Paradicsom polbig

 • Szerzői: Bejo Zaden B.V.
 • A feltételezések éve: 2005
 • Szinonimák nevek: Polbig
 • Kategória: Hibrid
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Friss használat, konzerv szeletek, gyümölcslé
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 90-100
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Szállítási képesség: Jó

Lásd az összes jellemzőt

Holland cég bejo zaden b. V. Régóta híres a vetőmagok termesztésére a kerti növények termesztésére. Hagyományosan a vállalat kultúrái Közép-Európa területei számára készültek. Az oroszországi régiók éghajlati viszonyai azonban hasonlóak az európaiakhoz. Ezért a Polbig fokozatának sikeresen rámutatott hazánkba, amelyet megbízhatóan megerősítette a kertészkedés gyakorlata.

Az eltávolítás története

Polbig – A holland szelekciós cég munkáinak gyümölcsei bejo zaden b. V. A 2005-ös állami nyilvántartásban. A kultúra a személyes és gazdaságokban történő használathoz készült.

A fajták leírása

Hibrid ultra-vonalú öregedéssel (90-100 nap), meghatározó. Az első paradicsom 60 nappal az átültetés után érlelődik a nyílt talajokban. A bokrok alacsonyak, erőteljesek, kompakt, csúcsuk önmagukban a fő szár magasságában 60-80 cm-ben fordul elő. A jövőben a gyümölcsök folyamata oldalsó hajtásokkal fejlődik. Közép- és nagy szórólapok, zöldes vagy világos zöldes árnyalatok. A lényegesség mértéke az átlagos. Egy egyszerű típusú virágzat. A szárak száma 2-3 db kialakulása során. (zárt talajban).

A kultúrát a nyílt talajok kezdeményezője ajánlja, de üvegházakban termesztik. A gyümölcsök csökkentett hőmérsékleten történő kötődésének képességét jellemzi. Első generációs hibridként származik, magas szintű ellenállást mutat a gombás betegségekkel szemben. Kiváló árucikkek gyümölcseit.

Előnyök:

 • hideg ellenállás;

 • erő;

 • tömörség;

 • egy hibrid íze;

 • A gyümölcsöket a vitaminok magas tartalma jellemzi;

 • bőséges hús;

 • a gyümölcsök homogenitása;

 • Meleg területeken, az egyenes vetés útján termesztik a földbe;

 • Az univerzális célállomás gyümölcsei alkalmasak feldolgozásra;

 • Nagy ellenállás számos betegséghez.

Minuszok:

 • csak megvásárolt anyagokkal reprodukálható;

 • A + 32 ° C-nál nagyobb hőmérsékleten a beporzás folyamata nem fordul elő.

Kereskedelmi gyümölcsök termelése – akár 80%.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A kultúra gyümölcsei homogén méretű, 105-135 g tömegűek (a kezdeményező szerint 200 g-ig). A konfigurációval sík gabonafélék, nagy sűrűségű bőrrel, nem hajlamosak a repedésre, a medánistribbistára.

A gyümölcsös zöld színű, és a paradicsomot okozott – piros. A gyümölcsöknek vannak artikulációi, zöld foltok. A gyümölcsök 5-8 db-nál vannak kialakítva. Belül néhány magvak, pépek érvényesülnek. Ízes tulajdonságok gyönyörűek, gyümölcsök lédús és illatos, törlés szállítás. A felvételek foka magas, kedvező körülmények között legfeljebb 2 hétig tárolható. Kereskedelmi célokra használják.

Kóstolási jellemzők

Gyümölcsök édes, diszkrét savval, lédús és illatos. A főzés előadását, pörkölt, advikát, friss salátákat használják, jóak a konzervek, pácolt és sóoldatban. A paszták és gyümölcslevek gyártásához ritkán használják őket.

Érés és gyümölcsözés

A kultúra érlése az első hajtások megjelenését követő három hónap elteltével történik. Érés időpontja – 90-100 nap. Étkezési gyümölcsök általában július és október között.

Hozam

A nyitott talajhoz tartozó hozam szintje eléri az 5,7 kg / m2-et. A hozam mértékét a leszállási terület befolyásolja, a nyomelemek hozzáadásának stabilitása. Lehet, hogy kisebb mennyiségű gyümölcs lehet a kefékben, ha a hőt a beporzás során telepítik.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Varrás magvak a palánták március végétől és április eleje előtt. A földön a kultúra májusban indul el.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom polbig

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom polbig

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom polbig

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Szabványos leszállási diagram 40 x 50 cm.

Növekvő és gondoskodás

Közepes és északi szélességi területeken a kultúra ajánlott meleg és enyhén emelt ágyakon, szigetelve a film nem kielégítő éghajlati megnyilvánulásainak előfordulásából. A korai betakarítás összegyűjtése érdekében a hibridet a palántákon keresztül termesztik. Lehetséges vetőmag leszállás és a földre való közvetlen irányítás. A hibridet kultúra, egyszerű és egyszerű gondossággal jellemzik, de a szisztematikus etetésre reagálva.

A palántákat a házban vagy üvegházakban kell tartani. A kultúra ebben az időben nem növekedhet, ezért 40-45 napon belül kezdődik az állandó helyekre való leszállás előtt – a bokrok inkább az új feltételekhez igazodnak.

A vetéshez a talajszerkezet által termékeny, laza és homogénre van szüksége. A tartályba öntjük, és 2-3 nap múlva a vetés előtt a “fittoosporin” fertőtlenítést eredményeznek.

Mielőtt leesik a talaj öntözése és enyhén szabotázs. A vetőmagok legfeljebb 0,5 cm-es mélységben készülnek, a magokat 2 cm távolságra helyezik el. Ezután megszórjuk a talaj nem édes rétegének tetején és enyhén villamossal.

A palánták megjelenése előtt a palántákat + 25 … 28 ° C tartományban tartják. Ezt követően a hőmérsékletet + 18 ° C-ra csökkentjük, ami kedveli az erős gyökerek kialakulását. A feltörekvő palánták világításának mértéke azonnal növekszik a speciális lámpák kiemelésével.

A palánták öntözéséhez ajánlott olvadási hó vagy esővíz használata + 25 ° C-ra. Pick palántákat 2-3 levelekkel.

A nyílt talajba, hidratálja, hidratálja, padló készítményeket adjon hozzá. 10 g szuperfoszfát hozzájárul a kutakhoz.

Nyitott talajban, mint az üvegházakban, a talaj ajánlott a nem szőtt anyag vagy film sötét szárnyának lezárása. Segít a kívánt mikroklímának kialakításában, és az alsó kefékben lévő gyümölcsök továbbra is szennyezettek.

A szárnyak feszültek, levágják a lyukakat a bokrok ültetésére. A vége a végein öntött talaj, amely megakadályozza a gyomok fejlődését.

Bokrok, amint azt meg kell ragasztani. A fő szárat egy hurokkal rögzítették az alvóhelyen rögzített tartalmakhoz vagy vezetékhez. A gyümölcsöző hajtásoknak elkerülniük kell a hibákat a támogatásokban.

Irúzza a kultúrát Nechast. A legjobban a csepegtető öntözés során, amellyel különböző táplálkozási kompozíciókat tud nyújtani. Az ásványi adalékok hibridek különösen szükségesek a gyümölcsök összekapcsolása és festése során. A kultúra gyakorlása és részleges átadása.

Paradicsom polbig

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom polbigÉlesztőParadicsom polbigBórsavParadicsom polbigJódParadicsom polbigHamuParadicsom polbigKalcium-selitraParadicsom polbigbukkinsavParadicsom polbigTejszérumParadicsom polbigHidrogén-peroxidParadicsom polbigCsirke alomParadicsom polbigSzódaParadicsom polbigCsalánParadicsom polbigMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A növény számos betegség – verticillosis, fusariiasis, fitoofluorosis. Mivel a fajta gyümölcsök korai megjelennek, a bokrok nem esnek a Phytoophulas csúcsfejlesztése során. A más betegségekkel szembeni megelőző intézkedéseket a fungicidek növényfeldolgozása használja. A colorosisis, az “Infinito” fungicid fejlődésének ellensúlyozása jól illeszkedik.

Annak érdekében, hogy a paradicsom ne legyen kitéve a csúcs rothadásnak, fontos, hogy megfeleljen az öntözésnek, hogy elegendő kalcium-adalékot készítsen. A foszfor- és kálium-adalékanyagok növelik a kultúra fenntarthatóságának szintjét a nem fertőző eredetű rothadáshoz. A termesztés során a friss trágyát nem használják, stimulálják a betegség fejlődését.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom polbig

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom polbig

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom polbigPhytofluoroParadicsom polbigPuffadt harmatParadicsom polbigCsúcsParadicsom polbigClapporiosParadicsom polbigSzürke gnilParadicsom polbigDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A kultúra ellenáll a szélsőséges időjárási viszonyok megnyilvánulásaival – hidegálló.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása