Paradicsom gazdag kalapban

 • Szerzői: Nastenko N. BAN BEN., Brazhan B. G., Gulkin M. N. (Agoofirma Aelita LLC)
 • A feltételezések éve: 2011
 • Szinonimák nevek: Gazdag kunyhó F1
 • Kategória: Hibrid
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Univerzális
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 95-105
 • Növekvő feltételek: a nyílt talajra, a film üvegházakhoz, az ablakpárkány növekedéséhez
 • Bush méret: Éjszakai minőségű

Lásd az összes jellemzőt

Az egyik legkedveltebb zöldség volt, és továbbra is paradicsom. Értékelve egy szokatlan hangsúlyos ízlés, a termesztés, a mindennapos termesztés lehetőségét, a végtelen fajtákat és hibrideket, évente frissített gyűjteményeket. Ezenkívül egy csodálatos növény gyümölcsei rendkívül hasznosak. Az egyik univerzális hibrid gazdag a kunyhóban, a szinonima az F1 kalapban gazdag, a nyílt talajban, üvegházakban és Cadpoban termesztett meghatározó növény. A hibridet friss formában, salátákban és konzervek (gyümölcslevek, mártások, marinádok) fogyasztására tervezték.

A fajták leírása

A félbarát hibrid változatosság eltávolításában a szerzőhöz tartozik. BAN BEN. Nastenko, B. G. Caracycle, M. N. Gulkin az Agrofirm Aelita LLC cégtől. A hódító nagy hozamú hibrid kompakt méretű – alacsony bokor csak 35-45 cm-rel nő. A növény kicsi, nincs szükség étkezésre. Erős szárak ellenállnak több ecsettel, három, öt gyümölcsökkel. A bokor nagy sötét zöld levelekkel borított.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A hibrid fő jellemzője a törpe, valamint a gyümölcsök, még szobai körülmények között is, az ablakpárkányokon is növelhető. Ezenkívül a hibridet a következőképpen jellemezzük:

 • ultrarán;

 • low-tech;

 • erős és stabil, közbenső virágzással és erős gyümölcsökkel, artikulációval, szárral;

 • Ellenáll a betegségeknek, jó betakarítást és meglehetősen nagy hordozható gyümölcsöket adva ilyen rövidnadrágok számára.

A kunyhóban gazdag paradicsomatlan gyümölcsöket világos zölden festik, a technikai érettség színpadán, a fényes vörös karmin színben. Kerekített szaporított paradicsom eléri a súlyokat 110-120 gramm.

Kóstolási jellemzők

A paradicsomos lédús szűk cellulóznak édes desszert íze és kifejezett aromája van.

Érés és gyümölcsözés

A hibrid fajta az ultra-szerelt paradicsomhoz tartozik, az érés időzítése 95-105 nap, a betakarítás júliusban kezdődik – augusztus.

Hozam

A gazdag hatát kiváló gyümölcs- és magas betakarítással jellemezheti – akár 7,5-8,0 kilogramm / négyzetméterenként, akár 1,6 kg-ig, bokorral.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Vetés a palántákon március második évtizedében, nyílt talajon ültetettek május 15-től június 5-ig.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom gazdag kalapban

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom gazdag kalapban

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom gazdag kalapban

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Amikor a növények ültetése, a távolság a bokrok 50×40 cm figyelhető, 1 négyzetméter tartományok 4-5 gyökerek.

Növekvő és gondoskodás

Ahhoz, hogy egy stabil betakarítás, különösen a zónákban a kockázatos a mezőgazdaság, a paradicsomot termesztik keresztül palántákat, vetőmagot vetőmagvak speciális konténerek, és ültetési megerősített növényeket nyílt terepen. Vetés előtt, a vetőmag kezelés speciális készítményekkel stimulánsok – “Epin Extra”, “Zircon”, “OBEREG”, HB-101. Az 1: 100 jelzáloghitel-megoldásban lévő magok is.

 • A pohárban ültetett feldolgozott magok, dobozok, tőzeg tabletták. A tavaszi növényeket szobahőmérsékleten termesztik, várják a visszatérő fagyasztók szezonját. Ha úgy dönt, hogy melyik csomagolás jobb a növények növekedéséhez, akkor a csészék mindig előnyösek. Az így termesztett növénynek zárt gyökérrendszere van, és könnyen átviheti a földre való leszállást.

 • Röviddel a nyitott talajba való leszállás előtt a kecses palánták növelik és tanítják a napsütést.

A kerttel becsült határidő – 80-90 nap a magok alkalmából. A telek választott napkollektor, védve a vázlatoktól. Kiváló elődei fokhagymás és hagyma, káposzta és hüvelyesek, de burgonya után, padlizsán, bors ültetési paradicsom nem ajánlott. A lyukak mérete kb. 20 cm, de általában a bayonet lapátra ültek – ez elég elég. A növényt a szerves és ásványi műtrágyákkal elkészített talajba ültetik, elaludt a föld és a kifolyó meleg vizet. Az első héten a fiatal kirakodások a legjobban kimondott sugarak. További ellátás az időszerű öntözés, lazítás, etetés, megelőző folyamatok. A gőzölésben gazdag kunyhónak nincs szüksége, de lehetséges, hogy a törzsek harisnya a spicyms-hez, különben nem ellenállnak az öntő gyümölcsök súlyával. Az érési időszak alatt a vastag lombozat gyározott, hogy friss levegő hozzáférést és napfényt biztosítsanak a paradicsomra.

Az öntözés gyakorisága a környező körülményektől függ – az üzem száraz időszakában naponta öntözött, amíg növelik a gyümölcsöket. Az öntözés tömeges felforrása megszűnik. Az esős nyáron a növények hidratálása szükséges – a túlfeszítés veszélyezteti a repedést. Emlékeztetni kell arra, hogy a vizet a gyökér alatt kell önteni, elkerülve a levelek belépését, ha az eseményt a nap folyamán töltik. Hasonló intézkedéseket fognak eltávolítani a leszállást a napégésből.

Paradicsom gazdag kalapban

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom gazdag kalapbanÉlesztőParadicsom gazdag kalapbanBórsavParadicsom gazdag kalapbanJódParadicsom gazdag kalapbanHamuParadicsom gazdag kalapbanKalcium-selitraParadicsom gazdag kalapbanbukkinsavParadicsom gazdag kalapbanTejszérumParadicsom gazdag kalapbanHidrogén-peroxidParadicsom gazdag kalapbanCsirke alomParadicsom gazdag kalapbanSzódaParadicsom gazdag kalapbanCsalánParadicsom gazdag kalapbanMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A pozitív tulajdonságok, szakemberek és kertészek egyike megjegyzi a hibrid jó fenntarthatóságát a legtöbb paradicsom-betegségnek, mint például a repedés, a fusariasis. Mindazonáltal a gazdag kunyhó meg lehet csodálni a száraz foltos és repedés erős átfedéssel. Az ilyen problémák elkerülése érdekében a propilaktikus kezelések rendszeres időnként fungicidekkel és gombaellenes szerekkel kell végrehajtani. A repedés megakadályozása érdekében követnie kell a talaj nedvességének szintjét.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom gazdag kalapban

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom gazdag kalapban

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom gazdag kalapbanPhytofluoroParadicsom gazdag kalapbanPuffadt harmatParadicsom gazdag kalapbanCsúcsParadicsom gazdag kalapbanClapporiosParadicsom gazdag kalapbanSzürke gnilParadicsom gazdag kalapbanDohánymozaik vírus

Régiók növekvő

A gazdag kunyhó van kialakítva, hogy az északi, északnyugati, a központi régióban a Volga-Vyatka régióban, és ez nőtt a Központi Bizottság, Észak-kaukázusi, Közel Authorian, Nizhnevolzhsky, Urál, Nyugat-szibériai, kelet-szibériai, a távol-keleti régiók.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása