Paradicsom kanapé

 • Szerzői: Alsó álmok. ÉS.
 • A feltételezések éve: 2021
 • Kategória: Hibrid
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Univerzális
 • Érlelési idő: Ultrarandy
 • Az érlelés időzítése, napok: 80-85
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Bush méret: Középálló
 • A bokor magassága, lásd: akár 100

Lásd az összes jellemzőt

Kanapé – a paradicsom ígéretes hazai hibridje, amely jelentős hibákat tartalmaz. Ugyanakkor nagyfokú hozam és kiváló ízű tulajdonságok, amelyek biztosan elhagyják Önt közömbös. A kultúra gondoskodik a fogyatékosságot, megkülönbözteti a genom megbízható immunitását. Kifejezett előnyei mellett javasoljuk, hogy különös figyelmet fordítsunk.

Az eltávolítás története

A hibridet a 2014-ben létrehozott “partner” fiatal vetőmagvállalatban kapják meg. A munkákat az útmutatás alatt végezték. Block-dreamel. A kultúra 2021 g-ban való felhasználásra kerül.

A fajták leírása

A kanapé klasszikus vörös korai (ultravén) hibridom kombinációja és minősége a kora és a kiváló ízlési tulajdonságok.

Az időzítés a hajtások előfordulása és az első hűtő gyümölcs eltávolítása között 80-85 nap.

A kultúra határozott, középiskola, zömök és kompakt bokrok, amelyek hatalmas szárrendszerrel rendelkeznek. A termesztéshez és a nyílt talajokhoz és a védett helyiségekben hozták létre. A fő menekülés növekedése magasságban van – nyitott talajokban, 100 cm-ig, üvegházakban – 15-20 cm-rel. A bomlás mértéke nem intenzív, átlagos. A lemezlemezek kicsi, közepes hosszúságúak, zöldek, amelyek a folyosón faragott konfigurációra jellemzőek.

A kultúra előnyeihez a szakértők a következők:

 • a gyümölcs ereje;

 • a paradicsom elöregedésének szinkronizálása;

 • nagyfokú hozam;

 • Genetikailag kialakított immunitás a csúcs rothadásával és a kórokozó mikroflórákkal szembeni jó ellenállással szemben;

 • a nyílt és zárt talajokban, különböző klimatikus szélességekben történő növekedésének lehetősége;

 • Kompakt kultúra, amely lehetővé teszi a racionális földterület használatát;

 • Nem kell foglalkozni a bokrok kialakításával;

 • erős héj, gyümölcsök, jó magzat és kocsi;

 • kiváló árucikkek állapota;

 • Csodálatos ízesítő tulajdonságok;

 • A rendeltetési helyek sokoldalúsága.

A hibrid jelentős hátrányai vannak. Az új kultúra vetőmagjának megszerzésével azonban nehézségek merülnek fel.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsom középső tömege 145 g, de a nagyobb példányok találkoznak. A héja fényes, vékony, de rugalmas és erős, telített vörös árnyalatok érett gyümölcsökben (éretlen – világos zöld árnyalatok). Gyümölcs szín monoton, foltok nélkül a gyümölcsök területén. Konfigurációval lekerekítettek, gyenge szalaggal.

Konzisztencia lédús és pályázat, belül finom szemcsés, fényes tipikus aromával. Seed Chambers 3-4, kis számú kis magvakkal.

A gyümölcsök száma az ecsettel – akár 5 db. A virágzat egyszerű, az első 6-7 levél felett van kialakítva, és a következő – 2 után. A keretek artikulációval rendelkeznek.

Univerzális típusú gyümölcsök használatához. Az íze tulajdonságainak köszönhetően alkalmasak salátákra és különböző vágásokra, jó az első és a második ételekre. Jó konzisztencia sűrűség alkalmas a paradicsompasztára, a ketchupokra, a szószokra. Jó ezek a gyümölcsök és az összes ajtó konzervdoboz, sózás és marináció, mert a hús megtartja a szerkezetet, héja – a szín frissességét.

Kóstolási jellemzők

A gyümölcs édes, frissítő, diszkrét savval. Az ízlési tulajdonságok szerint a kultúra előnyös más korai érlelési hibridek a telítettség és az egyensúlyuk.

Érés és gyümölcsözés

A fruitok érlésének időzítése – 80-85 nap. Betakarítási feltételek – július és szeptember között.

Hozam

Nagy hozamszint – akár 10,7 kg / m2, körülbelül 5 kg bokor. Ezeket a mutatókat gyakran feltörekvő gyümölcskefék biztosítják.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Varrómagok a palántákhoz márciusban készülnek, és a palánták kirakodása a talajba – április-májusban.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom kanapé

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom kanapé

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom kanapé

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Tipikus leszállási áramkör – 50×50 cm, kirakodási sűrűséggel – 4-5 növény / m², 50 x 50 cm.

Növekvő és gondoskodás

A gyümölcsök öregedésének gyors időzítése lehetővé teszi számukra, hogy közvetlenül a nyitott talajba kerüljenek, de a kertek nagy része hajlandó a termesztés zörögésére. Vetőgépek 12-15 cm Magas készen állnak az ágyakra való leszállásra, 5-6 valódi levelekkel.

Közepes lágyakban, a leszállás időpontja március közepén, déli részén február második felében, a legnehezebb éghajlati viszonyok között – március végén vagy az első napokban április első napjaiban. A bokor szükséges ülési paraméterei 55-60 napon belül érhetők el a vetőmagok előfordulásától.

A különálló tartályokban való alkalmazásra ajánlott vetőmag anyagok. Ez sokkal kényelmesebb használni a tőzeg tablettákat erre, mivel a palántákat nem távolítják el a leszállás előtt.

Annak érdekében, hogy a kultúra előbb alkalmazkodik az új környezeti feltételekhez, és növekedjen, 10-12 napon belül edzett. A szabadtéri kiadások időtartama lassan emelkedik 1-2-től 12-14 óráig.

Az ágyak számára nyitott, jól megvilágított és a nap által felmelegedett. A közvetlen napfénytől a bokrok nem szenvednek, és a rövid távú száraz időszakok tartósan tartanak fenn.

A vizet a kultúra gyökerei területén való mosása veszélyes, ezért az előre előkészített szubsztrátumnak könnyűnek, laza és termékenynek kell lennie. A növények kiszivárogása, az 1 liter víz kiszámításáról a bokorra kerülnek.

A figyelemre méltó az ellátás nem jellemezhető, a növény szokásos.

 1. Öntözés. A talaj hidratálja 2-3 naponta, kb. 3 liter vizet tölt be egy bokor (hideg és kemény víz nem alkalmazható). A szünetben lévő szubsztrátum felső rétegei sikeresnek kell lenniük. A nyílt talaj termesztésekor fontos figyelembe venni a lehetséges csapadékot. A nagy jelentőségű öntözési módszerek nem rendelkeznek, de a folyékony cseppek nem esnek a levelekre.

 2. A jelentős hozam miatt a kultúra szisztematikus táplálkozást igényel. Az ágyak előkészítése rugóban, nedves és komplex trágyák, amelyek nitrogént, káliumot, foszforot adnak a talajhoz. 1,5-2 hét elteltével a bokrokat bármilyen ásványi nitrogén műtrágya oldatával kezeljük. Ezután minden 15-20 napon belül adting “specializált” vásárolt kompozíciók reszelt növények.

 3. A lazítás egyszeri 7 napon belül, rendkívül óvatos, mivel a növényi gyökerek a felszínen helyezkednek el. Az út mentén mindkét gyomirtást (öntözés után) termelnek. Ezeket az eseményeket nem lehet elvégezni, ha a leszállás után a szén fekete.

 4. A bokrok célképzésében a kultúra gyakorlatilag nem szükséges. De a lépést el kell távolítani. A bokrok hatalma, ezért javasoljuk, hogy összekapcsolják őket.

Paradicsom kanapé

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom kanapéÉlesztőParadicsom kanapéBórsavParadicsom kanapéJódParadicsom kanapéHamuParadicsom kanapéKalcium-selitraParadicsom kanapébukkinsavParadicsom kanapéTejszérumParadicsom kanapéHidrogén-peroxidParadicsom kanapéCsirke alomParadicsom kanapéSzódaParadicsom kanapéCsalánParadicsom kanapéMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Az általános jó genetikai stabilitásának kultúra a kórokozók egyes esetekben a fertőzés alternariasis, fusariasis, bizonyos típusú mozaik, feljegyezzük.

A megelőző intézkedések szempontjából elegendő intézkedéseket kell végezni a magok helyes mezőgazdasági mérnöki és kompetens előre megkezdődésének megőrzésére gombaölőszerekkel. Általában az ültetés előtt 15-20 percig tartják a réztartalmú gyógyszerek megoldásait. A fungicid kezelés is ajánlott – 1 alkalommal körülbelül 14 nap alatt, beleértve a földet az ágyban.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom kanapé

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom kanapé

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom kanapéPhytofluoroParadicsom kanapéPuffadt harmatParadicsom kanapéCsúcsParadicsom kanapéClapporiosParadicsom kanapéSzürke gnilParadicsom kanapéDohánymozaik vírus

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása