Paradicsom tatiana

  • Szerzői: Lykova B. DE., B. VAL VEL., Altukhukhov Y.Ns., Arkhipova T. Ns., FGBUN Genetikai Intézet.N.És Vavilov
  • A feltételezések éve: 2000
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Friss használat
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Az érlelés időzítése, napok: 108-109
  • Növekvő feltételek: nyitott talajra
  • Bush méret: Éjszakai minőségű
  • A bokor magassága, lásd: 60

Lásd az összes jellemzőt

Tatiana paradicsomja a gyönyörű névvel olyan fajtákra utal, amelyek a nyílt földviszonyok növekedésére ajánlott, de az üvegházakban és az üvegházakban csodálatosnak érzi magát.

A fajták leírása

TATIAN TATIAN NÖVEKEDÉS TÍPUSA. Ajánlott növekvő feltételek – Kültéri talaj. A gyümölcsök előnyösen természetes formában eszik. Az alacsony sebességű bokrok nem nőnek több mint 60 centiméterrel. Ezek kompakt növények erős ágak és csodálatos zöld tömegűek. Vastag és egyenes szárak. Sötétzöld levelek, közepes méretű. És a fajta meghatározható a kifejlesztett gyökérrendszer, amely biztosítja a megfelelő táplálkozást.

Az első virágzat 6 vagy 7 lapnál több mint 6 vagy 7 lapon jelenik meg, és minden 1-2 lap után alternatív. Átmeneti kefék (egyszerű és többszörös). Mindegyikben 4-8 zöldségből érhetők el.

Megjegyzés: Néha bokrok termesztik virágcserepek, forgalomba őket tornácok, teraszok vagy nyitott erkélyek.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Az éretlen gyümölcsök képződése után a gyümölcsözőterületen a sötétzöld színű helyszín lesz. A technikai érettség idején telített piros árnyalatot szereznek, és a fetus tetején lévő folt eltűnik. Súly, zöldségek száma 103-120 gramm. A legkényelmesebb körülmények között a tömeg elérheti a 170 grammot. A lédús és húsos pép vékony és sima bőr alatt bujkál. Felületi fényes és kis bordák. Alakja – kerek és kissé pirított.

A gyümölcsöknek kiváló rabsága van, és a repedések nem tartoznak, még a tárolás adósságával is. Néhány magban. Érett paradicsom gazdag vitaminokban és más hasznos nyomelemekben. Tatiana fajta gyümölcsei nagyszerűek a különböző ételek előkészítéséhez, beleértve az egyszerű friss zöldség salátákat. Feldolgozásra is alkalmasak. A paradicsomot a télen, sózott, pácolt és betakarítják a télen más lehetséges módon.

Kóstolási jellemzők

Minden olyan kertész, aki személyesen ismeri ezt a változatot, magas ízű tulajdonságokkal beszél. Az érett paradicsom íze édes, gazdag és hangsúlyos. Kellemes gyümölcsjegyzésekkel.

Érés és gyümölcsözés

A kapcsolódó fajta a betakarítás előtt 108-109 napig szükséges.

Hozam

Hozam – magas, tekintettel a kis méretű bokrok. 4,7-től 5,1 kilogramm gyümölcsöt gyűjthetünk össze egy négyzetméteres ültetvénytől, amikor megfelelnek a szabványos mezőgazdasági feltételeknek.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Tenyésztési fajták valaha. A vetőmagokat a március és április közötti időszakban végzik. A teljes körű palánták beszerzéséhez megfelelő talajt kell előkészítenie, amely megvásárolható vagy főzhető saját. Elég különböző arányban keverjük össze a gyep földet és humuszt. Tapasztalt kertészek Megjegyezzük, hogy a magok jól csíráznak, ha a tőzeg vagy kókusz hordozó fazékba való leszállás.

2 héttel a csírázás előtt hőkezelést végeznek. A talajjal ellátott tartály 15 perc a sütőben. A magokat sóoldatban is kezelik (1 gramm só 100 milliliter vízen). A gabonákat folyadékba helyezzük és 24 órán át hagyjuk. Az ültetés alatt a magok nem haladják meg az 1 centimétert, és a köztük 2 centiméter intervallumot hagynak. Gabona öntött talaj és öntözött.

Körülbelül 1,5-2 hónap után az idő a növények földbe kerül. Ehhez a palántáknak körülbelül 20 cm magasságban kell elérniük. És a gyökereket és több teljesen kialakult leveleket kellett kifejleszteniük.

A telken vagy az üvegházban lévő talajt előre kell előkészíteni. A föld felső rétegét eltávolítják, hogy elkerüljék a betegségeket a veszélyes rovarok transzplantációja vagy támadása után. A szuperfoszfátot vagy komposztot etetésként használják (kb. 20 gramm fogyasztása négyzetméterenként).

És a leszálló gödröket előre betakarítják. Optimális mélység – 20 centiméter. A Föld komplexumátranszfogadása során gyorsabban hagyja a növényeket, hogy gyökerezzen. Miután befejezte a föld áthelyezését a bokrok körül, a villamos és az öntözött.

A paradicsom áthelyezése a május közepe előtti állandó termesztési helyre. Ezt az időszakot a legtöbb gyümölcsöző és ajánlott a kertészek többsége. Ezért a talaj felmelegszik.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom tatiana

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom tatiana

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom tatiana

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Legfeljebb 6 bokrát telepíthetjük a terület négyzetméterére. Optimal Scheme – 50×40 centiméter. A második elhelyezés opció egy sakkrendelés, amelynél a 0,5 méteres sorok közötti rés van.

Növekvő és gondoskodás

A különféle Tatiana termesztésekor fontos, hogy megfelelő folyadékkal rendelkező kompetens öntözéssel biztosítsuk neki. A paradicsom több mint 7 nap alatt inkább az öntözést részesíti előnyben. Öntözés után a talaj laza. Ez az egyszerű manipuláció gyors tápanyag-hozzáférést biztosít a növényi gyökerekhez. És a földet jobban áztatják a nedvességben. Ahhoz, hogy a víz a föld felső rétegeiben a lehető legnagyobb mértékben megtartsuk, a területet szerves talajtakaróval borítják a komposztból vagy a tőzegből.

A kis növekedés ellenére a bokrok további támogatást igényelnek, különben károsíthatja a szárat. Fit futófelület fából vagy fémből. Lövések nyakkendővel lágyul, de tartós szövet. A nyílt talajon a támaszok szükségesek ahhoz, hogy a bokrok jobban megbirkózzanak a kedvezőtlen éghajlat (intenzív csapadék, erős szél).

Megjegyzés: feltéve, hogy a paradicsomot üvegházakban vagy üvegházakban termesztik, rendszeres szellőzést kell biztosítani. Ez segít megtartani a kívánt hőmérsékletet és optimális páratartalmat. Lépéskor a Tatiana fajta nem igényel.

A gyümölcstermesztés során a táplálékok szükségszerűen használatosak. Annak érdekében, hogy a gyümölcsök lédús, ízletes és illatos, meg kell kapniuk a szükséges mennyiségű tápanyagelemeket. Az első rész 10-15 nappal a fiatal palánták transzplantációját követően hozza. És a műtrágyákat az eljárás során alkalmazzák. Javasoljuk, hogy a kálium vagy foszfor műtrágyák javára válasszon. A négyzetméter 20-30 gramm a gyógyszerből származik.

A stabil immunrendszer teljes növekedéséhez és fejlődéséhez a foszfor-felhasználás, a kálium hatását befolyásolja a termés ízét. Nitrogén-adagolók is alkalmazandók, de amikor óvatosnak kell lenniük, és pontosan kiszámítják az adagot. Ez az összetevő fontos szerepet játszik a zöld tömeg kialakulásában, és ha átmegy a számukkal, a növény az összes erőt a levelek kialakulására, nem gyümölcsökre fogja tölteni.

A hamut a kertek is széles körben használják, amikor a paradicsom növekvő. Ezt az összetevőt tiszta formában vagy oldatformátumban használják (2 liter hamu 10 liter forró vízhez). Száraz hamut megszórjuk a növények körül, és a bokor aláhúzza.

Paradicsom tatiana

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom tatianaÉlesztőParadicsom tatianaBórsavParadicsom tatianaJódParadicsom tatianaHamuParadicsom tatianaKalcium-selitraParadicsom tatianabukkinsavParadicsom tatianaTejszérumParadicsom tatianaHidrogén-peroxidParadicsom tatianaCsirke alomParadicsom tatianaSzódaParadicsom tatianaCsalánParadicsom tatianaMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Tatiana paradicsom fenntartható sok olyan betegség számára, amelyek veszélyesek a paréni család számára. A megelőzési intézkedések azonban nem lesznek feleslegesek. A növények védelme érdekében speciális gyógyszerekkel kezelik őket.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom tatiana

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom tatiana

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom tatianaPhytofluoroParadicsom tatianaPuffadt harmatParadicsom tatianaCsúcsParadicsom tatianaClapporiosParadicsom tatianaSzürke gnilParadicsom tatianaDohánymozaik vírus

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása