Paradicsom sanka

 • Szerzői: Panchev Y.ÉS., Karbinskaya E.N.
 • A feltételezések éve: 2003
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Friss használat, az egész szarban
 • Érlelési idő: Ultrarandy
 • Az érlelés időzítése, napok: 79-85
 • Növekvő feltételek: nyitott talajra
 • Eladhatóság: Magas
 • Kereskedelmi gyümölcsök termelése,%: 77-97%

Lásd az összes jellemzőt

A legkisebb kultúrák a bokrok tömörségének kárára tökéletesen kis óvodákhoz vagy kertekhez jönnek. A paradicsom sanka pontosan utal az ilyen fajtákra. Ugyanakkor számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik, amelyeket a kertészek annyira szeretnek.

Az eltávolítás története

Az ultrahangos gradert 2000 novemberében Oroszországban eltávolították Oroszországban. Panchev uu. ÉS., Karbinskaya E. N. Az állami nyilvántartásban található fajta 2003-ban. A magok olyan híres agrofirmokat szállítanak a piacra:

 • “Aelita”;
 • “Sedk”;
 • “Szibériai kert”.

Meghatározó fajta, amelyet központilag fekete földterületeken termesztésre szánnak külső földön. Az üvegházakban Oroszország bármely részében termeszthető.

A fajták leírása

A fajta alacsony, magassága 40-60 cm a nyitott talajban. Az üvegházakban a hossza elérheti a 100 cm-t. A szárat rögzítéssel, töréssel és hajlékonysággal alakítják ki. Ezért a bokrok a legjobban támogatják a támogatást annak érdekében, hogy elkerüljék a betegek súlyossága alatt.

Sok kertész különböző módon gyakorol a koronát. Néhány eltávolítja az alsó lépcsőket, amelyek az első kefére helyezkednek el, és a többiek a koronába vannak kialakítva, és gyümölcsöt hagynak. Más kertészek teljesen tartózkodnak a gőzöléstől, és a bokorot ősi formában hagyjuk. Utána a koronát túlságosan szétszórt, a bokor igényel több helyet, valamint a kötelező harisnyakötő összes hajtások a támogatás.

Kis, hosszúkás, zöld levelek. Az érdesség a lemezlap teljes felületén található.

A virágzat intermedier, az elsőt a 7 lap fölé helyezzük, mindegyik későbbi – 1-2 lap után. A száron legfeljebb 8 kefe alakul ki. 4-5 gyümölcs egy ecsettel van kialakítva.

A korai érés mellett a fajta más pozitív tulajdonságokkal rendelkezik. Például fagyállóság. A kultúra nem fél a hirtelen hőmérsékletcseppektől, de nem érdemes visszaélni. Is ünnepelje a jó mentességet a gombás betegségek, a kitűnő mutatók a hozamok és az ízminőség.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A gyümölcsök átlagosak, a kerekített formában. A gyümölcsökből alig kézzelfogható szalag van. A zöldség súlya nagymértékben függ a kulturális ellátástól, valamint a termesztési helytől. Átlagosan a mutatók 71-90 g, vannak olyan gyümölcsök, amelyek 100-110 g tömegűek. Érdemes emlékezni arra, hogy a nyitott talajtermelésben és a magzat súlya mindig alacsonyabb.

Színes érett bogyók telített piros, éretlen – zöld. A bőr sűrű, nem repedés. Húst hús és sűrű. Belül, 3-4 magkamrák átlagos magvakkal.

A paradicsom Sanka univerzális fajtákra utal, így frissen, salátákban, kötött, megőrzött és tengeri. A bogyók is alkalmasak szószok, gyümölcslevek és dzsemek.

Kóstolási jellemzők

A kertészek véleményei a paradicsom íze fölött egy kicsit más. Valaki azt állítja, hogy a gyümölcsök Kislukot tartalmaznak, valaki – mi nem. De mindegyik egyhangúlag egyetért azzal, hogy a gyümölcs íze édes, és a jellemző paradicsom illat csak a készítmény során javul.

Érés és gyümölcsözés

A paradicsom Sanka az ultrahangos növények képviselője. 79-85 nap a betakarítás előtti hajtások megjelenésétől. A gyümölcsök együtt vannak kialakítva, de különböző erősségekkel érkeznek. Ezért a gyümölcsözés egy kicsit kifeszített és július és augusztus között halad. A déli régiókban a betakarítás kétszer megy.

Hozam

A dátumok a hozamot nagyon magasnak becsülik. Egy bokorból 2,5-4 kg paradicsomból eltávolították. A mezőgazdasági ültetvények CMO-régióiban a hozam mutatja az 1 hektár 258-348.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Délen a magok általában azonnal a földre vetnek. A központi fekete földterületen a magok csírázása január-februárban kezdődik. Hűvösebb éghajlatban – március 20-tól április 10-ig.

Mivel a klasszikus fajta, akkor a magvak a következő szezonban betakaríthatók egymástól függetlenül. Az ilyen anyagot általában aloe-oldattal vagy gyenge kálium-permanganáttal kezeljük. Megvásárolt magokat, hogy tovább kezelje a gyártót. Ez általában a címkén jelenik meg. A palánták talaját a boltban lehet megvásárolni, vagy önállóan felkészíthetjük, keverjük össze a Földet, a homokot és a tőzeget együtt.

A talaj meleg vízzel kiömlött, a kutak kialakulnak. A magok nem több, mint 2 cm. Ezt követően a Földet ismét hidratálják, és a dobozokat a film zárja. A film alatti hőmérsékletnek + 25 ° -os, ami a csírázás optimális lehetősége. Kapacitást kell tenni az ablakpárkányra, hogy a napfény minden tartályhoz elegendő legyen. Miután a magok folytatódnak, a filmet el kell távolítani, és a fiatal palánták ismét vízzel rendelkeznek.

Mivel a kultúra lassú növekedést jelent, akkor a száraknak kell táplálkozniuk, ami ösztönözni fogja a növekedést. Fontos továbbá a napfény mennyiségének normalizálása. Ha nem elég, jobb, ha UV lámpát szeretne igénybe venni. A paradicsom Sanka hosszú napi napra van szüksége, ami 8-10 órakor van.

Az első merülés akkor történik, ha 2-4 erős lapok vannak kialakítva a palántákban. A második – 60 nap, amikor a növények száma a növényre legalább 6-8. A leszállás május 5-ig június 5-ig fordul elő.

Mielőtt leesik a palánták a földön, a föld kiömlött meleg vagy meleg víz, hogy melegítse meg. A lyukak alján az ammónia-nitrát önthető, hogy ösztönözze a növekedést vagy a nitroampót.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A leszállási rendszer nagymértékben attól függ, hogy a növény megtisztuljon. Ha később átadható, akkor 1 m 2 lehet ültes 5-6 bokrok. Ha nem, akkor 1 m 2 – legfeljebb 4. Mivel a növény korona túl szétszórt, a bokrok zavarják egymást, és az ágak egymással összekapcsolódhatnak egymás között.

Ugyanakkor a PEGS-t vagy az alvó rendszert a bokrok mellett hajtják. Sok kertész 40×40 vagy 50×30 cm-t használ. Ez függ az ágy szabad területétől.

Növekvő és gondoskodás

A betakarításhoz jó, néhány agrotechnikai eljárást végre kell hajtani.

 • Az öntözést meleg vízzel végezzük este este este. Minden a gyökér, hogy egyenletes hidratáló talaj a szár körül. Általában 3 vödör elég lesz. Szükséges, hogy a gyökerek teljesen telítettek nedvességgel. A legjobb, hogy az eljárást 5 napos elrendezéssel végezze el.
 • A talaj lazítója szükséges ahhoz, hogy a talajt oxigénnel telítse le, és szünetet tartson a felszínen. Minden gyomnövény eltávolításra kerül a hitelek során. A növények gondozásának megkönnyítése érdekében a fűrészpor, a tőzeg vagy a szalmából származó mulcsot használhat.
 • Az üvegház szellőztetése naponta szükséges, és nem több, mint + 30 °.
 • Az öntözés öntözés után történik, és folyékony formában van beírva. Leggyakrabban a kertészek ásványi kompozíciókat használnak nitrogén-, kálium-, foszfor- és rézzel. Természetes műtrágyákból, madár alom, trágya, fa hamu, tőzeg.
 • A megelőző permetezés szezononként többször is készül. A kertészek Bordeaux folyadékot, szappannal vagy fokhagymát használnak. A fungicideket a növény betegségében használják.
 • Az órát akarnak. De a harisnyakötő kötelező.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: