Paradicsom Jubilee Tarasenko

 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Integimenziós
 • Célja: az egész üzemanyag-konzervhez
 • Érlelési idő: Földközi-tenger
 • Az érlelés időzítése, napok: 111-115
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Eladhatóság: Magas
 • Szállítási képesség: Igen
 • Bush méret: Magas
 • A bokor magassága, lásd: 200-300

Lásd az összes jellemzőt

Tapasztalt kertészek ritkán, mint képesek meglepni, figyelembe véve a különböző kultúrákat. De az egyszerű fajták és hibridek között van egy érdekes nézet, az úgynevezett lyanovoid paradicsom. Az ilyen kultúra bokrok megkülönböztetik az intenzív növekedés, valamint a megnövekedett hozam. A paradicsom Jubilee Tarasenko tartozik.

Az eltávolítás története

A paradicsomi Jubilee Tarasenko szerzője a Feodosij Makarovich Tarasenko rajongói ukrán kiválasztási tisztviselőjét végezte. Ezt a fajtát 75. évfordulóján vezette. Jelenleg a kultúra nem szerepel az állami nyilvántartásban. De nem hagyja abba a kertészeket.

A nem regisztrált fajta fő mínusza az, hogy a nagyszámú agrofirmok magokat termelnek e cím alatt, de a paradicsom leírása, valamint a kapott gyümölcsök különböznek. Ezért a legjobb vásárolni anyagot egy speciális áruházban.

A paradicsom Jubilee Tarasenko egy liananizált intedermináns minőségű, amelyet az üvegházakban vagy az ágyakban való növekedéshez terveztek. Alkalmas bármely régióra, de hideg területeken menedéket igényelhet.

A fajták leírása

A magas liananikus bokor 200-300 cm-ig húzódik. Eltér a növekedés és az aktív emissziók az oldalsó hajtások. Stem erőteljes, jól fejlett. A hűtőközeg nagyon gyenge. Nagy levelek, sötétzöld árnyalattal rendelkeznek. Ez a típus ajánlott az egyik szárban.

A virágzat egyszerű, klaszterben alakul ki. Komplex kefék. Az alsó keféken akár 40 gyümölcs is formálhat, a felső – 20-30. Az első ecset 9 lapon helyezkedik el. Következő – minden 2.

A kertészek egy nagy mínusz kultúrát ünnepelnek: a bokor növekedésének jellemzői miatt nagyon nehéz gondoskodni. Sok tudatlanság nem tudja megfelelően létrehozni a szárat és a koronát.

Tomato Jubilee Tarasenko magas hozamok, jó mentesség a gombás betegségek, valamint a gyümölcsök univerzális használata.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Gyümölcsöket gyűjtenek nagy ecsettel, így a tömegük eltérő lesz. A növényi tömeg 70-200 g. Ritkán fordul elő, hogy a bogyók egymásra azonosak egy klaszterben.

A gyümölcsök ugyanolyan alakúak: kerekített és gyakran kis orrával. Narancssárga-vörös héj árnyalat, vékony, de nagyon tartós. Ez lehetővé teszi, hogy a bogyókat sötét és száraz helyen tárolja 1,5 hónapig, valamint a dobozok hosszú távon történő szállítását. A bogyók nem képzelik el, és nem repednek.

Húsos, húsos. A két nagy vetőmagkamrák belsejében közepes magvakkal, amelyek felhasználhatók a kultúra későbbi reprodukálásához.

A paradicsom Jubilee Tarasenko univerzális célja: mind a friss használatra alkalmas, mind a különböző forró ételek előkészítésére alkalmas. Gyümölcsök is megőrizte és pácolt vagy alkalmas gyümölcslevek, szószok vagy a paradicsom paszták.

Kóstolási jellemzők

A kertészek azzal érvelnek, hogy a kultúra telített és kiejtett édes ízű kis savakkal rendelkezik.

Érés és gyümölcsözés

Rendezés Jubilee Tarasenko középkori kultúrákra utal. Érzési gyümölcs 111-115 napot vesz igénybe. A gyümölcsözés maga nyúlik, körülbelül 1,5 hónapig tart, és júliusról augusztusig terjed. A hidegebb régiókban a fajták paradicsomja a szárazabb érettség alatt ajánlott. Aztán a gyümölcsök sötét helyen távoznak. A bogyó íze jellemzői nem veszítenek el. Ezenkívül ez az eljárás gyorsabban segíti a bokrokat.

Hozam

A kultúra fő jellemzője, hogy magas hozamú. Dachitok eltávolítják a 15-20 kg paradicsomot egy bokorból. Ezek a mutatók – nem a fajta korlátozása. Ha helyesen törődik a kultúrával, és optimális időjárási viszonyok lesznek, a hozam növekedhet.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Március elején megzavarodott anyagot készítenek. A vetéshez kiválaszthat egy kis tartályt. Korábban mindent feldolgoznak és fertőtlenítenek. A talaj a sütőben szárad, vagy a boltban vásárolt, és a magokat a mangán gyenge oldatában áztatják. Ezt követően az anyagot szárítjuk és növekedési stimulánsokkal kezeljük.

A talajban sekély hornyok vannak, és 2 cm távolságra vannak elhelyezve magok. Ezután a talaj összeegyeztethető és vízzel öntözik a porlasztóval. A dobozokat filmekkel borítják, és meleg és száraz helyen eltávolítják. A film alatt a hőmérsékletnek + 25 ° C. Miután az összes magvak folytatódnak, a cellofán megtisztul, és a dobozok az ablakpárkányon vannak megjelenítve.

A merülési fajta kétszer kell lennie. Az első alkalommal, amikor a merülés akkor keletkezik, amikor a bokrokat mélyebb kapacitással átültetik továbbfejlesztésre. És a második – már állandó helyre való leszálláskor.

A kiválasztott telek néhány nappal a transzplantáció előtt részeg, és bőségesen hidratálódik vízzel. A legjobb, ha a palántákat május 15-ig június 15-ig terjeszti. A bokrok életkora nem haladhatja meg a 60 napot.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Tarasenko részletesen agrotechnikai termesztési feltételek annak fajták, ahol a lényeg mindig jelezte, hogy a szabadság szükséges a bokrok. Ezért a palánták ültetése a 60×50 cm-es sémát követi.

Növekvő és gondoskodás

A jó betakarítás érdekében meg kell felelnie a szabványos üzemanyag-ellátási eljárásoknak.

 • Az első öntözést 7 nappal végezzük, miután átültetik a palántákat a talajba. Ebben az időben a fiatal palánták erősödnek és megszokják az új időjárási viszonyokat és az éghajlatot. Öntözési mód – hetente kétszer. Bőségesen készült, de hogy a gyökerek ne legyenek túlmelegedjenek a nedvességben. Ennek a folyamatnak a megkönnyítése érdekében a talajt tőzegzel vagy fészkével lehet meditálni. A fő dolog az, hogy megszárítsa a mulcsot, és szükség szerint cserélje ki. Ha nincs mulcs, akkor az öntözés után a talajt a bokor mellett és a folyosón lazítják, majd távolítsa el az összes extra gyomot.
 • Sok kertész előnyben részesíti a vegyes műtrágyákat. Az etetés közül leggyakrabban egy cowboy vagy madár alom oldatát használják foszfor, kálium és nitrogén. A legjobb, ha elkerülhető a klórtartalmú anyagok, valamint a friss trágya.
 • Sok nehézség okoz egy bokorképződést. Ajánlott 1-2 szárat hagyni. Az aktív növekedés miatt az oldalsó hajtások rendszeresen eltávolításra kerülnek, szinte minden héten. Az eltávolításra szántás nem haladhatja meg a 10-13 cm magasságot. Ezek a legjobban leálltak. A hajtások erős sűrítése minden bizonnyal a gombás betegségek kialakulásához vezet.
 • Szár és Krone szükségszerűen alszik. Ellenkező esetben a növény szárát a gyümölcs súlyossága alatt lehet megszakítani.
 • A gombás fertőzések elkerülése érdekében az üvegházat naponta végezzük, és a 30 ° C-nál nagyobb hőmérsékletet is fenntartunk.
 • Szezononként többször megtörténnek megelőző permetezéssel, mint “fitoosporin” vagy “hom”. A rovarok elleni küzdelemhez válasszon egy permetezést szappanoldattal vagy a presztízs előkészítéssel. Minden eljárás kívánatos száraz időben történő elvégzéséhez.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: