett vissza, és azóta nagy népszerűséget szerzett sok kertész között. A fajta megkülönböztethető a kedvezőtlen éghajlat stabilitása. Most az egyik legnépszerűbb paradicsoma az egész országban. Tehát a kertészek szerint ez a fajta megkülönböztethető a stabilitás és a magas hozamot is megőrzi, még kedvezőtlen körülmények között is.

A fajták leírása

Az üzem egy magas bokor, amely képes 1,8 méterre növelhető az egész szezonban. Az osztályt az üvegházban és a nyitott talajban termesztik. Amint a bokor eléri a kívánt magasságot, szükség van egy szilárd támogatásra. Átlagosan a bokor legfeljebb 12 húrot ad.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Szinte minden azonos méretű és kerek alakú paradicsom. Az érett gyümölcsöket sűrűség és simaság jellemzi. Ezek ideálisak a konzerv formában történő tároláshoz.

Kóstolási jellemzők

Érett paradicsom van egy kellemes és lédús paradicsom ízléssel, és sokáig tartva ezeket a tulajdonságokat. Apróra vágott formában a paradicsom alkalmas különböző újratöltőkre és mártásokra. A paradicsom is jó hozzáadás a nyári salátákhoz.

Érés és gyümölcsözés

A gyümölcsözés időtartama feszült, de a bokor első gyümölcsei 3,5 hónappal a vetés után. A növény gyorsan virágzik, gazdagon friss paradicsomot hozott a nyár folyamán.

Hozam

Átlagosan az egyes bokor hozama eléri az 5-6 kilogrammot. Annak érdekében, hogy növeljék az érlelt gyümölcsök számát, három szárat kell kialakítanod az egész üzemből, amely után a Trellishez kötődik. Egy négyzetméterenként négy bokrig található.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Vetőmagok általában alkalmanként 60 nappal a palánták leszállás előtt. Elég ahhoz, hogy megvásároljon egy tétel vetőmagot, hogy elég legyen mindenre, ami marad. A maggyümölcsök a legjobbak a legjobb helyeken, és csak a teljes érési időszak vége után gyűjtik össze őket. A tapasztalt kertészek azt tanácsolják, mielőtt a mangán megoldást vetett vetőmagok feldolgozása.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom egyedülálló kulchitsky

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom egyedülálló kulchitsky

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom egyedülálló kulchitsky

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A kert kereste a 40×70 centiméter-sémát követi, és a palánták a legjobbak a kis gödrökbe 20 centiméter mélységig. 5-ös felső levelek kell maradniuk a talajon. Hamarosan a száraknak új gyökereket kell termeszteniük, ami mindent megtesz a bokornak.

Növekvő és gondoskodás

Ahhoz, hogy korai betakarítást kapj, tavasszal kell lógni a palántákon, április első napjaiban. Ha az üzem egy üvegházban nő, akkor február előtt vetőmagot kell vetni. A fajta paradicsom termesztésére alkalmas legoptimálisabb hőmérséklet 20-25 ° C.

A paradicsomot bőségesen kell önteni, de nem gyakran. Közel figyelmet kell fordítani erre a kérdésre abban az időben, amikor a tengerész elkezd alakulni. Óvatosan kell követnie a talaj felső rétegét. Semmilyen esetben nem hagyhatja abba, hogy megállítsa. Ezenkívül fontos, hogy a talaj ne legyen túl nedves, mert ebben az esetben az esély az, hogy a gyökerek rothadnak.

A leszállás alkalmassága egyformán a kerti talajból, a nedvesnek és a homokból készül. A robbanásveszélyes keverékben kréta vagy dolomit liszt. A kész szubsztrátum a vetőmag-kapacitásba kerül, amely után gondosan áztatják a mangán oldatát.

Az egyedülálló Kulchitsky nem különbözik a talaj iránti keresletben, de a legjobb a megtermékenyített területen, jó lélegzőképességgel. Ne használjon túl gyakran szerves műtrágyákat. A bokor számára a szezonban rendszeres adagolók nem szükségesek, de az ásványi műtrágyák ideálisak. Legtöbbi, magnéziumra van szükség a növény számára, különösen a gyümölcsök érése során.

A túzok kell konfigurálniuk a Trellis vagy bármely más további támogatást. Az érlelés és a leginkább kereskedelmi és gyönyörű gyümölcsök elérése érdekében az üzemnek alapos kialakításra van szüksége.

Mivel a fajta nem hibrid, a kertek házigazdái, és további betakaríthatják a vetőmagot, hogy később használják. Az egyedülálló Kulchitsky jól illeszkedik a magán élelmiszerek és a gazdaságok növekedéséhez.

Paradicsom egyedülálló kulchitsky

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom egyedülálló kulchitskyÉlesztőParadicsom egyedülálló kulchitskyBórsavParadicsom egyedülálló kulchitskyJódParadicsom egyedülálló kulchitskyHamuParadicsom egyedülálló kulchitskyKalcium-selitraParadicsom egyedülálló kulchitskybukkinsavParadicsom egyedülálló kulchitskyTejszérumParadicsom egyedülálló kulchitskyHidrogén-peroxidParadicsom egyedülálló kulchitskyCsirke alomParadicsom egyedülálló kulchitskySzódaParadicsom egyedülálló kulchitskyCsalánParadicsom egyedülálló kulchitskyMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Az egyedülálló Kulchitsky nagyon ellenáll a betegségek tipikus betegségeinek. Ami a kártevőket illeti, nem mentes a fenyegetésüktől. Ennek megakadályozása érdekében időben gondoskodnia kell. Egy bokornak szüksége van vízre, megtermékenyítve ásványi műtrágyákkal és rendszeresen gőzölve. E körülmények végrehajtásakor a paradicsom megbízhatóan védi a kártevőket és a betegségeket.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom egyedülálló kulchitsky

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom egyedülálló kulchitsky

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom egyedülálló kulchitskyPhytofluoroParadicsom egyedülálló kulchitskyPuffadt harmatParadicsom egyedülálló kulchitskyCsúcsParadicsom egyedülálló kulchitskyClapporiosParadicsom egyedülálló kulchitskySzürke gnilParadicsom egyedülálló kulchitskyDohánymozaik vírus

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása